Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5351) natran válasza Integra (#5350) üzenetére


natran
csendes tag

Hát ez nem jó hír, alszok rá még egyet -mindenesetre már töltöm lefele:)

(#5352) d.j válasza Integra (#5350) üzenetére


d.j
csendes tag

Azon röhögtem, amikor a vidón kiírja, hogy puha (softly) legyen az érkezés a padlóra, mondjuk egy jumping jack-kor és én olyan softly voltam, hogy beleremegett az ablak :)

(#5353) Ájvé válasza Bendzsi62 (#5328) üzenetére


Ájvé
veterán

20-as golyóm nincs, ezért is tapasztalatból mondom, hogy lehet váltani 16-ról 24-re. Biztos hogy nehéz lesz, de nyomásokkal és TGU-val fel tudod hozni magad a megfelelő szintre, ezek sokat erősítenek. Eleinte sok clean és swing legyen, ha ezek biztosan mennek akkor TGU, nyomások is mehetnek. 24 egyébként is egy alap súly, később is használni fogod, ha választani kell akkor biztosan ez legyen, ha nem kell választani akkor még el lehet gondolkodni 20-on, de én belevágnék, mondhatni újra, mivel egyszer már megtettem.

(#5354) Integra válasza d.j (#5352) üzenetére


Integra
titán

azaz :DDD
amúgy igaza van, tényleg törekedni kell a jó talajfogásra és a kellően puha csillapításra, és tényleg térdből is finoman lemenni, egész harmónikus is tud lenni a mozdulat (az elején, mikor van erőd meg levegőd még..) de amikor már azt sem tudod, hol vagy, akkor nem a puha csillapításon fog járni az agyad... hanem sehol, csak túlélni :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5355) kilinked válasza kilinked (#5340) üzenetére


kilinked
csendes tag

Lacika_LP, Te sem voltál?

(#5356) Lacika_LP válasza kilinked (#5355) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Szia,
Voltunk. Jo kis verseny volt, de semmi extra. Nem voltak tul sokan, a nagyobb reszt mi kecskemetiek tettuk ki. 12-en mentunk.
Mondjuk tudtuk ezt elore, ugy hogy 3, an akik megyunk horvatba jovoheten nem is pihentunk ra, penteken meg kemenyen edzettunk.
Akik erre keszultek, jol teljesitettek.
A szervezes franko volt egyebkent a hungalt szinten. A versenyeknek mindig jo kis feeling -je van.
Par eredmeny:
Lanyoknal:
8kg-al 200 korul volt azt hiszem az elso, 12kg-al 90 korul, 16kg-al 110 korul.
Fiuknal 16kg-al 180 korul, 20kg -al 120 korul, 24kg -al 130..

A reszemrol 130 ment, ami nagyon keves, de brutal izomlazam volt, nagyon be sem melegitettem :D az ures kezem se volt jo erzes felemelni :D

Majdjovoheten megyunk 4-en zagrabba, iukl grand prix-re. Ott mar jol kell mennie. Ezt a hetet meg tolom nagyon es remelem jovoheten egy kis pihenovel kijonnek a szamok.

(#5357) Lacika_LP válasza Lacika_LP (#5356) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Hoppa, itt vannak a pontos eredmenyek:
http://giryasporthungary.blogspot.hu/2014/06/a-budapesti-szakitas-verseny-eredmenyei.html?m=1

(#5358) kilinked válasza Lacika_LP (#5357) üzenetére


kilinked
csendes tag

Köszi a beszámolót. Furcsa, hogy a fiúknál mindhárom súllyal a "kicsik" (-80kg) jobban teljesítettek, mint a 80 kg felettiek. Úgy gondoltam volna, hogy a nagyobb súlycsoportban lesznek a jobb eredmények. Miért van ez? Jobban fekszik ez a gyakorlat az alacsonyabb testsúlyúaknak? Vagy most éppen ők voltak a felkészültebbek?
Egyébként 131 ismétlés 24 kg-ossal egy kézcserével szerintem brutálisan jó eredmény, gratulálok. Én örülnék ha 16 kg-val menne ennyi, de még egy kicsi hiányzik hozzá. Lehet, hogy le kellene mennem 80 kg alá és akkor már meglenne. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5359) Lacika_LP válasza kilinked (#5358) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Nekem egyaltalan nem jo. El sem faradtam, csak nem birta az alkarom. Lasabb tempoban joval tobbet tudok. Ez 6 perc korul megvolt. Csak sajna amikor nagyon be van allva a vallam, nem tudom eleg lassan csinalni, mert hamar elfarad. Ilyenkor csak gyorsan megy, ameddig birja az alkar.
Percenkenti 12 es ismetlessel siman vegigcsinalom a 10 percet, de ahhoz kell, hogy a vallam pihent legyen. Picit hyorsabban, olyan 14-15 korul tudok a legtobbet szerintem. Foleg hogy jovoheten biathlonban indulok. Ott ugye lokes utan kell szakitani, ugy hogy szokni kell, hogy faradtan is csinalja az ember.

A nagyobb sulyu sracok foleg hozzam jarnak. Annyira meg nem reg ota csinaljak, de magughoz kepest szerintem szepen teljesitettek nagyon.

Torma Tomi es Hajagos Lilla szinten jovohetre keszul, bennuk is tobb van.

(#5360) Lacika_LP válasza Lacika_LP (#5359) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

A lenyeg, hogy meg nem vagyok kesz 10 percre, ugy hogy beleadjak mindent. Nagyon lassu tempoval vallbol meg tudom csinalni. De azzal a tempoval amit a kondim megenged, nagyon elfogy meg az alkarom. Tobb cserevel 230-40 korul tudok. De igy nem szoktam csinalni.
Valahol a ketto kozott van meg a megoldas egyebkore es nem a legkonnyebb ezt eltalani. Nagyon kell erezni, hogy mi mennyit bir.

Marmint a 6 perces es a 10 perces tempo kozott.

[ Szerkesztve ]

(#5361) hoffman_


hoffman_
nagyúr

ahoj,

annak idején ~ 1 éve már trollkodtam itt egy picit, jelentem, azóta kicsit jobban sikerült megfogni a dolgot :) rendszeresebben tudok edzésre járni, aminek két eredménye van, egyrészt már nem nevezném magam teljesen kezdőnek, otthon is tudok dolgozni, másrészt rá kellett jönnöm, hogy fika vagyok :D 16-20-24es súlyokkal dolgozom mostanság, deadlift 40-48, és elképesztően hamar kifingatnak(főleg ha tradicionális bell mellé egy kis crossfitet is beraknak körbe, trx de főleg ball és kötél az kegyetlen :) ). a súlyok növelése is lassabban megy, mint hittem. bár egyáltalán nem bánom, élvezem piszkosul, hiányzott már a mozgás, csak picit meglepett a tizenév judo után.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#5362) Lacika_LP válasza hoffman_ (#5361) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Hol judoztal? En is judoztam ez elott :)

(#5363) hoffman_ válasza Lacika_LP (#5362) üzenetére


hoffman_
nagyúr

egy pici egyesületben, Budakalászon ~ 8 év judo és 7 év jitsu, aztán most kényszerpihenő sajna.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#5364) Integra válasza hoffman_ (#5361) üzenetére


Integra
titán

nem baj, leszel jobb is bőven :)
több kardiós edzésre van szükséged. nálunk is jöttek bőven bunyósok, thai-box, judo etc. 16 kilóssal is megpusztultak pikk-pakk, nagy test, nagy tömeg, és kardiónál ez különösen kijön. nem véletlenül nem szekrények a profi alakulatok emberei sem, ahol 30 kilós felszereléssel gyalogolnak egy hetet nesztelenül. vékonyabb, szálkás, szakállas átlag srácok, bődületes erővel és kitartással. aztán villannak kettőt és meghaltál :DDD
azon meg ne csodálkozz, hogy nagyobb súlyok nem mennek, elején mindig látványosabb az ugrás, de aztán ez a folyamat lelassul, ahogy a határaid kezded feszegetni és a fizikai állapotod és teljesítőképességed vége felé jársz, mindnekinek más és más a genetikája, a fizikai adottsága, amiben az egyik jobb, ott a másik gyengébb és fordítva. én is ezzel szívok jelenleg, úgyhogy most változtatok is, hogy tovább fejlődjek, jobb kardióra van szükségem..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5365) d.j válasza Integra (#5354) üzenetére


d.j
csendes tag

Igen. Egy idő után, amikor erő és a hatékonyság szinkronba került, már szépen lehet hozni a viszonylag zajmentes gyakorlatokat :)

(#5366) harry


harry
veterán

Megvolt eddig talán a legkeményebb edzésem, volt egy kis szédülés meg hányinger, de amúgy jó volt :D Áh, kegyetlen meleg van abban a tornateremben, megáll a levegő, nagyon sokan vagyunk, légmozgás alig, már az öltözőbe is frissítő volt kimenni, hát még az udvarra edzés után - holott azért nem mondanám, hogy hűvös lett volna ma...

Mert bár amúgy a gyakorlat nem volt vészes, ez így nagyon sokat kivett mindenkiből. 5 perc munka, 1perc pihi, 5 kör volt: első percben 5-5 C&P, majd 10-10 snatch, 10 guggolás, 20 janda felülés, utolsó percben pedig aszimmetrikus fekvőtámasz amennyi megy (praktikusan: egy kézzel, vagy kis segítséggel) meg levezető 10 swing.
Hozzáteszem, egy hete voltam edzésen, ez sem segített. De utána 10 perccel már minden rendben volt :D Szóval tetszett.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5367) Integra válasza harry (#5366) üzenetére


Integra
titán

detto ugyanez volt ma nálunk is, pedig még a viharventillátorok is mentek, de kóválygott mindenki, nekem is csak egy nagy szenvedés volt a mai, és nem is akarom a délelőtti edzésre fogni. nem élveztem a délutánit :( sebaj, megcsináltam, majd hétfőn jobb lesz :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5368) Bendzsi62 válasza robekri (#5329) üzenetére


Bendzsi62
csendes tag

Köszönöm a tanácsot! Én is a komplexebb gyakorlatok miatt tartok ettől a súlytól egyelőre.

(#5369) Bendzsi62 válasza harry (#5344) üzenetére


Bendzsi62
csendes tag

16-al most léptem a hatodik hónapba, heti három edzés nappal. Valóban otthon, egyedül csinálom. Tudom, hogy ördögtől való dolog instruktor nélkül BELLekezdeni :) Viszont nagyon szigorú vagyok magamhoz, és rengeteget tanulmányozom, korrigálom a mozdulataimat. Fel is veszem videóra, hogy lássam mit nem csinálok úgy ahogy kell, és úgy érzem nekem ez működik, csak nagy fegyelem kell hozzá.
Snatchet is már két hónap után ki akartam próbálni, de vártam vele, mert tudtam, hogy még nem állok készen rá, így csak kb. másfél hónapja csinálom.
Úgy hiszem igazad lehet Neked is, és nem az egómat hanem a jelenlegi szintemet kell figyelembe venni, és a 20-as mellett dönteni. Viszont a célom 24. Csak most még nagyon csökkentett ismétlésszámok mennének azzal, plusz még a gyakorlatok helyes kivitelezése is gond lenne szerintem.
Köszönöm, sokat segítettél!

(#5370) Bendzsi62 válasza Ájvé (#5353) üzenetére


Bendzsi62
csendes tag

Én is így gondoltam, hogy szépen lassan hozzá szoktatom majd magam ahhoz a +8 kilóhoz. Most már viszont úgy gondolom, hogy nagy a sérülés veszély, és az ismétlés számokat is jobban tudnám tartani talán a 20-assal. Az elsődleges célom amúgy sem izomnövelés, csupán a mozgás öröme és a korlátaim legyőzése.
Neked mennyi idő volt egyébként mire stabilan, biztonságosan tudtad mindenre használni a 24-est a 16-os után?

(#5371) Ájvé válasza Bendzsi62 (#5370) üzenetére


Ájvé
veterán

Így konkrétan nem tudom megmondani az időt. Az biztos, hogy 16-al kb egy éve edzettem és elég sokat, gyakorlatilag kiaknáztam mindent belőle. 10x50 két kezes swing csak a bemelegítés volt, utána még jó pár gyakorlatot végeztem nem kis ismétlésszámmal (1,5 órás volt egy ilyen edzés kb, persze volt pihenő is nyilván, de sok munka is volt benne), 10-es létrával ment a clean&press például. Ehhez képest mikor meglett a 24-es egyetlen szabályos nyomást se tudtam vele megcsinálni. Úgyhogy jött a clean és push press, amivel eljutottam oda, hogy tudtam már szabályos katonai nyomást is csinálni, de már ez sem volt kevés idő, vagy fél év biztos kellett. Rengeteget swingeltem vele, ez sokat erősít annak ellenére, hogy ballisztikus gyakorlat alapvetően (mivel a súly nagy még az erőhöz képest, így lényegében nagy súllyal végzett swingnek tekinthető, vagyis hozzá fog erősíteni a súlyhoz). A másik mint már írtam a TGU, ezt nagyon kell tudni és sokat lehet vele erősödni, ha már megy váltott kézzel 4-5 ismétlés kezenként lehet próbálni létrázni is, vagyis 1-1 kezenként majd 2-2 kezenként, úgy hogy nem teszed le a bellt (magzat pózba vissza lehet menni, de még az se feltétlenül kell, én nem szoktam) és tovább ha már jobban megy. 5-nél följebb már biztos nem kell menni viszont, az is épp elég (5-ig még most se könnyű felmennem, pedig azért elég erős vagyok 24-hez).
Így szerintem biztonsággal bele lehet vágni, de ezt a két gyakorlatot olyan szinten kell tudni, hogy szinte hibátlan legyen, ezt tényleg nézesd meg ha belevágsz akár videón keresztül, de legyen egy kontroll. Nem mindent tanultam instruktortól én sem, de ezt a két gyakorlatot igen. Ez a két gyakorlatot mindent megalapoz, de nagyon kell tudni.
Tavaly csináltam meg először az SFG snatch tesztet (5 perc alatt 100 snatch), szerintem ha ezt tudod már akkor elég erős vagy a súlyhoz, durván 1,5 év volt nekem. Persze ez lehet kevesebb is ha mondjuk valakinek eleve erősebb a fizikuma, nekem nem annyira, így eddig tartott.
(Még annyit hozzáteszek, nem sokat snatcheltem, soha nem is volt a kedvencem, ez csupán egy presztízs volt számomra, de nem volt elsődleges cél. Akár előbb is meglehetett volna, ha erre megyek rá, de nem így volt, megjegyzem nem is bánom, mert vállat ki tudja készíteni rendesen a snatch így rendesen bele kell erősödni.)

(#5372) Ájvé válasza Ájvé (#5371) üzenetére


Ájvé
veterán

Helyesbítek, 16-al 1 évet edzettem mielőtt 24-re váltottam volna.

(#5373) Lacika_LP válasza Ájvé (#5371) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy az 5 perces szakitasnak nem sok koze van az erohoz. Nem tudom miert van az, hogy ez az ero szoveg annyira fel van kapva mostansag az sfg koreben.
Az 5 perces szakitashoz allokepesseg kell, vagy max eroallokepesseg, ha jo nagy sulyrol van szo.

Az ero formai: maximalis ero, relativ ero, eroallokepesseg, reaktiv ero

Eroallokespesseg: a szervezet elfaradassal szembeni turokepessegeben fejezodik ki, a hosszantarto, viszonylag nagy erokifejteseknel.

Nem okoskodni akarok, csak szerintem a szakitas pont az a gyakorlat, aminel ha jo a technika, nem igazan szamit mennyire vagy eros. Siman lehet akkora sulyokkal szakitani, amit nem tud az ember kinyomni. A nyomasnal mar szamit az ero, max 5 ismetlesig. Onnantol ott is az eroallokepesseg a fontos.

(#5374) Lacika_LP válasza Lacika_LP (#5373) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Kihagytam a gyorserot... Itt a gyorsasag es az egy maximalis ismetles a lenyeg, pl sulyemeles.

(#5375) Ájvé válasza Lacika_LP (#5373) üzenetére


Ájvé
veterán

Ez igaz, tényleg ballisztikus gyakorlat, de kell hozzá erő is (lendítés egy dolog, az tényleg csak csípő és törzserő, de fentről engeded vissza a súly azt meg kell fogni és felső lockba is meg kell tartani, persze még mindig könnyebb felső pozícióba megfogni, mint kinyomni kéz és némi törzserővel, láb nélkül). Nekem ez volt a rákfeném mindig, talán ezért ezt emeltem ki, de akkor 5-ös létra clean és military press legyen a mérce (ezt egyébként is olvastam már valahol, 5 clean&press megy akkor lehet nagyobb súllyal is ismerkedni már).
Egyébként igazad van, sokkal jobb rálátásod van, mind SFG mind WKC részről, én sose voltam jó snatchbe és nem is tervezem túl mélyen elmerülni a gyakorlatban.

[ Szerkesztve ]

(#5376) harry válasza Lacika_LP (#5373) üzenetére


harry
veterán

Na jó, de ha nem elég erős a törzsed, nem fogod tudni fellökni a bogyót fej fölé, szóval jó, hogy nem nyomás hanem lendítés, de valahonnan kell jöjjön az a lendület, és azért egy elég erős kar sem árt hozzá, noha az inkább csak a fogás miatt.
De valóban, vélhetően hamarabb lesz szűk keresztmetszet az állóképesség.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5377) harry válasza Bendzsi62 (#5369) üzenetére


harry
veterán

Én először egy 20-as bogyót vettem magamnak itthonra, ez ugyan több volt, mint amivel épp akkoriban edzettem, de mivel eljártam edzeni, tudtam, hogy ott felügyelet mellett tudok tanulni, és, hogy otthon úgyis az egyszerűbb gyakorlatokat fogom végezni. És egész sokáig elég is volt, amikor már edzésen is feljebb váltottam, akkor is jó volt még mindenféle snatch vagy nyomás kihívásokhoz, de persze idővel (jó esetben) elkerülhetetlen a váltás.

Szerintem vegyél egy 20-ast, és használd minél több gyakorlatnál, később akár el is adhatod (vagy eleve használtan vedd). Igazából fél-egy év talán, amíg fejlődés közben kinő valaki egy súlyt, és ha el is adja, pár ezrest bukik rajta, ekkora távlatra tekints rá úgy, mint edzés díj. Másfelől azért később, ha 24-re mész, sem árt ha van eggyel kisebb bogyó.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5378) Ájvé válasza Lacika_LP (#5373) üzenetére


Ájvé
veterán

Állításod egyik bizonyítéka akár ez is lehetne:
53kg-os nő 188 ismétlés 24kg-al, elképesztő
Viszont technikailag mondhatni tökéletesen csinálja, aki nem ilyen technikás az erőből fogja pótolni ezt a hiányt.

[ Szerkesztve ]

(#5379) Lacika_LP válasza Ájvé (#5375) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Igen, tenyleg kell hozza alkar, hat, derek, vall, egy csomo minden. De ezeknel az izomcsoportoknal is kb 5 ismetlesig erdekes csak az ero. Utana egy darabig eroalokepesseg, majd allokepesseg kerdese az egesz.

Szoval ha megy 5 szakitas, akkor elvileg johet a nagyobb golyo. Ami erdekesse teszi, vagy felborithatja ezt, hogy 4kg v 8 kg az emeles, ami lehet hogy sok. Es ugye a szakitas lenyege azert nem pont az, hogy 5-oket csinaljunk :D
Szerintem ha az 5 percet vesszuk, egy kezcserevel 100 korul, tobbel 130 korul nem art tudni valtas elott. Annyit azert illik kihozni egy sulybol.

Nalam a Lilla is mar szakitott 24 kg-al, aki 60kg. Nem is volt veszes.

Mondjuk meg eszembe jutott egy dolog. Sokan mindig csak ilyen 5-10 esevel cserelnek kezet az 5 perces teszten es gyakorlaskor is. Ettol siman lehet nehez a valtas. De gondolj bele ha pl tudsz 50-60 dbot megallas nelkul egy kezzel 16kg al, akkor gyanus hogy nem lesz gond a 20-24kg.

(#5380) Bendzsi62 válasza Ájvé (#5371) üzenetére


Bendzsi62
csendes tag

Nagyon köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat. Segített is eldönteni a dolgot :) Kevés vagyok én még a 24-hez egyelőre. Bár a Te leírásod alapján még simán maradhatnék a 16-nál is :) 10x50 swing bemelegítésnek?...Nekem 300-500 ballisztikus gyakorlat van az egyórás edzéseimbe összesen, nem csak a bemelegítésben 500 :) Nekem 3-5 szabályos katonai nyomás már megy 22 kilóval. Már amennyire szabályos lehet egy 16+6 kilós súly összefogásával. Snatch tesztre már én is készítem fel magam, egyelőre még tönkre vágja a tenyerem, több mint valószínű a rossz technikám miatt, de nyolcas létra egyhuzamban megy már, számomra gyors tempóban.
Sajnos a TGU-nak eddig nem mertem nekiállni, annak ellenére, hogy tudom, hogy megkerülhetetlen alapgyakorlat. Csak egyszerűen egyedül nem merek nekiállni az összetettsége miatt, és nem szeretném, hogy rosszul rögzüljön a mozdulat. Bár most már illene megtanulnom...
Még egyszer köszönöm a segítséget!

(#5381) Bendzsi62 válasza harry (#5377) üzenetére


Bendzsi62
csendes tag

Igen, összegeztem az általatok leírtakat, és valóban a 20-as lesz a számomra megfelelő. Én is úgy tervezem, hogy kb. 1-1.5 év múlva fog talán eljönni az ideje az áhított 24-esnek :) Annál feljebb egyelőre nem szeretnék menni. Ha 24-essel meg tudok majd mindent csinálni addigra már biztos elégedett leszek az állóképességemmel és erőmmel is. Bár ahogy magam ismerem biztos nem így lesz :)
Gondolkodom rajta, hogy itt Pécsen lemegyek egy edzésre, és megkérek egy instruktort, hogy hordjon le a sárga földig a rossz technikám miatt. Nagyon kíváncsi lennék rá mit és hogyan és mennyire csinálok rosszul :)

(#5382) robekri válasza Bendzsi62 (#5381) üzenetére


robekri
addikt

Már rég le kellett volna menned vagy 2x-3x :D

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#5383) hoffman_ válasza Integra (#5364) üzenetére


hoffman_
nagyúr

ó persze, ettől nem félek :) most kerül haza egy 16-os és egy 24-es, mert sajnos annyi melóm lesz nyáron, hogy jó ha heti egy edzésre el tudok menni, de szeretnék haladni. épülget ez szép lassan :) igazából túlzottan nem akarok izomtömeget növelni(egyedül mellkas tájékon kéne, ott nagyon rá vagyok szorulva, de ahhoz meg nem ez lesz a kulcs), a testzsírszázalékom kicsit rendbe rakhatná, amúgy azért csinálom, mert élvezem. az erőt meg építi észrevétlenül.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#5384) harry válasza Bendzsi62 (#5381) üzenetére


harry
veterán

Szerintem jó döntés. Még én sem vettem 24-nél nagyobbat - abból viszont van kettő is ;]
Instruktor tényleg jó ötlet, de tényleg nem lett volna rossz korábban, ha most valami hibásan rögzült be, azt kétszer olyan nehéz lesz újratanulni. Na de reméljük minden rendben lesz.

Snatch téma: jó lenne tényleg erre a ritkább váltásra átállni, eddig mindig tízesével váltottam, és pihentem is, ezen jó lenne javítani. Most talán le sem menne a teszt, viszont főleg állóképesség (hiánya) miatt... No ilyenkor nem rossz, hogy van egy kisebb golyó is, lehet megnézem 20-assal először.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5385) Lacika_LP


Lacika_LP
csendes tag

Pont témába vág, úgy hogy belinkelem:
Szakítás verseny kecskeméten, szeptemberben.

LINK

Sívesen látunk mindenkit, remélem szeptemberben már átlépjük az 50 főt. Ha minden igaz, jön egy szerb csapat is! :D

(#5386) d.j válasza Lacika_LP (#5379) üzenetére


d.j
csendes tag

Más a stílus, ezért kell kezet váltani. Belinkeltem már, ahol Fedorenko átvált SFG stílusra (kicsit csúnyán csinálja de sokan megelégednének, ha tudnák így csinálni) és azonnal elkezdte a kézváltást is. Más a terhelés a kéznek a vállnak és gyorsabban is kell csinálni, még az 5 perces snatch tesztnél is. Ezért ez inkább tényleg az erőről szól.

(#5387) Lacika_LP válasza d.j (#5386) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Ez butasag. Azert ugy csinalja, mert percenkent majd 30 at csinal. Azt nem lehet mashogy. Es gondolom 300 korul akart csinalni, persze h cserelgeti a kezet. Ez igy inkabb tudo kerdese meg derek. Nem sok taktika kell bele. Az 5 percesbe meg annyi se. Csak tolod mint az orult es lesz ami lesz :)

(#5388) d.j válasza Lacika_LP (#5387) üzenetére


d.j
csendes tag

Ha nincs erő, akkor a büdös életbe nem csinálsz meg 100 snatchet 5 perc alatt a 24-essel semmilyen technikával :) Persze kell állóképesség, mert a 4. perc környékén kiszívja a zoxigént a bell a levegőből, de azért ez elsősorban az erőről szól, szerintem.

(#5389) Lacika_LP válasza d.j (#5388) üzenetére


Lacika_LP
csendes tag

Latom nem erted amit mondok. Szamit az ero, az elso par ismetlesig, ez egyertelmu. En nem errol beszelek.

Szerinted ki az erosebb? Aki 5 perc alatt 100at szakit, vagy aki 120 at?
Szerintem ebbol nem derul ki mert a plusz 20 marhara nem az eron mulik.

Remelem igy megvan a gondolatmenet. :)

(#5390) Integra


Integra
titán

golyózás mellé egy kis saját súlyos alapanyag

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5391) Integra


Integra
titán

okos írás

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5392) robekri válasza Integra (#5391) üzenetére


robekri
addikt

Elkezdtem insanityt...... :U :U

hááát......"nem mondanám, hogy kislányos" :P

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#5393) gege71.hu


gege71.hu
addikt

Volt egy időben 14 kilós bell a tacticalban (RKC military) (ha jól tudom már nincs raktáron és nem is nagyon lesz), 2 darab kéne. priviben is lehet zargatni :)

(#5394) Ájvé válasza gege71.hu (#5393) üzenetére


Ájvé
veterán

Akkor miért nem 16 kilós már? Az szabvány sokkal elterjedtebb.

(#5395) Integra válasza robekri (#5392) üzenetére


Integra
titán

nyomjad :)
én meg sajnos meló miatt jegelem átmenetileg.. :( de a golyóim itt vannak velem, most törzs és kar erősítésre megyek :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5396) koxx válasza Integra (#5395) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"de a golyóim itt vannak velem" a 2 alap mindenkinél :D

(#5397) gege71.hu válasza Ájvé (#5394) üzenetére


gege71.hu
addikt

edzésen kb 50 darabos készlettel tartom az edzéseket, és a hölgyek/lányok közt van egy-kettő akiknek határeset a 12 után a 16 (ami még pont sok). Ezért kellenének:) Ja és mert kérték is. A jó instruktor pedig
figyel az igényekre :D

[ Szerkesztve ]

(#5398) lorcsi válasza gege71.hu (#5397) üzenetére


lorcsi
veterán

nekem is jól jött a 14-es...de sajna nálunk sincs sok :(
meg neten is nagy ritkán fordul elő :(

(#5399) Ájvé válasza gege71.hu (#5397) üzenetére


Ájvé
veterán

Bocsánat, ennyire nem voltam képben a helyzettel, így más. :)

(#5400) b.daniel


b.daniel
senior tag

Sziasztok!
Mi a különbség a spartan és a strongfirst között? Azt láttam, hogy a spartanban kicsit több a dobás, illetve mikor elengedik a bellt, de mást nem vettem észre :/
Illetve szerintetek melyik a jobb?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.