Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9333) Necc válasza Peetry (#9332) üzenetére


Necc
addikt

Az általad ajánlott obival és 550D-vel nagyon túllépted a kőbe vésett 320K-s határt.

Az általam használt kompaktokban nincsen forgatható/dönthető kijelző, eddig ilyennel egyik kézi kameránál találkoztam. A forgatható kijelző hiányval (magaslati vagy alacsony szögű fotózásnál) már találkoztam párszor, ilyenkor mindig vakon/"gyengénlátón" lőttem és a képek túlnyomó többségében nem sikerültek. Az ilyen kijelző számomra szempont, de nem létkérdés. (Ezért is választottam a 600D-t az 550D helyett.)

Megértem, hogy neked van egy rossz tapasztalatod a forgatható kijelzőkkel kapcsolatban, de neten más emberek tapasztalatait nézve (akik netán még félprofi szinten is használnak "hajtogatható kijelzős cuccokat akár munka akár hobbi célból) viszont az általad említett példa meglehetősen ritka. Lehet hogy erre most te be tudnál szúrni rengeteg ellenpostot, de én észben tartom hogy a netre az emberek elsősorban a szennyest terítik ki, azaz a "hajtogatható kijelzőm tönkrement" by 100 user által, de az a maradék 1.000.000 user "ellentábor" akik gond nélkül használják az ilyen dolgaikat, meg csak nagyon szerény mennyiségben nyilatkozik úgy, hogy "nálam semmi gind nincs". Ilyen megbízhatósági témakörben inkább közvetlen értékesítők (dikert a többes szám) véleményét hallgatnám meg, ők adnak el nagyobb mennyiségben ilyen kijelzős cuccokat, és őhozzájuk viszik vissza baj esetén, azaz nekik lehet a legnagyobb rálátásuk az ilyenre.

Példák:
- A laptopom is forgatható (igaz csak 1 irányba) de mégse szakadt még el benne semmi.
- 2 mobilomon is nyitogatható/hajtogatható van/volt a kijelző, és mégse látom egyiken se mechanika kopását/szakadást.
- A fentebb említett kamera a rokonságon belül még mindig megvan, rettentően sokat volt nyúzva, nagyon idős már és mégse ment tönkre a hajtogatható kijelzője.

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.