Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  ON TOPIC [Második menet!] - Archivum II (téma lezárva)

Hozzászólások

(#41001) NoLF


NoLF
addikt

utolsó mondatok egyike, de olyan szép...

:)

Workers who deliberately violate this and other information security policy
statements will be subject to disciplinary action up to and including termination.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#41002) tope


tope
addikt

Az illetőnek ki volt adva, hogy mentegesse már le a legfontosabb dolgait, nem tette, így járt vazze.

Szépet a hétvégére én nekem elég volt a hétre.

(#41003) NoLF válasza tope (#41002) üzenetére


NoLF
addikt

nekem már bőven elég volt, de odafent nem így gondolják :N

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#41004) Bubu79 válasza Cs.Orsolya (#41000) üzenetére


Bubu79
addikt

Hadd kérdezzem meg - hogy a bánatba lehet, hogy a korosztályomban igen nagy százaléknak sikerült remekül szocializálódnia, pontosan tudva azt, hogy mi az ami még elmegy, és mi az, ami már túl van az elviselhetőség határán?

Emlékezetem szerint volt Jóanyám, akitől megkaptam az alapokat időben - a szüleim elváltak elég korán, lett volna kitől rossz példát vennem, mégsem sikerült, volt az iskola, ahol nem volt nádpálca, mégis tudtuk hol a helyünk és hogy a tanárt nem küldjük el a retkes kurv@ anyjába, mert egyszerűen minimum illetlenség.
Volt három bátyám, meg egy nővérem, akiktől láthattam, hogy az idősebbek hogyan viselkednek és volt egy rakás kortársam, akik szintén képesek voltak emberhez méltón megnyilvánulni - pedig előttük is ott lehetett volna az elkutyulás lehetősége.

De nem kutyultak el, mert otthon odafigyeltek rájuk is.

Ha sz@rt nyomat a média, akkor alighanem az otthonában szembesül vele a kiskorú - és csak úgy lehet hosszabb távon hatással a fejlődésére, ha otthon tökmindegy, hogy mit csinál a gyerek, csak legyen csendben, mert apa-anya fáradt.

Hogyan lehetséges az, hogy mégis ismerek olyan tizenéveseket, akik tudnak normálisan viselkedni és gondolkodni annak ellenére, hogy előttük is ott van mindaz a fertő, ami a többiek előtt?

Miért kellene nekem erkölcscsőszként viselkednem vadidegen emberekkel, akiket nevelni már lehetetlen, mert hat éves kor után már nem egészen úgy működik az ilyesmi, mint addig?

Mod.: És egy apróság a végére: lehet okolni az egészért az általános rezignáltságot, de talán el kéne filózni rajta, hogy vajon mi vezetett el ideáig - és meg is kapnánk a farkába harapó kígyó általános sémáját. A kulcs a szülő - neki van a legnagyobb befolyása a saját gyermeke fejlődésére, hiszen hat éves koráig vele találkozik a legtöbbet a "bides kölke" :P

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41005) pohár válasza NoLF (#41003) üzenetére


pohár
félisten

Lógj el melóból :D

BE... szeptember 10-én Végső Állomás 3D, feliratos, kötelező film, főleg így 3D-ben :K :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#41006) NoLF válasza pohár (#41005) üzenetére


NoLF
addikt

értettem uram, megyek is!

ready, steady, go!

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#41007) Bubu79 válasza Cs.Orsolya (#41000) üzenetére


Bubu79
addikt

"És szerintem igenis baj, hogy az utca embere szó nélkül hagyja mások szemetelését, őrjöngését, rezzenéstelen arccal nézi végig, ahogyan tüntetők szétverik a köztereket, és csak arra hivatkozik, hogy bocs, én csak erre sétáltam. Hja, tényleg? És, mi érdekeset látott? Popcornt hozott? Jó volt a műsor? Elég vér folyt? Elég balhé volt? Most hazamegy és örül annak, hogy milyen jó, hogy egyszerű, és boldog családi békében él? Ahan, rendben van..."

Örülök, hogy sikerült valami olyasmit is idekeverni, aminek igazából ehhez a történethez vajmi kevés, sőt szvsz semmi köze nincsen - de hangulatkeltésnek tökéletes ;)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41008) Cs.Orsolya válasza Bubu79 (#41007) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Amiről beszélünk, az mind egy tőről fakad. Nagyon is van közük egymáshoz. De ebbe már nem megyek bele.

Én is felnőttem rendesen. És úgy vélem, tartozunk felelősséggel azért, ha szó nélkül hagyjuk a szart az utcán. Mindegy. Egy fecske nem csinál nyarat, ím' újabb bizonyosság...

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#41009) Bubu79 válasza Cs.Orsolya (#41008) üzenetére


Bubu79
addikt

Továbbra sem érzek késztetést arra, hogy elvadult tizenéveseket vezessek a szerintem helyes útra - de biztos bennem van a hiba.

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41010) BlacKSouL válasza Cs.Orsolya (#41008) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ha a fiatalnak az anyja meg az apja nem veri a seggébe meg az arcába(ha szükséges) hogy másokat tisztelni kell, akkor az a gyerek ha otthon véletlenül jógyereket is játszik, kikerülve a legalább minimális (eleinte függőségből adódó) felügyelet, irányítás alól, az utcán ,a közösségben egy egoista önző kis majom lesz, akire ha 10-en szólnak is szarik rá, meg ha 1 ember akkor is. Sőt, visszapofázik és elküldi akár mind a 10-et, legyen az hozzá hasonló korú, vagy számára felnőtt, idősebb.
Felveszi ugyan a többségi 'szellemet', de vajmi kevés az esély, hogy a hozzá hasonlóan szabad szellemben nevelt jógyerekek, meg az a 30-as-40-es korosztály, akik ráéreztek a demokráciára csupa pozitív hatással lennének rá.
A szülők manapság a szabadságot nevelik a gyerekbe, de nem a szabadságot, hanem a mindentlehet-et. Egyetértek azzal, hogy a fene nagy demokráciát minden mai, és elmúlt 5-10 évbeni arra hajlamos szülő úgy értelmezi, hogy most már aztán engedd el magad, ne hagyd hogy a többi föléd kerüljön mert megdöglesz.
Én erősen gondolkodom, hogy egy egoista törtető kis szabadszájú, korlátokat nem ismerő faszt neveljek majd egyszer ha lesz gyerekem, aki mindenkit agyontaposva fog akarni érvényesülni, és ehhez minden, akár kissé törvénytelen dolgot, kiskapukat is felhasznál és kihasznál, vagy egy normális, tisztességes, csendes, szerény, értelmes gyereket, akiegyébként egy ideális világban jól érvényesülhetne, de a törtető egoista kis pöcsök gondolkodás és részvét nélkül eltapossák.
Az a baj, hogy ma, most a jelen napokban számtalan olyan fiatal, vagy akár idősebb van odakint, akiknek eszükben sincs csúnyán nézni a renitens gyerekre, de ugyanez a birkatársadalom bármi másban is képtelen egyemberként összefogni. Ez viszont már megint más téma. Amelyik társadalomban bármely szintet, réteget tekintve csak jogok léteznek kötelességek pedig nem, ott sajnos szépen sodródik a társadalom a szakadék felé. Márpedig az ilyen 'diktatúrák' alól hosszú idő után szabadult és létrejött 'demokráciákban' ez elkerülhetetlen, főleg hogy 'jogállamnak' is hívjuk, de sosem hallunk kötelességállamról..
Régen is voltak renitensek, de mostanra ez lett a többség. És sokkal szélsőségesebbek minden szempontból. Ha ma minden felnőtt szülő tisztességesen normálisan nevelné a gyerekeit, nem kéne a közösségre hagyatkozni, különben jöhetne az hogy minden gyereket elvesznek a szülőktől és táborokba zárnák hogy hagy nevelődjenek. A közösségnek, a kinti világnak formálni lehet a gyereket, de nevelnie a szülőnek kell. És igaz hogy mintákat a közösségből vesz, de a meghatározó viselkedést, az alapvető jellemet a szülőktől 'tanulja' meg.
Tanár gyerekeként pontosan azt látom, hogy minden környezetben, minden szinten minden felelősséget megpróbálnak áthárítani a szülőkről mindenki másra, tanárokra, a közösségre, az utca népére, csak nehogy a szülőnek bármit is tennie kelljen. És ennek ez az eredménye amit látunk.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#41011) Bubu79 válasza BlacKSouL (#41010) üzenetére


Bubu79
addikt

:K

Pont.

Csak nekem ez így nem ment.

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41012) Killing válasza NoLF (#40960) üzenetére


Killing
addikt

Az balszerencsés szám.:)
A mekdonácba meg fél óra sorbanállás után kaptam sajtburgert. Kiderült, egyszerre 3-mat adnak. Volt aki harmadjára állt sorba, én egybe megkaptam 10-et, csak 4x ütötte be. :DD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#41013) Tim82 válasza Bubu79 (#41011) üzenetére


Tim82
nagyúr

Öld meg mind - Isten majd szétválogatja. ;]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#41014) venember83


venember83
nagyúr

(#41015) ngabor2


ngabor2
nagyúr

ejj no, már megin' mindenkin kitört a grafománia... hát senki se dógozik, csak én? :U

(#41016) zolynet


zolynet
addikt

befizetek mindenkit egy Csernus análizálásra vagy mire :U
épp a héten olvastam el a Férfi c. könyvet, nem mondott újat (szerencsére) :DDD

Life is too short to stay stock!

(#41017) venember83 válasza ngabor2 (#41015) üzenetére


venember83
nagyúr

Aztán te miért hagytad abba? Látod, hogy mennyi ember helyett kellene. :U

(#41018) Bubu79 válasza Tim82 (#41013) üzenetére


Bubu79
addikt

Kill 'em all :K

Lumpy: Nem mondták még Neked, hogy aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni? :D

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41019) Pisztillus válasza ngabor2 (#41015) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Menjél te is haza, és igyál egy jó hideg sört! :K (Feltéve ha lehetséges.)

BlackSoul: Ahogy Bubu is írta, ott a pont! :K

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#41020) venember83 válasza Pisztillus (#41019) üzenetére


venember83
nagyúr

Már rég otthon van. Vagy továbbállt otthonról, de nincs melóban, minden valószínűség szerint.

(#41021) Xelo


Xelo
addikt

ma szülinapi parti, előre és happy 17 nekem :R we get crunk in this motherfucker!

(#41022) venember83 válasza Xelo (#41021) üzenetére


venember83
nagyúr

Boldog szülinapot, még sokat! De mit csináltok és kiben? Magyarul tessék, úgy nézem, úgy mindenkinek könnyebb.

(#41023) frame>24


frame>24
addikt

Hallod, fölmondtam végre a munkahelyemen! :) :D :DDD :DD :)) :Y :R

Nem várom el, hogy most szétrepüljenek a fehér galambok olajággal, és mindenki megértse, mér olyan kurvajó ez, de visszamenni Pécsre nekem olyan, mintha valami űrkabinban sodródva hibernálás után visszatérnék a Mothership-re. Mintha így az Abyssból, a Voidból, vagy valami másik Plane-ről a civilizációba kerülnék. Vagy mittudomén! :C (meg egyebek is, de az most mindegy)

Főnök első kérdése az volt:
"-És miért??" ( ;] :DD )

ÁÁáhh, egyszer próbáljátok ki!

(valami több, mint egy év vót, mire a gondolat csírájából eljutottam idáig)

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#41024) Xelo válasza venember83 (#41022) üzenetére


Xelo
addikt

kössz szépen. a terv h összejövünk jópár haverral aztán parti hajnalig... szórakozóhely, pia, csajok, stb.

[ Szerkesztve ]

(#41025) pohár válasza Xelo (#41024) üzenetére


pohár
félisten

Úgy kell azt :C
Merre laksz? Lehet becsatlakomozom ;] :DDD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#41026) Xelo válasza pohár (#41025) üzenetére


Xelo
addikt

debrecen ;)

(#41027) Bubu79 válasza pohár (#41025) üzenetére


Bubu79
addikt

Te inkább ne igyál ma már semmit, így is félrebeszélsz - mi az, hogy "becsatlakomozom" ? ;]

Xelo: Isten éltessen ;)

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41028) Xelo válasza Bubu79 (#41027) üzenetére


Xelo
addikt

én észre se vettem :D

(#41029) bolondember válasza BlacKSouL (#41010) üzenetére


bolondember
MODERÁTOR

a renitensek mi lettünk bakker...

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#41030) Algieba


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Szép jó napot mindenkinek!
Nekem szeptember másodikán kezdődik az esti gimi. Jövő héten megveszem a füzeteket és tankönyveket. Szerencsére a könyvek egy részét össze tudtam szedni ismerősöktől.
Öreg fejjel már egyáltalán nem érzem fölöslegesnek a tanulást.
Ahogy öregszem, úgy lesz egyre furcsább a világlátásom... :))

Szerk.: Engem az alapvető normák totális bukása érdekel, amikor egyértelmű tabukat rak félre a racionális ész, pl. kijelenti, hogy gazdasági válságért a nem tiszta fajú xy csoport a felelős, így teljesen jogos a felszámolásuk. Aztán csak lesünk, hogy józan megfontolásból hogyan képesek az emberek ripsz-ropsz átmenni szörnyetegbe.
Mindig is tudtam, amint megláttam hat évesen a korombeli gyerekeket, hogy az ember az igazi fenevad.

[ Szerkesztve ]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#41031) Pisztillus válasza Xelo (#41024) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Boldog szülinapot!

Bolond: Kifordult magából a világ rendesen, na.

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#41032) venember83 válasza frame>24 (#41023) üzenetére


venember83
nagyúr

És miért? :)

(#41033) frame>24 válasza venember83 (#41032) üzenetére


frame>24
addikt

...azon kívül, amit ide leírtam, vótak ott igen nagy szélhámosságok. :K (meg hát mosmá' kéne szakmai kapcsolatokat normálisan építeni, PhD, etc...etc...)
Még visszavan a felmondási idő, azt' szervusz Jóska!

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#41034) Pisztillus válasza frame>24 (#41033) üzenetére


Pisztillus
senior tag

És megvan már az új hely?

Anno a munkahelyváltásoknál én is ugyanezt éreztem: valahogy mindig csak örülni tudtam annak, hogy megszabadultam az előzőtől... Itt, ahol most vagyok, viszont jól érzem magam, így 2 év után is azt mondom, hogy megint idejönnék.

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#41035) bnss


bnss
veterán

Szép estét! :)

Lehetne szerencsésebb is...

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#41036) frame>24 válasza Pisztillus (#41034) üzenetére


frame>24
addikt

Naná, hogy megvan, há' azért kellett ennyit várni, hogy normális helyre léphessek le.
Megyek a' egyetemre. (aminek szintén megvannak a maga hátrányai egy magáncéghez képest, de az előnyei is, amik a jövőben elkellenek majd.)

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#41037) Bubu79 válasza bnss (#41035) üzenetére


Bubu79
addikt

Szépet :)

Merthogy?

A lottót holnap húzzák, előre ne elégedetlenkedj :D

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41038) Pisztillus válasza bnss (#41035) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Szép estét neked is!

Még lehet szerencsésebb, hol van még a vége...

Frame: Sok szerencsét az új helyhez! Kívánom, hogy jöjjenek be az elvárásaid! :K

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#41039) bnss válasza Bubu79 (#41037) üzenetére


bnss
veterán

Szia!

A technika ördöge felébredt, sajnos. Nem lottózom, pedig szép a nyeremény. :N

---

Szia Pisztillus! Remélem is, hogy megszépül, mert különben baltás gyilkossá változom. ;]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#41040) frame>24 válasza Pisztillus (#41038) üzenetére


frame>24
addikt

Nagyon kösz!

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#41041) Bubu79 válasza bnss (#41039) üzenetére


Bubu79
addikt

Mindenhol ott van a mocsok - sosem alszik, ezért folyton karikás a szeme ;]

Remélem nem komoly a dolog ;)

Ha ez vigasztal a cirka négy éves 120-as Samu vinyóm egészen érdekesen muzsikál mostanság - köhög-krákog, mintha éppen az utolsókat rúgná... :U

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41042) Pisztillus válasza bnss (#41039) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Akkor jó lesz vigyázni... ;]

Most éppen mi romlott el?

Bubu: Ne fesd az ördögöt a falra - mert koszos lesz a fal! :DDD
Akkor arról a winyóról ments le minden fontosat! :K

[ Szerkesztve ]

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#41043) Bubu79 válasza Bubu79 (#41041) üzenetére


Bubu79
addikt

Vazzeg és tényleg - HD Sentinel szerint van még 18 szép napunk együtt, aztán irány a nagy kerek iktató :DDD

Kondíció 18% - de a teljesítmény kiváló, 100%-ot mutat :K :D

Pisztillus: Ami igazán fontos, az mind lemezen pihen már ;)

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41044) bolondember válasza Pisztillus (#41031) üzenetére


bolondember
MODERÁTOR

inkább, mint mi! :U

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#41045) bnss válasza Bubu79 (#41041) üzenetére


bnss
veterán

Ahogy vesszük, remélem sikerül orvosolni. :) Az én Samsung HDD-m is érdekes jelenséget produkál, egyik napról a másikra eltűnt róla a MBR... És nem először, szerencsére még garanciális.

Pisztillus: éppen nem elromlott, hanem nem javult meg. ;]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#41046) Pisztillus válasza bolondember (#41044) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Hát igen, most már csak arra kell vigyázni, ránk ne boruljon. Még tartjuk magunkat, de vajon meddig? :F

Bon: És a javításban tudunk segíteni?

[ Szerkesztve ]

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#41047) Bubu79 válasza bnss (#41045) üzenetére


Bubu79
addikt

Ennek már nem lesz orvosság - nyugalomba helyezem és kap majd egy másikat a masina. Persze csak miután ez elhalálozott...

Úgyis esedékes lenne egy rendszer telepítés ( már jó ideje rémisztgetem magam a gondolattal ), akkor megejtem majd. :)

Ahhoz képest jól bírta - sokat ment, nem ritkán sikerült megizzasztani egy-egy délután holmi másolási feladatokkal - megszolgálta az árát :)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#41048) Killing válasza Xelo (#41021) üzenetére


Killing
addikt

Ezesetben sok boldog szülinapot. :)

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#41049) bnss válasza Pisztillus (#41046) üzenetére


bnss
veterán

Nem hiszem, egyelőre megküzdök a gonosz operációs rendszerrel. :)

Bubu: megy a szekrény mélyére, és majd sok-sok év múlva, amikor ár az SSD is divatját múlt lesz, előveszed és gyönyörködsz benne. ;]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#41050) Bubu79 válasza bnss (#41049) üzenetére


Bubu79
addikt

Háddevau, Tezsvírem - nem tudtad, hogy ezekben még van anyag?

A recesszió sem tart örökké, fellendül majd a metálbiznisz is újra ;] :DD

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  ON TOPIC [Második menet!] - Archivum II (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.