Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#4401) Azazello-


Azazello-
senior tag

valaki a multkoriban emlitette,hogy lenne egy meghivoja nem hivatalos letolto oldalra.

ha meg megvan, szuksegem volna ra plz.

elore is thx!

es bocs az offolasert :)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#4402) don pardon válasza szatocs (#4396) üzenetére


don pardon
aktív tag

Helló!
Én is most készülök biciklit venni nekem leginkább meridát ajánlottak.
Leginkább erről a kettőről mondták hogy jó:
Crossway 6 sx: [link]
Kalahari 8 sx: [link]

Ha tucc gyorsan dönetni akkor ajánlanám ezt a boltot: [link]
Most pénteken lesz egy elég durva akció :), sajnos csak pénteken.

[ Szerkesztve ]

Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura

(#4403) szatocs válasza don pardon (#4402) üzenetére


szatocs
őstag

Hát ez a 8 - as már elégdúrván néz ki:) De nem jobb a tárcsa fék, mint ezek? Meg milyen vázméretek vannak? Pl ami nekem van 26" - os kerékpár, annak milyen lehet:D Meg lehet ezt valahonnan tudni, nincs valahova belefirkantva a vázba ez?

=== Szatocs ===

(#4404) becuszabi válasza szatocs (#4403) üzenetére


becuszabi
aktív tag

A tárcsafék természetesen jobb, de ahhoz, hogy jobban is fogjon, mint egy normális V-fék, kicsit többet kell érte fizetni (mondjuk szerintem megéri, mert a tárcsafékkel megkapod pl. a nagyjából időjárásfüggetlen fékhatást is).
A vázméret rendszerint a vázon szokott felfirkantva lenni (nyeregcsövön, alsó vázcsövön), de egyszerűbb ha megméred (hajtókarcsapágy és nyeregcső-felső vázcső találkozási pont közti táv.)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4405) becuszabi válasza don pardon (#4402) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Húúúúú...az Allez-en az a két Specialized FSR nagyon ütős :C

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4406) szatocs válasza becuszabi (#4404) üzenetére


szatocs
őstag

Mennyi az a kicsit több?:D

=== Szatocs ===

(#4407) becuszabi válasza szatocs (#4406) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Ez relatív, de mondjuk a duplája ;]
...de ez is csak pl. akció idején és minőségi cuccok esetén (lsd. itt: [link])

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4408) szatocs válasza becuszabi (#4407) üzenetére


szatocs
őstag

Júj, vannak árak itt is:D

=== Szatocs ===

(#4409) Pinya007 válasza szatocs (#4406) üzenetére


Pinya007
tag

Minimum 2x annyi egy mechanikus tárcsafék, a hidraulikus kb 4x annyi.
V-fék
Mechanikus tárcsafék
Hidraulikus tárcsa

Szvsz tárcsafékből a hidraulikus az igazi.

Tárcsa előnye, hogy időjárásfüggetlen a fékhatás, ezt az előnyt én nem használom ki, mert rossz időben nem tekerek, így teljesen megfelel az Avid Single Digit 5-öm.

Próbáltam már XTR V-féket, és Hayes Nine hidraulikus tárcsaféket, mindegyik jól fogott!

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#4410) szatocs


szatocs
őstag

Hát lassan már az a kérdés merül fel bennem, hogy van-e egyáltalán értelme 40-50 ezerért venni egy kerékpárt. Mert nem is feltétlenül jobb, mint egy 25 ezres kategória. Lehet, hogy csak rámondják, hogy ez jobb, közben meg nem is biztos...

=== Szatocs ===

(#4411) becuszabi válasza szatocs (#4410) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Ez is relatív :)
Egy régi, de jó bringát kaphatsz 25-ért, ami újonnan (azonos képességekkel/alkalmazhatósággal) 45-50
Ha pedig komolyabban is szeretnéd használni a bringádat (erdei, országúti túrák), akkor az utóbbi ár alá tényleg nem érdemes menni.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4412) szatocs válasza becuszabi (#4411) üzenetére


szatocs
őstag

Hát használtat tuti nem veszek. A mostaninak is már olyan bajai vannak, hogy ahova a hajtókart kell beszerelni (persely, agy, vagy nem tudom, hoyg minek mondják), már az is kezd töredezni, meg a kormány is olyan, hogy kicsit lötyögősre vette a stílust, és meghúzni már nem lehet:D

Nem bánnám én a 40 - et, ha lenne egy olyan kerékpár, amire tényleg azt mondom, hogy na ez kell. Csak még mindig nem tudom, hogy mik azok, amiket figyelni kell vételkor, melyek azok a márkák, típusok, meg hasonlók. Mert ha átb...nak egy 20 - at sem érő kerékpárral, és fizetek érte 40 - et, hát azt nehezen emészteném meg. Pont az lenne a lényeg, hogy ne addig tartson, mint a mostanin pl a hátsó fogaskerék együttes, hogy használtam 3 hónapig, napjában kb 2km, tehát jó, ha mentem vele összesen 200 km - t, és az alsó fogaskerék letört a többitől. Vagy ez mindegy, mert akármelyiknél így járhattam volna?

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#4413) fasyrt


fasyrt
őstag

Hogy kéne szétszedni a patentszemet? :B
A láncnak tényleg nem mindegy hogy milyen irányban teszem vissza? (Ellentétes irányba fordul vagy a külső oldalából lesz a belső féle fordulásra kell figyelni?)
Dekektes téma: 2 nap alatt 5 barról 4.2-re eresztett. Ez tényleg normális? Boltban avval magyarázták, hogy nem tudom olyan gyorsan levenni a szelepről a kompit, meg hogy a gumin keresztül elszelel a lég. Ennyi tényleg belefér?

(#4414) becuszabi válasza szatocs (#4412) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Bármelyik ismert márka 45-50 ezres bringája nagyjából ugyanazt adja (bár egy-két kultikus gyártó ezért az árért nagy teljesítményt nem tud szolgáltatni, tehát ennyiért nem érdemes pl. Trek, Specialized, vagy esetleg Cube :)) gépeket venni, mert min. 10-15 ropi a márkanév). Egy Merida, Magellán, Decathlon, Author, Gepida, stb. már igazán megbízható (és még sok más céget lehetne ide sorolni, elnézést a többi rajongótáborának tagjaitól :) )

Amire érdemes odafigyelni, hogy pl. a fékkarok, fékpillangók ne műanyagból legyenek (kivéve a karbon, de ezen az árszinten ilyen úgysem lesz :) ). A tárcsafékektől (ezen az árszinten, a továbbiakban 'eá' :D ) illik tartózkodni, mert csak csalódást fog okozni.
A hátsó váltó teste tömör aluminiumból legyen, ne pedig hajtogatott lemezből.
A kerékagyakból szintén kerülni kell a lemezből "deformált" típust, az is legyen tömör alu.
Ha szemre is szépek a csövek illesztései (nem lukacsos a varrat, nincs melléfröcskölve, stb.) az már jó jel.
A küllők 2 mm-es, rozsdamentes acélból legyenek (váltakozó átmérőjű és ezért könnyebb küllőzés ritka készre szerelt gépen, 'eá').
Felnik mindenképpen duplafalúak legyenek (ez kívülről nem feltétlenül látszik, eladótól meg kell kérdezni).
Középcsapágy jó ha monoblokk, kicsit nehezebb, mint a szétszedhető (talán ezért is esküsznek még egyes sznobok ez utóbbira, de ettől függetlenül én örömmel kukáztam a sajátomat annak idején a monoblokk berakása után), de túrázásra tökéletesen megfelelő és tartós.
Hajtókar szintén aluból legyen, ha műanyag burkolatot látsz, kerüld el messzire, mert akkor az alatt kő nehéz acél fog megbújni (brrrrrr :D )
Hátsó agy legyen kazettás, ennek megfelelően a hátsó fogaskeréksor is ehhez passzoló lesz és nem a nehezen bontható és szerelhető menetes.
Ha teleszkóp is kell, akkor picit érdemesebb mélyebbre nyúlni a zsebben, mert 'eá' lehet, hogy csak egy "nehezéket" kapsz teló néven.
Össztelós kéretik elkerülni, mert ott kb. 300k-tól kezdődnek az árak (már ami ér is valamit ).
Na, hát nagyjából ennyi.
Bocsánat a hosszú hsz-ért.

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4415) szatocs válasza becuszabi (#4414) üzenetére


szatocs
őstag

Egyáltalán nem baj, sőt köszönöm, hogy ilyen hosszú lett:R

Összteleszkóposat én sem szeretnék, de azért tetszene - gondolom én - egy első teleszkópos. Teleszkópnál mire kell figyelni, milyen legyen, vagy milyen ne?

Meg még ha eszedbe jut valami, írhatod bátran, mert figyelmesen várom:D
Mikor szoktak leárazások lenni kerékpárra? Gondolom inkább tél fele, nem? Vagy nem kell ilyenekre számítani, mert csak véletlentől függ?:D

=== Szatocs ===

(#4416) becuszabi válasza fasyrt (#4413) üzenetére


becuszabi
aktív tag

A Sram láncba való patentszemet kérdezed?

Mert azt oldalról össze kell nyomni, majd a patentszem mellet lévő két láncszemet kell egymással szemben is nyomni. A két oldal így szépen el fog csúszni és így szétszedhető a lánc. Nem túl egyszerű művelet (meg közben iszonyú módon össze lehet olajozni a kezet :) ), de szerintem nagyon okos dolog.
Nekem egy ismerősöm minden lánctakarítás után az ellenkező oldalával rakja vissza, én viszont soha nem tudom, hogy hogyan volt előzőleg és eddig még semmi baj nem volt.
A defekt téma nekem még mindig fura. A trekking gépemen szintén olyan 5-6 bar-ra voltak a gumik fújva, de mikor pl. európai túrán voltam bizony több száz km-t is kibírtak pumpálás nélkül. Ez a 8 tized bar két nap alatt...hát nem tudom... :F ...ha egy hét alatt tenné ugyanezt, akkor nyugodtabban mondanám, hogy ez természetes.

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4417) fasyrt válasza becuszabi (#4416) üzenetére


fasyrt
őstag

Sramosat, igen.
Na végre. Az oldalról az összenyomás elmaradt, ezért nem akarózott sehogyse szétjönni, hiába lettem csuklóig olajos. :D Köszi.
Hát a kerékkel meg nem tudok mit csinálni, majd eldurran ez is, csak idő kérdése. 2 szervizes srác nézte végig meg én, és nincs eredménye. :|

Mellesleg van eladó Slot1-FCPGA átalakítóm, vezetékes routerem és egy Logi MX610-es egerem. Nem érdekel valakit?

(#4418) becuszabi válasza szatocs (#4415) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Teleszkóp? Milyen ne? Menj be a legközelebbi TG boltba, látogass el a sport osztályra, nézd meg az ottani bringákat, vedd szemügyre a telót. Na, az olyat kerüld el :)
RST, Zoom, Suntour, esetleg egy egyszerűbb Manitou már alkalmas lehet (de mondjuk egy Logan már szerintem nem)...itt is nagyjából azt kell nézni, hogy miből van, ill. hogy hogyan van felépítve.
Amelyiknél pl. a villaszárakat összekötő híd látszólag is szerves része a telónak, azaz egy darabból van öntve/kovácsolva az egész külső rész és nem egy vastag lemezből áll (+ csúnyán rátaknyolva a szárakra), az már elfogadható lesz.
Ha a villa szárainak az alja látványosan el van lapítva az agy felőli végén, akkor valószínűleg acélból van a külső szár és az megint csak felejtős (de nagyon :) )
Leárazások most kezdődnek majd, mert egyrészt jön a tél és nem nagyon fogynak a cangák, másrészt meg jönek a 2008-as szériák és kell nekik a hely.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4419) szatocs válasza becuszabi (#4418) üzenetére


szatocs
őstag

Na, ez így kicsit sok volt, képeken is tudnád esetleg, hogy melyiket igen, melyiket nem?:)

Akkor most kellene venni, engem úgy sem érdekelnek az új modellek, az kell, hogy legyen egy jó kerékpárom:)

=== Szatocs ===

(#4420) becuszabi válasza szatocs (#4419) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Itt van pl. az említett Logan:

[nagyobb kép]

A villaszárakat összekötő híd "gyönyörű" dombormű, de ez sajnos lemezből van préselve (terhelés hatására szerintem még el is görbülhet)
A villaszárak alja hihetetlenül vékony (kb. 2-3 mm), ilyet csak acélból készült csöveknél lehet biztonságosan megoldani (aluból is megpróbálható, de az már gondatlanságból elkövetett gyilkossági kisérletnek számítana :) ) Ha látnánk szemből az alját, akkor valószínűleg a lemez szélei is kivehetőek lennének.

Itt meg mondjuk egy ellenpélda (azaz ami jó lehet), Suntour XCR

[nagyobb kép]

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4421) Pinya007 válasza becuszabi (#4414) üzenetére


Pinya007
tag

Jól kiemelted a fontos vásárlási szempontokat, de egy 45-50k-s új bringán a következőkkel tuti nem fogsz találkozni:

- "hátsó váltó teste tömör aluminiumból"
- "küllők 2 mm-es, rozsdamentes acélból"
- "Felnik mindenképpen duplafalúak"
- "Hátsó agy legyen kazettás"

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#4422) becuszabi válasza Pinya007 (#4421) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Oké, így együtt (minden) tényleg nem feltétlenül fog lenni...én csak arra válaszoltam, hogy mire figyeljen...hogy mi az, ami ha megvan, akkor nagy baj nem lehet.
Fontossági sorrendet nem kért a kolléga :D

(Egyébként akciók idején azért ki lehet fogni egy-egy jó példányt)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4423) Pinya007 válasza becuszabi (#4422) üzenetére


Pinya007
tag

Ez nem rossz gép, ennyiért: Merida whitewater

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#4424) szatocs válasza Pinya007 (#4423) üzenetére


szatocs
őstag

Ez még tetszene is:)

=== Szatocs ===

(#4425) concret_hp


concret_hp
addikt

amugy tényleg ilyenkor tél elején vannak nagyobb leárazások, hogy ne kelljen az egész készletet fél évig tárolni, vagy tavasszal-nyár elején amikor sokan vesznek bringát?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4426) Bikeman válasza Pinya007 (#4423) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Ez már az épp használható felszereltség, és nem is drága, ebben a kategóriában tetszik. :K

(#4427) Pinya007 válasza Bikeman (#4426) üzenetére


Pinya007
tag

Ugye! Én 55k-ért vettem bringám 2006-ban, ami nem volt ilyen jó felszereltségű.

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#4428) lajafix


lajafix
addikt

vélemény erről a bicajról?

Rock'n Roll

(#4429) Manitou válasza lajafix (#4428) üzenetére


Manitou
addikt

Mire kell?
Boltbajárósnak jó :) Meg városba is el lehet vele tekeregni, persze csodát nem kell várni tőle.

(#4430) Bikeman válasza Pinya007 (#4427) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Igen, ez a bájk a kb. 80-90k-s bringákkal van egy szinten, például ezzel

És még új is.

(#4431) TexT-BoY válasza szatocs (#4412) üzenetére


TexT-BoY
addikt

priv ment

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#4432) TexT-BoY válasza lajafix (#4428) üzenetére


TexT-BoY
addikt

logan villa, hi ten acél váz.. khm tré. ennyiért.

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#4433) becuszabi válasza TexT-BoY (#4432) üzenetére


becuszabi
aktív tag

A villa nem Logan...de a többi stimmel :D
Ez az a bizonyos T...O-s típus, amit kár megvenni, mert ha egyszer elkezd benne tönkremenni valami, akkor nincs megállás.
Ráadásul még azt sem lehet rá mondani, hogy "jó és megbízható vázon gyenge alkatrészek, amelyeket idővel jobb minőségűre lehet cserélni", mert a váz is harmatgyenge.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4434) lajafix


lajafix
addikt

Köszönöm mindenkinek, a bicaj ejtve.

Rock'n Roll

(#4435) concret_hp


concret_hp
addikt

mindenhol azt látom h vagy alumínium vagy acél az anyaga szinte minden résznek. melyik a jobb? (és miért?)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4436) becuszabi válasza concret_hp (#4435) üzenetére


becuszabi
aktív tag

tulajdonságok (és nem feltétlenül előnyök és hátrányok):
- alu: merev, viszonylag könnyű, korrozióálló
- acél: hajlékony, nehéz, rozsdásodik
...általában, de létezik pl. olyan acélváz is, amelyik simán maga mögé utasítja az aluvázakat (persze ezt nagyon meg is kell fizetni)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4437) slayer006 válasza concret_hp (#4435) üzenetére


slayer006
addikt

asszem már volt ,de sebaj ;)
YASEC

[ Szerkesztve ]

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#4438) szatocs válasza TexT-BoY (#4431) üzenetére


szatocs
őstag

Vissza is! :R

=== Szatocs ===

(#4439) TexT-BoY válasza becuszabi (#4436) üzenetére


TexT-BoY
addikt

pl az én vázam szénné alázza az összes alu szart;]
NS Bike Suburban /ujonnan 95.000Ft/ :K (ujra vennem kelett eggyet, annyira szép)

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#4440) Manitou válasza TexT-BoY (#4439) üzenetére


Manitou
addikt

Azért erre ne vegyél mérget ;] :D

(#4441) TexT-BoY válasza Manitou (#4440) üzenetére


TexT-BoY
addikt

szerintem ezzel a vázzal azért te is el CC-zgetnél izzadás nélkül :DD

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#4442) slayer006 válasza TexT-BoY (#4439) üzenetére


slayer006
addikt

a sz@rokat bisztos :D

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#4443) raczger


raczger
őstag

hu de izgulok, most rendeltem meg egy vázat:D egy 2006-os Kona Kula Primo vázat, nagyon várom már hogy megérkezzen, így néz ki:
[link]

még várni fog a kicsike mert szinte egy egész új bringát fogok venni (kivéve 1-2 dolgot), és még össze kell gyűjtenem rá a pénzt, de szerencsére nem lesz nehéz, ugyhogy még karácsony előtt meglesz a kicsike:) elég nagy ugrás lesz a mostani bike-hoz képest szerintem

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#4444) becuszabi válasza raczger (#4443) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Gratula! Ez valóban gyönyörű váz :K
Nekem is Kona vázam van, fáj is a szivem egy kicsit, hogy meg kell tőle válnom

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4445) raczger válasza becuszabi (#4444) üzenetére


raczger
őstag

köszi

hogyhogy meg kell válnod tőle?:(

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#4446) becuszabi válasza raczger (#4445) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Bringát váltok és több jármű már nem fér el a lakásban (panel).
A durva terepet a merev hátulja miatt már kevéssé bírta (ill. én nem bírtam leküzdeni a nyergében), de barátnős kirándulásokra, vagy "könnyű" terepre igazán kiváló volt.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4447) Bikeman válasza don pardon (#4402) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Kár, hogy itt dolgozik Bp. legparsztabb eladója... Sokat ront a bolton... :(

(#4448) becuszabi


becuszabi
aktív tag

Tényleg, volt valaki a pénteki akción az Allez-ben?

"Aki szívből él, az élből szív"

(#4449) don pardon válasza Bikeman (#4447) üzenetére


don pardon
aktív tag

Ezt most nem értem.
Végül nem mentem én el az allez-be, úgy döntöttem hogy inkább tavasszal ruházok be biciklire.

Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura

(#4450) Bikeman válasza don pardon (#4449) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Én már voltam ott párszor (ott vettem a vázam pl.), de kezdek leszokni róla... :U

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.