Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21493) TazLeacher válasza Steady74 (#21491) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

2,5 gyerekem van (a napokban várjuk a harmadikat), tehát mondhatom, hogy van egy kis tapasztalatom a dologgal kapcsolatban. És nem, nem ilyen kutyám van, hanem bullterrier. De ezt nem veszem fel, a legtöbb tudatlan számára aminek benne van a nevében, hogy bull, az egyszerűen pitbull, és kész.

Azt kéne végre megérteni, hogy kutyákkal szemben támasztott agresszi =/= emberekkel szemben támasztott agresszíóval. Nem 1 és enm 2 kutyáról tudok, akik emberekkel kezesbárányok, kisgyerekes családban élnek, bárhova viszik magukkal a kutyát, bottal üthetik a kutya fejét, a kutyának birka türelme van, viszont kutyákat nem tűr meg maga mellett. Ennyire rém egyszerű. Pl. a harci kutyák (ha már témánál vagyunk) különleges ismertetőjele, hogy az emberekkel a lehető legjobb kapcsolatban élne, nem agresszívek...stb. A harci kutyákat állat-állat harcokra tenyésztették, és feltétel volt az emberekkel szembeni 0 agresszió. Hiszen a kutyákat szét kellett választani, azokat edzeni kellett...stb. Nem volt megengedhető az emberek irányába való legkisebb agresszió sem. Amiről Te beszélsz, az emberek felé irányított agresszió, az az örző-védő fajták tenyésztési elve, ahol emberek ellen irányul agresszió, és nem állatok ellen.

Ajánlott olvasmány pl. ez, de a neten kutakodva még lelhetsz hasonlókat.

Nem gondolom, hogy úgy írom itt a postokat, hogy krvára tudok mindent a kutyatartásról, kutyanevelésről.

Ami nem is baj. És tök mindegy, hogy hanyadik kutyám, vagy hogy mennyire értek a kutyákhoz. Nem tudom,hogy értek-e a kutyákhoz egyáltalán, de nem is lényeg. Az sem baj, ha az ember, kutya hibázik. A gondom az volt, hogy adott szituációban Te hibáztál, mégis a csávó volt a f@sz. Te azt mondod, hogy minek az ilyennek kutya. Na, ő lehet pont ezt gondolta rólad. Nincs megnevelve, szabadon szaladgál, simán odamegy kérdés nélkül az övéhez, és még Te vagy megsértve...

Kettőnk közül nem nekem volt a poszttal/helyzettel kapcsolatos csőlátásom. A kutyák/kutyások között mindig lesznek konfliktusok, hibák, balesetek. Ezeket nem lehet elkerülni. Ez lehet kutya-kutya, de akár gazda-gazda konflikus is. Egyszerűen annyi, hogy amikor hülyeséget csinálok, akkor nem a másikra haragszom, hanem rájövök, hogy én vagyok a barom, akkor a szerint cselekszem. A csávó lehet paraszt volt, de lehet, hogy így mentél volna oda:

Szia, elnézést, nem vettelek észre, még kölyök a kutyám, kicsit hebrencs, én sem figyeltem eléggé, még van mit tanulni, máskor jobban oda figyelek

Kicsit más választ kaptál volna. Csak akkor nem lehetett volna a helyzet miatt rá haragudni. Ráadásul a harci kutyás sztereotípia igen is sértő ránk nézve, és ezekkel is tele a padlás már.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.