Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3598) dchard válasza Doky586 (#3594) üzenetére


dchard
veterán

"Hát ez elég sajnálatos hogy 2-3km VDSL szakaszokon gyakorlati tapasztalatra tettél szert."

Vonalszimulátorral olyan vonali paramétereket állítok be, amilyet akarok, aztán kipróbálhatom hogy ilyen körülmények között mit tudnak a modemek. Nem szorulok rá arra, hogy elhiggyek bármit is, ha egyszer kipróbálhatom.

"Jobb helyeken VDSL-t nem adnak 1.5 km felett"

Na várjál: gondolom a jobb helyek megnevezésbe Anglia is belefér. Akkor az Ofcom honnan veszi, hogy mi történik a vonallal 3km-en VDSL2-n ha ott mindenhol 1-1,5km a hurokhossz?

De visszatérek a Cisco-s képre. A VDSL1 és VDSL2 technológiák ilyen mértékű párhuzama le is buktatta őket, mivel a két technológia teljesen eltérő modulációs eljárást használ. Míg a VDSL1-re valóban igaz, hogy sem az elérése sem a sebessége nem túl acélos 1km fölött (ezért sem terjedt el), addig a VDSL2-re ez nem igaz. A Cisco mint megbízható adatforrás, megáll az eszem... Persze most sincs semmi konkrét infó a mérési módszerekről, magáról a mért adatsorról, semmi.

De még egyszer: színes grafikonok helyett állj elő egy hihető műszaki magyarázattal, vagy ismerd be hogy ilyen nincs, és ne szédítsd itt az embereket a megalapozatlan marhaságokkal.

Semmi köze nincs ennek a tekintélyelvűséghez. Hülyeségeket beszélsz, amire semmi bizonyítékod nincs, most meg érvek híján terelsz és mellébeszélsz.

weiss:

Nyilván semmi. Ha fognám magamat és sávszűrővel előállítanék egy olyan vonalat, ami vég 2,2MHz-nél, ergó az ADSL2+ működési tartományára limitálnám a vonalat, akkor sem kapnék rosszabb eredményt, épp ellenkezőleg: a fejlettebb pilot és framing struktúra miatt eleve jobb eredményt kapnék, ráadásul azonos vonalon a VDSL2 valamivel alacsonyabb SNR margin mellett tudja ugyanazt a bithiba arányt, mint az ADSL2+, az így nyert tartalék pedig sebesség formájában realizálódik. A szélesebb működési spektrumból következik az is, hogy az RF energia nagyobb sávban oszlik el, így a sávszélességre vetített teljesítmény kisebb, ergó az áthallás csökken. Nem beszélve az ATM elhagyásából fakadó 8-10%-os overhead csökkenésről. Az egyetlen dolog ami "romolhat" az a késleltetés, mivel a VDSL2 sokkal nagyobb interleave blokk méretekkel tud operálni. Persze ezért a 2-3ms veszteségért nagyobb sávszélességgel kompenzál a rendszer, és a késleltetés stabilitása is jobb, bár utóbbival DSL rendszereknél sosem volt gond.

Csak hogy a kollégával ellentétben mondjak néhány kézzelfogható és ellenőrizhető adatot, hogy legalább kis mértékben köze legyen ennek a vitának a valósághoz.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.