Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

LOGOUT.hu

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5351) inf3rno válasza dqdb (#5343) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Fura, ha azt nézem, hogy nálam a WebStorm 250-ről indul, és onnan megy fel projekt méret függően. Két megnyitott projektnél is csak 400Mb-ot eszik most. Ehhez képest a 8Gb azért nagyon az alja. Nincs is annyi a gépben, mert eddig nem kellett. :DDD

Buliban hasznos! =]

(#5352) inf3rno válasza dqdb (#5346) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha így van, akkor gondolom egy idő után meg is eheti az SSD-t.

Buliban hasznos! =]

(#5353) inf3rno válasza PumpkinSeed (#5348) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem bővíts. min 20k egy Webstorm licensz, min 15k egy SSD, ha megenné, 4gb memóriát meg 8k-ért kapsz már jót.

Buliban hasznos! =]

(#5354) Zedz válasza PumpkinSeed (#5348) üzenetére


Zedz
addikt

Sublime, Atom, ezeket alapból nem használnám nagy projektekhez. :) Én próbáltam az Atomot, szerintem jobb mint a Sublime. Ha nincs kedvem megnyitni a nagy IDE-t 1-1 gyors dologhoz, arra tökéletesek ezek is. Meg ha ki akarok próbálni valami újat, akkor elszórakozok ezekkel az editorokkal, de amúgy komoly munkára csak normális IDE való. :))

(#5355) PumpkinSeed válasza inf3rno (#5353) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

SSD van WebStorm-ért meg nem fizetek mikor vannak ingyenes alternatívák. :)

(#5354) Zedz

NetBeans. :D

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#5356) inf3rno válasza PumpkinSeed (#5355) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Tudom, hogy van, de ha folyamatosan Gb-okat ír rá a VS, mert kevés a memória, akkor elhasználódhat elég hamar (ugyanúgy, mint torrent esetében). Vannak programok, amikkel le lehet kérni, hogy mennyit ír rá, és megjósolnak egy élettartamot, de annyira nem folytam bele a témába, hogy konkrétat ajánlani tudjak.

NB-ben az autocomplete nem volt az igazi, nincs jsdoc3 support sem. Lehet, hogy azóta már tákoltak rajta, nem használtam már évek óta. Ettől függetlenül azért egész jó volt, talán a legjobb az ingyenesek közül.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5357) Zedz válasza PumpkinSeed (#5355) üzenetére


Zedz
addikt

Ha már megnyitnám az NB-t, akkor elereszteném a nagy kutyát. :D Ez a Sublime vagy Atom pont ezekre a gyors 5-10 perces dolgokra, vagy mondjuk amit írtam szórakozásra jók nekem.

(#5358) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Bármi ötlet, hogy win7-ről hogyan tudom megoldani a winjs befordítást és tesztelést? :D Gondolom az integrációs tesztekhez kell majd virtualbox meg emulált 8.1, jól sejtem? Egyáltalán bluetooth kapcsolatot hogyan tudnék tesztelni egy olyan gépen, amin nincs is? :D

Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha a win8 adaptereket a tabletemen tesztelném(azon 8.1 van), a kódot meg git push-al frissíteném rajta. A maradék integrációs teszteknél meg kimockolnám a win8 specifikus adaptereket. Életszerű ez az elgondolás?

Buliban hasznos! =]

(#5359) dqdb válasza inf3rno (#5358) üzenetére


dqdb
nagyúr

Rendelsz Kínából USB-s BT4.0 adaptert (bár itthon sem sokkal drágább), azután VMware Playerben telepítesz Windows 8-at, és ott át tudod adni* neki az USB-s eszközt. Ha van elegendő mennyiségű memóriád és megfelelő processzorod, akkor a legkényelmesebb VM alól végignyomni a teljes fejlesztést.

* elvileg ilyet a VirtualBox is tud, csak kölcsönösen nem kedveljük egymást, így olyan messzire kerülöm, amilyen messze lehet ;]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#5360) inf3rno válasza dqdb (#5359) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Fura, pedig sok helyről hallottam, hogy a VirtualBox a tuti.

Buliban hasznos! =]

(#5361) inf3rno


inf3rno
nagyúr

"The company I work for make test equipment and one of my co-workers has to test the USB drivers we supply for this equipment under a range of operating systems; he says VirtualBox is useless for this but he can use VMware." - jul 14 [link]

Ezek szerint a WMware jobban passzol ehhez az USB adapteres Bluetooth Smart-os fejlesztéshez, mint a VirtualBox.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5362) PumpkinSeed válasza inf3rno (#5361) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

A VMware erre specializálódott, a piacon nekik van a legjobb hypervisor programjaik. Több ezer gépes clustereket szerintem esélytelen lenne VB-vel használni.

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#5363) martonx


martonx
veterán

Sziasztok, egy olyan js komponens kellene, ami egy megadott lista elemeit automatikusan pozícionálja egy elipszis kerülete mentén. Azaz lenne egy mondjuk X magas Y széles elipszis, és lenne egy tömbnyi div element, amiket abszolút kellene pozícionálni egymástól azonos távolságra az ellipszis mentén.
Létezik ilyen js lib, ami ezt kikalkulálgatja, a megadott elipszis adatai és a div elemszáma alapján, vagy meg kellene írnom?

Én kérek elnézést!

(#5364) GG888 válasza martonx (#5363) üzenetére


GG888
senior tag

Valami házi carousel készül? Amúgy én nem ismerek ilyet sajna :/

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#5365) Zedz válasza martonx (#5363) üzenetére


Zedz
addikt

Libet sajnos nem ismerek, de egy kis matekkal megoldhatónak tűnik a feladat.

(#5366) inf3rno válasza martonx (#5363) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Van egy csomó ilyen lib, régebben láttam nem egyet, de már nem emlékszem a nevükre. Nézz körül jquery plugin-ek és d3 környékén, 100%, hogy lesz ilyen. Megírni sem egy nagy szám egyébként, alap matek.

Buliban hasznos! =]

(#5367) martonx válasza GG888 (#5364) üzenetére


martonx
veterán

Még nem, de lehet hogy készülni fog. :(

Én kérek elnézést!

(#5368) martonx válasza Zedz (#5365) üzenetére


martonx
veterán

Hát pont ez az, hogy még ha körről lenne szó, akkor a matek része nem is lenne olyan vészes, de elipszisről beszélünk, ami rögtön megbonyolítja.

Én kérek elnézést!

(#5369) Zedz válasza martonx (#5368) üzenetére


Zedz
addikt

Ez sosem volt egy egyszerű szakma. :DDD De ha nincs más akkor marad a saját megoldás. :P

(#5370) GG888 válasza martonx (#5368) üzenetére


GG888
senior tag

EHHEZ mit szólsz egyébként?

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#5371) PumpkinSeed válasza GG888 (#5370) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

A példa nem épp működő. :D

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#5372) martonx válasza GG888 (#5370) üzenetére


martonx
veterán

Kiindulási alapnak nem rossz.

Én kérek elnézést!

(#5373) inf3rno válasza dqdb (#5359) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Közben felszórtam a laptopomra vmware-t player-t. Úgy gondoltam, hogy a rövidebb utat választom, és felteszek rá egy androidot, ahhoz vannak programok, és úgy nem kell GATT-al bohóckodni. Feltettem egy android-x86-4.4-rc2-t elsőnek, hát befagyott az induló képernyőnél, azt mondják ez ismert hiba 4.2 óta. Feltettem így egy 4.0-t, azon viszont nincs net, és a bluetooth-nál sem látom a bt smart eszközömet, csak a régi bt-os mobilomat. Biztos, hogy lehetséges vmware-el bluetooth smart-ot megosztani az emulált rendszerrel?

Buliban hasznos! =]

(#5374) Karma válasza inf3rno (#5373) üzenetére


Karma
félisten

A lehető legrosszabb megközelítést választottad szerintem. Az Android szinte teljesen biztos, hogy nem fogja a random USB-s BT eszközödet támogatni.

“All nothings are not equal.”

(#5375) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok/köszöntök minden tisztelt fórumlátogatót!

Üzenetem kicsit hosszú lesz, és alkotása közben már most ver a szívem, hogy esetleg az üzenetem elolvasása végére elfogtok küldeni a jó fenébe, mert esetleg olyan munkát kérnék ami vagy nem olyan egyszerű, vagy ezt ingyen nem fogja nekem senki megcsinálni. Én bízom ezek ellenkezőjébe, már csak azért is mert azzal kezdeném hogy valójában nem is komplett menüvel ellátott weblap kellene nekem.

Na de kezdem az elején. Arról van szó, hogy én nyár eleje óta egy projecten dolgozom. Ez egy saját mondhatni megálmodott project, amely szeptemberben kerül(ne) bevetésre. Tehát addig van úgymond időm, hogy megvalósítsam. A project 5 blokkra van bontva, amelyből 3 kész van. A kérésemmel megfogalmazandó feladat lenne a 4. Ez a 4. blokk egy webes felületen működő szintező lenne. Én neveztem el szintezőnek de ez lényegtelen. A webes felülett alatt csak annyit értek, hogy egy weblapon van rajta ez a szintező, de a weblap gyakorlatilag ezen kívül semmi mást nem tartalmaz. Tehát semmi menü meg bisz-baszok.

Mi is a problémám a szintező megvalósításával? A válasz roppant egyszerű: Nem értek a programozáshoz. Pontosabban a webprogramozáshoz nem értek, mert a szintező az nem egy egyszerű HTML kód, hanem annál több (de ezt ti jobban tudjátok). Az ok, amiért ide jöttem tehát, hogy ez a szintező nekem nagyon nagyon kéne, nem tudom jobban körberajzolni. Találtam ugyan sablonokat (LINK), de sajnos én nem tudom összehozni úgy a kódot hogy olyan legyen amilyet én elképzeltem.

És akkor jöjjön az általam megálmodott szintező terve:

A rajzon tehát leírtam hogy mi hogyan működne benne.

SZUMMA: Tehát nekem egy üres szimpla weboldalon kellene hogy megjelenne egy ilyen animált progress bar, a rajzon megadott működési elv szerint. A Progress bar alatt pedig a rajzon feltüntetett 2 db szimpla kis textbox kéne a megadott működési elvekkel.

Nem is tudom hogy merjek kérni így bármit is. De ha esetleg lenne köztetek, aki ezt megtudná csinálni nekem, aranyszobrot fogok neki állítani. Amennyiben ez nem lehetséges, bármilyen segítséget elfogadok, de kétlem hogy lenne olyan program amivel ezt meglehetne csinálni programozás nélkül.

Még egyszer előre is köszönöm! :R :R :R

U.i.: Amennyiben üzenetemnek más topicban lenne a helye, kérem jelezzétek! :R :R :R

U.i.: Amennyiben van kérdés a rajzzal kapcsolatban szívesen válaszolok! :R :K

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#5376) dqdb válasza inf3rno (#5373) üzenetére


dqdb
nagyúr

Virtualizált Androiddal nem foglalkoztam még. Az évek során Windows hostokról (XP, Vista, 7, 8.1) adtam már át Linux (Ubuntu, Xubuntu, CentOS, Manjaro) és Windows (XP, 7, 8.1, 10, 2012 Server) guesteknek USB-s perifériákat (webkamera, fényképezőgép, tuner, kriptotoken).

A periféria sikeres átadásának természetesen feltétele, hogy a guest rendszerben legyen hozzá driver, az Android guest itt nagyon hamar el tud bukni, mert simán elképzelhető, hogy a kernelbe nincsen belefordítva a szükséges driver (ezen csak saját kernel fordításával tudsz továbblépni). Az ellenben nem feltétel, hogy a hoston legyen hozzá a VMware úgy is át tudja adni (például egy őskövület fényképezőgépről, amelyhez nincsen 32 bites XP-nél frissebb driver, virtualizált Linuxon keresztül tudom letölteni a képeket).

De eddig WinJS-ről volt szó, annak mi köze az Androidhoz?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#5377) inf3rno válasza dqdb (#5376) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Semmi. Az a problémám, hogy windows-ra nincs megírva a program, amit használni akarok, csak androidra. Ha sikerülne is GATT-ról adatot nyerni a BT smart eszközről, akkor is vannak olyan funkciók, amiket valszeg nem tudnék használni (pl beállítások), mert nem tudom, hogy hogyan implementáljam őket, úgyhogy egyszerűbb lett volna felszórni a laptopomra egy emulált androidot, amin telepíthetem a szoftvert, aztán megnézhetem, hogy tényleg jól működik e a kütyü.

Megpróbáltam virtualbox-al is, azzal a telepítő képernyőig jutottam, ott viszont úgy tűnt, hogy a virtualbox nem érzékeli a billentyűzetet, úgyhogy nem tudtam tovább lépni. Próbáltam beállítani, de nem kapta el a keystroke-okat a beállításnál sem. Utána megpróbáltam újraindítani, akkor meg valami értelmezhetetlen hibaüzenetet szórt. Ezek után tényleg jobb a vmware. Az is bugos, de legalább nem ennyire durván...

Majd kölcsönkérek egy bt smart-os mobilt, aztán kipróbálom azzal, addig meg megnézem, hogy ez a WinJs GATT hogy szuperál, ha már így belejöttem.

Buliban hasznos! =]

(#5378) inf3rno válasza dqdb (#5376) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Egyébként most nem USB perifériáról van szó, hanem integrált bluetooth-ról. A régi verziós bt megy is, csak a 4.0 nem, legalábbis nem ismeri fel az eszközt. Windows-ban már sikerült párosítani, de az is csak sokadikra ment, úgyhogy nem tudom, hogy a kapcsolódással van e a gond, vagy a bt smart nem működik. Valószínűbb, hogy inkább az utóbbi, és vagy a vmware vagy az android-x86 nem támogatja a bt smart-ot. Próbáltam release logokban utánakeresni, de google semmit nem dobott róla, a vmware fórum regisztrációnál meg csak a személyi számomat nem kérdezik meg...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5379) inf3rno válasza Carasc0 (#5375) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nézz körül d3.js és svg témakörben. Vannak hasonlók: [link]. Egyébként a progress bar az teljesen más, mint amit te akarsz. Nulláról max 1 hét alatt összehozod, ha nagyon lassan tanulsz. Ingyen általában csak akkor dolgozunk, ha saját magunknak csinálunk valamit (én legalábbis így vagyok vele).

Buliban hasznos! =]

(#5380) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Úgy néz ki megvan a vmware-es bluetooth smart hiba oka: az android 4.3-tól van csak bluetooth smart támogatás [link]. Sajnos eddig nem sikerült túljutni a boot képernyőn android-x86-4.4-nél, azt mondják, hogy valami kompatibilitási problémája van a vmware-el, de azért majd még próbálkozom, hallottam olyanról, akinek összejött. Bocs a floodért!

Buliban hasznos! =]

(#5381) Karma válasza inf3rno (#5378) üzenetére


Karma
félisten

Az integrált BT-d is 99%, hogy belül USB porton csatlakozik az alaplapodhoz. :U

“All nothings are not equal.”

(#5382) Carasc0 válasza inf3rno (#5379) üzenetére


Carasc0
őstag

Köszönöm a választ. Segítséged precíz, gyors, részletes. Hasonlókat kívánok! :C

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#5383) Karma válasza inf3rno (#5379) üzenetére


Karma
félisten

A D3 egy brutál nagy lib egy ilyen egyszerű feladathoz. Mostanában elég sokat csináltam egyedi chartokat egy Angular alapú projektben (közvetlenül SVG-t állítok elő template-ből), és teljes nyugalommal jelentem ki, hogy az adat hatására frissülő szintező összesen 20 sor kódból elkészíthető animáció híján :)

Mondjuk tiszta lappal indulva szerintem az egy hét bőven kevés.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#5384) Carasc0 válasza Karma (#5383) üzenetére


Carasc0
őstag

Hello!

Leegyszerűsítve a hosszú üzenetemet, ha senki nem vállalja be a dolgot nekem nyilván akkor akkor alternatív (primitívebb) megoldást kell találnom. Nem hinném hogy a tudatlanság bűn lenne. Sajnos az ilyen szintező készítéséhez szükséges programozási alapokkal sem rendelkezem. Sajnos az nekem nem megoldás hogy tessék itt van 1-2 könyv, link és tanulj. Az még talán, ha lenne egy hasonló kód és hogy állítgassam át a nekem megfelelőre. De ilyen aligha akadna. Tehát én nem olyan segítséget kértem hogy hol és hogyan tudom megtanulni a szintező készítését, hanem hogy esetleg ki csinálná meg nekem. De hozzátettem, hogy ha túl kemény meló, vagy esetleg luxus hogy másoknak írjunk egy kódot, én elfogadom. :K

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#5385) martonx válasza Carasc0 (#5384) üzenetére


martonx
veterán

Ez az a tipikus meló, ami végeredményét tekintve, ahogy karma is mondta nem vészes megvalósítani, de ahhoz meg pont eléggé összetett, hogy az ember rászánjon több napot.

Én azért bízok benne, hogy hátha egy-két időmilliomos egyetemista rámozdul és összerakja neked.

Én kérek elnézést!

(#5386) Karma válasza martonx (#5385) üzenetére


Karma
félisten

Megcsináltam minimálban. :) Egyben demostrálandó, hogy egy kész megoldás kontextus és magyarázat nélkül szerintem elég nehezen felhasználható.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#5387) Carasc0 válasza martonx (#5385) üzenetére


Carasc0
őstag

Értem! Hogy ha még a haladóknak is több napos meló, akkor értelemszerűen megértem hogy senki nem vállalja. Senki idejét nem szeretném rabolni vele. Akkor marad az alternatív megoldás keresése. Maximum nem lesz olyan amit elképzeltem s nem lesz olyan szép, de a célnak megfelel.

Köszönöm azért a választ. ;)

@Karma: hűha... :R Éreztem hogy a rajzom nem volt teljesen egyértelmű a fene vigye el. Elnézést előre is érte. Valóban középről indul a dolog, de ugye az ábra azt jelzi hogy félig van. Konyhanyelven mondva a zöld csík középről induljon ki. Tehát a mérő az teljesen szürke alaphelyzetben és ha beírok egy értéket akkor annak megfelelően mozdul el. Gyakorlatilag majdnem jó. :R Mega hála. :D

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#5388) Karma válasza Carasc0 (#5387) üzenetére


Karma
félisten

Hát írd át akkor úgy, hogy jó legyen :) A fiddle 18. és 25. sora számítja ki a zöld téglalap felső sarkának koordinátáját (gY) és a téglalap magasságát (gH) a teljes chart magasságának (height), a fél skála (range, azaz ha 100, akkor a chart -100 - 100-ig terjed) valamint az aktuális százalékérték (value) függvényében.

Ezt a számítást megírni nem webfejlesztés ;)

Maradt egy felesleges rész az előzőben, úgyhogy ezt a verziót ajánlom kiindulási alapnak. Egyébként ha akarsz lekerekítést, az SVG clip path funkciója lesz a barátod.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#5389) inf3rno válasza Karma (#5383) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A d3 csak arra kell, hogy data binding legyen az SVG-vel, és így tudjon realtime frissíteni pl websocket-en ékező szenzor adatok alapján. Ha ez nem szempont, és mondjuk egy szerver oldali script állítja elő az SVG-t, akkor valóban nincs rá szükség (de kétlem, hogy nodejs-ről lenne szó). Persze lehet manuálisan is data binding-ot csinálni, ha neked ahhoz van kedved, nem fog vissza senki.

+1, maga a business logic egy szimpla egyenes arányosság, nem kihívás, ahogy a többi része sem.

@Carasc0

Szó sincs több napról, néhány óra az egész. Amit linkeltem, abban meg csak ugyanúgy át kell állítani, mint Karmájéban, hogy mettől meddig veszed a skálát.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5390) Karma válasza inf3rno (#5389) üzenetére


Karma
félisten

Én inkább angularral mennék/mentem neki, mert bár az is 125 KB (vö. D3 150 KB), ezért a méretért cserébe a teljes feladatot, no meg az esetleges hálózati kommunikációt, meg bármi mást ami egy teljes alkalmazáshoz kell, meg lehet csinálni könnyen vele.

Akkor hűltem el nagyon, amikor próbáltam D3 + NVD3 + angular direktívákkal összerakni háromféle chartot, 500 KB-nyi lib olyan chartokért, amik közelében sincsenek a designer igényeinek... Ezért írtam meg inkább kézzel.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#5391) Carasc0


Carasc0
őstag

A kódból egy kukkot nem értek! De hiába a link. Mindegyik szintező alulról indul. Nekem olyan kell ami középről a 0.-ról indul. Nagyon bonyolult ez nekem. :(

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#5392) inf3rno válasza Karma (#5390) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kinek a pap, kinek a papné. Én azért gondoltam d3-ra, mert az a bevett adat ábrázoló lib, aztán hátha megtetszik neki valamelyik másik ábrázolási mód is. Pl én egy hőmérő adatot, vagy ilyesmit inkább grafikonon látnék szívesen, ahol horizontálisan az idő van. Azt, hogy mire kell, meg ő tudja.

Ezért írtam meg inkább kézzel.

Hát az általános keretrendszerek legtöbbször csak arra jók, hogy gyorsan összeszórj valamit. Ha komolyabb igények vannak, akkor kénytelen vagy egyedi kódot írni hozzá. Sebességben sincsenek ezek a libek ott, mint a kézzel összerakott, bár azért már fordítanak figyelmet az optimalizálásra is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5393) Karma válasza Carasc0 (#5391) üzenetére


Karma
félisten

Tessék. Privátban segíthetek beollózni a célhelyre, mert azért azt se eszik olyan forrón :U, bár gondolom már nincsenek illúzióid erről. De a topikot nem akarom terhelni ezzel.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#5394) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Szeretném JS oldalon is letesztelni a formom inputját:

var illegalChars = /[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/ ;
if(illegalChars.test('obj.value')){
valid = true;
}

Ez viszont mindenre false értéket ad akármilyen adatot is viszek be. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogyha az illegalChars-ban lévő meghatározásból egy sem szerepel az inputban akkor true-t adjon.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#5395) dqdb válasza PumpkinSeed (#5394) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az obj.value szándékosan van aposztrófok között? Mert ha nem, akkor az sok mindent megmagyarázna, és ekkor már csak egy negálás hiányzik:

valid = !/[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/.test(obj.value);

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#5396) PumpkinSeed válasza dqdb (#5395) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Ja igen, ma ilyeneket nézek be, viszont a reguláris kifejezésemmel lehet valami probléma, mert true-t ad arra is ha < van a szövegben.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#5397) Sk8erPeter válasza PumpkinSeed (#5396) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

De a Te kódod szempontjából ez nem is meglepő, mivel ellenőrzöd, hogy van-e a stringedben meg nem engedett karakter, és ha igen, épp akkor valid. Neked pont az ellenkezője kell. Ezért írta dqdb, hogy negálnod kell (nézd meg az ő kódját).

Sk8erPeter

(#5398) PumpkinSeed válasza Sk8erPeter (#5397) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Igen az megvan, csak valamiért nem kaptam meg az input .value értékét és azért nem adott rendesen értéket. De most már működik rendesen, köszönöm a segítséget.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#5399) Zedz


Zedz
addikt

Sziasztok!

A következőn töröm a fejem:

Van egy függvényem, aminek a return értéke legyen mondjuk a username változó. Ezt a user nevet én a fv. elején már létrehozom, érték nélkül. Rögtön a létrehozás után egy ajax kéréssel értéket is adok ennek a változónak. A problémám az lenne, hogy a return előbb adja vissza az undefined értéket, mint ahogy az ajax be tudná állítani azt.

Maga az AJAX jQuery útján történik, így egy lehetséges megoldás az async: false beállítása. Csak ekkor a main-thread foglalt lesz, ezért már a böngésző is sír a konzolban. Esetleg tudtok valami megoldást erre?

Példakód.

(#5400) DNReNTi válasza Zedz (#5399) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szervezd ki az AJAX kérést függvénybe, aztán használd a jQuery when metódust. ;)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.