Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21486) TazLeacher válasza Steady74 (#21482) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nem értek egyáltalán vele egyet, mármint azzal, amit írtál, több szempontból sem:

1. A kutyán póráz volt. Ő megfelelt a törvényi előírásoknak, Te (Ti) nem. 1:0 oda
2. Nem ő engedte oda a kutyáját máshoz, a tietek ment oda felügyelet nélkül. 2:0 oda
3. Ő tudja milyen a kutyája, ezért nem engedi el. Te tudod milyen a kutyád, nem jön vissza, mégse rakod pórázra. 3:0 oda.
4. Mindezek után még Te vagy felháborodva.

Azért mert egy kutya nem jön ki jól más kutyákkal (akár fajtára, nemre, méretre, színre való tekintettel), az nem azt jelenti, hogy nem lehet vele sétálni. Sajnos sok a felelőtlen gazda - mint jelen esetben Te - aki kérdés nélkül fűhöz-fához odaengedi a kutyáját, ha meg gond van, akkor meg megy a rapli. A kulturált kutyatartás nem ott kezdődik, hogy ha a kutyám esetleg nem jön ki jól más kutyákkal, akkor nem viszem ki a lakásból, hanem ott, a kutyámat nem engedem oda másik kutyához, amelyik pórázon van (de igazából még olyanhoz se, aki nincs pórázon de a gazdája mellett van), a nélkül, hogy megkérdezném a gazdáját.

A szájkosaras duma meg egyenesen sértő. Azért mert egy kutya nem jön ki egy vagy több kutyával, mi köze annak ahhoz, hogy 2 éves gyerekek is vannak ott? Bár ha azok is olyan jól neveltek, mint a kutyák, hogy bármelyik kutyához kérdés nélkül oda szaladnak, akkor megértem az aggodalmat. Te fel vagy háborodva, hogy nem volt szájkosár egy kutyán, amikor erre semmi nem kötelezi, Te mégsem raksz pórázt a tiédre, amikor ez pedig kötelező, úgy, hogy a saját bevallásod szerint is sz@rik rád a kutyád. Inkább ezen kellene elgondolkodni. Először megnevelni a sajátodat, úgy sétálni vele, hogy más kutyásokat ne zavarjon, majd utána, ha más nem kulturáltan viselkedik, lehet felháborodni. Jelen esetben sajnos a Te viselkedésed az, ami nem "jó kutyáshoz" méltó.

A kutya egyébként ellenőrzött körülmények között lehet, hogy bármelyik másik kutyával összeengedhető lenne, csak ennek nem az a módja, hogy 50 m-ről nekiront egy hebrencs kölyök szemből.

Mindezt úgy mondom, hogy:
1. A kutyámon kb. az esetek 1%-ában van póráz, attól függetlenül, hogy tudom, hogy nem szabályos.
2. Kis bolond, ha kutyát lát megőrül, ha épp bebambulok, van, hogy odaszalad.
3. Csak ilyenkor én nem győzők bocsánatot kérni, még akkor is, ha nem volt gond, majd a lehető leggyorsabban rendre utasítom a kutyát.
4. Ha bármi gond lesz egyszer ebből, biztos, hogy nem én leszek felháborodva.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.