Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5202) King Unique válasza kmatalik (#5199) üzenetére


King Unique
titán

A Sharkoon dokkolónál pedig JMS567 chipet ír a gyártó weboldala, ezért is érdekes ha azt a JMicron firmware frissítő programok egyáltalán nem ismerik fel, míg a másik, szintén elvileg JMS567 chipes Axagon SATA-USB adaptert igen. De lehet az előbbi újabb gyártású modelljeiben esetleg már másfajta JMicron / egyéb vezérlő van, csak ezt elfelejtette feltüntetni a gyártó, vagy ki tudja. :F

Magánál az USB-s tárolóeszköznél a firmware frissítése megoldás lehet bizonyos problémákra, illetve ha annyira nem akar rendesen működni és más nem használ, akkor saját felelősségre adott a lehetőség ezt megpróbálni. Ahol ha a leírás alapján a 138.01.00.01 számú firmware javítja az említett hibát, akkor azzal a probléma elvileg megoldva. Meg ezért is említettem előzőleg, hogy adott chipnél nem feltétlen lehet egy bizonyos problémát általánosítani minden esetre, mert ugye többek között firmware-verzió függvénye is lehet.
Az ilyen eszközök gyártóinak pár kivételtől eltekintve általában nem nagyon szokása új firmware-t kiadni és azt a felhasználó rendelkezésére bocsátani a gyártói weboldalon. Ahol ha valami hiba van a gyári firmware-ben, akkor az ugye emiatt szívás és max. külső forrásból lehet hozzá firmware-t vadászni, aztán jó esetben vagy sikerül a frissítés és megoldja, vagy nem.

(#5201) semetka:
Mármint gondolom a linkelt példára célzol, ahol igen, ott is a 138.01.00.01 számú firmware van futtatható állományként. Maga ennek a letöltése, futtatása és a firmware frissítése nyilván hamar megvan, az a leírás azért volt linkelve, hogy szemléltesse mikre érdemes odafigyelni (pl. lementeni az eredeti firmware-t, eszköz- és gyártóazonosítókat, stb.) és hogyan javasolt szakszerűen végigcsinálni egy ilyen műveletet. De a lényeg, hogy végül sikerült megoldani és most minden oké a leírtak alapján.

Egyébként gratulálok! :C

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.