2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Internet fejlesztés országosan!

Írta: | Kulcsszavak: Internet . fejlesztés . ginop . megabit . járás . szip

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról, melyik járásra melyik szolgáltató mennyi összeget kapott! Az alábbi dokumnetumban viszont most megtekinthető településre lebontva, hogy mennyi igényhely lefedendő, mikor kezdődnek a várható munkálatok, illetve mikor fejeződnek be!

Korábbi Szupergyors Internet Programmal kapcsolatos bejegyzés fórumában sokan kérdezték, hogy konkrétan egy egy településen várhatóak e fejlesztések, viszont az abban található dokumentáció csak járásonként tartalmazott információt arról, hogy melyik szolgáltató mennyi összeget nyert el az adott járásra vonatkozóan. Ebből az új dokumentációból viszont kiderül, hogy településünk várhatja e a fejlesztést, és ha várhatja, mikor?
A dokumentumok megyénként tekinthetők meg, járásonként vannak csoportosítva, település szinten meg van adva, hogy melyik szolgáltató nyerte el az EU-s pénzt a fejlesztésre, mennyi közintézményi, üzleti, és lakossági 30 mbps sávszélességet nem nyújtó lefedendő igényhely van, továbbá megtalálható az engedélyezési terv benyújtásának-, a kivitelezés megkezdésének, befejezésének határideje is. Valamint a kiépítő szolgáltató kontakt személyének neve, beosztása, emailcíme, telefonszáma.

Nézd meg, hogy nálad mikor kezdődnek a Szupergyors Internet Program általi fejlesztések!
Komárom-Esztergom megye
Baranya megye
Bács-Kiskun megye
Fejér megye
Hajdú-Bihar megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Heves megye
Nógrád megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Győr-Moson-Sopron megye
Békés megye
Csongrád megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Zala megye

Update:
Sokan jelezték, hogy a Docplayer néha be van lassulva, most pedig már néhány napja teljesen elérhetetlen, ezért itt egy alternatív letöltési lehetőség.

Ne keressék a listában településüket Zirc, Gárdony, Kiskunhalas és Tiszavasvári járások lakói. Az ő járásukban nem akadt pályázó, ezért ezek a fejlesztés második ütemében a (SZIP II/b) úgynevezett „köztes járási” konstrukcióban kerülnek ismételten kiírásra. Ginopos forrásból. 2017. Tavaszán kell megjelenniük ezeknek a pályázatoknak.
Ne keressék településüket a középmagyarországi régió (KMR) lakói sem, nekik külön hazai forrásból megvalósuló pályázat lesz kiírva szintén a második ütemben (SZIP II/a). Sajnos ennek indulásáról nincs információm, a hivatalos ütemterv már biztos nem tartható.

Milyen hálózatok fognak épülni?
Többnyire optikai hálózat, minimálisan koax kábeles, elvétve vdsl2 vagy vezetéknélküli, de ezek jobbára kieső területeken (pl: tanya) lesznek csak.

Hol valósult meg már fejlesztés?
Eddig egy településről tudunk, ahol megvalósult már a Szupergyors Internet Program keretében a kivitelezés. Erről be is számoltam, ez Ófőldeák település, ahol az Invitel nyerte el a pályázati összeget és ebből 2016. Szeptemberében épített ki hálózatot, amit még azon hó 21.-én át is adtak.

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
őstag

Ha a falunkhoz a Lakossági IH mezőbe 11 van írva, az azt jelenti hogy 11 embernek lesz elérhető a jobb net? Vagy ez hogy működik? :F

(#2) btz válasza MineFox54 (#1) üzenetére


btz
addikt

Azt jelenti, hogy 11 lefedetlen igényhely van, amit le kell fedni minimum 30 mbps sebességű hálózattal.
Melyik ez a település?

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#3) MineFox54 válasza btz (#2) üzenetére


MineFox54
őstag

Ballószög. Bács Kiskun megye, Kecskeméti járás.
Ezt magyarázd már el nekem konyhanyelven mert este 10-kor nem fogom fel :D

(#4) btz válasza MineFox54 (#3) üzenetére


btz
addikt

11 címen nem érhető el a 30 mbps internet sebesség, ezért ezeket a pontokat fogják ellátni a szupergyors internet program keretében.
Mondjuk én a térképen 5 pontot számoltam, abból egy fehér, azaz nincs lehetőség internet szolgáltatásra.

ⓑⓣⓩ

(#5) MineFox54 válasza btz (#4) üzenetére


MineFox54
őstag

Kösz.

(#6) btz válasza MineFox54 (#5) üzenetére


btz
addikt

Szivesen.
Amúgy most megnéztem, nálatok dátum sincs írva, így lehet, hogy csak a végére hagyják vagy nem is fedik le ebben a körben a lefedettlen pontokat.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#7) mbalint987


mbalint987
aktív tag

A településekhez technológiát még nem tudunk?

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#8) funk648


funk648
aktív tag

Köszi a infót. Amelyik település nem szerepel a listában, arra a későbbiekben sem várható fejlesztés a SZIP keretén belül?

(#9) btz válasza mbalint987 (#7) üzenetére


btz
addikt

A cikkben szerepel ,hogy a fejlesztések nagyrésze FTTH, azaz házig optika. Ebben az első ütemben majd mindenhová azt építik ki. Szerintem ahol a település egy részén koax van, ott fojtatják a koaxot. Vezetéknélkülit pedig csak a második utemben fognak csinálni, oda ahova a kábel nehezen juttatható el vagy nagyon nem költséghatékonyan (pl tanyák).

ⓑⓣⓩ

(#10) btz válasza funk648 (#8) üzenetére


btz
addikt

4 járás van amire nem érkezett pályázat az első ütem i-ii körében sem. (az első ütem nyerteseit látjuk most a listában). Erre új pályáztatás lesz.
A középmagyarországi régió. Itt hazai forrásból lesz fejlesztési pályáztatás.
Egy ismételt országos pályáztatás lesz megint, itt újabb településekre lehet pályázni (ez még mindig a második ütem része)
A harmadik ütemben, azokon a helyeken lehet pályázni, amikre önerős vállalás volt, de mégsem valósult meg.

Itt a menetrend ugyann, e ehhezképest csúszások vannak.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.