Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) malnabokor válasza Gregorg (#1200) üzenetére


malnabokor
senior tag

Nincs is 4k videofelvétel, 1080p60-at tud max. Videóban rosszabb a hasonló árú konkurenciánál, mert nincs OIS. Képeknél amennyire én látom a tesztekből (mert csak holnap érkezik meg a telefon :) ) az automatika nem a legjobb, hibázik, viszont manuális beállításokkal, odafigyeléssel jó képeket készít (pl nézz szét az XDA fórum kamerás topikban) .

[ Szerkesztve ]

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

(#1202) Gregorg válasza malnabokor (#1201) üzenetére


Gregorg
tag

Köszönöm, ki kell tanulni majd a kamerakezelést és szép lesz az eredmény
tippek trükkök

Honor 8, Chuwi Hi10 Plus , Ryzen 2600, 16 GB 2666 Mhz DDR4, 1060 6Gb - PUBG nick: ColdGreg

(#1203) gebhardg válasza s4tch (#1190) üzenetére


gebhardg
újonc

#s4tch: nekem egy Vodás és egy T-s kártya fut benne vígan. A készülék a T-től van, eleve függetlenül adják.

#jameshun & #porterocka: a dual sim + microsd párosítás megy gond nélkül - mondjuk az biztos, hogy nem fogom naponta kinyitogatni a tálcát (: szerintem aki ilyenre adja a fejét, az tudja, hogy a SIM (jó eséllyel) nem lesz újrahasznosítható (1 Ft-ért cserélik, ha jól kommunikálod), és ha nem pillanatragasztóval, hanem pl. kétoldalú ragszalaggal rakod fel a microsd-re a SIM "velejét", akkor viszont a microsd még felhasználható később is.

A youtu.be tele van ilyen videókkal... én is többet megnéztem, de mondjuk ez is kiváló: https://www.youtube.com/watch?v=Zz_sLdIzJfM

Annyiban csináltam másképp, hogy nem pillanatragasztóval, hanem kétoldalú ragasztószalaggal rögzítettem a SIMet, illetve a SIMből még le is vágtam annyit, hogy a szélei ne lógjanak rá a készülék tálcájára, hanem egy az egyben átlógjon rajta, értelemszerűen a microsd-re ragadva.

Az ELŐTTE rajzolgatás fontos, mert amikor a chipet már kiolvasztottad a tokjából, nem fogod tudni, melyik sarka melyik... (:

nem vagyok nagy fórumozó, ezért a továbbiakat privátban (:

nekem 8 - honor 8 (-;

(#1204) #86973952 válasza gebhardg (#1203) üzenetére


#86973952
törölt tag

Azért kérdeztem, mert volt akinél dobálta a jelet. Úgy, hogy Honor 7 -ben ment.

Ez általában akkor van, ha nem jól van felszerelve, vagy más a slot kialakítás, mint a másik telefonnál. És/vagy valami leszigetel.

Így viszont akkor rendesen megy, ha valaki jól buherálja össze, vagy frissebb volt a SIM.

P9 -nél be is került az összefoglalóba, bár erősen saját felelősségre.

[ Szerkesztve ]

(#1205) zunga válasza s4tch (#1197) üzenetére


zunga
tag

Már csak annyi kéne, hogy akciózzák be ott is, mert húzós az ára

(#1206) Shyciii


Shyciii
veterán

Unlockolta már valaki a bootloaderét?

(#1207) JamesHun


JamesHun
addikt

emag azt írta csütörtökön felkerül a Honor8 "megint" a shopba

SeriesX: JamesSHun

(#1208) ZEROxFF


ZEROxFF
újonc

Sziasztok

Lehet hogy már mindenről volt szó azok közül, amit most le fogok írni, de inkább többször mint egyszer se.
Szeptember 3-án vetten át a készüléket. Egy zenfone2-t váltott.
A készülékről:
Szerény véleményem így szűk három hét után, hogy a FHD kijelző nagyon szép, fényerő is megfelelő, még napsütésben is jól látszik. Auto fényerő is nagyon jó mert pont a megfelelőre áll, nem terheli az aksit feleslegesen. Legfeljebb sötétben játékoknál lehet zavaró a túl kevés fény, de aki játszani akar az tegye fix fénnyel.
A hangszóró meglepően hangos és tiszta. A mélyek hiányoznak, de ez telefonnál érthető stereo hiányában.
Az akksi jól bírja a terhelést. Skype-Messenger 0-24-ben megy, napi 2*45 perc vonaton nyomkodás (chrome) illetve unalmas pillanatokban egy kis deer hunter és így 2 napot bír ki ami reális ha azt vesszük alapul h vagy a 4G vagy a Wi-Fi állandóan be van kapcsolva.
Tetszik a gyorstöltés. 50%-ig nagyon gyors, utána belassul, ami egy jó húzás a kínaiaktól, mert akkukímélő. Közhiedelemmel ellentétben nem a gyorstöltés nyírja ki az aksit (a maga kevesebb mint 40 fokával meg se kottyan sem a Li-Ion, sem a Li-Po aksiknak), hanem a csepptöltés, a teljes lemerítés és a 100%-ra töltés. Töltésnél 50% felett egyáltalán nem melegszik a telefon mivel a benne lévő ptk ellenállat korlátozza az áramfelvételt, multiméterrel néztem, alig haladja meg ilyenkor az 1A-t, és itt már nem 9, hanem csak 5,2V-vel tölt. Én 30-90% között használom. 100-on még soha nem volt, és 30 alá is nagyon ritkán eresztettem.
Az ujjlenyomat olvasó nagyon gyors. Tetszik az okosgombos megoldás és a lapozási lehetőség.
Hiányolom az értesítési led gyári testreszabhatóságát, de gondolom a megfelelő programokkal orvosolható, de én egyelőre nem nyúltam hozzá. Ami viszont tetszik, az a pulzáló jelzése.
Külsőre az egyik, ha nem a legszebb telefon, de valamit valamiért alapon ennek fényében rettentően csúszós is. Már az első nap leraktam az éjjeli szekrényre, kb 15 centire a szekrény szélétől. Valaki hívott és kb 2 csengés elég volt, hogy átmásszon az ágyra.
Másnap természetesen kb 30centi magasról leejtettem az élére (csempére, mert miért ne), amit lábfejjel próbáltam tompítani, nem jártam sikerrel, csak a becsapódás után sikerült a 2 cipő közé állítva elkapni, így a sarkáról kicsit lekoptattam a festéket. Most a szép kék kereten vagy egy kicsi nyers alu is, amit majd egy szép napon újra befestek, de egyelőre maradhat így, mert nem szembetűnő. Ezek után elérkezett a várva várt hétfő, végre mehettem a ss-ba venni rá szilikon tokot meg a többek álltal fent említett üveget, ami nem teljesen fedi le a képernyőt, de ideiglenes megoldásnak megteszi, amíg nem készül rá valami használhatóbb. Természetesen a tok és az xs-es fólia ront a telefon összképén, de még így is elbújhat mellette jópár telefon.

Ami negatívum, az a divattá vált hibrid kártyaolvasó.
Pc-re rákötve telepíti a maga HiSuite programját, ami tök jó ... lenne, ha zenét is lehetne vele a telefonra tenni, de ezt az opciót vagy nagyon jól eldugták, vagy nincs is benne, de az is lehet hogy csak én vagyok kellően inkompetens egy ilyen bonyolult feladathoz. Szóval a már fent említett hétfőn fogtam a rollerecskémet és a dupla s boltból gurultam át az e betűs boltba és vettem egy king... pendrive-ot aminek az egyik oldala 3.0, a másik meg type-c, amit már csak azért sem bántam meg, mert még a bluray filmbe is bele lehet rajta tekerni a megfelelő programmal. Pl a zen2 itt már megbukott.

Nem is baj hogy nem adnak hozzá gyári fülest, mert nagyon ritkán sikerül ezt a gyártóknak jól eltalálni, bár a Zen2-nél ez olyan jól sikerült, hogy amikor azon megtörtem a jacket, inkább cseréltem rajta, pedig a gagyibbakat inkább kidobom. Ezen kívül még egy xi... hybridet használok mellé, mikor melyik akad a kezembe.

Majd valamikor rászánom magam és kipróbálom a sim kártya és a micro sd kártya házasítását.

A kameráról csak azért nem írtam, mert nem vagyok a telefonnal-fotózás híve, és amúgy sem az én asztalom.

Remélem regényem tartalmazott hasznos infókat.

(#1209) berek21 válasza ZEROxFF (#1208) üzenetére


berek21
senior tag

Hasznos dolgokat írtál. Gratula, és köszi. :R

Lancia Delta III eladó!

(#1210) manokaki válasza ZEROxFF (#1208) üzenetére


manokaki
őstag

:R jó volt ! :R

(#1211) tomboy84 válasza ZEROxFF (#1208) üzenetére


tomboy84
tag

Köszi az összefoglalót, nekem segítettél eldönteni, hogy fehéret vegyek ne kéket.
Mivel írtad, hogy lejött a sarkáról a festék így mindenképp a fehéret veszem (zsebkopás, kiskocc, stb jobban meglátszik a kéken)

(#1212) nono791


nono791
csendes tag

Üdv.
Valaki próbálta már azt, amit a szerkesztő srác is írt a tesztben, hogy: "a rendszer ugyan villámgyorsan reagál, az animációk kissé kényelmesek – a fejlesztői beállítások között, 0,5x sebességre véve minden pattogósabb lesz". Most nincs nálam a telefon, ezért nem tudom sajnos megnézni. Aki próbálta már, annak mi a véleménye róla? Vagy felesleges?

(#1213) lappy


lappy
őstag

Bekapcsoltam a szef elerese menut de hol talalom ezt?

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#1214) Fejvadi válasza ZEROxFF (#1208) üzenetére


Fejvadi
nagyúr

Köszi a részletes tapasztalat megosztást.

(#1215) kasee válasza lappy (#1213) üzenetére


kasee
aktív tag

Fájlkezelőben van, ott tudsz hozzáadni képet,videót stb

(#1216) ebelef válasza nono791 (#1212) üzenetére


ebelef
csendes tag

Én próbáltam, úgy van, ahogy írja/mondja. :) Érezhetően gyorsabb!

(#1217) ORCA58 válasza ZEROxFF (#1208) üzenetére


ORCA58
addikt

A csepptöltés nem a 10-ről 100%-ra töltést jelenti.
A csepptöltésre akkor kapcsol a töltő, ha az aksi tele van. Ez azt acélt szolgálja, hogy az aksi ne merüljön, amíg a töltőn lóg.

(#1218) Hedgehog9780 válasza nono791 (#1212) üzenetére


Hedgehog9780
tag

Igen. Sokkal gyorsabb. De ha kikapcsolod az animációt akkor azonnal adja az ablakokat, tehát még gyorsabbnak lehet érezni a rendszert. Ízlések és pofonok, azaz kinek mi tetszik. Animációval vagy anélkül. :)

Szerk.:
Sorry, látom már előttem válaszoltak.

[ Szerkesztve ]

(#1219) rozsi71


rozsi71
tag

Nemrég írt valaki itt a nanoshine-ról. Van valakinek tapasztalata erről a termékről? Mert bár nekem még nincs ilyen telóm, de remélem lesz és egyelőre ebben látom a megoldást a kijelző védelmére.

[ Szerkesztve ]

(#1220) espista


espista
senior tag

Sziasztok. A Telekom is 4 GB-os telefont árul? Az időjárás widget és nem lehet valahogy kiszedni? Sajnos a Mate 8-ban nincs ilyen szép.

Romani ite domum!

(#1221) Fejvadi válasza ORCA58 (#1217) üzenetére


Fejvadi
nagyúr

Én is így tudom a csepptöltés lényegét.

(#1222) zunga válasza rozsi71 (#1219) üzenetére


zunga
tag

Én említettem a múltkor, de azóta jobban utána olvastam és nagyon vegyes a megítélése. Többségében negatív visszajelzések vannak, úgyhogy az is felejtős.

(#1223) Mauzes


Mauzes
őstag

Már biztos szóba került sok helyen, de miért jó a hátlapi ujjlenyomat olvasó? Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy miért lenne jobb ez, mint az előlapi? Nekem a nap nagy részében (munkahelyen) az asztalon fekszik előttem a telefonom, és ha csak pötyögni kell, nem veszem fel a kezembe csak azért, hogy felnyithassam.

(#1224) clon válasza Mauzes (#1223) üzenetére


clon
aktív tag

Mert ha előveszed pl. zsebből akkor kényelmesebb és akkor is ha már kézben van a telefon.
Akinek sokat van pl. asztalon annak az előlapi olvasósat érdemes venni.
Ezt vásárlás előtt is érdemes figyelembe venni.

(#1225) ORCA58 válasza clon (#1224) üzenetére


ORCA58
addikt

Vagy kell egy kis állványt, úgy mindig elérhető a hátulja.

(#1226) anegytech1 válasza clon (#1224) üzenetére


anegytech1
csendes újonc

Ezen már én is gondolkoztam, melyik lehet a jobb. Nekem zsebben többet van, így akkor tényleg kényelmesebb, viszont nem feltétlenül lenne gond úgy sem az előlapi használata, csak ott nem a mutatóujját használja az ember, hanem a hüvelykujját. Ha pedig asztalon van, egyértelműen jobb az előlapi.

Az asztalon fekvő Honor8-at talán egyszerűbb az oldalsó gomb megnyomásával és egy pin-kóddal/mintával oldani, mint az ujjlenyomat-olvasóval. Persze ez lassabb.

Érdekes a téma, de az a baj, hogy mivel még nem volt olyan telefonom, aminek az előlapján lett volna az olvasó, ezért csak elméletben tudom összehasonlítani.

Mellesleg, amikor a zsebembe dugom a kezem, vigyáznom kell, hogy ne érjek az ujjammal az olvasóhoz, mert simán oldja a telefont a zsebemben is. Ez annyira nem jó. Meg mivel tényleg pont a mutatóujjnak a helyén van az érzékelő, ezért pl nem egyszer lehúzom az értesítő sávot az ujnyomatolvasóval véletlenül (de ezt ki lehet kapcsolni).

Összességében jól használható az olvasó, de szívesen kipróbálnám az előlepi olvasót is, hogy megtapasztaljam a különbséget. Mert most azt mondanám, hogy jobb az előlapi, mert egyrészt kisebb az esélye a véletlen nyitásnak, nyomásnak, másrészt az asztalon fekvő telefont is könnyű vele oldani.

Van olyan, akinek már van tapasztalata előlapi és hátlapi leolvasóval is és tudja, hogy melyik jobb a gyakorlatban? Mert érdekelne a véleménye :).

(#1227) clon válasza ORCA58 (#1225) üzenetére


clon
aktív tag

Mondjuk egy tárgyalóba kiteszed zsebből kis állványkád és bele a telefont "...bocs, de az ujjlenyomat olvasó hátul..." :)
Ezért írtam olyat kell venni ami a napi használatban megfelelő, nem olyat ami tetszik de körülményes a használata.

(#1228) Shyciii


Shyciii
veterán

Honor 8 esetében lehet állítani a noification pane alatti kapcsolóknak a sorrendjét, vagy egyéb más kapcoslót ki lehet rakni? Mert ha lehet, akkor egyszerűn nem jövök ré, hogy hogyan lehet.

(#1229) mb9 válasza Shyciii (#1228) üzenetére


mb9
csendes tag

Görgess le a kapcsolók között, ott lesz a szerkesztés gomb :))

(#1230) Shyciii válasza mb9 (#1229) üzenetére


Shyciii
veterán

Óóóó básssz...Külön lehet görgetni a kapcsolókat 9 kapcsoló esetén is mikor annyi hely van még lent? Erre nem gondoltam volna. Azt hittem hogy az automata fényerő alatt annyi hely van, akkor ott nem lehet görgetni, hisz van még hely bőven :D
Ezért nem kedvelem a MIUI, EMUI, FlyOS és társait, mert nem minden egyértelmű, legalábbis egy Stock android, vagy cm után, de hát most elhatároztam, hogy próbát teszek ezzel is :) Köszi! :R

(#1231) mb9 válasza Shyciii (#1230) üzenetére


mb9
csendes tag

A görgetés itt arra szolgál, hogy a szerkesztés gomb alapból ne látszódjon. De tény, hogy alul még van hely.

[ Szerkesztve ]

(#1232) Mauzes válasza clon (#1224) üzenetére


Mauzes
őstag

Nem tudom, hogy kényelmesebb-e, mert hátsó gombos még nem volt, de nekem teljesen "kézreesőnek" tűnik az előlapi is hüvelykujjal. Talán tényleg gyorsabb zsebből kivéve, mert esetleg már a zsebben ráteszed az ujjad.

(#1233) Gregorg


Gregorg
tag

Ma erkezett meg az MMtol. Nagyon szep es nagyon csuszos telefon. Berendelve a tok es a full kijelzo meretes TG. Amig nincs rajta csak,itthon potyogok rajta.

Honor 8, Chuwi Hi10 Plus , Ryzen 2600, 16 GB 2666 Mhz DDR4, 1060 6Gb - PUBG nick: ColdGreg

(#1234) Balázs8 válasza Mauzes (#1232) üzenetére


Balázs8
csendes újonc

Szerintem az oldalt elhelyezkedő ujjlenyomat-olvasó a legjobb csak nemigen elterjedt...

(#1235) mb9 válasza Gregorg (#1233) üzenetére


mb9
csendes tag

Linket tudnál dobni (akár privátban) a full kijelző méretű fóliához? Nagyon érdekelne, hol találtad :K

(#1236) monti0222w válasza rozsi71 (#1219) üzenetére


monti0222w
addikt

Szia, olyan nagy tapasztalatom nincs vele, egy hete lett lekezelve a PRO 6-m, és csak ez a tapasztalat áll a rendelkezésemre, így csak azt tudom írni, hogy eddig hozza a tőle elvártakat, pedig van gyűrve rendesen a napi por adag ja megvan, és semmi nem látható idáig a kijelzőn, a későbbiekben mi lesz azt nem tudom, de eddig jó! :K

(#1237) Fejvadi válasza Mauzes (#1223) üzenetére


Fejvadi
nagyúr

Nem jobb, de nem is rosszabb. Felhasználója válogatja. Mindegyiknek van előnye és hátránya is a másikkal szemben.

(#1238) #86973952 válasza Fejvadi (#1237) üzenetére


#86973952
törölt tag

Asztalra téve kényelmesebb, autós tartóban meg használható, ha elől van. Más használat során szerintem tök ugyanaz. Én használom mindkét verziót.

Oldalra rakva sem rossz, de ott autós tartóban ugyanaz a helyzet, mintha hátul lenne.

Egyébként szerintem azért tartózkodnak tőle nagyon a gyártók, mert abból egyből home gomb lenne.

(#1239) ORCA58 válasza clon (#1227) üzenetére


ORCA58
addikt

A tárgyalóban ne a telefont kukkold. ;]

(#1240) berek21 válasza Gregorg (#1233) üzenetére


berek21
senior tag

Melyik nap rendelted? Én is várom még tőlük a pakkot.

Lancia Delta III eladó!

(#1241) m1lan


m1lan
őstag

A héten én is csatlakozom egy kék csodával, a Telekomtól érkezik. eBayről rendeltem rá üvegfóliát és egy MSVII Luxury Ultra Thin Navy Blue tokot, amíg nem jönnek meg, addig én sem hurcolászom. Samsung Galaxy S3 LTE-ről váltok, szerintem érzékelhető lesz a különbség. :D

Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX

(#1242) manokaki válasza m1lan (#1241) üzenetére


manokaki
őstag

mennyi időt birt ki az S3 ? :)

(#1243) mantequilla válasza m1lan (#1241) üzenetére


mantequilla
aktív tag

miért nem tudnak még ilyen jó kis s3 méretű telefonokat csinálni. 4.8 col tökéletesen elég volt

(#1244) manokaki válasza mantequilla (#1243) üzenetére


manokaki
őstag

:R :R :R :K :K :K :K

(#1245) anegytech1 válasza mantequilla (#1243) üzenetére


anegytech1
csendes újonc

Amugy tenyleg a 4.8 coll talan a legkenyelmesebb. Ezelott Huawei P7em volt, az 5 collos volt, es a Honor 8nal egyertelmuen erzem, hogy mar kicsit sok ez a plusz 0,2 coll. Tenyleg szamit, mert nem olyan kenyelmes fogni. Amugy Honor elott sok Lenovo telefonnal szemezgettem, mert a csaladban tobbet is hasznalnak megelegedve, de ami igazan tetszett, az mind 5,5 collos volt, az nekem mar sok, mert szeretem egy kezzel haszanlni a telot. De azert a Honort szeretem, bar meg jobban szeretnem 4,8 vagy 5" meretben :).

(#1246) manokaki válasza anegytech1 (#1245) üzenetére


manokaki
őstag

egy baj van vele ha ez baj , miért nem lehetett egy also, a kijelző alá tenni a navi bar-t ,( mint samu S6,7 , Xiaomi Mi5 , Meizu Pro 6, stb ) nem a kijelzőből elvenni a 0.5 "-t !

(#1247) Fejvadi válasza #86973952 (#1238) üzenetére


Fejvadi
nagyúr

Én még azt sem tudom, nekem hol lenne a legjobb. Ahogy írod. Hol elöl, hol hátul lenne a jó. Én tennék egyet előre és hátulra is. :)

(#1248) anegytech1 válasza mb9 (#1235) üzenetére


anegytech1
csendes újonc

Bar nem engem kerdeztel, es engem is erdekelne a link, kozben en is talaltam: [link]
Ebayen kivul amazonon es aliexpressen is lattam ezt

Ha nem mukodne a link, ezzel a keresessel kidobja gugli: honor 8 full cover tempered glass.

manokaki: az also navibart en sem ertem, de ez van, sajnos. Egyebkent biztos van oka, de kerdes, hogy mi.

(#1249) ronar


ronar
tag

Én is csatlakoztam a csapathoz egy Gold példánnyal, még az MM akcióban rendeltem szombaton, ma jött meg.
Kétféle tokot is rendeltem hozzá amazon.de-ről(ott volt kuponom)
[link]
[link]
A kijelző,hátlap védő fólián vagy üvegen még gondolkozom milyen legyen.
A wowfixit-ről hallott már valaki (www.wowfixit.hu) ?

(#1250) Andrew801 válasza ronar (#1249) üzenetére


Andrew801
tag

Az elsőt lehet valaki már megrendelte, pár 1-2 hete belinkeltem. De ha meg jön neked is, valami tapasztalatoto tudnál írni? Már jön 2-3 féle tok, ez már sok lett volna :)

A második is jól néz ki, hasonló, mint a nillkin tok és van kék is belőle!

A linkelt megoldásról nem hallottam még. Érdekes. 2 kérdés merült fel benne. 100% védelem szerintem nincs, egy idő után biztos lesz valami baja a felületnek, hogy szeded le? Erről nem mond semmit :)
Illetve, ha ez ennyire über.... akkor " telefon média" hogy hogy nem áradozik róla?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.