Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21395) #24845312 válasza Wyll (#21391) üzenetére


#24845312
törölt tag

"- A később értékelő fél elolvashatja a másik értékelését.
(Ez nem a MAD doktrína területe, ez szerintem kétszereplős fogolydilemma, csakhogy aszimmetrikusak a két fél számára a feltételek, így a később értékelő előnyben lesz.)"

Eleve ennek úgy kéne működnie szerintem, hogy aki kezdeményezte az értékelést, ő értékelhessen először. Én legalábbis mindig meg szoktam várni, az illendőség ezt úgy kívánja.
Kb mintha fölhívna valaki telefonon, aztán engem nem is érdekelne, hogy ő miért hívott, meg se várnám, hogy elmondja, hanem elkezdeném mondani a saját mondandómat. Ő hívott, természetes, hogy övé a jog, hogy elmondja, miért. Ugyanez van értékelésnél is. Ha én kezdeményeztem, nekem kell először értékelnem, ha a másik fél kezdeményezte, akkor pedig nyilvánvaló, hogy neki.
Az, hogy a később értékelő elolvashatja a másik fél értékelését, miért baj? Eleve a bosszúnegatív tiltott, tehát csak azért nem adhat a másik fél is negatív értékelést, mert az először értékelő fél azt adott.
Ha az üzlet pozitívan zárult, akkor úgyis mindkét fél pozitív értékelést fog adni (mást nem is adhat). Ha bármi probléma adódott, de azt rendezte az érintett fél, azért nem járhat negatív, hisz az üzlet szintúgy pozitívan zárult. Akkor meg nem értem, hol a probléma.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.