Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

LOGOUT.hu

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6701) fordfairlane válasza Nefri (#6700) üzenetére


fordfairlane
veterán

Nem értek a Sharepointhoz, de itt valami nagyon nem stimmel.

Ha jól látom, van egy lekérdezés Targetlistről, és két külön update. Egyik a TargetListre, egy meg valami másikra. Minek van a lekérdezés, meg az "if" feltételvizsgálat, ha az update statementek "where" feltételében ott van, hogy mik azok a rekordok, amiket módosítani kell? A lekérdezés eredménye sehol nincs felhasználva az updateknél.

x gon' give it to ya

(#6702) Nefri válasza fordfairlane (#6701) üzenetére


Nefri
csendes tag

Szia!

Ez a kód egy részletete egy ID generálásnak. Az ID pedig úgy néz ki, hogy: (felhasználók által létrehozott elemek száma + "./" + aktuális évszám).

Azért van a feltétel vizsgálat mert csak akkor kell a rekordokat frissíteni ha a rekordokban szereplő évszám és az aktuális évszám nem egyezik (nem is kell az updateben felhasználni csak az update szükségességének megállapításához kell), mivel ebben az esetben frissíteni kell az aktuális évszámot, illetve le kell vinnem a létrehozott elemek számát 1-re. (Az egész esemény akkor hajtódik végre ha a user a Save gombra kattint).

Tehát azért van 2* a "Targetlist" mert az elsőnél csak beolvassa és a 2.nál pedig frissíti is ha szükséges. És igen a where feltételek jelzik, hogy az oszlopok mely mezőit kell frissíteni, jelen esetben mivel csak 1 mezőből állnak ezt az 1 mezőt targetelik ki a where-k. Sharepointpluszban csak where-el lehet targetelni elemeket egy oszlopban vagy pedig ID-val.

Amennyiben nincsen új év simán csak a elemek számát updateli +1-el, de mivel nem ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy amikor 2 updatelést kéne végezni egymást követően, csak az egyiket végzi el, nem akartam ezzel is bonyolítani a megértést.

(#6703) fordfairlane válasza Nefri (#6702) üzenetére


fordfairlane
veterán

Továbbra sem egyértelmű az adatszerkezet. Az eredeti hozzászólásban egy listát írtál, két oszloppal, a kód viszont két külön listát updatel. Méghozzá where feltételekkel updatel, nem ID-val, ami azt eredményezi, hogy függetlenül attól, hány elem (rekord) van az adott listán, egy lépésben az összes olyan listaelemet frissíteni fogja a megadott listán, amelyekre teljesül a where feltétel.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#6704) Nefri válasza fordfairlane (#6703) üzenetére


Nefri
csendes tag

Igazad van félre néztem. Viszont azt a hibát csak akkor írtam bele, amikor próbáltam átjavítani a neveket a postoláshoz, hogy könnyebben emészthetőek legyenek, bocsi. Tehát az összes lista hivatkozás a "TargetList"-re vonatkozik. Tudom esetleg szerkeszteni vhogy a régebbi postomat?

A where-el kapcsolatban pedig nem probléma, ha az összes mezőt frissíti mivel csak 1-van minden oszlopban. Lehet, hogy igazából el is lehetne hagyni, csak nem tudom, hogy akkor alapértelmezett ként az összes mezőt átírná-e vagy sem azt még tesztelnem kell.

Illetve azóta már kicsit beleástam magam a témába és úgy tűnik, hogy a jquery alapból asszinkron hajtódik végre. Így nem igazán várják meg egymást az utasítások, amik sorban következnének. Valószínűleg ebből származhat a probléma, bár jelen esetben valójában mind1, hogy melyik update hajtódik végre hamarabb a kódban, azért továbbra sem világos, hogy végül miért csak az 1-ik mező értékét frissíti.

(#6705) fordfairlane válasza Nefri (#6704) üzenetére


fordfairlane
veterán

Illetve azóta már kicsit beleástam magam a témába és úgy tűnik, hogy a jquery alapból asszinkron hajtódik végre.

Egyrészt az aszinkron végrehajtás nem a jquery jellegzetessége, hanem a javascript engineké, másrészt nincs ellenőrizetlen aszinkronitás. A két update nem várja meg egymást, de a többi sorban, egymás után kerül végrehajtásra (jól is néznénk ki, ha nem így lenne) és ez elvileg nem okozhat problémát, mivel két, egymástól független listaelemen(elemein) hajtódik végre. Ennek elvileg működnie kéne, ezért kérdeztem rá a háttérben levő dolgokra.

A where-el kapcsolatban pedig nem probléma, ha az összes mezőt frissíti mivel csak 1-van minden oszlopban. Lehet, hogy igazából el is lehetne hagyni, csak nem tudom, hogy akkor alapértelmezett ként az összes mezőt átírná-e vagy sem azt még tesztelnem kell.

Hogy érted azt, hogy egy mező van minden oszlopban? Úgy érzem, keverednek a fogalmak.

Hány elem (rekord) van ezeken a listákon (táblákban)? Az elemek hány mezőből (oszlopból) állnak?

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#6706) Nefri


Nefri
csendes tag

Tehát a lista úgy néz ki, hogy első oszlop "elemSzám" {4789} (ezt az egy elemet tartalmazza), második oszlop "aktév" {2016} (ezt az egy elemet tartalmazza) ennyi a lista (2 oszlop, 1 sor). Feladat: Kiolvasni az évszámot és ha nem egyezik a jelenlegi évszámmal akkor az "elemSzám"-ot visszacsökkenteni 1-re, az évszámot pedig javítani az aktuális évre. Tehát ez a kód évente csak 1* kell, hogy lefusson.

Időközben am megoldottam a problémát azzal, hogy találtam egy megoldást, hogy egy .update-en belül írjam át mind a két értéket és nem kell két külön update-et létrehozzak. Viszont ugyanebben a kódban eredetileg volt még egy ID generálós rész is, ahol ezt a két értéket felhasználva hoztam létre az ID-t. Ennek a résznek a frissítést követően kellett volna lefutnia, viszont ezt nem tudtam elérni, hogy megvárja, mindenképpen egyszerre akart lefutni, így végül kénytelen voltam egy másik eseményhez hozzárendelni. Ez ugyan jelenleg megoldotta a problémát, de a jövőben biztos, hogy lesznek esetek amikor, nem lehet így kicselezni a sorrendet. Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha feltesszük, hogy a korábban linkelt kódom megfelelően működik, akkor, hogyan és hová kéne hozzáírnom az ID generálós részt, hogy biztosan az esetlegesen bekövetkező frissítést követően olvassa csak ki a rekordokat?

[ Szerkesztve ]

(#6707) fordfairlane válasza Nefri (#6706) üzenetére


fordfairlane
veterán

Én csak azt nem értem, hogyha, a mostani leírásod alapján, egy lista van, azon egy elem, ami két mezőből áll, egyik a számlálót, másik az évet tartalmazza (és ez így teljesen logikus), akkor hogyan működött az eredeti kódrészleted úgy, hogy néha az egyik update futott le, néha a másik. Az eredeti kódrész ugyanis két külön listára hajt végre két külön updatet.

Egyre zavarosabb ez az egész már nekem, asszem kiszállok ebből. Öregszem vagy nem tudom, mi...

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#6708) sa3ndor


sa3ndor
csendes tag

Keresek egy olyan programot, amelyik tetszőleges időközönként honlapokat szkennelne, az új eddig meg nem talált linkeket kimásolná és listázná pl word fájlba. Konkrétan arra gondoltam, hogy a honlapomon az európai szociális rendszerek változásai érdekelnek és ezek változásait szeretném követni, úgy, hogy ne kézzel kelljen naponta végigkeresgélni, hanem akár naponta automatikusan tudja a program megadott keresési feladatok alapján keresni listázni és megjeleníteni, amit talált. Gépbekapcsolás és programindíítás után persze. Akár nem ingyenes programra gondoltam.Most kezdek programozni tanulni Javascriptet, szerintem ez a szoftver lenne a diplomamunkám, ha még nincsen ilyen kitalálva. Ha valakinél online tanulhatnék az lenne a legjobb, persze fizetnék a konzultációkért, feladatokért, stb. Kösz előre is.

[ Szerkesztve ]

(#6709) DNReNTi válasza sa3ndor (#6708) üzenetére


DNReNTi
őstag

A leirt parameterek alapjan ezt a kerdest lehet inkabb a Java topikban akartad feltenni, nem? :) Amugy nem egy ordoglakat amit te szeretnel, gyakorlatilag egy egyszeru webcrawler, ami adott oldalakrol adott linkeket szed le egy adatbazisba (nem word doksiba!).

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#6710) Doink válasza sa3ndor (#6708) üzenetére


Doink
aktív tag

Ha javascriptben csinálod akkor az Electron lehet a kiindulási pontod. Ettől függetlenül ez a feladat más nyelveken is megoldható (java,c#, scala, stb.) és szakdolgozatnak ennél combosabb dolgokat szoktak csak elfogadni, szóval ezt tartsd szem előtt.

(#6711) Zedz


Zedz
addikt

Szerintem ez egy pár soros python script lesz. Aztán deployold Herokura, beállítod milyen időközönként fusson a script, és már csak a DB-t kell kiolvasni az adatokért.

(#6712) maestro87


maestro87
őstag

Sziasztok!
Ezt hogy tudnám működésre bírni? Böngésző könyvjelző eszköztárára szeretnék egy ilyen google link rövidítőt, de nekem sehogy sem akar összejönni. Hogy kell átalakítani, hogy működjön ott is? :R Régi a cikk, lehet elavult már?

(#6713) n00n


n00n
őstag

Sziasztok!

Van egy belsős oldalunk a cégnél, ahol tételeket rögzíthetünk fel, de csak mindig pár napra előre lehet. Viszont jövő héten én már nem dolgozok, de fel kellene rögzítetlenem valamit jóval előrébb. Írtam az infós srácnak és azt írta, hogy ideiglenes megoldásként menjek az oldalra, majd futtassam meg ezt:
openWindow('22122017')

és erre felkellene ugrania a rögzítőablaknak. Ez egy javascript, ha jól gondolom, de hol kell futtatnom?

(#6714) n00n válasza n00n (#6713) üzenetére


n00n
őstag

Rájöttem: javascript:openWindow('22122017'); :B

[ Szerkesztve ]

(#6715) Doink válasza n00n (#6713) üzenetére


Doink
aktív tag

Akkor ott is erős a szerver oldali validálás :D

[ Szerkesztve ]

(#6716) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Egy valtozoba szeretnek belerakni egy olyan stringet, ami tartalmaz " es ' karaktereket is.

Mi ennek a modja?

Kossz!

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6717) Doink válasza Bici (#6716) üzenetére


Doink
aktív tag

\ Backslash-t kell a karakter elé tenni.

(#6719) Bici


Bici
félisten

Koszi a valaszokat!

Sikerult megoldani. :K

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6720) aviator


aviator
tag

Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó topic-ba írok, egy próbát megér.

Adott ez a weboldal

A kérdés az, hogy lehet-e automatizálni valahogy a következő folyamatot:
- Kattintás a Flights feliratra
- Going to mezőbe adott tartalom beírása
- Kattintás a Search feliratra
- Találati lista másolása és beillesztése excelbe

Valamennyire értek a programozáshoz, de erről sajnos nincs ötletem hogy kéne megoldani.

Segítséget előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#6721) DNReNTi válasza aviator (#6720) üzenetére


DNReNTi
őstag

Seleniummal az elso harom lepes egesz biztosan, konnyen megoldhato. Az Excelbe beillesztes mar necces, lehet en siman kimentenem CSV-be. Aztan azt mar csak meg kell nyitni.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#6722) sztanozs válasza DNReNTi (#6721) üzenetére


sztanozs
veterán

HTA (vagy sima VBS) + Selenium

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#6723) martonx válasza aviator (#6720) üzenetére


martonx
veterán

Vannak online repülőjegy kereső rendszerek, amik biztosítanak API-t a kereséshez. Ezek direkt erre vannak kitalálva, ami neked kell, megkapod az adatot, aztán azt csinálsz vele, amit jólesik.

Én kérek elnézést!

(#6724) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Egy objektum kulonbozo elemeit szeretnem konnyen ertheto formaban valtozoba menteni, hogy azzal lehessen rajuk hivatkozni.

pl.

eletkor: Objektum.Adatok.Felhasznalok.Bela.Eletkor,
nev: Objektum.Katalogus.Szokek.Nagymelluek.Nev,
magassag: Objektum.Lista.Fiuk.Gyula.Magassag

Az Objektum sokfele lehet, es nehez megjegyezni, hogy melyik fajtaban hol talalhato a kert adat, emiatt akarom egyszerusiteni.

Ha egy fuggvennyel olvasom ki, akkor mar a fv. elso lefutasanak idejeben kell lenni egy Objektumnak, de ez nem biztositott, sot a futas kozben folyton valtozik ez az objektum, vagyis sok fele jon letre belole.

JSON-nel nem tudtam megoldani, hogy az idezojelben levo kifejezes az objektum belsejere vonatkozzon.

Mi erre a bevett szokas?

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6725) hiperFizikus


hiperFizikus
aktív tag

Sziasztok !
Írtam egy 8300 db soros programocskát egy közönséges programnyelven, még nincs teljesen befejezve, ezt szeretném átkódolni JavaScript-re, amit aztán szeretnék felrakni egy olcsón fizetős weboldalra. De mielőtt még belevágom magam az átkódolásba, tudnom kellene, hogy a JavaScript-es pl. htm, html, mht fájlokat lehet-e titkosítani úgy, hogy a felhasználók a JavaScript-et semmiképen ne láthassák, de a kiírt tartalmat láthassák is és másolhassák is, a TextArea-jába beírhassanak akármit? Aztán azt is tudnom kell, hogy a JavaScript-es pl. htm, html, mht fájlokat lehet-e sokszorosítás(!) ellen védetté tenni, mert semmiképen sem szeretném azt, hogy a felhasználó sokszorosítsa, ugyanis akkor nincs értelme fizetősé tenni? Van-e olyan neki, hogy az egyik számítógépről nem viheti át a másik számítógépre?
:F

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6726) DNReNTi válasza hiperFizikus (#6725) üzenetére


DNReNTi
őstag

Barmi, ami a bongeszoben megjelenik, az nem titkos, nem lehet masolasvedelemmel ellatni. Mivel a JS-t a bongeszo futtatja, igy ez arra is igaz.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#6727) Jim-Y válasza hiperFizikus (#6725) üzenetére


Jim-Y
veterán

Amit kiteszel a netre azt nem lehet levedeni. A .htm, .html nem Javascript. A javascript az .js. Titkositani nem tudod de kellokeppen meg tudod neheziteni, hogy valaki ellopja/felhasznalja a kodod ha atfuttatod egy programon a mangling-et (~minify, ~uglify) vegez. Hasznalj valami megfelelo licenszet ami ved attol hogy ellopjak a kodod. Nem tudod megelozni, hogy valaki ellopja, de ha bizonyithatoan ellpta es azt mashol felhasznalta es ez ellen a licenszed ved akkor be tudod perelni. Asszem.

(#6728) hiperFizikus válasza Jim-Y (#6727) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Természetesen tudom, hogy a html, htm, mht nem JS, de ezekben van JS, és a problémám a JS-ből fakad!!!
Pl. én a mht-ben nem tudom megnézni a JS-et. ěs nem az érdekell, hogy a bögésző gátolja-e a sokszorozást, hanem az hogy az operációs rendszer gátolja-e az JS-es pl. mht sokszorozódását??? Aztán ciki lenne, ha evvel a problémmámmal ide-oda kellene ugrálnom a topikok közt!!!
:F

[ Szerkesztve ]

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6729) Doink válasza hiperFizikus (#6725) üzenetére


Doink
aktív tag

Ha valamit csak ki akarsz írni amit másolhat akkor ha szerver oldalon állítód elő nem a böngészőjében javascriptel akkor abból a kliens semmit sem lát csak a végeredményt.

Ha nem lehet szerver oldalon előllítani akkor Uglify-olni lehet egyébként, ami annyit jelent hogy nehezen érthetővé teszi a kódot de a működését nem befolyásolja. Böngészőben megjelenített html-t és javascriptet nem lehet sokszorosítás ellen védeni, csak licenszel tudod korlátozni a felhasználási feltételeket.

(#6730) hiperFizikus válasza Doink (#6729) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Hát ez lehangoló, hogy sokszorosítás ellen nem védhetem a JS-es fájlaimat?
Mit tanácsoltok, hogy a programocskámat sokszorosítás ellen hogyan védjem: egy másik programnyelvre írassam át talán?, - akkor melyikre?
:O

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6731) DNReNTi válasza hiperFizikus (#6730) üzenetére


DNReNTi
őstag

Azt lehet csinalni, amit Doink is ir, az erzekeny uzleti logikat szerveroldalra tenni - legyen pl nodeJs, hogy ne kelljen ket nyelvre portolni. Persze nehez ugy okoskodni, hogy tudnank, valojaban mirol van szo. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#6732) Doink válasza hiperFizikus (#6730) üzenetére


Doink
aktív tag

Azért esetedben felmerül a kérdés hogy létezik-e egyáltalán olyan fájl amit lehet védeni sokszorosítás ellen. Szerintem rendre nem az a bevett szokás hogy nem hagyjuk lemásolni, hanem nyugodtam másolhatja de addig nem fogja tudni használni amíg nem aktiválja / beregisztrál és fizet / stb.

[ Szerkesztve ]

(#6733) hiperFizikus


hiperFizikus
aktív tag

Aha, mindketőtöknek kösszönöm, ezek jó ötletek, megfogadom őket! A moderátor az API-t ajánlotta nekem.
:K

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6734) Jim-Y válasza hiperFizikus (#6730) üzenetére


Jim-Y
veterán

Amit a tobbiek is irtak, meg igy latatlanban megmondom, hogy ezt a programot nem javascriptre kene portolni :D Max ugy ha a program jellegebol adodoan csinal valamit egy van egy API elotte. Csinalsz hozza egy kliens-t ami az API-n keresztul hivja a service-t ami egy szerver gepen fut ami meg vedve van. De akkor meg minek portolni javascriptre?!

[ Szerkesztve ]

(#6735) hiperFizikus válasza Doink (#6732) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

No és mi van akkor ha beregisztrál, másolja a fájlt, de nyilvánosságra hozza a jelszót? Akkor mások ingyen fognak tudni regisztrálni a másolatokon!
:((

[ Szerkesztve ]

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6736) hiperFizikus válasza Jim-Y (#6734) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

No és mit ajánlasz, mit tegyek?
:F

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6737) Jim-Y válasza hiperFizikus (#6736) üzenetére


Jim-Y
veterán

Hat nezd, gyarjuk itt a topikban a hozzaszolasokat anelkul, hogy erdemben tudnank neked segiteni, mert nem tudjuk, hogy mit akarsz, mirol van szo, stb.

Az interneten vannak bevett szokasok fizikai termekek ugy mint szellemi termekek eladasara.

Szolgaltatast akarsz arulni?

- kell egy szerver amin a szolgaltatas (kodod) fut. Ilyenkor a kodod el van rejtve a nyilvanossag elol
- kell egy kliens amin a userek elo tudnak fizetni majd ervenyes elofizetessel tudjak hasznalni a szolgaltatast

Termeket akarsz arulni?

- kell egy szerver ahol a termek van
- kell egy kliens amin a felhasznalok fizetni tudnak. Ha fizettek akkor a szerver elkuldi nekik (akarmilyen csatornan keresztul) a fajt/kodot/amit arulni akarsz. Onnantol a kod/file az ovek es azt csinalnak vele amit a mellekelt licensz enged.

Neked kene megfogalmazni, hogy mit akarsz.

(#6738) Doink válasza hiperFizikus (#6735) üzenetére


Doink
aktív tag

Amit te látni fogsz mert aktiválásnál beírod valami adatbázisba és amint gyanúsan sokszor használtak fel egy kulcsot különböző ip/ország/stb helyekről akkor visszavonod a licensz értelmében.

[ Szerkesztve ]

(#6739) martonx válasza Jim-Y (#6737) üzenetére


martonx
veterán

Bocsánat, hogy közbe okoskodok, de mielőtt hiperfizikust (vagy a titkosítandó programját) bárki is komolyan venné, nem ártana, ha az oldalára vetnétek pár pillanatást :)
Tanulságos olvasmány: [link]
Csak hogy el tudjátok helyezni a program komolyságát, amit védeni kellene.

Én kérek elnézést!

(#6740) Jim-Y válasza martonx (#6739) üzenetére


Jim-Y
veterán

Sajnos en emelkeztem ra, nem eloszo fordul meg itt, meg egy masik topikban is volt mar (nem emlekszem melyikben) de ettol fuggetlenul szerintem az jo tema hogy hogyan arusitsuk szellemi termekunk az interneten, szoval mentem a flow-val :)

(#6741) martonx válasza Jim-Y (#6740) üzenetére


martonx
veterán

Igen a téma érdekes, pláne JavaScript vonatkozásában. Véleményem szerint már a felvetése is hülyeség (pláne js vonatkozásában). Ha meg weben akar az ember pénzt keresni, akkor olyat kell letenni az asztalra, amivel ténylegesen értéket teremtünk, ergo egyrészt szívesen fizetnek érte (akkor is ha lophatnák, vagy olyan látogatottságot érünk el vele, hogy van értelme donate-el, netán reklámokkal bepróbálkozni mint pl. jsfiddle), vagy pedig olyan komplexitású, hogy lophatják, de hasznosítani úgy se tudják érdemi support nélkül (lásd kendo UI, meg különböző enterprise frameworkök).

Én kérek elnézést!

(#6742) hiperFizikus válasza martonx (#6741) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Szia!
Nem tudom, hogy mi bajod a portálocskámmal: a tanulmányaim vannak benne listázva. lehet hogy egy-két tanulmányom már régi, de összeségében értelmesek. Pl. a szimulált filozófia kifejezetten nektek való magas szinvonalú szakirodalom. Ha arra gondoltál, hogy erre a portálocskámra nem lehet feltenni JS programot, akkor persze igazad is van, de én nem erre a portálocskámra akarom felteni a JS ptogramomat, hanem egy új portált csináltatni neki. Aztán látatlanban egy 8600 soros programocskát csak úgy kapásból nem minősíthetsz le, mert az csak a te megítéléseden rontja.

A többieknek: nekem bármi megfelelne, ami színvonalasan és egyszerűen teszi a programocskámat, lehetőleg JS kódban biztonságosan fizetősé. Megjegyzem, hogy eddig is sok jó tanácsot kaptam tőletek.
:R

[ Szerkesztve ]

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6743) Zedz válasza hiperFizikus (#6742) üzenetére


Zedz
addikt

Portálocska, programocska... mi a francot olvasok.

(#6744) sztanozs válasza Zedz (#6743) üzenetére


sztanozs
veterán

a fenébe, a kaszácska meg otthon maradt...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#6745) hiperFizikus válasza Zedz (#6743) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Szia!
A portálocska olyan portál, amihez személyes érzelmek kötődnek; a programocska szintén, olyan program, amihez személyes érzelmek kötődnek.
;)

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#6746) Zedz válasza hiperFizikus (#6745) üzenetére


Zedz
addikt

Én ezt értem, de ez egy szakmai fórum. :D

(#6747) Arpee78


Arpee78
senior tag

Üdv, az alábbi indesign scriptben kérnék segítséget.

A script megnyitna egy indd állományt és beillesztene egy snippetet vagy kettőt. A művelet egy része meg is van, csak több indd és snippet van.

Ez így működik is, de csak egy snippetre:
----------------------------------------------
var inddFiles = File("d:/01.indd");
var snippet = File("d:/snippetek/Page_001.idms");

app.open(inddFiles);
app.activeDocument.pages.item(0).place(File(snippet), [0, 0]);
app.activeDocument.close(SaveOptions.yes);
----------------------------------------------

Az indd állományok száma és neve mindig ugyanaz:
01.indd, 02_03.indd, ...

A snippetek száma és neve változó, de a nevük ugyanarra a sémára épül:
Például Page_001.idms snippetet a 01.indd-be kell beilleszteni. A Page_002.idms és Page_003.idms kerül a 02_03.indd-be.

Az indd-k egy részébe nem kerül semmi, egy részébe csak egy snippet, egy részébe pedig kettő is kerül.

(#6748) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!

Régóta leragadtam egy egyszerűnek tűnő feladatnál és stackoverflowon sem tudok választ kicsikarni senkiből, hátha van itt valaki, aki jártas a Chartokban.

van nekem egy ilyen év-hónap-napra bontott objektumom, azon belül a példában az szerepel, hogy az adott napon hány kg halfajta lett kifogva. Ezt az adatot szeretném barcharton megjeleníteni, napi bontásban. Úgy képzelem el, hogy egy napra mutatja a teljes fogást az oszlop, azon belül pedig színekkel halfajtára bontva.

Így néz ki a logból:

Valahogy ebbe kéne megcsináljam. Van ötlete valakinek, hogy hogyan kellene? Egyszerűen sehol nem találok normális tutorialt, csak statikus adatokkal. Ha ezt meg tudnám oldani, akkor valószínűleg ráéreznék a többire is, mert több dologról szeretnék kimutatást. :R

this.barChart = new Chart(this.barCanvas.nativeElement, {

type: 'bar',
data: {
labels: ???,
datasets: [{
label: '# of catches',
data: ???,
backgroundColor: [
'rgba(255, 99, 132, 0.2)',
'rgba(54, 162, 235, 0.2)',
'rgba(255, 206, 86, 0.2)',
'rgba(75, 192, 192, 0.2)',
'rgba(153, 102, 255, 0.2)',
'rgba(255, 159, 64, 0.2)'
],
borderColor: [
'rgba(255,99,132,1)',
'rgba(54, 162, 235, 1)',
'rgba(255, 206, 86, 1)',
'rgba(75, 192, 192, 1)',
'rgba(153, 102, 255, 1)',
'rgba(255, 159, 64, 1)'
],
borderWidth: 1
}]
},
options: {
scales: {
yAxes: [{
ticks: {
beginAtZero:true
}
}]
}
}

});

[ Szerkesztve ]

(#6749) martonx válasza tepenzed (#6748) üzenetére


martonx
veterán

Egy dokumentációt linkelhetnél, hogy mi ez a chart lib, illetve egy jsfiddle-t is, hogy jobb esélyekkel indulhass a segítségekért :)

Én kérek elnézést!

(#6750) Doink válasza tepenzed (#6748) üzenetére


Doink
aktív tag

Mert nem jól adtad meg a dataset-et.
labels: ['1. nap', '2. nap', '3. nap'],
datasets: [
{ label: "ponty", data: [5,8,12] }, // 5 ponty az első napon, 8 ponty a 2. napon, 12 ponty a 3.-on
{ label: "keszeg", data: [1,2,3] },
{ label: "kárász", data: [4,5,6] }
]

jsfiddle

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.