Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3151) Danecay válasza Lauda (#3149) üzenetére


Danecay
őstag

Jól olvastad, közös az ügyünk abban a tekintetben, hogy egy járáshoz tartozunk, mindkettőnk települése szerepel ugyanazon GINOP projektben és egyikőnk teleülésén sem akar lakossági szolgáltatást nyújtani a pályázatot elnyert kivitelező és szolgáltató cég.

(#3152) Ic3man


Ic3man
tag

Ma jöttek bekötni a DIGI-t (Galgahévíz közepe, Fő út). Sajnos nincs jel az aknában, minőségi Román munka. :D
Lejelentették hibának, egy másik csapat 1-3 munkanapon belül megolja és utána jövő héten újra jönnek bekötni.
Szerda megasságában a Hunyadi utcában lemondták a bekötést mert esik az eső. :DDD
Én kérek elnézést...

Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu

(#3153) Túzok22 válasza Ic3man (#3152) üzenetére


Túzok22
senior tag

Ez nem valami jó dolog. A románok már csak ilyen munkát végeznek. Biztos valamelyik kötődobozban elfelejtettek a szálhegesztő készülékkel összehegeszteni 1 vagy 2 üvegszálat a sok közül. Ez kötéshiba lesz a dobozban. :(
Hévízgyörkön pl egy csomó helyen hibás volt a hálózat kiépítése, a falu több mint 50%-án nem volt jel a hálózatban. Javították a DIGI-sek.
Ha nem jön a fény a kábelen az nagy baj mert ott hibáztak a kiépítésnél, de jó nagyot. :(

[ Szerkesztve ]

(#3154) headhunter válasza Ic3man (#3152) üzenetére


headhunter
addikt

"...Hunyadi utcában lemondták a bekötést mert esik az eső..."

2016.09.19. (UPC koax) : ...Szerelő 12 óra után jött, szakadt az eső akkor kötötte be, létra nélkül ment fel az oszlopra... :Y

(#3155) Lajosnagy17 válasza Luc22 (#3150) üzenetére


Lajosnagy17
senior tag

Nem értem miért nem fejlesztik, ha még pénzt is adnak nekik. Látom, hogy a DIGI elég sok kisebb települést is bekapcsolt mostanában. Habár elég sok nagyobb Inviteles város nincs még a Digi rendszeréhez igazítva.

(#3156) kacsa7 válasza Ic3man (#3152) üzenetére


kacsa7
őstag

Légy türelmes, mert ennyi idő alatt csoda lesz ha megcsinálják. Nálunk Hévízgyörkön jöttek bekötni, nem volt jel az aknában. Elmentek, hogy majd kijavítja a másik brigád és utána jönnek. 3 hétig semmi nem történt. Közben heti 1 telefon volt, hogy mi lesz már, 0 eredménnyel. A 3. hetet követően naponta telefonáltunk, mire lett egy következő bekötési dátum. Ehhez már üvölteni kellett, az összes sérelmünket felhozni és fenyegetőzni a konkurenciával... Vicc... Ráadásul úgy jöttek 2. körben bekötni, hogy előtte pár nappal még mindig nem volt jel az aknában. Az volt a szerencsénk, hogy ez véletlenül kiderült és mire jöttek kötni, addigra tényleg kijavították. De így is 1 hónap volt a két bekötési próbálkozás között. A szerelőkre viszont egy szavam nem lehet. Normálisak voltak, normálisan és rugalmasan dolgoztak.

(#3157) kory1987


kory1987
tag

sziasztok, infója valakinek a Gárdonyi járásról?
Ezt találtam, év végét írtak nekem emailben. Velencét kérdeztem. Pázmándon csinálják, Kápolnásnyéken is, de nem mindenhol.
GINOP-3.4.1-15-2018-00264 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése a Novi-Com Kft.-nél a Gárdonyi járásban.
A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodás alapján, a GINOP 3. prioritás keretében megjelentette a GINOP 3.4.1-15-2018 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázati felhívást. Ennek célja a kevésbé fejlett régiókban az újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek lefedése annak érdekében, hogy a hazai újgenerációs hálózatok, azok kapacitásai az ország településein alkalmasak legyenek a növekvő használati intenzitás és sávszélességigény kielégítésére, ezáltal tegyék lehetővé a digitális szolgáltatások terjedését az állampolgárok és a vállalkozások körében. Cél továbbá a korábbi évek fejlesztéseit követően még optikai felhordó hálózattal el nem látott települések nagy sebességű hálózati infrastruktúrába történő bekötése.
A projekt tartalma: A fejlesztések során a Novi-Com Kft. optikai felhordó (gerinc) hálózatot fejleszt az adott járásban.
A beruházás tervezett befejezési dátuma: 2020. március 17.

(#3158) Dogbert


Dogbert
csendes tag

Múlt hétfőn beszéltem a céges kapcsolattartónkkal akkor azt mondta, hogy másnap kedden volt egy ülés a telekomnál, ahol pontosan ellett döntve, hogy milyen ütemben építik ki az optikát a tó környékén. Elvileg, ami biztos, hogy idén lesz optika az egész tó körül, ahogy néztem a kérelmeket, dinnyés, gárdony, és nyék esetében volt kérelem a novicom részéről. Nyéket azért nem értem, mert az a martoni járáshoz tartozik és azt elvileg nem a novicom csinálta, én arra gondolok, hogy onnan kezdik hozni velence felé az optikát meg a túl parton dinnyés felől. Ami még számomra homály, hogy a 2 cég egymás mellett építi ki a hálozatot, vagy a telekom fog a novicom által kiépített hálozaton szolgáltatni. Amúgy múlt héten újabb negatív csúcsot sikerült elérnem a helyi vezetékes nettel, mobilos gyorsítás nélkül az ország úton sikerült 1,5 mega alatt mérnem az adsl sebességét. :D Pedig azt hittem a bence hegyi 2-3 megás netet nem lehet überelni. :D

(#3159) zsida.kornel válasza Luc22 (#3150) üzenetére


zsida.kornel
tag

Jelentem pár hónapja két utcán keresztülhúzták az optikát a földben a járda melett Olaszfaluban, Eplény felől valahol a szántóföldek mellett a földúton csatlakoztak rá valamire (?) csináltak a falu szélén a belépési és a kilépési pontnál egy-egy betonaknát, betemettek mindent és eltűntek (nyilván az aknákat nem ;]) . A kábelt a zircre menő murvás utón vitték tovább, mindenhol "MVM NET Zrt. - Optikai Kábel" feliratú szalagokat használtak elkerítésre. Nemtudom hogy ennek most van e köze a fejlesztéshez, vagy csak szimplán itt tudták elvinni az optikait. Na de ez egy biztos pont, tőlük lehet érdeklődni hogy ők tudnak e valamit (vagyis nyilván tudnak, de a kérdés hogy elmondják e nekünk). :F

(#3160) djzotya1983


djzotya1983
tag

Nyugalom. Egy 5-6 év és lesz mindenkinél ilyen internet.
:DD ;]

(#3161) FistXL válasza djzotya1983 (#3160) üzenetére


FistXL
aktív tag


[ Szerkesztve ]

(#3162) djzotya1983 válasza FistXL (#3161) üzenetére


djzotya1983
tag

Na de neked is alakul akkor a Mézganet vagy micsoda :D :C

(#3163) FistXL válasza djzotya1983 (#3162) üzenetére


FistXL
aktív tag

Az még egy évig megmarad, mert olcsóbb fizetni, mint most felmondani :DD
Szépen csordogál rajta a 15/7mbps 40-60-as pingekkel :))

:o

[ Szerkesztve ]

(#3164) FistXL


FistXL
aktív tag


Fasza... ők nyerték a SZIP-et a járásunkban...de még egy ADSL sincs :C

[ Szerkesztve ]

(#3165) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

Én nem panaszkodnék, és még az sem mondható hogy leterhelt a hálózat :D
Jó kis Ex-Inviteles ADSL, kell ennél jobb? ;] nem kell félni, hogy lekapcsolják, ha túl nagy a forgalmad , mert fizikailag lehetetlen nagy forgalmat generálni:D
(Optika várható befejezés 2018 december)

[ Szerkesztve ]

(#3166) kiskeni válasza FistXL (#3164) üzenetére


kiskeni
aktív tag

Vidékháló, jujj... Megfogtad a zisten lábát (ja, nem). Nem baj, itt Baranyában is nyertek valahogy, majd lesz optikánk pár évtized múlva :D

Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő

(#3167) Amita válasza Dogbert (#3158) üzenetére


Amita
csendes tag

Nálunk (Vereb) azt mondta a vezeték kihúzó szaki decemberben, hogy elvileg a Telekom fog szolgáltatni. Persze ezt nem lehet biztosra venni, hisz miért tudná. Az biztos, hogy itt Telekomosok voltak kiépíteni. (Mondjuk azóta is áll minden, gondolom ez egy év végi felbuzdulás volt, hogy valamit fel tudjanak mutatni a statisztikában az EU-nak).
Én remélem, Telekom lesz, mert a Novicom honlapján a kínálat és az árak nem valami bizalomgerjesztőek.
Elvileg idén kész kell lennie minden pályázónak. Remélem, így is lesz. Unom a mikrós netet, habár nem a legrosszabb (20Mb), ráadásul stabil. De na, itt olvasva a Gb-es netről, azért jó lenne afelé közelíteni. :))

(#3168) Luc22 válasza zsida.kornel (#3159) üzenetére


Luc22
csendes tag

Olaszfalu már nincs messze onnan, ahol az anyám lakik és kap idegbajt a lassú net miatt.
Ha jól értem az MVM csak a gerincet építi, amire a lakossági szolgáltatás majd épülhet.
Gondolom majd folytatják, ha jobb lesz idő, vagy ha kitalálták, hogy merre menjen tovább.

köszi az infót.

(#3169) Gatkoka


Gatkoka
újonc

Berettyóújfalu:

Szeretnénk tájékoztatni, hogy kollégáink visszajelzése alapján már folyamatban van a fejlesztés az optikai hálózaton, az építési munkák még a tavasszal megkezdődnek és várhatóan az év vége fele átadásra kerül.

(#3170) headhunter válasza Gatkoka (#3169) üzenetére


headhunter
addikt

2019.12.31.-ből, végül lesz 2020.12.31.

"Folyamatban van": elvileg a körforgalomnál látható úttest alatti átfúrást jelenti? :F

(#3171) Pokesz007 válasza headhunter (#3170) üzenetére


Pokesz007
senior tag

Jó várakozást,ez jó hír nektek :D
Szomszéd falumba,valamiért megálltak a kábelezések.. szóval jövő Karácsony.

️️Hardverapró Mindörökké️️

(#3172) kiskeni válasza Amita (#3167) üzenetére


kiskeni
aktív tag

Én azért utána járnék ennek a helyedben. Én is megkérdeztem anno a szerelőket, azt állították, hogy a Telekom fejleszt. Valami eldeformálódott Telekom lehet ez a Vidékháló személyében :D Jaaa, mert mint kiderült, a szerelő zöldségeket beszélt :U

[ Szerkesztve ]

Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő

(#3173) Lajosnagy17


Lajosnagy17
senior tag

Vonyarcvashegy, Balatongyörök

Van valakinek információja?

(#3174) Amita


Amita
csendes tag

kiskeni: Persze, írtam is, hogy nem veszek rá mérget. De nagyon nem tudok mit tenni, ha nem olyan szolgáltató jön, mint szeretném. Majd kiderül, elvileg ugye év végéig.

[ Szerkesztve ]

(#3175) Gatkoka válasza headhunter (#3170) üzenetére


Gatkoka
újonc

Az utcákba már húzni fogják ebben a hónapban . Város szerte áram szünetek lesznek 3 hétig. De a lakásba mikor az jó kérdés.

(#3176) btz


btz
addikt

Opticon / Vidékháló.
Fejlesztik azért a szolgáltatásaikat. Ha nem is az optikát húzzák épp, de most olvasom, hogy szerverszolgáltató céggel állapodtak meg közvetlen kapcsolatról. Ez azt jelenti, hogy a végfelhasználók gyorsabban fogják elérni ezekben a szerverparkokban üzemeltetett szolgáltatásokat ( például weboldalak)

ⓑⓣⓩ

(#3177) Wasp91 válasza btz (#3176) üzenetére


Wasp91
aktív tag

Húztak ezek egyáltalán optikát valahol?

Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál

(#3178) kiskeni válasza Wasp91 (#3177) üzenetére


kiskeni
aktív tag

Nem valószínű. Vagyis igen, nálam van optika, láttam mikor szerelték és felismertem, meghát a szerelők is megerősítették mikor rákérdeztem. Hogy működik-e, az már más kérdés, bizonyára jobb rajta ülni, minthogy sem befejezni. Véletlenül sem lenne jövedelmezőbb. A weboldaluk is rejtélyesen fogalmaz az optika meglétéről. Idézem: "Folyamatosan építjük új GPON hálózatainkat, ill. átépítjük meglévő ETTH hálózatainkat. A helyi elérhetősége miatt kérjük keresse központi ügyfélszolgálatunkat a 1276-os számon." - ahha.

Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő

(#3179) btz


btz
addikt

Annyira nem vagyok képben a dolgaikkal, ez is csak úgy szembe jött a Facebookon.

ⓑⓣⓩ

(#3180) btz


btz
addikt

Elrajtolt a Vodafone TV és a Vodafone vezetékes szolgáltatása

" szélesebb közönség számára is elérhetővé váltak a Vodafone Magyarország új vezetékes szolgáltatásai, melyek a UPC örökségtől (egyelőre) teljesen függetlenül a Telekom infrastruktúráját használják. Az igazi újdonságot a vadonatúj platformként megjelenő Vodafone TV jelenti a kínálatban."

"Az új csomagok egy új üzleti modell bevezetésével váltak elérhetővé, melynek alapja a hírközlésszabályozó szerv, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság úgynevezett L3 nagykereskedelmi szolgáltatások elérhetőségét szabályozó piachatározata. Ez kötelezően előírja a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatóknak, hogy vezetékes hálózataikon szabályozott feltételek mellett bitfolyam-hozzáférést nyújtsanak partnereiknek. A Vodafone és a Telekom között megkötött nagykereskedelmi megállapodásnak köszönhetően a brit tulajdonban lévő operátor a Telekom, mint inkumbens szolgáltató szabályozott szolgáltatási területein használhatja a Telekom DOCSIS és FTTH alapú infrastruktúráját, amiért cserébe természetesen fizet a cégnek."

Szóval akinél a Telekom kiépítette az optikát vagy Telekom koaxos területen él, az választhatja a Vodafone vezetékes szolgáltatásait, plusz a volt UPC ügyfelek, de nekik az új TV platform még nem elérhető.

ⓑⓣⓩ

(#3181) Lauda válasza btz (#3180) üzenetére


Lauda
félisten

Szóval akinél a Telekom kiépítette az optikát vagy Telekom koaxos területen él, az választhatja a Vodafone vezetékes szolgáltatásait, plusz a volt UPC ügyfelek, de nekik az új TV platform még nem elérhető.

Itt a telekom optika az oszlopon, az irányítószámon mégsem elérhető szolgáltatás.

(#3182) user12


user12
őstag


UPC:
Egyelőre még csak az optikai gerinchálózat, de van, ahol már a koaxok is fel vannak akasztva. (Szolnok)

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#3183) user12


user12
őstag

De a Telekomnál is megmozdult valami.... :)
Optikai kábel legfelül, a póznán lentebb kötődoboz...

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#3184) FistXL válasza user12 (#3182) üzenetére


FistXL
aktív tag

A UPC-nek van optikája? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3185) user12 válasza FistXL (#3184) üzenetére


user12
őstag

Ahogy vesszük :)
Az egyes node-ok optikán keresztül kapcsolódnak a fejállomáshoz. onnantól megy koax az előfizetőig

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#3186) FistXL válasza user12 (#3185) üzenetére


FistXL
aktív tag

Tehát nincs.

(#3187) btz válasza FistXL (#3186) üzenetére


btz
addikt

Valahol például házig viszik az optikát, amit egy átalakító (házi node) átkonvertál koaxra, majd erre csatlakozik a kábelmodem és a tv-k.

ⓑⓣⓩ

(#3188) btz válasza Lauda (#3181) üzenetére


btz
addikt

Szerintem még el kell telni pár napnak, hogy frissítsék a weboldaluk.

ⓑⓣⓩ

(#3189) Lauda válasza btz (#3188) üzenetére


Lauda
félisten

Ezzel nem is lenne probléma, csak addig ne tegyék ki az oldalukra az opciót.

(#3190) user12 válasza btz (#3187) üzenetére


user12
őstag

Itt Magyarországon?

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#3191) Túzok22


Túzok22
senior tag

Ma délelőtti méréseim. Telekom optika. :D

(#3192) user12 válasza user12 (#3190) üzenetére


user12
őstag

Ok, lesett :)
Digi ftth

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#3193) djzotya1983 válasza Túzok22 (#3191) üzenetére


djzotya1983
tag

Nekem meg a mostani mérésem :D :C

(#3194) Túzok22 válasza djzotya1983 (#3193) üzenetére


Túzok22
senior tag

900 az igen. :DD Nekem még soha se sikerült elérnem a 900 Mbps-t. Lehet hogy a gépem túl sz@r hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#3195) djzotya1983 válasza Túzok22 (#3194) üzenetére


djzotya1983
tag

Jaja az I3 mat megköveteli minimum. :))

(#3196) djzotya1983 válasza Túzok22 (#3194) üzenetére


djzotya1983
tag

Nálunk most mégegyszer átnézették az összes oszlopot, meg kötéseket. Azt motyogták halkan hallottam egyetlenegy csavar, és hajlítás nem lehet fennt! Ezt így adták ki nekik. :))

(#3197) Túzok22 válasza djzotya1983 (#3195) üzenetére


Túzok22
senior tag

Értem.

SSD-s
videókártya: geforce GTX 960 M

(#3198) djzotya1983 válasza Túzok22 (#3197) üzenetére


djzotya1983
tag

Ez esetben nem a géped a szűk keresztmetszet. Vagy sokan lógnak azon a szakaszon, vagy valahol túlhajlítottáka kábelt. Elég ha nálad pl az ONT nél kicsit jobban hajlítanak már nem jön át annyi...
Bár azért a 830 as átlagot nem mondanám én rossznak :D

(#3199) FistXL válasza djzotya1983 (#3193) üzenetére


FistXL
aktív tag

Továbbra sincs semmi hír arról, hogy valaha is lesz nálunk optika :O
Ez a Vidékháló kritikán aluli.

Fun fact: A Mézganet a Vidékháló alteregója volt, korábban ők is az Opticontól kapták a netet :DDD
Dobtam nekik egy emailt

[ Szerkesztve ]

(#3200) FistXL válasza FistXL (#3199) üzenetére


FistXL
aktív tag

Több mint fél éve van már a Telenoros mobilnet, eddig nem érzem úgy, hogy megbántam volna a váltást :F :DDD
Egy igazi pokoltúra volt ez a mikrós kínszenvedés...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.