Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2800) -Gabesz-


-Gabesz-
senior tag

sziasztok!

A nagy hideg meghozta a kedvem az akuk töltéséhez. Mivel van 2 autó is lent a parkolóban ezért akár felváltva is tudok tölteni :) A kisebbik autó már pénteken nem indult, a kis 35 amperes aksiját ma töltöttem fel, A biztonság kedvéért felhoztam a másik autó aksiját is és pár órát rátöltöttem, mert szombaton délelőtt már nagyon keservesen forgatott indításkor.
Viszont ami miatt itt vagyok az az, hogy egy majd 30 éves töltőm van. Egész pontosan egy Botond 6 amperos, ilyen ni: [link]
Gondolom ez nem automata és nem tudom ezekhez a modern gondozásmentes aksikhoz mennyire passzol.
Igazándiból feltűnt, hogy töltés közben az amper jelző ledsor nem világít, szóval vagy nagyon kis árammal tölt, vagy egyéb ok miatt (a ledsor jó). Pár óra töltés után fülelve enyhe buborékolás hallható, nem pezsgő, csak enyhe, pár másodpercenként. Tehát a töltés meg van. Túl sokáig viszont nem mertem fent hagyni, nehogy tultöltés legyen. így csak 5 órát töltöttem, majd levittem és pompásan működött.

Van valakinek tapasztalata ilyen retro töltővel, vagy már mindenki újabbra váltott?

Nézegettem most én is a modernebb lehetőségeket, egyenlőre az akkukraft ami megtetszett, de egyenlőre megvárom ki mit javasol, érdemes-e váltani.

Töltőkön kívül még ami tetszik, az ezek a kis modern mini bikázók. használt már valaki ilyet?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.