Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4951) h_143570 válasza AtHoS (#4950) üzenetére


h_143570
addikt

Nalam ezt cfosspeed melett csinalta, most tesztelem netlimiterrel, ha azzal is csinalja kapnak egy bug reportot.

(#4952) erdoke


erdoke
titán

A blog.hu továbbra sem működik rendesen, de ha átállítom IE maszkolásra, és nyomok 2 refresh-t, akkor hibátlanul bejön az oldal. Tipikusan nem böngésző hiba, de a zindeksz meg xarik rá. :((

Szerk: Természetesen nem bolg.hu, hanem blog.hu.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#4953) h_143570 válasza erdoke (#4952) üzenetére


h_143570
addikt

Erdekes nalam 9.51el siman behoza elsore, maszkolas nelkul is.

(#4954) Sk8erPeter válasza házimozis (#4931) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"a 75db-ba vágva is letöltöm fajtának" lehet, hogy nincs elég pénze folyamatosan megvenni a ku×va drága DVD-ket. Valószínűleg ha olcsóbban is hozzá lehetne jutni a filmekhez, meg kevesebb pénzért lehetne elmenni moziba, mint amennyiért manapság átlagban, akkor többen költenének ilyen célokra, és nem törekednének annyian inkább illegális forrásból megszerezni a cuccot.
Nyilván a gyártók is kialakítottak egy minimum árat, ami alatt nem térül meg a befektetés költsége, de nyilván úgy meg végképp nem térül meg, ha csak a raktárakban hevernek ezek a termékek tonnaszámra... :U
A nézőteres verzióra (is) igényt tartó igénytelen embert nem kell összemosni az igényesebb, ám kevésbé vastag pénztárcájú emberekkel, akik szívesen megvennék boltból azt a rohadt DVD-t, ha egy kicsit olcsóbb lenne. De mivel nem olcsóbb, ezért inkább letöltik. A legtöbb filmet kb. 10 perc keresgélés után igen jó minőségben meg lehet találni a neten, tehát ez nem jelenthet problémát. (Nem kell egyből kamerafelvételes fosra gondolni.) Ebben az egészben a gyártók is igen sárosak, sokat tehetnének azért, hogy az átlagember legális eszközökhöz forduljon.

Bocs az OFF-ért! :R

ON: érzékelhető változás a 9.51-ben a 9.50-hez képest? Sikerült kijavítani a bugokat? :F

Sk8erPeter

(#4955) 7 válasza Sk8erPeter (#4954) üzenetére


7
addikt

Ezeknek az embereknek találták ki a kölcsönzőket. :U

(#4956) cirkus


cirkus
aktív tag

olyan problémám van az operával, hogy adott oldalon a továbblépéshez kéri, hogy aktivizáljam a java scriptet, pedig a lap tulajdonságait nézve a scipt fülnél az engedélyezés ki van pipálva !
mit lehet tenni ?

(#4957) troller válasza Sk8erPeter (#4954) üzenetére


troller
senior tag

Érdemes átállni, több kis bosszantó apróság lett javítva

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#4958) Sk8erPeter válasza 7 (#4955) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

You're right... :R Én mindenesetre nem vetem meg azokat, akik letöltenek filmeket (lévén, hogy sokszor én is ezt teszem), mielőtt bárki is ezt tenné, nézzen körül a saját háza táján, és vessen számot arról, hogy pl. a szoftvereinek hány százaléka vásárolt termék. :U
Másként: senki ne álszenteskedjen.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4959) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

A felvi.hu-n a "Pontszámító kalkulátor" Opera ÉS Internet Explorer alatt sem működik (pedig utóbbinál kevésbé szoktak inkompatibilitási problémák felmerülni), Firefox alatt viszont hibátlanul.
Opera és IE alatt csak annyit csinál, hogy megjelenik három pötty (...), mintha "gondolkodna", kb. 1 mp.-ig, aztán eltűnik. :F
Utóbbit azonban nem szeretem, nagyon Opera-párti vagyok, milyen beállítást kellene eszközölni a hibátlan működéshez?

SZERK.: BASSZUS, ha én ezt értem... Most ismét kipróbáltam (fél hét elteltével), és most működik IE és Opera alatt is... :Y Mi a franc változhatott az elmúlt pár napban?? Nem állítottam át semmit egyik böngészőben sem, nem raktam fel a 9.51-et sem (egyelőre), most mégis megcsinálja. A korábbi napokban egyáltalán nem csinálta meg, egy másik gépen is kipróbáltam ugyanezt, ott is ugyanez volt a gond, ott is csak Firefox alatt működött.

Erre tud valaki értelmes magyarázatot??? :F Mert én nem... :O :U :W :W :W

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4960) h_143570 válasza Sk8erPeter (#4959) üzenetére


h_143570
addikt

Lusta fejlesztok?!

Valoszinuleg elobb legyartottak ff-re aztan kipofoztak ie-re is. Az opera meg utanna mar el tudod boldogulni vele.

[ Szerkesztve ]

(#4961) Sk8erPeter válasza h_143570 (#4960) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem hinném, mert ugyanakkor már feltettem a fórumon a kérdést, és másnak ment IE (7) alatt is.
Másrészt meg egyébként sem valószínű, hogy a felvételi időszak utolsó pillanataiban gyártották volna le Operára meg IE-re, ezenkívül többnyire elsődlegesen IE-kompatibilissé szokták tenni a honlapokat, lévén, hogy az emberek nagy többsége (még mindig) ezt használja.

Sk8erPeter

(#4962) erdoke válasza Sk8erPeter (#4959) üzenetére


erdoke
titán

Nálam Opera 9.51 alatt hibátlannak tűnik, 404 pontot csináltam magamnak ELTE ÁJK-ra (pff). :)

A legjobb aláírás a héten

(#4963) házimozis válasza Sk8erPeter (#4954) üzenetére


házimozis
tag

Tényleg nem akarok erről itt, OFFolni.
..De baromira nincs szükségem olyanokra sem, akik OFF kérdésekben szándékosan kérdőre vonnak az elveimet illetően. S mikor arra vonatkozóan nem kapnak a maguk szájízére szóló választ, akkor indirekt módon minősítő megjegyzéseket tesznek a személyemre. De hülyeségeket beszélnek akár a filmforgalmazásról, akár a piaci árakról, akár technológiáról, mert foggggalmuk sincs egyikről sem. :K

Életemben nem töltöttem le filmet, ergo nem vagyok álszent. (NEM alkalmazói "szoftver" letöltésről írtam.) És nem is fogok (filmet) ugyanis, ez alacsonyította le ezt a hobbyt oda ahol most van. Volt a kezemben kalózfilm nem is egy. De egytől egyik hulladék volt technikailag. (biztos van jó is) Ugyanis ezt nem 1db háziPCn kell csinálni, mazsoláknak. (mert ez egy szakma)

Módszer:
Ha valaki lopni akar, akkor legalább ne naplózott (szolgáltató) és a legnagyobb ráfordítást igénylő módon (sorbanáll az ingyen hozzáférésért akár napokig, utómunkázik órákig) dokumentálhatóan tegye. Mert ezt baleknak hívják. ;] (bukik a megosztó, ki fogják adni az IPket)
...A videotékából kiveszem 450ért és, azt másolom le. HA KELL. (nem premier film 300-)

"Raktáron rohad"
Van ismeretségem forgalmazóknál. Hiány!!! van egyes filmekből kispajtás, nem készletek. ...Mert azokat joglejárat előtt kiszórják 1000 forintért. ...De lehet hogy van akinek ez is drága. :F

Magas árak:
10 évvel ezelőtt amikor az országban 5000db DVD lejátszó sem volt, 7-8 ezer forint volt egy premier film átlagára. (volt 10ért is) A kölcsönzés tilos volt, jogilag. De volt minőség, és tartalom is. Ma egyik sincs! Választék van de igénytelenség.
Összevissza kaszált A/V setupokkal adnak ki, igénytelen külalakkal a legális kiadók is! Csak hogy olcsó legyen, és ne a kalózt vigyék. De akkor is azt viszik!!!! :o (az audioCDk ára nem csökkent 15 éve pedig az kalózkodták igazán! a DVD az árcsökkentésbe is belebukott)
A tartalmi élményről ne beszéljünk, mert csak audiovizuál effektekre épített egy hét alatt megírt filmeket látni. Ömlik a kommersz gagyi.
Ma egy premier film 3k (egylemezes) vagy 4k(kétlemezes). Az árak a negyedére esetek 10 év alatt, de van 1/10ért is (1000Ft) "jó" film.
Akinek derogál akár 5-600 forintot beletenni a kedvenceibe - mert igényes, és nem buta - az csak töltöggessen. Egy médiumnak csak addig van értéke, amíg minőséget visznek bele. Ehhez nem kell "drága legyen" de bentzinkútnál 390ért árult termékbe ezt elég nehéz, és van akinek ez is drága. ... :U

Én kérek elnézést a topiktól. Nem kivánok ezzel tovább foglalkozni.

Sk8erPeter ne fáradj a válasszal, fényévnyi különbségek vannak a valóság és az állításaid között. Legközelebb mielőtt megjegyszéseket teszel valakire gondolkozz egy kicsit. Én is olvasok olyan személyi mottót ami nem tetszik, de ettől még ON kérdésben társalkodom az illetővel. :K

[ Szerkesztve ]

(#4964) Sk8erPeter válasza házimozis (#4963) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szegénykém, nagyon sajnállak, ha egyből ennyire felhúzod magad, ahogy nem értenek egyet a demagóg mondókáddal... :DDD
Az utóbbi hozzászólásoddal semmi mást nem értél el, mint hogy teljesen lejárattad magad, és egyből lerítt rólad, hogy milyen ember vagy.
"S mikor arra vonatkozóan nem kapnak a maguk szájízére szóló választ, akkor indirekt módon minősítő megjegyzéseket tesznek a személyemre." Te mondd, mégis miről beszélsz? Csak idézz egyetlen mondatot, amivel minősítettelek volna. Én nem fordultam olyan szánalmas eszközökhöz, mint te, hadd idézzek tőled csak szépen, pontosan: "De hülyeségeket beszélnek akár a filmforgalmazásról, akár a piaci árakról, akár technológiáról, mert foggggalmuk sincs egyikről sem." "kispajtás" 1. Honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen stílusban beszélj?? 2. Honnan veszed, hogy mit tudok a technológiáról és a filmforgalmazásról? Valószínűleg értelmesebb ember vagyok, mint te, mert egyrészt nem vonom kétségbe a másik tudását azért, mert nem ért velem egyet, másrészt mert nem beszélek így senkivel ugyanezen okból. Csak egy szánalmas kis senki vagy, aki azt gondolja, hogy attól nagyobb fiúcska lesz, hogyha ilyen módon kinyitja a pofáját. Ha nem tűröd a kritikát, és nem tudsz másokat kulturált stílusban kritizálni, akkor jobban teszed, ha nem fórumozol, hanem inkább elmész szépen a kedvenc kocsmádba, ahol szabadon tépheted a szádat.
Egy ilyen ember, mint te, nem ide (a PH!-ra) való. Remélem képes vagy normális aggyal végiggondolni, amiket írtál, és ha egy kicsit lehiggadtál, nézz mélyen magadba, és szégyelld el magad, hogy nyilvánosan kiröhögtetted magad azzal, hogy mindenki másnál okosabbnak tartottad magad és ilyen stílusban beszéltél.
A témáról, amiről beszélni kezdtünk, ennél érdekfeszítőbben is lehetett volna polémiázni, de sajnos ezt te elintézted, ennyit érsz.
Mindenesetre engem nem sikerült megsértened, ha az volt a célod, mert ilyen nevetséges emberek véleményét semmire nem tartom.
Ha akarsz még valamit, akkor privátban.

Elnézést a többiektől a hosszú OFF-ért, részemről ezzel vége.

Sk8erPeter

(#4965) házimozis válasza Sk8erPeter (#4964) üzenetére


házimozis
tag

Idézem:
...Másként: senki ne álszenteskedjen...
Mivel tőlem nem jött válasz az előző írásodra, ezért mandínerből az utánam hozzászólóra reagálva írtad ezt. És ez nem neki szólt! Nem is szólhatott, mert Ő felfogta amit mondtam. Te nem. De mást sem! :(

Honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen stílusban beszélj??
Honnan veszed, hogy mit tudok a technológiáról és a filmforgalmazásról?

Felvételizős honlapokról írsz - ergo lehetsz max 23. (ha csak nem buktál 16x)
...Én éppen 25 éve kezdtem dolgozni az elekronikus médiában, olyan technikán amiről te történelem könyvekben olvashatsz. S mivel még mindíg ebben a szakmában vagyok - már kicsit feljebb - kettőnk közül vélhetően én tudom a többet erről az egészről.
Öreg vagyok én már a kakaskodást kezdeményezni, de a letromfoló okoskodást nem nyelem le. (mert te sem tudhatod ki a másik, hátha jobban tudja azt amiből te okítani próbálod) :B

Hogy ki hova való, azt nem te fogod eldönteni, mert korodnál fogva fingod nincs az "ÉLET" semmilyen területéről sem, nem hogy a dvdről. Ez meglátszik azon is, hogy tapintat és ismeretek nélkül alkotsz véleményt, (drága filmek, eladatlan készlet, ki miről tehet blabla) és becsmérled azt, akinek más - ellenben tény alapú - vélemyénye van.

..Az értelmi színvonalról meg csak annyit, hogy nem csak a betűket kell tudni olvasni hanem a sorok között is. És ekkor kiderül, hogy ki is az, akinek a stílusával baj van. :K
Befejeztem.

ui.
És igen polémiázni érdemes, de ott ahol az ON. A polémia lényege, hogy objektív legyen és ne szubjektív, mert az értéktelen.

[ Szerkesztve ]

(#4966) Sk8erPeter válasza házimozis (#4965) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"becsmérled azt, akinek más - ellenben tény alapú - vélemyénye van" Még mindig nem tudom, mi volt a "becsmérlés", mivel erre sem adtál normális választ, de most már nem is számít.
Senkit nem érdekel, hány éves vagy, és hogy milyen szakmában dolgozol, ha ilyen a stílusod. Ha pedig már annyira benne vagy a korban, ahogy írod, akkor pedig különösen elképesztő az, hogy mennyire nem nevelt meg az élet. Az idősebb embernek bölcsebbnek kellene lennie, legalább annyira bölcsnek, hogy ne fikázzon másokat személyében az eltérő véleménye miatt. A személyeskedéseddel ismét bebizonyítottad, mennyire korlátolt felfogásod van az életről, korod ellenére is. Remélem te is belátod, hogy az idősebb kor nem egyenlő a magasabb intelligenciahányadossal...

Szerk.: "igen polémiázni érdemes, de ott ahol az ON. A polémia lényege, hogy objektív legyen és ne szubjektív, mert az értéktelen." Valóban OFF volt ezen a helyen a vita, de nem feltétlenül értéktelen. Éppen te írsz az objektivitásról? Akkor olvasd el még egyszer, amit elragadtatott hangulatodban írtál, és rájössz, hogy köze nincs az objektivitáshoz...
Egyébként meg a VÉLEMÉNYNEK éppen az a lényege, hogy szubjektív... Nem tudom, miből gondolod, hogy egy vita csak objektív keretek között történhet... :U

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4967) 7 válasza Sk8erPeter (#4966) üzenetére


7
addikt

Fáradjatok át a Ring topicba, legyetek szívesek.

(#4968) Sk8erPeter válasza 7 (#4967) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igenis, uram... :DDD :R Inkább átváltottunk privire.
És bocsánat az OFF-ért. :R

Sk8erPeter

(#4969) AtHoS válasza h_143570 (#4951) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Nos megleltem a megoldást machine.ini szerkesztgetés nélkül.

Az Opera-hoz rendelt szabályoknál: Outpostban a Beállítások/Program_szabályok-nál kettőt kattintva az Opera-n a jobbszélső fülön található egy tartalom szűrő beállítási lehetőség. Itt kikapcsoltam a tartalomszűrést és már megy is a levelek lekérése a freemail-ről

read-only mode on the forum

(#4970) h_143570 válasza Sk8erPeter (#4961) üzenetére


h_143570
addikt

Sokal egyszerub elso korben egy szabvanyosabb bongeszore megirni a weboldalt, majd utanna hozzadni az ie hulyesegeivel megbirkozo kodreszleteket.

(#4971) h_143570 válasza AtHoS (#4969) üzenetére


h_143570
addikt

Ja igen emlekszem erre az opciora mar lassan egy eve benne van, csak eddig meg nem jottem ra, hogy hol is. Szoval kosszi. A kerdeses beallitas egyenerteku a machine.ini atirasaval, de annyi a kulonbseg, hogy csak arra az alaklmazasra vonatkozik.

(#4972) Sk8erPeter válasza h_143570 (#4970) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"szabványosabb" alatt a Firefox-ot érted? Miért "szabványosabb", mint az IE? :F :Y
Amúgy még ha így is van, nem ez a valódi ok, mivel nagyjából azonos időben másnál ugyanez az oldal rendesen működött IE 7-tel. Másrészt mint mondtam, nem valószínű, hogy a felvételi időszak végére lettek volna kész az IE és Opera alá történő "kódolással".

Sk8erPeter

(#4973) Wolverine válasza Sk8erPeter (#4972) üzenetére


Wolverine
félisten

IE általában nagy ívben tesz a szabványokra és saját implementációval dolgozik (mondjuk ebben a 7 előrelépés a 6-hoz képest). A Firefox sem tökéletes, de jobb; és tudtommal az Opera követi a magyobbak közül a leghívebben a szabványt.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#4974) h_143570 válasza Sk8erPeter (#4972) üzenetére


h_143570
addikt

Az ff valoban szabvanyosabb mint az ie7. Azt nem mernem megkockaztatni, hogy az opera a legszabvanyosabb, de eleg kozel van hozza.

Visszaterve a felvis oldalra, atmeneti tul terheles.

(#4975) Sk8erPeter válasza Wolverine (#4973) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"tudtommal az Opera követi a magyobbak közül a leghívebben a szabványt."
Ha így van, akkor miért éppen az Operával fordulnak elő a leggyakrabban inkompatibilitási problémák? (Tapasztalat, nem csak a levegőbe beszélek!)
Csak egy hülye kiragadott példa a sok közül a velem korábban megtörtént eset: [link]

h_143570 #4974: "Az ff valoban szabvanyosabb mint az ie7. Azt nem mernem megkockaztatni, hogy az opera a legszabvanyosabb, de eleg kozel van hozza."
Akkor neked is felteszem a fentebb lévő kérdést, a Te véleményed is érdekelne. :F

"Visszaterve a felvis oldalra, atmeneti tul terheles." Na, akkor csak szépen sorjában: amikor először ez volt a problémám, se Operával, se IE-vel NEM működött - megkérdeztem a fórumon, másnak működött IE-vel (nagyjából hasonló időben) - másnap kipróbáltam Operával is IE-vel, ugyanúgy nem működött, ekkor kb. 5 perc múlva (amíg letöltöttem és telepítettem) kipróbáltam Firefox-szal, azzal hibátlanul ment. Közvetlen ezután kipróbáltam Operával és IE-vel, még mindig NEM MENT.
Pár nap múlva megint kipróbáltam Operával és IE-vel, ekkor ment.
1. Ha túlterhelés lett volna az ok, akkor nem működött volna Firefox-szal.
2. Biztos, hogy nem az oldalprogramozással volt a gond, mert akkor másnál se működött volna.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4976) h_143570 válasza Sk8erPeter (#4975) üzenetére


h_143570
addikt

Ez egyszeru az Opera globalisan 3.3% korul van mig az ie + ff ugy 90%. Namost ha az opera koveti "legjobban" a szabvanyt es a tobbi nem, akkor nyilvan elobb a nagyobb reszesedessel levokre optimalizaljak a kodot, azaz megszegik a kedvukert a szabvanyt.

Vegul ha marad ido, ami persze szinte sohasem marad, akkor optimalizalnak a kisebb reszesedessel rendelkezokre. Az esetek nagy reszeben inkabb tiltjak a kisebb bongeszoket vagy szandekosan hibas kodot kuldenek neki. Ezert kerult bele a bongeszo azonosito valtoztatas lehetosege.

[ Szerkesztve ]

(#4977) Sk8erPeter válasza h_143570 (#4976) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Annak mi értelme, hogy az IE "nem követi" szabványt? Ez kinek lenne jó? Miért kell amiatt "megtörni" a szabványt, hogy a nagyobb részesedéssel rendelkező böngészőkkel lehessen elsősorban megnézni a honlapokat? Valahogy nem tűnik túl észszerűnek a dolog.
Az meg végképp érthetetlen számomra, hogy miért "tiltjak a kisebb bongeszoket vagy szandekosan hibas kodot kuldenek neki".
Bocs, hogy ennyit kérdezek, csak kíváncsi vagyok ennek az okára, és úgy tűnik, nektek erre nagyobb rálátásotok van... :B :R

Amúgy ennek a dolognak semmi köze a felvi.hu-s problémához, a korábban említett és hosszasan kifejtett okok miatt.

Sk8erPeter

(#4978) Wolverine válasza Sk8erPeter (#4977) üzenetére


Wolverine
félisten

Piaci részesedés. Ha egy oldal csak és kizárólag egy böngészőben jelenik meg hibátlanul, az egységsugarú Józsibácsi nyilván arra fog gondolni, hogy az a böngésző jó, és amelyikben hibás az oldal, az meg használhatatlan szar :U Nem fogja megérteni, hogy maga az oldal van direkt elcseszve azért, hogy a szabványos böngészőkön ne menjen normálisan. (egyébként vannak olyan oldalak, amik pl. Operával nem is hajlandóak megnyílni, nyilván hamarosan prezentálnak is neked pár linket - én is futottam már bele ilyesmibe, de épp nincs kéznél egyetlen példa sem... sőt, Firefoxszal is találtam már nem egy inkompatibilis oldalt
elsiettem, itt egy példa: IE-vel megy simán, FF-hez már csak pluginnal lehet rendesen meghackelni, Operával bizonyos részei nem mennek: [link])

[ Szerkesztve ]

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#4979) Sk8erPeter válasza Wolverine (#4978) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A linkelt oldalon igazából nem tudom, mi nem működik rendesen, mert számomra legalábbis nem derült ki, hogy valahol hibázna az oldal: [link]

Amúgy ha már az egyes böngészők ingyenesen használhatók és letölthetők, akkor mi az, amivel akkora bevételt lehet kaszálni - a pl. Google-lel vagy Yahoo-val kötött szerződés és a kisebb reklámok rendben vannak (pl. IE esetén nagyon jól látható, hol van pénz - gondolom ezekből), de akkor miből él meg az Opera fejlesztőgárdája? Lehet hogy naiv kérdés de utóbbit nem értem igazán...

Sk8erPeter

(#4980) Wolverine válasza Sk8erPeter (#4979) üzenetére


Wolverine
félisten

Nálam a reklámok helyén csak egy nagy fehér mező van, és nincs tartalom letiltva az oldalon :)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#4981) troller válasza Wolverine (#4980) üzenetére


troller
senior tag

Nekem is jónak tűnik az oldal, reklámok is vannak. (9.51)

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#4982) Sk8erPeter válasza Wolverine (#4980) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nálam sincs, 9.51-et használok, semmi egyéb. Tehát nem az oldallal van gond. ;)

Sk8erPeter

(#4983) yossarian


yossarian
aktív tag

Sziasztok,

kerestem már mindenhol, de eddig még nem találtam megoldást a következőre:
nem tudom másnak feltűnt-e már, de a google maps-ban az opera nem reagál a az egér jobb kattintására. Vagyis reagál, de csak a képhez tartozó menüt hozza fel, nem tudok kezdő illetve végpontot kijelölni útvonaltervezéshez. Tudja valaki mi lehet a gond?

(#4984) h_143570 válasza Sk8erPeter (#4977) üzenetére


h_143570
addikt

Meg anno mikor az ie-t elkeztek irni akkor meg eleg keves minden volt szabvanyositva. Kesobb a fejleszto gardanak nem engedtek meg, hogy szabvany komaptiblisse tegyek, mert 95% feletti reszesed es tul nagy koltesg. Sot meg a lusta webmesterek weboldalai is elromlottak volna, igy a szabvany kovetes hasznalhatatlanna tette volna a net jelentos reszet. Roviden nem erte meg.

(#4985) h_143570 válasza Sk8erPeter (#4979) üzenetére


h_143570
addikt

Egyszeru reklam bevetel, valahanyszor csinalsz egy keresest a googleel az opera penzt kap erte. Tovabba az Opera Mobil eladasabol is van bevetel, illetve testre szabasbol is. Pl a nintendo internet chanelje valojaban Opera.

(#4986) cousin333 válasza Sk8erPeter (#4982) üzenetére


cousin333
addikt

Akkor nézd meg ezt az oldalt, meg a forráskódját Operaként azonosítva és Firefoxként rejtve. A különbség szerintem eléggé feltűnő... :)

"We spared no expense"

(#4987) cousin333 válasza h_143570 (#4985) üzenetére


cousin333
addikt

"valahanyszor csinalsz egy keresest a googleel az opera penzt kap erte"

Így van, szóval nem kell kitörölni a kereső URL-ből a sourceid=opera részt ;)

Sőt, szerintem a szolgáltatók is fizetnek még a feltett Opera Miniért is. Valamint azért is tejelniük kell a keresőcégeknek, hogy ők lehessenek az Opera alapértelmezett keresőmotorjai (pl. Yahoo a Miniben, de már szt hiszem újra a Goolge van, az asztali verzió gyorshívójában pedig az Ask). Opera Miniben ráadásul az alapértelmezést központilag meg tudják változtatni, szóval a program frissítést sem kell megvárni hozzá. Vagy láttam 1-2 alapértelmezett könyvjelzőt telepítés után, szerintem azok is fizetnek az Operának ezért.

Néhány játékgépen is Opera fut (Wii, Archos). Ezen felül az Adobe Dreamweaver és Adobe Creative Suite szoftverek megjelenítőmotorja is a Presto (az Opera motorja): [link]

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#4988) Crystalheart válasza Sk8erPeter (#4979) üzenetére


Crystalheart
senior tag

A netes mobiltelefonok jó részén Opera van. :)

MOD: bocs, írták mán előttem, csak elfeledtem frisíteni az oldalt.

[ Szerkesztve ]

(#4989) Sk8erPeter válasza cousin333 (#4986) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

h_143570, cousin333 és Crystalheart: köszönöm az infókat, így már talán tisztábban látom a dolgokat. :R
cousin333, az általad linkelt oldal elég durva, ilyennel még nem találkoztam, egyelőre csak a Külügyminisztérium honlapján fedeztem, fel durva szétesést, de ennyire... :Y
Ez miért van? Ez is csak amiatt, hogy az oldalt nem tették Opera-kompatibilissé, elsősorban Firefox-ra optimalizálták? :F
Miért küölönbözik az a beállítás, hogy "Azonosítás, mint Firefox" attól, hogy "Azonosítás rejtése Firefox-ként"??? Előbbi beállítással nem mindig garantált az oldalak megjelenítése, eddigi tapasztalataim alapján viszont az utóbbi többnyire hatásos. :F

Sk8erPeter

(#4990) Wolverine válasza Sk8erPeter (#4989) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem egész egyszerűen az Operakánt azonosított böngésző nem kapja meg az oldalt már forrásból sem, hanem ehelyett kapja a hieroglifás izét. Magyarán szimplán tiltják az Operát onnan.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#4991) Sk8erPeter válasza Wolverine (#4990) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Még szerencse, hogy az Opera fejlesztői ez ellen is kitalálták a megfelelő módszert... ;)

Szerk: Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy ugyan a Daihatsu Klubnak mi a frász köze van az IE/Firefox/Opera részesedésekhez (nyilván nem sok), másként: mi a francért tiltják egyáltalán az Operát?? :Y :F

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4992) cousin333 válasza Sk8erPeter (#4989) üzenetére


cousin333
addikt

"Miért különbözik az a beállítás, hogy "Azonosítás, mint Firefox" attól, hogy "Azonosítás rejtése Firefox-ként"???"

Mindkét módszerrel elsősorban Firefoxként azonosítja magát. De míg az előbbi esetben az azonosító sztringben szerepel az "Opera" szó is, az utóbbi esetben már nem.

"We spared no expense"

(#4993) Sk8erPeter válasza cousin333 (#4992) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szóval az "Azonosítás, mint Firefox" beállításban ezek szerint még mindig tudható, hogy Operát használok, míg az "Azonosítás rejtése Firefox-ként" beállítással már teljesen elrejtem ezt? :F

Annak mi értelme van, hogy egy ilyen oldal, mint a "Daihatsu Klub", tiltja az Operát? Ezt még mindig nem sikerült megértenem ép ésszel...

Sk8erPeter

(#4994) Wolverine válasza Sk8erPeter (#4993) üzenetére


Wolverine
félisten

Kérdezd meg őket... :D

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#4995) cousin333


cousin333
addikt

Van új előzetes, ez már a 9.52 lesz...

Opera 9.52 b10089

"We spared no expense"

(#4996) cirkus


cirkus
aktív tag

mi az a gyosrbillentyű kombináció , melyikkel a lapfülek között tudok váltani ?

(#4997) dbius válasza cirkus (#4996) üzenetére


dbius
veterán

CTRL+TAB, vagy egér jobb gombját lenyomod és egérgörgő fel v. le.

(#4998) h_143570 válasza dbius (#4997) üzenetére


h_143570
addikt

CTRL-SHIFT-TAB meg a masik iranyba jarja vegig a fuleket.

(#4999) Sk8erPeter válasza Wolverine (#4994) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Aham, kösz a segítséget... :U
Valami konkrétabb válaszra lettem volna kíváncsi, hogy vajon fűződhet-e egy honlapnak ehhez érdeke.
Mi a francnak jó, ha egy közönséges cég/honlap "letilt" egy böngészőt?

Sk8erPeter

(#5000) cousin333 válasza Sk8erPeter (#4999) üzenetére


cousin333
addikt

5000!!! :C :Y :R

Korábban az Operának voltak problémái a honlapok megjelenítésével, a helyzet sokkal rosszabb volt, mint ma. Lehet, hogy anno nem kezelte jól az Opera az oldalt, és még mindig rajta maradt a bélyeg. Vagy egyszerűen nem akarnak azzal foglalkozni, hogy Operán is jól jelenjen meg a honlap, inkább letiltják, így nem kell support sem...

"We spared no expense"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.