Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16907) Hyena válasza Dave™ (#16905) üzenetére


Hyena
senior tag

Valoban ossze lehet rakni olcson hasonlo nast ezt senki sem vitatja, van olyan ismerosom aki igen szep penzt keresett osszerakott nasok eladasaval (tobb mint 100 darabot adott el egy ev alatt) , de nehez kenyer ez mert az atlag felhasznalo/vevo nem egy informatikus igy eleg sokat csorog a telefonja emiatt.
Nyugodtan ereszd szabadjara a fantaziad es szorozd meg 2vel akkora baromsagok tortennek. (mondjuk en jol szorakozom a torteneteken amit mesel)
Ha magadnak szeretnel epiteni jateknak egy minden egyben nas htpc-t mert a tobbiek meggyoztek, hogy milyen szuper akkor idotoltesnek jo, de mint termek kicsit komplikalt a "poor nepnek".
Egyebkent nem ertem kit szeretnel meggyozni es mirol.
Masokat, hogy felesleges ennyit adni erte , vagy kompenzalsz valamit ezzel :) ?
Kicsit kezd olyan lenni mintha lenne valami verseny egy dijjal, hogy ki tud olcsobb nast epiteni.
Fent nevezett haverom "epitett" mar nast regi laptopbol is mert valaki olyat szeretett volna, illetve van tudomasom olyanrol is aki raspberry pi-t hasznal nasnak, beat this :) .
ex sogorom a masik veglet aki a meglevo 10 lemezes qnap nasa melle nemreg vett egy 12 lemezes synology-t kb 800.000 ft-ert (lemezek nelkul termeszetesen) , es hiaba mondtam neki, hogy a 10 lemezes nas amit magamnak epitettem kb 100bol megvolt (es a haz eleg draga benne) meg sem fordult a fejeben, hogy vehetne olyat is.
Valojaban szerintem amugy a legtobb feladatra a leheto legnagyobb teljesitmenyu asztali gep lenne a legjobb ertelmetlen mennyisegu rammal, sok videokartyaval, sokmagos magas orajelu proceszorral, csak szorult belem nemi kornyezettudatossag es ezert nem ezt a gepet hasznalom nasnak, bar egyebkent ezen internetezek, jatszom, dolgozom...
Regen en is probaltam a openmediawaultot, es a freenast is de nem tetszettek, a kozizles altalaban valami szep szines szagos egyszeruen kezelheto dolgot preferal ahol 1 firmware frissitessel updatelodnek a programok is stb...
Ha megnezed az egyik regebbi hozzaszolasomban ecsetelt windows storage server 2012 r2-t akkor latod majd, hogy televan opciokkal melyek kozul sokat egy atlagfelhasznalo soha nem fog hasznalni, azt sem tudja mi az.

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.