Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6101) gulyasa válasza air (#6096) üzenetére


gulyasa
őstag

Igaz. Véletlenül mindkettőt elnéztem...

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#6102) truefx


truefx
aktív tag

Sziasztok, Samsung HMX-H200 ellen mi szól leginkább? Vagy van nála jobb vétel a 75-85e Ft-os kategóriában? Leginkább családi videók, beltérben, de szabadidős dolgokat is videóznék vele, akár kirándulást, akár sportversenyeket is.
Köszi.

(#6103) Tomix24 válasza truefx (#6102) üzenetére


Tomix24
addikt

A hozzáadott szoftver gyengesége szerintem, és a wide lencse minimális torzítása a széleken. De nem cserélném le semmi pénzért.
[link]

(#6104) air válasza truefx (#6102) üzenetére


air
nagyúr

Egy negatív dolgot tudnék mondani, de azt szinte az összes kameránál meg lehetne említeni mint gyengeség. Ez a rossz fényviszonyok estén rögzített zajos kép. Sajna nincs rajta saját lámpa, de tartok tőle, hogy ha lenne akkor sem érne túl sokat egy 1W-os lep pilács.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6105) air válasza Tomix24 (#6103) üzenetére


air
nagyúr

Ja igen. A nagylátószöge elég szűk. A progi meg kimondottan egy gagyi, szar. VirtualDub-bal különbet csinálok.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6106) Tomix24 válasza air (#6105) üzenetére


Tomix24
addikt

A hang csúszását visszaszívnám. Hossza tesztelések után azt mondom, hogy média lejátszóm szarakodott csak...

(#6107) truefx


truefx
aktív tag

Köszi a Samsunggal kapcsolatos válaszokat.

A Pana SD60 lenne a másik jelölt, de az árkülönbség elgondolkodtat. Tényleg nem lehet 720p-ben menteni vele? A HDMI kábel mennyire speciális? Csak a Panasonic-tól tudom a továbbiakban beszerezni, vagy bármelyik műszaki üzletben, tehát szabványos?

(#6108) air válasza truefx (#6107) üzenetére


air
nagyúr

A Pana kizárólag 1920x1080i50 módban tud menteni, semmi másban. Csak full HD-ben, alacsonyabb hd felbontásokat, és sd-t sem tud. A HDMI kábel szabványos, nem márkaspecifikus.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6109) Tomifromspac


Tomifromspac
tag

Sziasztok,

Ma vettem egy Panasonic HDC-SD60-at és nagyon elégedett vagyok vele, alig várom, hogy nekiállhassak megcsinálni azt, amire szántam :) Viszont beleütköztem a több néha kevesebb dologba: Iszonyat szép képe van, tűéles, egy szavam sem lehet, de számomra ez a FULL HD felbontás egy kicsit sok. Ti milyen programokat használtok a videók felbontásának downgrade-jére? Párat kipróbáltam, de borzalmas eredményeket hagyott maguk utána. Az is érdekelne, hogy milyen formátumba érdemes exportálni.

A válaszokat előre is köszönöm :)

Üdv, Tomi

(#6110) air válasza Tomifromspac (#6109) üzenetére


air
nagyúr

Nem tudom eddig miket próbáltál, de a Pinnacle Studiot, a Sony Vegast és a Adobe Premiert nézd meg, ezek a legjobb amatőr editálók. A kimeneti fájlformátumot igazából az határozza meg, hogy milyen eszközön akarod lejátszani. Ha csak DVD lejátszód van, akkor ez eléggé lekorlátozza a lehetőségeidet. Ha PC-n akarod megnézni, vagy a géped képét rakod ki a TV-re, netán van médialejátszód akkor szinte bármilyen formátumot választhatsz.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6111) Tomifromspac válasza air (#6110) üzenetére


Tomifromspac
tag

Néztem a 4media HD convertert, de amit kirakott mp4-be, az maga volt a borzalom. Frame-ek "tűntek" el, szaggatott és borzalmas volt a minősége is. Vegas-t próbáltam, de az output egy 700 megás fájlből amit alapból csinált a kamera, egy 10 gigás avi lett :(

(#6112) truefx válasza Tomifromspac (#6109) üzenetére


truefx
aktív tag

Hmm kezdek visszariadni... Hol vetted egyébként?

Samsung HMX-H200: ő milyen formátumban tud menteni?

(#6113) air válasza Tomifromspac (#6111) üzenetére


air
nagyúr

Akkor a Vegasnál valamit nagyon elrontottál az opciók megadásánál. 700MB->10GB az esetleg tömörítetlen (raw) avi lehet, vagyis nem állítottál be tömörítési eljárást.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6114) air válasza truefx (#6112) üzenetére


air
nagyúr

MP4 konténer, AVC kép, AAC hang.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6115) Tomifromspac válasza truefx (#6112) üzenetére


Tomifromspac
tag

Edigitalban, persze máshol olcsóbban is meg lehet venni, de nem bírtam már várni :( Én is a Samsungra hajaztam, de ahogy néztem a YouTube-os videókat, meg a PH-es tesztet, igazából nem voltam elégedett. A PH-es tesztben kimondottan homályos volt az egész, nem voltak az arcoknak élei és ettől nagyon megijedtem :\

Igaz, hogy a Panasonic 20-30 ezerrel drágább, attól függően, hogy hol veszed, de ha a Samsung 75 ezres árát nézzük, akkor az a plusz 20-30 ezer forint annyira nem durva többlet (max még egy hónap gyűjtögetés). Hozzátenném, hogy a Samsungot nem láttam, nem fogtam szóval őszinte véleményt nem tudok róla mondani, de engem az SD60 lenyűgözött. Hazafelé a kocsiban összeraktam, volt rajta 7 percnyi gyárból maradt akksiidő, úgyhogy a hazautat felvettem. Mire hazaértünk egész jól kezeltem, a zoomja nagyon odab*sz, a képe tűéles, nekem a hang is nagyon rendben volt. Logitech Z4-es hangrendszeren szépen visszaadta a hangom öblét, Samsungnál úgy hallottam viszont, hogy nagyon zajos, itt csak az autóba szűrődő zajokat hallottam.

Az SD60-nal amúgy csak HD-ben lehet felvenni, ez kicsit szívás. Mondtam is ismerősöknek, hogy néha a több kevesebb, kicsit furcsa érzés, hogy pont ez teszi kényelmetlenné, de tegyük hozzá, hogy ez azért leküzdhető dolog és ez legyen a legnagyobb baja :D

Szóval én nagyon elégedett vagyok, a képstabilizátora is rendben van (Acer Liquid-emmel kb. 10 alkalommal kell fotóznom valamit, mire nem lesz homályos a mozgó kezem miatt), Az SD-nél remegés semmi nincs. Totál beleszerettem és nem bántam meg, hogy ezt vettem meg (mondom tényleg annak fényében, hogy a Samsungot nem láttam élőben). Jah igen, a kijelzője is nagyon szép, a beépített LED pedig jól funkcionál, bár zseblámpának kicsit drága :)

[ Szerkesztve ]

(#6116) Tomix24 válasza truefx (#6112) üzenetére


Tomix24
addikt

A Samsung és a Pana ugyanabba a fileformátumba ment, csak jelzem. És a bitrátamaximum is ugyanaz. Így egyikkel sem jársz jobban.

(#6117) Tomix24 válasza Tomifromspac (#6115) üzenetére


Tomix24
addikt

Samsung zajos- Mármint nincs neki elnyomott hangja mint a Panasonic-nak. Tiszta éles hangok vannak, ami túl tiszta is, de van rá firmware ami a panasonic szintjére "butítja" le a felvétel minőségét. Már bánom hogy frissítettem azóta.

(#6118) air válasza Tomix24 (#6116) üzenetére


air
nagyúr

Ez így ebben a formában nem igaz. A Pana M2TS-be ment, AVCHD szabvány szerint, mivel a hangot AC3-ba kódolja. Ezzel szemben a Samsung MP4-be, mert a hang AAC kódolású, így nem teljesíti az AVCHD szabványt.

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6119) Tomifromspac válasza air (#6113) üzenetére


Tomifromspac
tag

Akkor megnézem még egyszer :)

(#6120) Tomix24 válasza air (#6118) üzenetére


Tomix24
addikt

Akkor sorry, a Sony-nál emlékeztem az .mts-re. Akkor .mp4 a Samsung. De egykutya mind azt vettem észre(kezelhetőség szempontjából)

(#6121) Noobszi


Noobszi
csendes tag

Sziasztok,

nemrégiben írtam hogy panasonic hdc-tm60 vagy sony hdr-cx155. Panasonicot mondtátok, de ilyen árban(+/- 10.000) a panasonictól van jobb ? És még egy kérdés, hogy a panasonic magyar menüvel van ellátva ?

Előre köszönöm válaszotokat.

(#6122) gulyasa válasza Noobszi (#6121) üzenetére


gulyasa
őstag

Igen, be lehet állítani magyar nyelvűre (a Sony-t is).

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#6123) Noobszi válasza gulyasa (#6122) üzenetére


Noobszi
csendes tag

Köszi, még most eszembe jutott egy kérdés, hogy 16 gb belső memória van benne. Erre kb mennyi videót tudok felvenni? Illetve az akkumulátor mennyit bír normális használattal? Tervezek hozzá venni egy 8 gigás SDHC kártyát, de nem tudom hogy megéri-e azért kérdezem, hogy mennyit tud felvenni időtartamban és akkumulátor teljesítményileg.

(#6124) gulyasa válasza Noobszi (#6123) üzenetére


gulyasa
őstag

Az én Sony-m FullHD-ban (17Mbitps) a 32GB-os SD-re kb. 4 órát tud felvenni.
A Panasonic-ról (a TM60-asról) nem tudok nyilatkozni, de mivel a leírás alapján az is .mts-be ment, valószínűleg annál is hasonló lesz az adat.

De egy jótanács (amivel szerintem a nálam jobban hozzáértők is egyet fognak érteni):
Ha már eleve azt tervezed, hogy memóriakártyát veszel bele, akkor fölösleges belső memóriás kamerát venni. Az általad kinézett Panának is van csak SD-s változata (HDC-SD60), amely kameraként tudásban ugyanannyit tud, viszont a belső memóriáért kifizetett árkülönbséget is ráfordíthatod egy nagyobb SD-re (a jelenlegi árgépes összehasonlítás alapján - a legolcsóbb találatokat összehasonlítva - kb. 15e a különbség).
Igazából már én is csak utólag vagyok okos, csak amikor a kamerát vettem (nyáron), még jóval drágábbak voltak az SDHC-k, így az enyém is eredetileg 8GB belső memóriával rendelkezik.

Az akksiról ismét nem tudok nyilatkozni, az megint a használattól függ, mennyi ideig elég.
De annyi biztos, hogy a specifikációkban leírtakat egyik kamera sem teljesíti.

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#6125) dave_gahan


dave_gahan
aktív tag

Sziasztok,
én is kameravétel előtt állok, kicsit visszaolvastam, hasznos volt.
A főbb szempontjaim:
- 100-150 ezer Ft
- nagy látószög
- optikai képstabilizátor
- bőven elegendő az 1080i-s felbontás
- SD kártyás legyen (de nem árt egy minimális belső tárhely sem - sokszor előfordul, hogy az sd kártya éppen a laptopban van, de azonnal kellene felvenni)
- 10x-es zoom már elég lehet, bár talán egy 15x-ös még optimálisabb lenne
- könnyű kezelhetőség
- autofocus és lehetőség szerint arcfelismerés
- hosszú akkuidő

Sokan ajánlottátok a Pana HDC-SD60-at, én egy Canon-t néztem ki (Canon LEGRIA HF M36), viszont utóbbi majd másfélszer drágább (150e), vajon mennyivel tud többet? Megnéztem a slahcam-en mindkettőt (pontosabban a Panatól csak a HDC-SD66-ot találtam), kb azonosak a paraméterek, de hátha nem veszek észre vmit...?
Szívesen veszek más márkától is ajánlatokat, igazából jobban örülnék, ha 100 ezer felé billenne inkább az ár és nem a 150 ezer felé...

(#6126) dave_gahan válasza dave_gahan (#6125) üzenetére


dave_gahan
aktív tag

Ja igen, a Pana bitrátája 17 Mbit/sec, a Canoné 24 Mbit/s? Számít ez vmit? Sztem nem olyan nagyon...
Néztem hozzá SDHC kártyát is, ez azt jelenti, hogy pl. a Canonbe ne 20 Mbit/s írás/olvasás képességűt vegyek, hanem jobbat mert különben a kamera nem fogja tudni kihasználni a saját 24 Mbit/s-os paraméterét?
Még annyi különbséget láttam a két kamera között, hogy a Pana vmivel szélesebb látószögű, ha jól látom (35,7 kontra 39,5). Utóbbi érték már nem számít jónak?

(#6127) Tomix24 válasza dave_gahan (#6126) üzenetére


Tomix24
addikt

"Pana bitrátája 17 Mbit/sec, a Canoné 24 Mbit/s? Számít ez vmit? "
Kellene, de nincs külömbség.

"Néztem hozzá SDHC kártyát is, ez azt jelenti, hogy pl. a Canonbe ne 20 Mbit/s írás/olvasás képességűt vegyek, hanem jobbat mert különben a kamera nem fogja tudni kihasználni a saját 24 Mbit/s-os paraméterét?
"
Class6-os bármilyen kártya jó..

(#6128) djnice válasza dave_gahan (#6125) üzenetére


djnice
veterán

Szia! Ne a paramétereket nézd a slashcam-on hanem a képminőséget... Egyértelműen a Panasonic a jobb (régebben ez nem így volt, de a Canon nagyon elrontotta az új kameráit).

(#6129) gulyasa válasza djnice (#6128) üzenetére


gulyasa
őstag

Na igen... Panasonic és Canon között így egyszerű a választás.
Viszont Panasonic és Sony között már nem ennyire egyértelmű a dolog...

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#6130) Dr.OG válasza gulyasa (#6129) üzenetére


Dr.OG
tag

Slashcam szerint ott is győz a Pana...

Én a Sony új modelljeit nem ismerem, de ha csak a technikai speckókat és a plusz tudást nézzük, akkor is jobb a Pana (nagylátószög, optikai képstabilizátor...) a 100.000 körüli árfekvésű modellek között. Sonynál ebben a kategóriában az Exmor inkább csak parasztvakítás, a 3-szenzoros kameráknál már nem ez a helyzet. A 24Mbps meg a Leica objektív előnye nem jön ki a tesztek során, gondolom mindennapi használat esetén sincs szembetűnő különbség.

(#6131) dave_gahan válasza Dr.OG (#6130) üzenetére


dave_gahan
aktív tag

A 100e körüli modellek esetében igen, de egyébként ha SONY-t választanék, minimum a HDR-CX305E-t választanám, bár ez már egy fokkal magasabb árfekvés. :)

(#6132) dave_gahan válasza Tomix24 (#6127) üzenetére


dave_gahan
aktív tag

Köszi, csak azért bizonytalanodtam el, mert a class6 20 Mbit-et tud, ha jól tudom, míg a kamera 24-et.

(#6133) dave_gahan válasza djnice (#6128) üzenetére


dave_gahan
aktív tag

Őszintén szólva én nem látok olyan nagy különbséget a képminőségben... Pontosabban nem látom, hogy egyik rosszabb lenne a másiknál. A színek és minden egyéb elfogadható minőségű mindkettőnél.

(#6134) Tomix24 válasza dave_gahan (#6132) üzenetére


Tomix24
addikt

Nemjól számolsz. Birátában 48.000-ig elég a Class6. De ez a kamera ugye meg sem közelíti.

(#6135) rumos14 válasza Tomifromspac (#6109) üzenetére


rumos14
nagyúr

Super Video Converter kulcszavak gugliba való írása egy ingyenes, jól paraméterezhető progithoz vezet.
a másik, amit használok, a Xilisoft Video Converter 6-os változata, de ez nem ingyenes.

exportálhatsz pl. DivX/XviD formátumokba, számítógépen való visszanézéshez ideális.

szerk: ezek csak sima konvertáló progik. DVD és egyéb lemez íráshoz komolyabb szerkesztő progikat ajánlok, én a Corel videoStudio-t és a Cyberlink PowerDirector-t használom.

[ Szerkesztve ]

(#6136) rumos14 válasza dave_gahan (#6126) üzenetére


rumos14
nagyúr

a 39,5mm már nagyon durván rossz nagylátó.
a Sony CX305, igaz, még drágább, asszem 175k 3 év garival, 30mm alattról indul, én nem tudok ennél olcsóbban ennél nagylátóbb optikájú kamerát.

(#6137) rumos14 válasza djnice (#6128) üzenetére


rumos14
nagyúr

tényleg? amikor én vettem a kamerámat, 2,5 éve, a Canon-ok általában kicsit jobban voltak a hasonló Panáknál. aztán mégis Panát vettem :)

(#6138) Noobszi


Noobszi
csendes tag

Az elmúlt pár komment érdekes volt, de akkor jobb kategóriában ( Panasonic HDC-SD600 <-> Sony HDR-CX305) már a sony jobb az exmor miatt vagy még itt is jobb a panasonic ?

(#6139) air válasza Noobszi (#6138) üzenetére


air
nagyúr

Nem is kérdés! Naná, hogy a Pana! 3 szenzoros, 1080p50-es, SDXC támogatás, 28Mbites tömörítés. Egyetlen dologban jobb csak a szoni, a nagylátószög értékében.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#6140) camalot válasza Noobszi (#6138) üzenetére


camalot
tag

A héttérparkot is vedd számításba fullhd videoknál. Összefűzés, egyéb nyalánkságok. Cserélheted a számítógépedet vagy tárolsz ahogy van és később modernizálsz.

(#6141) csudri


csudri
őstag

Sziasztok!

Anyám szeretné meglepni apámat egy videókamerával karácsonyra, a Panasonic HDC-SD60-ast néztük ki, valszeg ő is lesz a befutó.

A kérdésem arra irányulna, hogy milyen SD kártyát és főleg mekkorát érdemes hozzá venni? Bármilyen kártya megfelel vagy kellenek ezek az extreme meg ultra megnevezésűek? Hiszen fullHD-ban való rögzítéshez azért kell a gyors kártya, nem?

Láttam, hogy van, aki rendelkezik ilyen kamerával a topikból, tudna nekem arról infót adni, hogy mondjuk egy 16gigás karira mennyi videóanyagot lehet rögzíteni 1080-ban? Úgy láttam 720p-ben nem tud rögzíteni a kamera, de a bit rátát lejjebb lehet venni.

Előre is köszi!

(#6142) gulyasa válasza csudri (#6141) üzenetére


gulyasa
őstag

Az ilyen kamerákba SDHC Class6-os kártya ajánlatos (de még a Class4-est is elfogadhatónak tartják), és most már nem is olyan drágák. Ezeket 32GB-osig lehet kapni.
A 64GB-osak már SDXC megjelölés alatt futnak, Class10-esek és nagyon drágák.

Nekem Sony van. Ennél FullHD-ben (17Mbit/s) 16GB-ra kb. 2 óra fér.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#6143) andorra


andorra
őstag

A HDC-SD66-nak van valami hátránya a HDC-SD60-al szemben? A nagyobb zoom miatt, az árkülönbség kevésnek tűnik, ebből következtetek arra, hogy mégsem ugyan az a kettő, ha mégis a HDC-SD60 itt a favorit.

(#6144) poweradi


poweradi
csendes tag

Sziasztok!
Olvasgattam sokat a fórumon mikből választhatnék, eddig a JVC Everio GZ-HM300 és a Samsung HMX-H200 van kiszemelve! Ti melyiket ajánlanátok jobban? És miért? Néztem a videókat, de Samsungnak nagyon mosódott képe van ahogy fordítják a kamerát:S Ha esetleg ebben az árkategóriában még tudnátok ajánlani megköszönném!!

(#6145) Dr.OG válasza csudri (#6141) üzenetére


Dr.OG
tag

Minimum class4-es sebességű kártya kell, erre figyelj oda, a többi elnevezés (Extreme, Ultra...) márkánként változik, és inkább csak parasztvakítás. Ha ennél gyorsabb, az nem baj.

A legjobb minőséggel (HA, 17Mbps) 8 gigás kártyára bő egy órányi anyag fér. Általában a gyári aksi hamarabb lemerül, főleg, ha intenzíven ZOOMolsz, gyakran indítod-állítod le a felvételt.

(#6146) Dr.OG válasza andorra (#6143) üzenetére


Dr.OG
tag

Úgy tudom, az SD66 nem Magyarországi forgalmazásra lett szánva, ezért magyar menü nincs is benne. Nálunk hivatalosan csak az SD60-as kapható, persze "szürke importból" bármit be lehet szerezni...

(#6147) Dr.OG válasza poweradi (#6144) üzenetére


Dr.OG
tag

A slashcam szerint egyértelműen jobb a Samsung a JVC-nél, javaslom, próbáld ki mindkét modellt személyesen, ha van rá lehetőséged! A Pana HDC-SD60 drágább ugyan, de jelenleg kategóriájában a legjobb. Nekem ilyen van, meg vagyok vele elégedve.

(#6148) rumos14 válasza air (#6139) üzenetére


rumos14
nagyúr

nem eccerű. fogtam kézbe mindkét gépet, és a Pana tényleg sokkal komolyabb, a Sony sokkolóan kicsi, könnyű. mivel Panám van, a kezelése is logikusabbnak tűnt. de az e kezdő látószög az NAGYON nem mindegy. és 3 év gari van hozzá, mármint a Sony-hoz.

(#6149) andorra válasza Dr.OG (#6146) üzenetére


andorra
őstag

Ezt értem. De vonatkoztassunk most el ezektől a lényegtelen körülményektől, mint magyar menü és beszerzés ! :-)
Nagyjából hasonló az ára a két típusnak, holott a 66-os-nak 35*-ös a zoomja. Vajon miért, ha egyébként más paraméterek alapján ugyanaz a két gép? Vagy mégsem ugyanaz?

(#6150) rumos14 válasza andorra (#6149) üzenetére


rumos14
nagyúr

mindkettőnek 25x az optikai zoom-ja. 35x az ún. i.Zoom, ez azt jelenti, hogy mivel a szenzor a full hd-hoz szükséges 1920x1080 pixelnél több pixelt tartalmaz, a 25x optikai zoom-on felül van még 1,4x nagítási lehetőség, de így már nem a teljes szenzort használa. ez nem digitális zoom, ami gagyi, csak interpolálja a képet, elvileg jó fényben nem ront a képen, kevés fényben talán vmennyi zajtöbblet látható.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.