Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10701) hegyimorc


hegyimorc
senior tag

Nem volt egy időben nálam a két obi, de remélem nagyjából megfelelő arányban méreteztem a két képet. 12-24-et Nikonon használtam, 9-18-at jelenleg is.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#10702) Tulku


Tulku
veterán

Elnézést azoktól, akik nem szeretik a fizetős linkeket, de hátha nézik gépvásárlás előtt is...tehát van egy eladó aki meglepő árú gépeket árul. Épp a napokban beszéltünk egy hirdetéséről amiben 100 körül PL1 14-150-es kit-et árult...nos ezen is ledöbbentem, míg le nem görgettem a levelezéshez...természetesen nincs ilyen gépe...árletörés?...nem tudom, de elég furcsa, pénzért olyan árut hirdetni, ami nincs is. Persze a keresők rendre behozzák a vakerát, árral együtt, lehet így is népszerűségre szert tenni, kérdés, meddig tart.

[ Szerkesztve ]

(#10703) hegyimorc válasza Tulku (#10702) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Gf3-t hirdet. Miért kellene G3-t beszereznie?

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#10704) Tulku válasza hegyimorc (#10703) üzenetére


Tulku
veterán

Ja azt az f-et benéztem...akkor viszont egy jó ajánlat gf3-ra!

(#10705) |AP|


|AP|
veterán

Az LX3-mal soha nem tudtam őt így elkapni :)

(#10706) Gondwana válasza |AP| (#10705) üzenetére


Gondwana
addikt

Csak rosszul próbálokztál: a DMW-LA4 szűrőadapter szélét be kell kenni szalonnával - ami a menetnek is amúgy jót tehet, átteszed makróra, a többit tudod... :)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#10707) Tulku


Tulku
veterán

Így legyen ötösöm...hányszor megírtam, hogy a panának dolgozik, csak most már bevallják :DD

No akkor lehet a jövőben gyári hekkel jönnek ki a pana gépek...már látom a G jelzés alatti feliratokat; V.I. signature...jó lesz ez :)

A szomorú, hogy épp a G3 hekkelése előtt megy beszélgetni...csak nehogy elsikkadjon emiatt a bitráta emelés :(((

(#10708) Messer22 válasza Tulku (#10707) üzenetére


Messer22
senior tag

Ja, hack lesz, de borsos felárért :N

Messer

(#10709) Tulku válasza Messer22 (#10708) üzenetére


Tulku
veterán

Nem hiszem, ez szerintem egy válaszlépése a panának az OMD-re, a lehető legolcsóbb marketingfogás, illetve fillérekbe kerülő nóháú...egyelőre nincs kész koncepciójuk a GH3-5-re, ezzel viszont szeretnék megtartani a panásokat...mert valljuk be odakint az OMD elég nagy csáberő, 1000 ojró nem mindenkit vág a földhöz némethonban, pláne 1000 dodó ámerikában. Itt és most a ficsörök döntenek, úgy érzem a fotó rész egyértelműen az oly felé dönti a mérleg nyelvét, a videó egyelőre marad a panánál, de ha az oly a szenzorstabihoz csinál egy (a már PL1-ben is alkalmazott) 35 mbit/s-os bitrátát, akkor a pana felkötheti a gatyeszt, de keményen...

(#10710) Parci válasza Tulku (#10707) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, nemtom. végigolvastam a topikot, egyrészt vitaly szerint is "együttműködnek bizonyos új gépeknél a firmware-en". nem nehéz kitalálni, hogy a gh sorozatról van szó. másrészt, miért kéne a panasonic-nak segítség ahhoz, hogy unlockoljon valaki olyan dolgokat a firmware-ben, amit
a) ők írtak
b) ők lockolták benne azokat a dolgokat?
:DDD

vitaly nyilván ügyes kóder, dobtak neki vmi gumicsontot, meg kapott egy kis bepillantást a készülő gh3-ba, amitől izgalomba jött ezerrel, mert nda-t kellett aláírni meg minden. szerintem is csak gumicsont a hekker közösségnek, nem valami óriási nagy dolog első lépcsője.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10711) Messer22 válasza Tulku (#10709) üzenetére


Messer22
senior tag

Na igen, nálunk jobb helyzetben lévőknek a legnagyobb gondjuk az, hogy GH3-al vagy OMD-vel menjenek e nyaralni :(

Messer

(#10712) ROBOTER válasza Parci (#10710) üzenetére


ROBOTER
addikt

és még az is előfordulhat, hogy április 1. van
szerk:
(előző postra ment a válasz)

[ Szerkesztve ]

(#10713) Tulku válasza ROBOTER (#10712) üzenetére


Tulku
veterán

Napokkal ezelőtt megírta a BT-t, persze ettől még lehet kacsa az egész...

Parci: Kettőnk véleménye nem zárja ki egymást, mindössze egy idézőjelbe kellett volna raknom a válaszlépés szót...amit figyelmetlenségből nem tettem meg.

Nyilván panáék régen felfigyeltek az orosz hekkerre (pont hozzájuk nem jutott volna el a dolog?) és a malmukra hajtotta a vizet, hogy amit ők (biztonsági, gépvédelmi okokból) letiltottak, azt frappánsan illegálisan elérhetővé tette, megmutatva ezzel a pana gépekben rejlő "mérhetetlen potenciált"...ha pedig valakinek emiatt purcant ki a gépe, az mehetett panaszra a Jóistenhez, mert hát bűnt követett el a szentem...

[ Szerkesztve ]

(#10714) Parci válasza Tulku (#10713) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azt hiszem, hogy ez eleve tudatos lett volna, semmi értelme nem volna pár ezer embernél így szerezni jópontokat. egyszerűen fel lett törve a cuccuk, és mostanra jutottak el oda, hogy választ adjanak, ami ez. ha nem ápr. elsejei humor. amúgy nem olyan rossz válasz ez, egyszerűen rakhattak volna egy olyan védelmet is a firmware-be / olyat chipet, ami után nincs taknyolás, kész.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10715) Tulku válasza Parci (#10714) üzenetére


Tulku
veterán

Hát ez az...amiről írsz; a válaszuk előtt felmérték milyen előnyökkel járna ha hivatalos lenne...bár azt hiszem egy-két törvényi szabályozásba ütközik pl a hosszmaximálás kiütése és a bitráta ilyedtén növelése, de lehet hogy ez is csak az én téveszmém...

Minden esetre én tovább mentem ezért írtam hogy az együttműködés régebbről datálható...de ez is lehet téveszme, vagy összeesküvés elmélet...de maradjon meg ez kicsiny szívemnek... :)

(#10716) Gondwana


Gondwana
addikt

(Ha a dátumtól eltekintünk) Panáék szoktak elég komolyakat fejleszteni utólag a már kintlévő vasakon (LX3, nem csak a HDR scene mód, hanem még pár apróság, LX5 szeptemberi megújulása, a GH2 is megérdemelne valami hasonlót).
Most akkor megint drágulni fog a GH2 mindenhol erre a hírre?

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#10717) Tulku válasza Gondwana (#10716) üzenetére


Tulku
veterán

GH2-n nem tudom, mit lehetne újítani...talán egy szenzorstabi :)
Viccet félretéve, a videója ki van vesézve (talán az 50p?), a fotóján lehetne csiszolni, pl a díprevjú szerint dinamikában rosszabb mint a G3 (dynamic range összehasonlításnál néztem, be kell állítani a vázakat, s itt eléggé lemarad a G3, bár lehet megint benéztem valamit, vagy ők néztek el valamit. Tapasztalatból azt mondhatom, hogy a G3 szerintem egy picit jobban teljesít e téren megérzésem szerint (kevésbé ég ki, illetve LR-ben jobban árnyékolható, kevésbé "megy össze" a kép összességében).

Én a panákból az auto iso-t hiányolom M módban...azt beletehetnék, persze a live hisztogrammal egyetemben, mert jelenleg csak sárgul fehéredik, 50 gombot pedig nem nyomogatnék, hogy lássak valami érdemlegeset (G3-nál)

LX5-tel mit tettek?

(#10718) madgie válasza Tulku (#10717) üzenetére


madgie
titán

Nem volt még ugyan GH2-m, de a G3 alapvetően alig jobb nappal, mint a GF1, míg a GH1 árnyékos részeiből meg sok minden volt kihozható, ami egyéb 4/3 vázból nem (és a G3 gyengéje pont a sötétzaja, főleg, ha elkezdi piszkálni az ember)

Superbad: szerintem ne foglalkozz vele, illetve csak szakszervizben nyúljanak hozzá, más csak összekókányolná.

[ Szerkesztve ]

(#10719) Superbad


Superbad
tag

A 45-ösben felfedeztem belül a lencsék között egy szöszt. Napfényben nézve, elég feltűnő jelenség. Kérdés, mit a fenét lehet ezzel kezdeni? Ki lehet azt tisztítattni valahogy úgy, hogy össze is szerelik veszteségmentesen?

(#10720) Tulku válasza madgie (#10718) üzenetére


Tulku
veterán

Azt persze nem említettem, hogy a GH1 szerintem elpaskolja dinamikában a GH2-G3-at.
Talán a világosabb részeken hajlamosabb kissé gyorsabban kiégni, de a sötét részeken (mint említetted is) több a tónus, a részlet.

(#10721) Dare2Live válasza Superbad (#10719) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

amit én hallottam szösz kaliberű dolog miatt szigorúan tilos szétszedni bármilyen obit.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#10722) Superbad válasza Dare2Live (#10721) üzenetére


Superbad
tag

Majd megpróbálom lefényképezni, milyen is ez a szösz. :)

(#10723) Gondwana válasza Superbad (#10722) üzenetére


Gondwana
addikt

Ha nincs közel a képsíkhoz (szenzor) és a tárgysíkhoz (amire az élességet beállítod), a kész képen nem mutatható ki a jelenléte - sokszor még műszeresen se.
Mi kell ahhoz, hogy legyen hatása a képalkotásban? Pl. ott, ahol a szösz van, ha a fényáteresztő felület felét takarja le épp, akkor fog egy blendényit sötétíteni. Ha csak 0.01%-nyi felületet takar, van némi minimális esélye, hogy a bokehben megjelenjen, mint folt (tényleg minimális), másra nem lehet hatással.
(ha lesz rá időm, lövök képet, hogy mennyire dzsuvás az egyik céges EF28-70 f/2.8 belseje, ehhez képest meg hogy karcol azzal a 7D-vel, amelyiknek csak 4.5um a pixelmérete a D800 4.8um-éhez képest, amire paráztak, hogy milyen üveg fog kirajzolni annyi megapixelt)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#10724) Superbad válasza Gondwana (#10723) üzenetére


Superbad
tag

Köszi, akkor nagy ívben .... rá! Képeken valóban nem látni semmit, csak egyszerűen zavar a tudat (és a látszat), hogy ott van.

(#10725) Messer22 válasza Tulku (#10717) üzenetére


Messer22
senior tag

HI
Ahogy elnézem ez a G3 se sokáig porosodott nálad :DDD

[ Szerkesztve ]

Messer

(#10726) Gondwana válasza Tulku (#10720) üzenetére


Gondwana
addikt

(röviden: nepper :C )

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#10727) madgie válasza Messer22 (#10725) üzenetére


madgie
titán

Küldtem privit reggel, pont G3-ügyben :D

(#10728) Tulku válasza Gondwana (#10726) üzenetére


Tulku
veterán

Megalkotom a negatív nepper fogalmát; olyan eladó aki minden esetben negatív haszonnal ad túl a termékeken. :)

(#10729) Gondwana válasza Tulku (#10728) üzenetére


Gondwana
addikt

(Többnyire ezt csinálom ThinkPadekkel, tehát gyakorlatból ismerem :K )

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#10730) Tulku válasza Gondwana (#10729) üzenetére


Tulku
veterán

Mi lett az LX5-tel szeptemberben? Kapott frissítést? Csíkokat videóban megoldották? Mert az is jó kis gép...

(#10731) Gondwana válasza Tulku (#10730) üzenetére


Gondwana
addikt

Pici lista 10 elemmel...

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#10732) Marseille199


Marseille199
senior tag

Off:

Találjátok, ki milyen obival készült: :))

ON

[ Szerkesztve ]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10733) nord_ válasza Marseille199 (#10732) üzenetére


nord_
veterán

12-es?

(#10734) Messer22 válasza Marseille199 (#10732) üzenetére


Messer22
senior tag

hát elég szerencsétlen kép :DDD

Messer

(#10735) Marseille199 válasza Messer22 (#10734) üzenetére


Marseille199
senior tag

Jófej vagy :))))

A vakud ,ég nálam van, ne feledd :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10736) Marseille199 válasza nord_ (#10733) üzenetére


Marseille199
senior tag

Nem ;]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10737) Messer22 válasza Marseille199 (#10735) üzenetére


Messer22
senior tag

ja, tényleg :B

de legalább valami széplyány képét tetted volna fel, nem egy szőrös fickóét :DDD

Messer

(#10738) Marseille199 válasza Messer22 (#10737) üzenetére


Marseille199
senior tag

Majd lesz olyan is :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10739) Gondwana válasza Marseille199 (#10738) üzenetére


Gondwana
addikt

De ugye, nem ugyanebből a perspektívából?

Ha nem kroppoltad, talán 9-18 mert kb. ezt tudja a 35mm.ekv.18mm látószögben, de ha vágtad és torzítottad, akkor még akár a Samyang is lehetett... Persze, ha dicsekvés volt a cél, akkor biztosan a 7-14 f/4 volt az :C

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#10740) Marseille199 válasza Gondwana (#10739) üzenetére


Marseille199
senior tag

Neeem, nem ilyen perspektívából.

Közel jársz a gyútávokkal való találgatásnak. Egyre jobb az én kis játékom :)

Hagyok időt, amíg hazaérek gyakorlati helyemről.

Addig én is lenyugszok.
Vettem egy 100-as csomag forte papírt és kiderült,hogy kuka :( ;] :((( :((( :Y

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10741) Marseille199


Marseille199
senior tag

Na, senki? :DDD

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10742) schawo válasza Marseille199 (#10741) üzenetére


schawo
titán

12-50?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#10743) Tulku válasza Marseille199 (#10741) üzenetére


Tulku
veterán

14 2,5 esetleg a 100-300 Mega OIS 300-as vége... :DDD

(#10744) schawo válasza Tulku (#10743) üzenetére


schawo
titán

Basszus, kilőttük már az összes létező nagylátót.

Mindjárt bejelenti, hogy valami adapteres obit használt :D Bár azokból meg nem igazán van elég nagy látószögű 4/3-on.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#10745) Marseille199


Marseille199
senior tag

Egyik sem xP

Voigtlander Heliar 12/5.6 :)

Na jó, csak viccelek.

Ha elmondom, szerintem kimodoltok :)

Na:
Ez egy Nikon F3-mal készült, iso 50-es ilford pan f plus negatívra egy Nikkor 20/3.5 obival, 5.6-ra rekeszelve. :))

Április elsejei tréfának szántam, de nem sikerült beszkenelni, csak mára. :D

Kölcsönkaptam a fent említett szettet és lőttem 1-2 teszttekercset, a negát is tesztelendő. Mit ne mondjak, ha lenne pénzem nyersanyagra és fullos szkenerre, nem m4/3-oznék :)

Szóóóvaaal... Utáltok? :DD

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10746) schawo válasza Marseille199 (#10745) üzenetére


schawo
titán

Szóóóvaaal... Utáltok?

Ilyen gonosz vagy :DDD

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#10747) Marseille199 válasza schawo (#10746) üzenetére


Marseille199
senior tag

Muhahhaahahahhaa :DD

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10748) PRO-peller válasza Marseille199 (#10745) üzenetére


PRO-peller
senior tag

"Mit ne mondjak, ha lenne pénzem nyersanyagra és fullos szkenerre, nem m4/3-oznék "

Na jó, de mégis miért?
Vagy melyik ponton maradtam le megint?
Ez most tényleg olyan, amit az mft nem tud?

(#10749) Marseille199 válasza PRO-peller (#10748) üzenetére


Marseille199
senior tag

Semmi különös, csak még mindig azt mondom, hogy jobb. Technikai értelemben. Ma nagyítottam erről az 50-es anyagról, igen durva :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#10750) PRO-peller válasza Marseille199 (#10749) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Nekem csak laptopom van. :B
De kiskoromban hívtam filmet is. Még emléxem. :DDD De azok gagyik voltak... Biztosan jó lehet "kézbe venni" 1 ff képet még most is.

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.