Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6201) Đusty válasza etejedu (#6200) üzenetére


Đusty
addikt

Szerintem csak tájékoztatni köteles. Egyébként maga a kamera típusa pedig érdekelne én is ilyet keresek otthonra, el tudnád küldeni priviben esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#6202) devil-k válasza etejedu (#6200) üzenetére


devil-k
nagyúr

Csak tájékoztatni köteles. :) Amíg nem a WC-ben, öltözőben... stb. van a kamera, addig nincs semmi "gáz". Ehhez jobb hozzászoknod.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#6203) bitpork válasza etejedu (#6200) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ha nincs kiírva h kamera működik az baj. Ha nincs nyoma hogy írásban tájékoztatta a dógozókat az baj. Ha a cégnek nincs adatkezelési szabályzata(a törvénynek megfelelő) az baj.
Ha van szakszervezet a melóhelyeden, akkor ők le tudják ezt tisztázni, de alapvetően beszerelhet melóhelyre kamerát.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6205) bambano válasza etejedu (#6200) üzenetére


bambano
titán

a rövid, nem jogászi javaslat az, hogyha úgyse működik a kamera, akaszd rá a kabátod.

a megfigyelésről meg az a hivatalos álláspont, hogy arányosnak kell lennie a célnak és az okozott kényelmetlenségnek, amibe nem fér bele a dolgozó folyamatos megfigyelése. tehát akár tájékoztatott, akár nem, nem jogszerű teljes munkaidőben videózni a dolgozót.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6206) bitpork válasza bambano (#6205) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Mi anno az olasz tulajjal jártunk így- bekerültek a kamerák és onnantól a net sebességének az eséséből tudtuk h távnézi amit csinálunk. Uh a teljes szerverigényünket ugyanarra a fürtre tettük ahol a kamera netje volt, így annyira belassult neki a kukkolásra , hogy leszokott róla :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6207) etejedu


etejedu
őstag

És mi váltotta ki most a: kitörlöm a hozzászolásod reakciót? Vaélami nagyon elmebeteg infot osztottam meg vagy megint be vagyok baszva és idegesitő amit irtam és elmebeteg vagy kapjam be és tépjek mást és ott osszam a fajénos viceim vagy mi volt baj a a xyz hozzászolásommal modik?

Konkrétan a : 6204 es hozzászolással mi a rák van?

[ Szerkesztve ]

(#6208) TommyGun


TommyGun
őstag

Sziasztok

Kis segítséget kérnék, remélem van itt aki látott már ilyet vagy tudja mizu, emiatt nem lenne kedvem ügyvédhez menni.

Nos történet ott kezdődik hogy a BKV-tól kaptam egy fizetési meghagyást, illetve egy közjegyzőtől hogy megbüntettek 2014ben. Nos mivel nem emléxem az esetre és megvannak visszamenőleg a szelvényeim így ellentmondással élve írtam vissza válaszlevet, mire fel a BKV peres útra terelte a dolgot és kisértékű per miatt mehetek bíróságra. Megkaptam a napokban a BKV papírját mi alapján akar belőlm pénzt kisajtolni.
Állítólag a metróban megbüntettek merthogy ceruzával volt vmi ráírva a bérletre, nem az én személyim.

Na most az a helyzet hogy baromira nem emléxem ilyen esetre, volt hogy nem volt kitöltve a személyi szám, de kis beszélgetés után mindig kitöltették velem tollal azt menejen, általában ha elfelejtettem felmutattam az éves szelvényeket hogy íme csak elfelejtődött elnézést. Talán 3-4 eset volt ilyen az elmúlt 10 évben. KB 10-11 éve folyamatosan van éves bérletem, és majd mindd meg is van még az ominózus időpontra is meg van kitöltve szabályosan. A vicc az hogy a papír szerint amit az ellenőr írt aszerint nem írtam alá a papírt és nem vettem át. most akkor itt 2 állítás van egymással szemben. Könyörgöm ha baj van a bérlettel és azt mondja megbüntet odaadom a személyit (mert odaírta hogy átadtam) akkor mért ne venném át és írnám alá aztán az akácfába tisztázzuk mia baj hiszen eredeti bérletem van. Nomeg most azt is írták hogy hát egyértelműen én voltam merthogy a bérlet és személyi egy helyen egy időben ott volt a helyszinen hiszen úgy tudta felvenni az adatokat. Persze, hisz fel kell mutatni a személyit hogy az van beleírva a személyibe....könyörgöm.
nem vagyok köteles igazolni magam az ellenőrnek ezt tudom de most mit szenyózzak a bérlet csak úgy érvényes ha vmi személyi azonosítós szám bele van írva.

Most az van hogy mehetek bíróságra. Mégis mi a franccal bizonyítsam hogy nem büntettek meg, nem volt olyan hogy azt mondja akkor most magát megbüntetem írja alá menjen be bemutatni, vagy fizesse be.
Nekem kéne amúgy bizonyítani? Meg aztán most hogy nem írtam alá a jegyzőkönyvet mégis mit bizonyít hogy felvett egy büntetést amit nem írtam alá? Hisz bármikor utólag kitölthette bármelyik ellenőr akinek felmutattam a személyimet...azt úgy gondolta hátha befizeti a hülye 1 év múlva úgyse emléxik rá.
Az elmúlt 10 év megmaradt szelvényeit tuti beviszem....

Valaki volt már ilyen miatt bíróságon? Hogy megy egy ilyen folyamat? Ez vmi egyszerűsített békéltető szerű?

Köszi

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

(#6210) bambano válasza #41133696 (#6209) üzenetére


bambano
titán

a személyes adatok kezelése vagy jogszabályi kötelezettség vagy hozzájárulás kérdése. nekik kötelességük felvenni.

egyébként meg elég hülye hozzáállás, ha felvették, akkor azt jogod van kikérni, tehát akár rögzítetted te is, akár nem, megszerezheted.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6211) bitpork válasza bambano (#6210) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

A baj ott kezdődik, h többször zárult ilyen beszélgetésem a kérésemmel, h a leiratot kérem az ismert elérhetőségemre, oszt le se szarják.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6212) bambano válasza bitpork (#6211) üzenetére


bambano
titán

mert nincs olyan szabály, hogy a leiratot ki kell adniuk. ennek az oka az lehet, hogy nem kell leiratot készíteni sem.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6213) bitpork válasza bambano (#6212) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ugyanakkor ha én megmondom h kifizetem és kérem a rögzített anyagot, sok alapja nincs elutasítani.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6214) mike1334 válasza bitpork (#6213) üzenetére


mike1334
veterán

Ha nincs kötelezettsége/kötelezettség vállalása erre, akkor nem köteles, még ha kifizeted akkor sem.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6215) #41133696 válasza bambano (#6210) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nos nekem már több alkalom is volt - olykor más-más szolgáltatónál -, hogy az általuk rögzített beszélgetésre kellett hivatkoznom.

Az egyik jó példa ez az eset, amikor a Net& Roll S csomagot berögzítették 2580 Ft-os havidíjért SAT + NEt 40 kedvezménnyel, telefonon rendeltem meg, és az ügyintéző a kérdésem, hogy tényleg így és annyi azt válaszolta, hogy igen így és annyi. Aztán váltottunk palettára, a másik ügyintézőnek feltűnt, hogy:

1. A Sat + Net 40 kedvezmény már nem létezik
2. Amikor létezett akkor is csak olyan esetben volt adható, ahol más vezetékes Internet szolgáltatás nem létesíthető

Így aztán szó nélkül kb félévvel a szerződéskötés után megvonta a kedvezményt.

Felhívtam a T-t és megpanaszoltam. Felvétel nálam nem volt, csak a fejemben az emlékek, visszahallgatták, és igazat adtak. Viszont idősebbek, meg olyanok akik nem figyelnek az ilyen beszélgetések fontosságára, meg vannak lőve.

Aztán itt van mindjárt egy friss esetem is, ez azért érdekes, mert az Invitel Ponttal szemben is intéztem egy telefonhívást az ügyfélszolgálat felé, és határozottan úgy emlékszem, hogy 490 Ft-ot mondtak a CA modul árára akció keretében. Ők viszont azt mondják, hogy visszahallgatták, de arról nem volt szó.

Na meg ugye amikor T-nél más esetben is panaszt tettem, mikor beszéltem és kivel?! Hangzott a kérdés a túloldalról, majd biztos emlékszik mindenki az ügyintéző nevére, meg melyik hónap melyik nap hányóra hány perc... mondjuk én rutinos vagyok, mert egy jó ideje már, hogy mindig feljegyezem jegyzettömbbe, hogy kivel, mikor, és milyen iktatási-számon van.

(#6216) bambano válasza bitpork (#6213) üzenetére


bambano
titán

nem érted.
magát a hangfelvételt köteles ingyen kiadni.
arra nincs kötelezettsége, hogy Mancika meghallgassa a hangfelvételt és begépelje wordbe és azt küldje el neked.
a jogszabály arra kötelezi, hogy a hívást rögzítse, egy évig könnyen visszakereshető módon tárolja és kiadja neked, ha kéred. másra nem kötelezi.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6217) bitpork válasza bambano (#6216) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Értem, de nem szívességet kértem :U Az egy kérdés h mire kötelezi a jog, de ha már szolgáltat, akkor azt vagy jól vagy sehogy. Szerintem.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6218) Hintalow válasza #41133696 (#6215) üzenetére


Hintalow
senior tag

A szolgáltató köteles arra, hogy számodra is biztosítsa a hangfelvétel meghallgatását.
(kiadni, esetleg jegyzőkönyvezni nem tudom hogy muszáj –e nekik (előbbi törvényileg lehet problémás, utóbbit pedig csak akkor alkalmazzák, ha muszáj pl. per miatt, mert baromi melós egy közepes hosszúságú beszélgetésnél is. )
Amúgy a linkelt homar poszt kommentjei zseniálisak, annyira érződik, hogy a hozzászólóknak fogalmuk sincsen bármilyen nagyobb szervezet adatkezeléséről, működéséről, a képzeletükben szerintem bármilyen nagybank, távköz szolgáltató úgy működik, mint az 5 fős kkv-k. :D
Vagy esetleg gondolatban megszemélyesítik a céget, hogy az majd bármit is azért tesz, hogy nekik rossz legyen.

bitpork:

a szolgáltató szolgáltat, csak éppen azt, ami a profiljába tartozik. nálunk is (bank) volt olyan hogy per miatt kellett beszélgetések jegyzőkönyve, és szépen az adott szegmens back office munkatársai közül 1-2 aki gyorsabban tudott gépelni, megcsinálta pár nap alatt a munkája HELYETT, persze közben úszott mint állat.

Igen megtehetné az adott szervezet, hogy megoldja a megfelelő kvalitású (gyors és gépíró :) ) kolléga felvételét, megszervezi a folyamatot, majd képez rá árat, hogy kielégítse a sacc. 5 db évenkénti ilyen igényt, csak éppen nem fizetnéd meg azt az árat :N

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#6219) devil-k válasza #41133696 (#6209) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én is rögzítek minden hívást. Nem véletlen. Már több ízben használtam fel a fogyasztóvédelemnél sikeresen.

A Telenortól én is kértem hangfelvétel kiadását és persze azóta is "adják"...

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#6220) kraftxld


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ha valaki az ügyfélkapun elolvas egy tanácstó' érkezett dokumentumot, az jogilag átvettnek számít mint a tértivevényes levél?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#6221) mike1334 válasza kraftxld (#6220) üzenetére


mike1334
veterán

Ha a feltételek adottak (Ket. 79/A. szakasz), akkor igen.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6222) kraftxld válasza mike1334 (#6221) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Kicsit bővebben? Mi az a Ket? Két erős tuatara sör? :D
Elolvastam, de ebből nem derült ki, hogy az ügyfélkapu az micsoda.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#6223) mike1334 válasza kraftxld (#6222) üzenetére


mike1334
veterán

Közigazgatási eljárásról szóló törvény. Ennyi infóból ennyit lehetett írni. Függ attól, hogy mit küldtek, hogy küldték...de általában benne van a küldeményben, hogy mi újság.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6224) Apollo17hu válasza Wittgen80 (#4495) üzenetére


Apollo17hu
őstag

1 év telt el, de most íródott cikk a témában.

(#6225) etejedu válasza Apollo17hu (#6224) üzenetére


etejedu
őstag

Ingyenpornó az egész világ, érdekes hogy jogköveteléseket még be lehet akarnak hajtani! Van pofájuk ez miatt pénzt követeli! :U L. O. Á. L. !!!! :DDD :DDD :DDD :DDD
Nonstop pornónézőként számtalanszor megkerestek, de nem hogy követeltek, hanem könyörögtek hogy adjak meg emailcímeket a promóik miatt! Annyi állatos kekszfilmet meg általuk 16 éves dedikált pornót még nem kaptam sehonnan...ez miatt. Ez megy ebben a szektorban is. NÉV, KOR, LAKCÍM.

[ Szerkesztve ]

(#6226) mike1334 válasza Apollo17hu (#6224) üzenetére


mike1334
veterán

Aki egy ilyennek bedől, az sikeres nem lehet :D

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6227) #41133696


#41133696
törölt tag

Azt hiszem, ez jogi kérdés.

A vállalkozás ugyanazon a telken van mint az ISP által telepített szolgáltatás, de attól teljesen független egyébként, és csak nyáron van nyitva. Kereskedelmi egység, Internet nincs benne. Viszont nyáron csak jól jönne a vendégeiknek.

(#6228) bambano válasza #41133696 (#6227) üzenetére


bambano
titán

1. otthoni előfizetést nem oszthatsz meg senkivel a családodon kívül.
2. az anonim wifi hotspot egyébként törvénysértő, tehát ha nem akarsz nagy balhéba keveredni, ne csináld.
3. az emlegetett cég pont olyan, aki szereti össze-vissza értelmezni a saját szabályait, és szeret orbitális baromságokat csinálni, amivel kitol az előfizetőivel.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6229) #41133696 válasza bambano (#6228) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi a választ :R Csupán érdeklődés volt, hogy mit szabad és mit nem. Természetesen így az egészből nem lesz semmi.

(#6230) bambano válasza #41133696 (#6229) üzenetére


bambano
titán

dönthetsz úgy, hogy nem csinálsz semmit, vagy dönthetsz úgy, hogy megcsinálod szabályosan.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6231) #41133696 válasza bambano (#6230) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nos mivel említetted, hogy milyen az Invitel, ezen hozzászólásaimban: Invitel topic 19592. hsz illetve (L:http://prohardver.hu/tema/invitel_adsl/hsz_19580-19580.html)19580. hsz(/L)beszúrt videóimból:

Animal Planet SD & HD LG Invitel Neotion CA Modul

Animal Planet SD & HD - Sony KDL-32EX650 + Invitel Smit CA Modul

Animal Planet SD & HD - Philips 237E3QPHSU00 + Invitel Intek HD-C63CX

Lehet probléma? Mert másnál is előfordult a hibajelenség hozzájárulásomat kérte, hogy elküldje a videókat az Invitelnek, mert az Inviteltől azt a választ kapta, hogy senki sem jelentett nekik ilyen jellegű meghibásodást, neki meg nem volt hozzá kamerája stb... szóval megmutatná az Invitelnek emailben elküldve a linkeket. Egyébként nekem sem tűnt volna fel a dolog, mert én az Animal Planetből maximum a HD verziót szoktam nézni.

(#6232) Melack


Melack
veterán

Sziasztok! Végrendeletbe bele lehet foglalni, hogy szülők egyidejű elhalálozása esetén ki nevelje a gyermeket? Illetve ez megtámadható, vagy sem? Köszönöm!

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6233) MCGaiwer válasza Melack (#6232) üzenetére


MCGaiwer
addikt

végrendelet nem jogi erővel bíró dokumentum, hanem csak egy személy akaratát fejezi ki. Tulajdonképpen azt tartalmazza, hogy te mit szeretnél, ez pedig felülbírálható. A szokás szerint igyekeznek a végrendelkező akaratának a lehető leginkább eleget tenni, de egy gyermekelhelyezés esetén biztosan nem ez lenne az elsődleges szempont. Tehát beleírhatod, de ez nem sok erővel fog bírni a kérdéses esetben.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#6234) Melack válasza MCGaiwer (#6233) üzenetére


Melack
veterán

Ebben az esetben mi az elsődleges szempont? Én megadhato, hogy kit szeretnék, de ha ezzel egy harmadik fél nem ért egyet, akkor megtámadhatja a végrendeletet? Az átmeneti időszakban kihez kerülhet a gyermek? Mert ugye - jobb esetben - vannak élő vérszerinti rokonai,de mi jelölhetünk ki nem vérszerintit is.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6235) MCGaiwer válasza Melack (#6234) üzenetére


MCGaiwer
addikt

Ilyen esetben a gyermek érdeke az első. Elvált szülő esetén a másik, még élő szülőhöz kerülnének, ha pedig mindkét szülő elhunyt akkor a legközelebbi rokonhoz (pl nagyszülők) igyekeznek elhelyezni addig, amíg a konkrét gyámsági eljárás le nem zárul. Kerülhet otthonba is, de ezt nem igazán szokták alkalmazni, mert jellemzően nem jó a gyereknek. Persze ha nincs olyan rokon, ahova a gyámhatóság elhelyezné (rossz körülmények, nem megfelelő életmód stb) akkor otthonba kerül.

Azt hiszem lehet kijelölt gyámot meghatározni előzőleg is, de ebben nem vagyok biztos, viszont ez nem a végrendelkezés része, hanem teljesen külön eljárás.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#6236) Melack válasza MCGaiwer (#6235) üzenetére


Melack
veterán

Értem. Akkor én csak kérhetem, hogy kihez kerüljön, de 100%-ig megszabni nem tudom.

Illetve még annyi, hogy külön-külön kell rendelkezni, vagy együtt is megtehetjük ezt?

[ Szerkesztve ]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6237) MCGaiwer válasza Melack (#6236) üzenetére


MCGaiwer
addikt

igen. (ha biztosra akarsz menni, érdemes megkérdezni a gyámügyet erről, mert jelentősen megkönnyítheti mindenki életét az, ha nem a gyász közben kell gyámügyi eljárásokat is folytatni, meg a gyereknek is jobb így. Ha már most tudjátok, kinél szeretnétek tudni a gyereket, akkor érdemes kijelölni gyámnak.)

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#6238) KisBundi


KisBundi
őstag

Sziasztok! Csak egy kérdesem volna. Az edigitalnál vásároltam egy terméket és most szeretnék elállni a vásárlástól, de az elállási nyilatkozat nem tiszta számomra. Az egyik bekezdésben látható "vállalkozás adatai, név, székhely, levelezési cím stb" alatt az én elérhetőségeimre kíváncsi vagy miért ilyen formában íródott ez? Köszönöm a válaszotokat. :)

(#6239) mike1334 válasza KisBundi (#6238) üzenetére


mike1334
veterán

Az az edigital adatai lesznek szerintem. Már csak azért is mert csak magánszemély élhet ezzel a jogával. De legegyszerűbb rákérdezni náluk, mert egy dolog a jogszabály és egy másik a bolt gyakorlata...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6240) devil-k válasza KisBundi (#6238) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem kell túlbonyolítani. Begépeled, hogy elállsz a vásárlástól, megadod a szükséges adatokat (rendelési szám, név, cím, termék neve, esetleg sorozatszáma) és kész.

- mozi bolondéria -

(#6241) Apollo17hu válasza KisBundi (#6238) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Másfél éve egy telefont vittem vissza egy kisebb üzletbe. Nyomtattam előre elállási nyilatkozatot, de amikor közöltem az eladóval a szándékomat, elővette a saját papirosát, kitöltötte, pecsételte, nekem pedig csak alá kellett írnom, és kp-ban azonnal meg is kaptam a pénzem.

Szerintem Edigitalnál is biztosan van kéznél ilyen nyilatkozat. Nem te vagy az első, aki hasonló cipőben jár.

(#6242) KisBundi válasza Apollo17hu (#6241) üzenetére


KisBundi
őstag

Köszönöm a sok választ! Pontosan így volt ahogy leírtad! Kifizette kp-ban. :)

(#6243) Jorus


Jorus
nagyúr

Sziasztok, abban az esetben, ha a szüleimnek szeretném ajándékozni az egyik autómat, annak mi a hivatalos útja-módja? Milyen szerződést kell (ha kell) írni, milyen összeghatárok érvényesek most az illetékek tekintetében? Köszönöm előre is!

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#6244) Melack


Melack
veterán

Sziasztok! Gyakorlati kérdés: ingatlan adás-vétel szerződéskötéskor az eladó és a vevő félen túl kik tartózkodhatnak bent az irodában?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6245) bitpork válasza Jorus (#6243) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Az okádmányiroda-ocsmányablaknál adnak erre formanyomatványokat, és elmondják mire figyuzz. Novemberben lett a kocsi édesanyám nevére íratva. Arra figyelmezz hogy egyenesági rokon között mén csak az óccsó ajándékozás.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6246) Jorus válasza bitpork (#6245) üzenetére


Jorus
nagyúr

Faja, köszi az infót! :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#6247) MCGaiwer


MCGaiwer
addikt

Most nekem lenne egy kérdésem:

Ha munkavállaló mond fel a munkahelyén, akkor 30 napos felmondási idő esetén amennyiben a munkáltató azt mondja, nem kell letölteni a felmondási időt, akkor is megilleti a munkavállalót az aktuális havi távolléti díj vagy ez csak munkáltatói felmondás esetén van így?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#6248) mirci18


mirci18
addikt

Szevasztok.

Ingatlannal kapcsolatban lenne kérdésem.
A szülői házunkat jelenleg 3 ember örökli 25-25-50 százalékban.Testvér Testvér Szülő.
Én vagyok az eggyik testvér és szeretném ajándékozással megszerezni az édesanyámtól a részét.
Kérdések ezzel kapcsolatban.

Mivel jelenleg édesanyámon van a haszonélvezet ha átajándékozza a lakást nekem akkor is a haszonélvezet rajta marad?

Ajándékozási üggyel szerintetek hova forduljak ügyvédhez vagy közjegyzőhöz?
Szerintetek melyik olcsóbb?

Az ajándékozási ingatlan átruházást később örökléskor vagy bírósági úton meg lehet támadni?

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#6249) bambano válasza mirci18 (#6248) üzenetére


bambano
titán

közjegyzőnek ez nem feladata, ügyvédhez.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6250) mirci18 válasza bambano (#6249) üzenetére


mirci18
addikt

Köszi a választ.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.