Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

LOGOUT.hu

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6466) DNReNTi válasza Panhard (#6465) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szia,
Ez igy soha nem is fog mukodni, egy egeszen egyszeru ok miatt: a PHP a szerveren fordul, a JS a bongeszoben fut. Ebben a kodban te azt varod, hogy leforduljon a PHP kod a bongeszoben. Nem fog. :) Szerencse hogy tobb megoldas is rendelkezesre all:

1. Ahogy szerintem kellene: AJAX. Amikor a JS-nek szuksege van valamire a szerverrol, akkor azt egy aszinkron hivassal lekeri, es az eredmenyet alkalmazza.

2. Ebben a peldaban ranezesre semmi dinamikus tartalom nincs, egy statikus HTML reszlet van a fajlban, tehat siman lehetne rejtett egy CSS osztaly altal, majd amikor szukseg van ra, ezt az osztalyt ledobod az elemrol. Ez a lehetoseg nem jo, ha a file tartalma dinamikus.

3. A talan legrondabb lehetoseg: Ha a file amit a bongeszo hiv, tehat amiben a JS is fut, az PHP, akkor meg lehet csinalni, hogy beleirod egy PHP valtozo tartalmat egy JS valtozoba. Peldaul:
<?php echo '<script>var htmlContent = ' . $html_content . ' </script>' ?>
Ez ezetben a $html_content PHP valtozo erteke beirodna a htmlContent JS valtozoba, tehat innentol mar felhasznalhato lenne kliens oldalon. Ezt a megoldast nem javaslom, eleg idejet mult modszer.

Egy egyeb eszrevetel: a <font> HTML tag deprecated.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.