Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6401) bambano válasza ubyegon2 (#6397) üzenetére


bambano
titán

most nézzük a törvényen kívüli helyzetet:
a munkaadód bolond. ha elkezdesz vele packázni, akkor ennek megfelelően fog reagálni. amikor berakatta a kamerákat, akkor se foglalkozott a törvénnyel (ha jól emlékszem, adatvédelmi biztosi állásfoglalás van róla, hogy nem lehet mindent bekamerázni, a munkavégzés helyét kifejezetten nem). tehát ha belekötsz, ugyanúgy nem fogja érdekelni a törvény, amikor a válaszát meglépi.

értsd: akkor köss bele, ha eldöntötted, hogy máshova akarsz/tudsz menni és van türelmed veszekedni meg pereskedni vele.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6402) devil-k válasza bambano (#6401) üzenetére


devil-k
nagyúr

+1
Jó hozzáállás és/de sajnos igaz.

- mozi bolondéria -

(#6403) flegga92 válasza bambano (#6400) üzenetére


flegga92
senior tag

Köszönöm a segítséget! Akkor nem követelhet semmit.
Esetleg ha valaki tudja, hogy jogszerű az, hogy az utazásom nem fizetik ki / csúsztathatom le azt még megköszönném.

(#6404) ubyegon2 válasza bambano (#6401) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Köszönöm, józan paraszti ésszel én is így látom, sok kedvem nincs is ehhez a hajcihőhöz, viszont informális csatornákon jöttek hírek, hogy engem egy társammal ki akarnak rúgni, ill. kiidegeléssel rábírni arra, hogy takarodjak el, mint azt az utóbbi hónapokban sokan meg is tették más részlegeknél.

Elképzelhető, hogy ezt a jogi procedúrát akkor is elindíthatom, ha kirúgnak mégis, főképpen arra gondolok, hogy esélynövelő lenne, ha ezt a kamerás megfigyelésekkel támasztják alá!? Munkaköri leírásunk sincs évek óta és egyéb olyan dolog is van, ami miatt nem állnának jól. Legalábbis magasabb lenne a sérelmi díj!

Egyébként tényleg bolond a tulaj kicsit, nemrég egész részleget kinyírt maga alól, mert a folyamatos kényszerített fluktuáció miatt nem voltak képesek megfelelni az elvárásoknak. :(

Nem értek a joghoz, de sok évig kellett ellenőriznem egy ojjektum civil céges őrzés-védelmét, így kifejezetten fájt, amikor a középvezető a pofámba hazudott a kamerákkal kapcsolatban, hogy behatolás, etc. miatt vannak! Persze még ő volt felháborodva, hogy én ezt szóba merem hozni!

[ Szerkesztve ]

Samsung 860 EVO 1TB SSD 30eft 6,7TB írás még garis

(#6405) mike1334 válasza bambano (#6400) üzenetére


mike1334
veterán

Csak necces bizonyítani, hogy ő kötelezte, pont azért mert ott a tanulmányi szerződés...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6406) flegga92 válasza mike1334 (#6405) üzenetére


flegga92
senior tag

Szerencsére amiről van, az menni fog sőt hasznomra is válik, a másikról nincs, csak egy éven keresztül minden héten elcsesznek az életemből 8+5 órát.
Csak a kollégámnak próbálták ráfogni, hogy amit aláírt az mindkét tanfolyamra vonatkozik mert egyik kell a másikhoz (mint a diplomához a nyelvvizsga), közben nem.

[ Szerkesztve ]

(#6407) bambano válasza flegga92 (#6403) üzenetére


bambano
titán

"Akkor nem követelhet semmit.": ez nem igaz, csak a követelésének nem a tanulmányi szerződés lesz az alapja, hanem a pjt vagy az mt.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6408) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!

Adott egy katonai bűncselekmény. A részletek a következők.
X őrmester az állományilletékes parancsnok mint a munkáltatói jogkört gyakorló parancsára végrehajtott egy cselekményt, (szolgálati gépkocsi igénybevétele) ezzel az ügyészség szerint elkövette a magánokirat hamisítást és a hűtlen kezelést.
A parancsnok ezt a parancsot írásba adta, majd az ügyészségen és a bíróságon is a teljes felelősségét elismerte.
Ennek ellenére a bíróság első és másodfokon is megrovásban részesítette X őrmestert, pedig a 2011. évi CXIII. törvény a honvédelemről és az MH-ról szerint
51§ A katona szolgálat teljesítés során köteles végrehajtani a parancsot kivéve, ha azzal bűncselekményt követ el
A katona a fenti bekezdésben foglalt kivétellel a jogszabályt sértő parancs végrehajtását nem tagadhatja meg, de ezt írásba kell foglalni
Ha a parancsot adó továbbra is fenntartja a jogszabályt sértő parancsot, végrehajtásáért kizárólag Ő felel
A katona a paranccsal csak akkor szegülhet szembe, annak végrehajtását csak abban az esetben tagadhatjta meg, ha nyilvánvaló hogy annak teljesítésével bűntetendő cselekményt követ el. Ha ennek ellenére teljesíti a parancsot, tettesként kell felelősségre vonni, ha viszont nem tudta hogy bűncselekményt valósított meg, érvényesül vele szemben az 1978. évi IV. tövény (a Bűntető Törvénykönyvről 123§(1)) megfogalmazott speciális bűntethetőséget kizáró ok. Ezzel mintegy mentesül a parancsot végrehajtó katona a bűntető jogi felelősség alól.
A parancsot kapó katona részéről előfordulhat mind ténybeli, mind a cselekmény társadalomra veszélességében való tévedés. Ennek megfelelően nem bűntethető a katona, ha azért hajtotta végre a bűncselekményt megvalósító parancsot, mert annak teljesítésekor valamely tényről nem tudott. Nem vonható bűntetőjogi felelősségre abban az esetben sem, ha abban a téves feltevésben hajtja végre, hogy az nem veszélyes a társadalomra.
A parancsot teljesítő katona bűntető jogi felelősségének vizsgálatánál a bíróságnak figyelembe kell vennie a többi lehetséges bűntethetőséget kizáró okot is, úgymint a kényszert és a fenyegetést.

A kérdés hogy X őrmesternek a kúrián kívül milyen jogorvoslati lehetőségei vannak, annak érdekében hogy felmentést kapjon?

[ Szerkesztve ]

20 éve a Prohardveren

(#6409) attilav2


attilav2
őstag

Szegeden hol van SOS jogsegély?

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#6410) bitpork válasza attilav2 (#6409) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Milyen SOS jogsegély? :U

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6411) attilav2 válasza bitpork (#6410) üzenetére


attilav2
őstag

Sürgős

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#6412) bitpork válasza attilav2 (#6411) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Értem a SOS értelmét. De gyorsan bármelyik ügyvéd tud segíteni.
Ha a jogsegély szolgálatot kérded, akkor 2014ben az arra szánt EUs pénz elfogytával átálltak 5000+áfa/negyed óra szaktanácsadásra.
Amennyiben olyan ügyben vagy érintett, amellyel az egyenlő bánásmód hatóság bármilyen formában érintett lehet, ott tudnak adni egy a náluk kifüggesztett ügyvédeknél beváltható névre írt vouchert amivel 1-2 órányi segítséghez juttatnak az adott ügyvédeknél. Tapasztalat szerint semmit nem ér.

MOD de ha kell ügyvéd, akkor tudok javasolni párat, Szegeden ha körvonalazod a területet amit az ügy érint.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6413) Atikusz válasza mike1334 (#6374) üzenetére


Atikusz
senior tag

Nos, elindult a upc elállási ceremónia. :D

Első körben le szerettem volna adni személyesen a készüléket egy kirendeltségünkben, miután a tértivevény visszajött, hogy a upc megkapta az elállási nyilatkozatomat.

Az ügyintéző nem vette át a terméket arra a hivatkozással, hogy nem tudja, hogy átveheti-e, ő nem jogász és majd egy felettes osztály kivizsgálja az ügyet. Mindez jegyzőkönyvbe van foglalva, írásos dokumentációval rendelkezem. Ugyanakkor megemlítettem, hogy a kérelmeket szokták megvizsgálni és elbírálni és én nem kérelemmel éltem, hanem a hivatkozott Korm. rendelet szerinti elállási jogommal.
A upc-nél az ügyintézési határidő 30 nap. Az elállási jogot biztosító kormányrendeletben pedig jogvesztő 14 napos határidőt szab meg a jogalkotó mind a fogyasztó, mind a szolgáltató oldaláról. A szolgáltatói oldalról ugye ez annyit jelent, hogy a fogyasztó elállási nyilatkozatának tudomásszerzését követő 14 napon belül a vételárat vissza kell téríteni, a terméket vissza kell venni, szolgáltatás esetében pedig az eredeti állapotot helyre kell állítani.

A mai napon megejtettem egy telefonos ügyfélszolgálati megkeresést, ahol hivatkoztam az elállási jognyilatkozatomban foglaltakra (amik ők láttak is a gépen) és kértem a szolgáltatás vonatkozásában az eredeti állapot helyreállítását, a termék tekintetében pedig előadtam, hogy megkíséreltem a készüléket a személyes kirendeltségen leadni, de ott nem értek hozzá, nem tudom mi ez, nem vagyok jogász hivatkozással a termék átvételét megtagadták és továbbították panaszomat a felettes osztálynak.

A telefonos ügyintéző a szolgáltatás tekintetében az eredeti állapotot helyre is állította, a táblagép tekintetében viszont nem volt illetékes, így kapcsolt egy másik kollégát.

Az illetékes kollégának az előzményeket elmondva azt a tájékoztatást adta, hogy nem állhatok el a terméktől, mert figyelem, kapaszkodjatok: "mert a terméket átvette". :Y :DD :DDD

Mondtam a telefonos ügyintézőnek, hogy legyen szíves nézzen már rá az elállási nyilatkozatomra és felvilágosítottam a hivatkozott kormányrendeletben szereplő jogszabályi hivatkozásokra. Mondtam neki, hogy nem tudom elfogadni azt az indokot, miszerint azért nem állhatok el a terméktől, mert azt átvettem. Mondtam neki, hogy abban az esetben, ha a terméket nem vettem volna át, elállásról nem is beszélhetünk, ugyanis a terméktől való elállás a termék átvételétől kezdődik, míg szolgáltatás esetében a szolgáltatás beüzemelésének napjától. Aztán ő erre azt mondta, hogy nekik ez az álláspontjuk, ez van kiadva, várjam meg az illetékes osztály írásbeli válaszát. Az ügyintézési határidőre vonatkozó kérdésemre 30 napot válaszolt, ugyanakkor felhívtam rá a figyelmét, hogy a jogszabály szerint a szolgáltatónak 14 napos jogvesztő határideje van az elállási nyilatkozatom tudomásszerzését követően, hogy a terméket visszavegye, a vételárat visszafizesse a fogyasztó részére.

Kilátásba helyeztem tehát, hogy amennyiben a 14 napos jogvesztő határidőn belül nem kapok konkrét, érdemi választ az elállással kapcsolatban, abban az esetben meg kell tegyem a szükséges jogi lépéseket. Ez a határidő nekik március 16-án jár le. Meglátjuk, hogy lesz-e eredmény addig és ha igen, akkor hogyan döntöttek.

[ Szerkesztve ]

(#6414) mike1334 válasza Atikusz (#6413) üzenetére


mike1334
veterán

Asszem nekik 30 nap van visszautalni a vételárat, de nem tudom pontosan.
A hozzáállásuk vicc, de legalább van papírod róla, hogy nem vették el a terméket. Én lehet megpróbálnám azt is tértivevényesen visszaküldeni a 14 napon belül, de hátha megoldódik plusz költség nélkül.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6415) Atikusz válasza mike1334 (#6414) üzenetére


Atikusz
senior tag

A régi Korm. rendeletben, amikor 8 munkanap volt az elállás határideje, akkor volt az, hogy a kereskedőnek 30 napon belül kell visszautalnia a vételárat. Az új, hatályos rendelet 14 nap határidőt ad a fogyasztóknak és a kereskedőknek is.

[ Szerkesztve ]

(#6416) mike1334 válasza Atikusz (#6415) üzenetére


mike1334
veterán

Hm..lehet..azt tudom, hogy sok helyen olvastam, hogy pl az edigitalnak még a 30 nap se megy....általában a békéltető testülethez forduláskor utalnak :D

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6417) Atikusz válasza mike1334 (#6416) üzenetére


Atikusz
senior tag

Én azon gondolkodom, hogyha a 14. napon nem kapok választ, vagy ha kapok az kedvezőtlen lesz, akkor 15. napon fizetési meghagyás, ami majd perré alakul. Ott az upc meg bizonygathatná az igazát. Vagy előtte fogyvéd, hírközlési hatóság és békéltető testület? Az FMH egyszerűbb és gyorsabb eljárásnak bizonyul.

(#6418) mike1334 válasza Atikusz (#6417) üzenetére


mike1334
veterán

Ott szerintem több a buktató és pont, hogy hosszadalmasabb...pl miért nem adtad fel postán a csomagot stb..békéltető testületig meg sztem el se jutna, ha a fogy. véd-hez fordulnál...illetve mindig ott a homár, mint lehetőség, az még gyorsabb :D

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6419) Atikusz válasza mike1334 (#6418) üzenetére


Atikusz
senior tag

Egyelőre megvárom a 16-át, addig meg kiagyalom, hogyan tovább.

(#6420) mike1334 válasza Atikusz (#6419) üzenetére


mike1334
veterán

Kíváncsian várom a fejleményeket :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6421) _ATi_1


_ATi_1
senior tag

Sziasztok!

Szeretném eladni az autómat egy vevőnek, aki részletben fizetné ki.
Hogy lehetne ezt kivitelezni, hogy mindenkinek jó legyen? Arra gondoltam, hogy az utolsó részletig csak üzembentartó lenne, és csak utána tulajdonos. :U
Előre is köszönöm a segítséget.

(#6422) MCGaiwer


MCGaiwer
addikt

a kíváncsiság kedvéért:

útlevélhez adott ujjlenyomat milyen adatbázisba kerül és milyen szervek milyen esetben használhatják fel?
Azért szeretném megtartani magamnak a lehetőséget egy bankrablásra... ;]

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#6423) üszök válasza _ATi_1 (#6421) üzenetére


üszök
őstag

Én nem adnám. 1x adtam így el haveromnak autót,már a második részletet nem akarta fizetni,most erre,meg arra kéne a pénz,címszóval. Ha bármi baja lesz a kocsinak,a szemedre fogja mindig vetni,hogy sz@rt adtál el ez is rossz,az is rossz benne.

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#6424) bitpork válasza _ATi_1 (#6421) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Meg lehet így is de akkor ne csak az üzembentartó személye kerüljön bejegyzésbe, hanem szülessen egy ügyvédes szerződés is amiben kötelezően vállalja a casco fizetést és amiben azonnal le is mond a casco által biztosított kártérítésről a javadra amellett hogy vállalja a casco önrész fizetését.
Meg kell jegyeznem , hogy én sem adnám el így az autómat, még rokonnak sem.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6425) bambano válasza _ATi_1 (#6421) üzenetére


bambano
titán

szerintem minden részlet beérkezésekor adj valamit az autóból. pl. kapjon havonta egy-egy kereket, később az első üléseket, stb.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6426) _ATi_1 válasza bambano (#6425) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Igen, én is erre gondoltam először, csak gondoltam megkérdezlek Titeket, hátha van jobb megoldás. :))

bitpork: Köszi, a casco jó ötlet. :)

Sajnos én is tudom, hogy ebbe elég kockázatos belemenni. :(

(#6427) odrif válasza odrif (#6408) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Erre esetleg?

20 éve a Prohardveren

(#6428) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Sziasztok!

Tavaly nyár elején leírtam nektek a történetemet az e-on-nal.
Azóta 9 hónap eltelt és semmilyen formában nem kerestek meg az üggyel kapcsolatban. Ebből arra következtetek, hogy jó oldalról közelítettem meg a témát, nem tudnak mit mondani rá. Kérdésem, hogy jogilag meddig feszegethetik még ezt? Mennyi idő áll a rendelkezésükre, hogy agyaljanak az eseten és újra elővegyék, ergo mikor mondható ki az, hogy lezárult az ügy?

Köszönöm!

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#6429) Viperator


Viperator
őstag

Szép napot!

Téma: Panelprogram - hitelezési lehetőségek, futamidő
Probléma: A futamidő kiválasztás hogy működik? Tőkevisszafizetési lehetőség van-e (bármikor)?

Társasházunk megnyerte a pályázatot, folyamatban vannak a szerződések (állam, önkormányzat), stb. De
úgy néz ki a helyzet, hogy a közös képviselő döntött, hogy 10 éves lesz a futamidő (törlesztés, a közös költségben benne lesz) és tőkevisszafizetési lehetőségv (bármikor, bármekkora összegben) nincs!

Más helyen lakóknak (vagyis más társasházaknál) csak 5 éves futamidejű lehetőségük lesz! Több embertől hallottam ezeket... Akkor nálunk miért nincs ilyen? Én nem akarok tíz évig fizetni... Hogyan lehet felülbírálni, megvétózni? A többi lakótulajdonosok sem akarják tíz évig fizetni. Van valami törvényi/jogszabályi pont?

Előre is köszönöm a választ!

Kellemes hétvégét!

Üdv! :R

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6430) Viperator


Viperator
őstag

A korábban feltett kérdésemre hivatkozva (amerikai, reklámbevételből származó, kétes eredetű jövedelem) - kiszálltam ebből.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6431) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok megint :)
Meg nem néztem a téma mélyére de kíváncsi vagyok a véleményetekre: ha egy szolgáltató(digi) meghirdet hűségidő vállalással új előfizetőknek szolgáltatást, akkor a meglévő előfizetőt(akinek már lassan egy éve lejárt a hűsége de még mindig náluk leledzik) kizárhatja a hűségidő vállalással járó meghirdetett kedvezményből csak mert nem új bekötés?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6432) Viperator válasza bitpork (#6431) üzenetére


Viperator
őstag

Nálunk is fejtörést okozott... felváltva vettünk igénybe a kedvezményt (egyszer én, egyszer a feleségem)....

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6433) bitpork válasza Viperator (#6432) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

A szolgáltatási hely nem változik, akkor is elfogadják ezt?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6434) Viperator válasza bitpork (#6433) üzenetére


Viperator
őstag

Elfogadják. Évek óta azt csináltunk... Próbáld meg!

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6435) bitpork válasza Viperator (#6434) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Na most beszéltem velük. Tulajdoni lapot kérnek hogy valóban új tulaj van-e. :F WTF köze van hozzá? Már csak az albérleti szerződés maradhat, de akkor is be kell jelentkeznem ide. Ami meg megint elviszi azt amit spórolnék. Ejj a fillérbszó fajtámant mán :DDD

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6436) bambano válasza Viperator (#6429) üzenetére


bambano
titán

szerintem menekülj. ebből akkora botrányok lesznek nálatok, hogy ihaj.
eleve nézd meg, hogy ki veszi fel a hitelt: a lakók vagy a társasház. mert ha a társasház, akkor te fogod fizetni a nemfizető lakók felújítását. mi is néztünk ilyet, az önkormányzati rész durva ráfizetés volt. a közös képviselőt azóta is perelik...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6437) Siriusb válasza bitpork (#6435) üzenetére


Siriusb
veterán

Nehogy már egy senkiházi szolgáltató tulajdoni lapot kérjen. Mi is megtettük, egyszer erre a névre volt kötve a szerződés, következő évben meg másikra.

(#6438) Viperator válasza bitpork (#6435) üzenetére


Viperator
őstag

Nem kell tulajdoni lap, nem is kértek.... csak a lakcímkártyát kértek... de viszont ha albérlők vagytok, akkor passz, úgy tudom, hogy a tulajnak kell rendezni és akár felváltva a feleségével igényelhet...

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6439) Viperator válasza bambano (#6436) üzenetére


Viperator
őstag

A társasház nevére veszi fel és attól tartok, hogy esetleg nem lesznek rendes fizetők...

"az önkormányzati rész durva ráfizetés volt" - Mi történt? Többletfizetés?

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6440) bambano válasza Viperator (#6439) üzenetére


bambano
titán

itt is nekifutottak, több probléma volt a témában:
1. az a néhány közös képviselő, akivel eddig találkoztam, mind sikkasztott. amelyik nálunk intézte a témát, az is arra utazott, hogy amelyik banktól felvesszük a hitelt, annak a képviselője majd visszacsúsztat valamit a jutalékából. Mivel én egy 112 lakásos panelben lakom, 225 misit számoltak ki a teljes projektre, amiből igen komoly zseton ment volna zsebbe.
2. emiatt az elvtárs nem foglalkozott olyan apróságokkal, hogy melyik hitel az, amelyik a lakóknak megéri.
3. itt 25 évre akarták felvenni a hitelt, ami nonszensz
4. megkérdeztem, 25 évet bírt volna a felújítással a ház, vagyis mire kifizeted a hitelt, kezdheted előröl, nem nyersz semmit.
5. itt is várhatóan magas lett volna a nemfizetők aránya, sajnos a lakóközösség egyre kevésé vonzó...
6. az önkormányzat lakásonként 300k-t adott volna, de csak akkor, ha onnan kezdve az általuk kiválasztott vállalkozóval csináltatjuk az egészet. a többit találd ki.
7. egyébként is a melegedő éghajlat és a csökkenő fűtési igény miatt a hőszigetelés egyre kevésbé indokolt.

amikor ezt elővezettem a lakógyűlésen, kis híján meglincseltek. de végül nem lett belőle semmi.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6441) _ATi_1 válasza Siriusb (#6437) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Nekem egyszer postán kértek tulajdoni lapot egy ajánlott levél átvételéhez, mert nem volt még átjelentve a lakcímkártyán. :D

(#6442) Siriusb válasza _ATi_1 (#6441) üzenetére


Siriusb
veterán

Jaj. :)

(#6443) Viperator válasza bambano (#6440) üzenetére


Viperator
őstag

És mi lesz a nemfizetőkkel? Lesz bírósági eljárás? (ha semmi, akkor szólok a többieknek, hogy nem fizetek :D Akkor gondolják át a dolgokat és csak nekünk legyen kedvező és ne a közös képviselő akarata szerint legyen!)

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6444) bambano válasza Viperator (#6443) üzenetére


bambano
titán

ebben az a csavar, hogy a társasház fizet. a társasháznak van egy számlája, amire érkeznek a társtulajdonosi/lakói befizetések, és arról megy ki az összes költség. így amíg van rajta pénz, addig fizet a társasház akkor is, ha sokan nem fizetik be a részüket.

majd egyszercsak elfogy a tartalék, és akkor jön a veszekedés, hogy ki miért nem fizetett még. de a bank felé a társasház a felelős. így ha valaki nem fizet, akkor nem az történik, mint normális esetben, hogy a résztulajdonára jelzálogot rak a bank, hanem az, hogy a teljes tulajdonra rak jelzálogot, vagyis a tiedre is, hiába fizettél.

már attól is nehezebb lesz eladni a lakást, hogy hitel van rajta, attól meg pláne, hogy közös hitel.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6445) Viperator válasza bambano (#6444) üzenetére


Viperator
őstag

Egyénileg nem lehet kérni hitelt?

(volt lehetőség teljes összeget befizetni /csak utólag derült ki/, egyik vasárnapi /este/ napon írásban /postaládába bedobott papírral/ szólt a közös képviselő a tulajdonosoknak :W , hogy másnap hétfő délutánig van lehetőség teljes összeget befizetni az egyik bankban dolgozó X.Y. nevű embernek.... - akkor még nem volt rendelkezésre álló összegünk és ezért nem tudtunk. Talán lett volna lehetőségünk rendezni, de nem volt szép az utolsó pillanatban szólni...) :W

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#6446) _ATi_1


_ATi_1
senior tag

Üdv!
Miért lehet az, hogy a munkáltatóm az Erzsébet utalványt nem a szokványos "gyári" borítékjában adja, hanem egy standard fehérbe átrakva, és az utalvány előlapja is hiányzik?
Igazából nem zavar, csak érdekes, hogy eddig csak olyat láttam, hogy lezárt, "erzsébet utalvány"-os borítékban, az előlapon feltüntetve az összeg és a munkáltató. :U

(#6447) Đusty válasza Viperator (#6445) üzenetére


Đusty
addikt

Dehogynem simán lehet egyénileg is sőt csak úgy szabad. Illetve normális helyen lehet választani az egyben fizetést vagy részletet akár fundamentára is ami még olcsóbban is jön ki mint az egyben fizetés. ha ezeknek nem járt utána akkor szerintem is kapásból cserélni kell a közös képviselőt.

(#6448) Đusty válasza _ATi_1 (#6446) üzenetére


Đusty
addikt

Lehet valakinek kellett a sok benne lévö tescos stb. kupon :), nálam ezek amúgyis mindig a kukába landoltak, a mostaniban nem volt :D

[ Szerkesztve ]

(#6449) Sanyabá válasza _ATi_1 (#6421) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Egyszerű a dolog, írjátok meg az adás-vételi szerződést, mindaddig még ki nem fizeti a teljes vételárat, nem használhatja az autót, azaz , le kell zárni pl. egy garázsba. :D

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#6450) MCGaiwer válasza _ATi_1 (#6446) üzenetére


MCGaiwer
addikt

ezt akkor csinálják, ha a jellemző alkalmazottnak változó összeg jár. Ilyenkor a munkáltató kapja meg a csekkeket egy bizonyos összegig különböző címletekben, és azokból állítják össze az alkalmazottaknak járó egyéni összegeket.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.