Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) Aramir válasza attiati (#1050) üzenetére


Aramir
őstag

Persze, csak sokra nem mész vele, gondolom nem fogsz bíróságra járkálni ez miatt :D Annyi előnyöd van, hogy nem tud visszaértékelni, szóval nyugodtan bevághatod a negatívot neki, ha nem válaszol vagy húzza az időt.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1052) satumare


satumare
újonc

Legális az ha ebayról rendelek és romániában eladom kaphatok valami büntetést a román szabályok engedik? Nem interneten hirdetem

(#1053) Aramir


Aramir
őstag

[link]

Hát, kíváncsi leszek felfut-e az az oldal majd, meg a jófogás egy kalap sz*r.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1054) TaaT válasza Aramir (#1053) üzenetére


TaaT
veterán

Trollolol mekkora OLX nyúlás anyám borogass :DD

Give them hell Ukraine!

(#1055) Aramir válasza TaaT (#1054) üzenetére


Aramir
őstag

Lesz*rom, ha nyúlás, csak legyen olyan jó forgalom szempontjából, mint az olx volt :D Amúgy van még ilyen olx klón :DDD : [link] ez is: [link]

[ Szerkesztve ]

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1056) batagy válasza Aramir (#1055) üzenetére


batagy
őstag

Hát ez hatalmas, LXO, besz*rok... :DD

(#1057) attiati válasza batagy (#1056) üzenetére


attiati
veterán

akkor már inkább OLIX.hu kellett volna :)

egyébként a globalpiac.hu-n találtam 2013-as hirdetést, szóval nem mai darab és mégse tudott befutni az oldal több év alatt sem

[ Szerkesztve ]

(#1058) huntR12 válasza attiati (#1057) üzenetére


huntR12
újonc

Viszont az LXO-n nem találsz 30 napnál régebbi hirdetést. Az azért elég jó. :)

(#1059) nightzone


nightzone
aktív tag

Sziasztok!

Bizonyos fix áron eladandó termékemből több egyforma darabom is van aminek az egyszerűség kedvéért mondjuk 100 ft lenne darabja. Azt hogyan lehet megoldani a Vaterán, hogy pl 5 db vásárlása esetén ne 500 ft legyen a fizetendő összeg a vevőnek hanem mondjuk csak 450 ft, és 10 db-tól pl 800 ft? A feladásnál csak a szállítási - mennyiségi és/vagy értékalapú - kedvezmény lehet választani, ami nem ugyanaz mint amit én szeretnék.
A másik kérdésem az lenne (a fenti példánál maradva), hogy ha mondjuk 5-9 db-ig 500ft lenne szállítási költség,10 db-tól csak 250 ft, és 20 db-tól már ingyen küldeném, akkor be lehet-e ezt állítani valahol? Thx

(#1060) gerii


gerii
addikt

A Jófogás mekkora egy szarházi mocsok féreg banda, hihetetlen.
Most kaptam mailt, hogy archiválják a hirdetéseim, ha nem VESZEK kiemelést.

Gratulálok a magyar embereknek is, nem láttam évek óta egy olyan céget sem, aki árat csökkentett volna. Mobilszolgáltatók, ez a retek, Vatera, Hahu, Allianz, TV társaságok mind emelnek a semmire (Digi kivétel).

[ Szerkesztve ]

(#1061) nightzone válasza gerii (#1060) üzenetére


nightzone
aktív tag

Ez abszulút nem korrekt szerintem se, ez azóta van a jófogáson amióta felzabálta az olx-et, 3 hónap után vagy megveszed az előresorolást/kiemelést vagy megy a hirdetés az archive-ba. Gratula!! Az előresolorást mindenhol ingyenessé kellene tenni, mert így nem éri meg feltenni senkinek max magasabb áron, de akkor meg a vevő jár rosszabbul mert így rájuk hárul a plusz költség ahogy a bankoknál.

Más: Azt esetleg nem tudja valaki hogy Vaterán mennyi az a hirdetés előre sorolás ha azt választom hogy "Amig el nem adom a terméket" és ez milyen gyakorisággal történik alapból?

(#1062) fery02 válasza nightzone (#1059) üzenetére


fery02
addikt

Szia!

Én adtam már fel úgy hirdetést (régi, törött kijelzős telefont), hogy magába a hirdetés leírásba beleírtam, hogy ha esetleg doboz + tartozékokkal együtt érdekelné a vevőt, akkor ahhoz előre szóljon, mert abban az esetben módosítom a postaköltség árát (nyilván így valamennyivel drágábban) és majd úgy üsse le a hirdetést.

Valami ilyen formát tudnék elképzelni a te esetedben is, nem tudom ez mennyire lenne neked megfelelő.

Más:
Van jelenleg egy olyan vevőm Vaterán, hogy leütötte aug. 4-én az egyik hirdetésemet (azonnal küldtem is neki személyesen e-mailt az utaláshoz szükséges adatokkal) és azóta mintha elveszett volna, választ tőle még nem kaptam.
Tegnapelőtt küldtem neki emlékeztető gyanánt egy újabb mail-t, hogy érdekli-e még egyáltalán a termék, persze arra sem írt még (egyébként van már neki egy negatívja elérhetetlenség miatt).

Ha jól tudom, akkor aukció lezárást követően 21 napom van, hogy sikeresnek ítéljem-e a tranzakciót vagy nem, egyéb esetben automatikusan sikeresnek fog minősülni.

Úgy gondoltam, hogy majd 24-én (ugye még pont 21 napon belül), ha addig sem jön felőle semmi életjel, akkor sikertelennek jelölöm a tranzakciót és küldök neki negatívot az elérhetetlensége miatt.
Ő vissza tud küldeni ez esetben bármiféle negatívot is?
Mert akkor az értékelés részt persze elhagyom.

[ Szerkesztve ]

(#1063) gerii válasza nightzone (#1061) üzenetére


gerii
addikt

Elég hamar visszaszedik azt az 1 milliárdot amit reklámra költöttek a férgek.

A kiválasztott időtartam alatt (3 hét max) a listázások elején fog szerepelni. Amíg el nem adom-nál automatikusan újra aktiválja, tehát óvatosan, mert sokba kerül, ha elfelejted.

(#1062) fery02: Írj egy határidős levelet, ameddig rendezheti az összeget (én 19-ig várnék rá, de úgyse fog fizetni), majd negatív, elég annyit írni hogy x hétig sem fizetett.
Tud értékelni, de ha semmit nem mutat fel vételi szándék gyanánt, töröltetheted erre hivatkozva. Én is osztom ezerrel a negatívokat, nem kell parázni.

[ Szerkesztve ]

(#1064) fery02 válasza gerii (#1063) üzenetére


fery02
addikt

Igen, én már nem egyszer szoptam be a dolgot, hogy automatikus újraaktiváláson voltak a termékek, amik közül a kapósabbnak véltebbeken az új Vaterásként járó 3 db "ingyen" Maximum kiemelés-es csomag volt aktiválva, amikről meg is feledkeztem és bizony keményen megkaptam figyelmetlenségemnek az árát (eddig 3x660 Ft), de mostanra már minden hirdetésemet rendbekaptam.

De szerintem nem én lehetek az egyedüli ezzel a figyelmetlenséggel, szóval nagyon megérheti a Vaterának, hogy ad ilyen ingyen kiemelési módot az újoncoknak, ebből is beszedhetnek elég sokat.

Közben arra is rájöttem, hogy ezek a kiemelések kb parasztvakítások, mert engem pl vevőként is inkább zavarnak, meg eladóként is tapasztalom, hogy marhára nem akar még úgy sem elkelni az a márkás kerékpár gumiköpeny sem, amit jó áron adnék amúgy. :)

Szerk:
Köszi az engem érdeklő témára is a reagálást! :R
Kíváncsi leszek a dolog végére.
Tehát ha negatívot küld, akkor Vaterának panaszolhatok majd (gondolom mellékelni kell az e-mail-es levelezéseket), ez megnyugtató.

[ Szerkesztve ]

(#1065) Aramir válasza fery02 (#1064) üzenetére


Aramir
őstag

Vissza tud értékelni, de ha biztosra akarsz menni, akkor azt tedd, amit itt is írtam: [link]

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1066) fery02 válasza Aramir (#1065) üzenetére


fery02
addikt

Huh, izgalmaknak nézek elébe úgy néz ki. Reménykedtem, hogy nem fog ilyenre sor kerülni pedig.
Köszi!

(#1067) nightzone válasza fery02 (#1062) üzenetére


nightzone
aktív tag

Szia!

Köszi, ez is jó! Közben kaptam infót hogy a "Szállítási sablon létrehozásánál" lehet pl a szállítási ktg-et egyedire szabni, ez is jónak tűnik.
Viszont azt még nem tudom hogy ha én a vételárból akarok mennyiségi kedvezményt adni (nem a szállítási díjból) ha többet visz, akkor hogy lehetne ezt megoldani mert nem akarnám folyton módosítgatni a hirdetést és kérni a vevőt hogy addig ne vegye meg míg át nem írtam a hirdetést. Ebay-en pl ha jól tudom úgy van, hogy a vevő kiválasztja hogy mondjuk 5db-ot szeretne valamiből és egyből a kedvezményes vételár jelenik meg neki, valami ilyesmire gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#1068) fery02 válasza nightzone (#1067) üzenetére


fery02
addikt

Szia!

Igen, ilyen intelligens rendszer nem tudom van-e itt és eBay-en már én is láttam ilyet, de itt ilyennel még nem találkoztam.

(#1069) nightzone válasza fery02 (#1068) üzenetére


nightzone
aktív tag

Szerintem lenne rá igény.
Lehet az lesz hogy a hirdetésbe beírom hogy ha többet vásárol a vevő akkor milyen vételár kedvezmény kap és ha kéri valaki, külön teszek fel egy egyedi fix árú hirdetést az adott termékre.
Bár ez sem a legjobb ugye mert akkor külön díja lesz az újabb feladásnak, szóval ha van még valami jobb ötlet szívesen várom. :)

(#1070) gerii válasza nightzone (#1069) üzenetére


gerii
addikt

Nincs ilyen opció, max azt tudod csinálni, hogy megmondod hogy kevesebbet utaljon a vevő. Így viszont a jutalék lesz kicsit több.

(#1071) nightzone válasza gerii (#1070) üzenetére


nightzone
aktív tag

Szerinted akkor melyik lenne a legjobb megoldás: a hirdetés módosítgatás, új egyedi hirdetés felrakása újabb feladási díjjal, vagy a kevesebb utalás több jutalékkal? Köszi!

(#1072) gerii válasza nightzone (#1071) üzenetére


gerii
addikt

A legegyszerűbb ha nem adsz kedvezményt. ;]
Ha 1-2000 Ft az érték, akkor a kevesebbet utalóst csinálnám, ha 5-10k akkor átírni a hirdetést addig amíg leüti.

(#1073) nightzone válasza gerii (#1072) üzenetére


nightzone
aktív tag

Na igen, az lenne a legegyszerűbb :D
Az 5-10 eft-os kategória lenne az akciós 10-20 db-ra.
Amúgy ha kevesebbet utal a vevő a kiírt fix vételárnál akkor egyébként mért több a fizetendő jutalék, ez valami Vaterás megkötés?

(#1074) gerii válasza nightzone (#1073) üzenetére


gerii
addikt

Az már szép pénz, úgy a többlet jutalék elég sok lenne.

A Vatera csak a leütés tényével foglalkozik, azt hogy mennyit utalgatnak egymásnak a felek nem tudja lekövetni, így ha kevesebbet is utalna neked a vevő, úgy a Vatera felé nem nagyon tudnád bizonyítani ezt (gyakorlatilag nem hinnének neked, mert elcsalható).

(#1075) nightzone válasza gerii (#1074) üzenetére


nightzone
aktív tag

Természetesen csak annyi jutalékot fogok fizetni mint amennyit szükséges/kell.
Ok, így már világos hogy értetted azt hogy "drágább/több", így már kezdem látni a fényt, a végleges forma lassan körvonalazódik.
Köszi a segítséget! :R

(#1076) Aramir válasza nightzone (#1075) üzenetére


Aramir
őstag

Az is megoldás lenne szerintem, ha feltennéd külön-külön a sokdarabos aukciókat, egy aukciót egy darabról, egyet kettő darabról, egyet három darabról, és így tovább, aztán mindenki azt az aukciót üti le, ahány darabot venne, igaz így annyiszor 9 Ft az indítás, de gondolom kevesebbet buksz ezzel, mintha több jutalékot fizetnél a Vatera rendszerének a hiányosságai miatt.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1077) TaaT válasza Aramir (#1076) üzenetére


TaaT
veterán

Nekem is ez az ötletem támadt. :)

Give them hell Ukraine!

(#1078) nightzone válasza Aramir (#1076) üzenetére


nightzone
aktív tag

Ok, köszi!

Arra esetleg valakinek van megoldása hogy Wordből kimásolt szöveget miként lehet beilleszteni feladásnál firefox alatt hogy ne kelljen újragépelni a hirdetések szövegét?

(#1079) Aramir válasza nightzone (#1078) üzenetére


Aramir
őstag

control+v működik, jobb klikk+beillesztés nem.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1080) nightzone válasza Aramir (#1079) üzenetére


nightzone
aktív tag

az működik, de a továbbra kattintva kiirja hogy a szövegben nem engedélyezett elemek vannak stb-stb, pedig semmi mást csak sima szöveget másolok wordből, bosszantó

(#1081) Aramir válasza nightzone (#1080) üzenetére


Aramir
őstag

Ne törődj vele, csak nyomj a tovább gombra megint, nálam is ezt csinálja jó ideje, olyankor is, amikor indítok egy futó aukcióhoz hasonlót, átírok 1-2 szót, aztán kapom ezt a hibaüzenetet.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1082) nightzone válasza Aramir (#1081) üzenetére


nightzone
aktív tag

Ha többször nyomok a továbbra akkor sem enged, ha csak egy sort írok be simán akkor se. FF28-on vagyok, de megpróbálom Chrom-al is hátha, de ilyennel még nem találkoztam.

(#1083) Aramir válasza nightzone (#1082) üzenetére


Aramir
őstag

Akkor passz, elvileg a meg nem engedett részeket a Vatera rendszere törli, ha jól emlékszem írták is, hogy eltávolították a szövegből. FF28 bazirégi, már a 40-es verziónál járnak.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#1084) nightzone válasza Aramir (#1083) üzenetére


nightzone
aktív tag

Igen, valószínűleg ez lesz a gond amit írsz. Nemsokára én is most már frissítem, csak nehezen vállok meg a régi jól belakott felülettől. Azért Chrom-mal megy a dolog rendesen, úgyhogy minden ok! Köszi! :R

(#1085) farkzoli


farkzoli
tag

Szevasztok, egy ideje nem tudom használni a vaterán a keresőt, mikor módosítani akarom a szűrést, mindig kidob 408 request timeout hibával. Firefox 39 és Chrome 44-el egyaránt. Nálam lehet valami gyagya, de mi?

(#1086) gerii válasza farkzoli (#1085) üzenetére


gerii
addikt

Törölj cache-t, stb-t.

[ Szerkesztve ]

(#1087) Melack


Melack
veterán

Hogy tudo aukciót lezárni, ha elérték a minimálárat?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1088) TaaT válasza Melack (#1087) üzenetére


TaaT
veterán

Aszem 24órás zárást lehet indítani.

Give them hell Ukraine!

(#1089) Melack válasza TaaT (#1088) üzenetére


Melack
veterán

Köszi! Előrébb nem lehet hozni? Már holnap elvinné a csóka

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1090) TaaT válasza Melack (#1089) üzenetére


TaaT
veterán

Nem tudok róla.

Give them hell Ukraine!

(#1091) fery02


fery02
addikt

Olyan kellemetlen helyzet adódott, hogy ma mindenképpen sikertelennek kell minősítenem az adásvételt (korábban ugye vázoltam a helyzetet), viszont nem érkezett még e-mailben Vaterás kód, amivel egy esetleges negatív értékelésemet törölni tudhatnám.
Tehát a kérdésem:

Ha most adok neki egy semleges értékelést, van arra mód, hogy azt a nap folyamán még átmódosítsam majd negatívra?
Ugye hátha napközben érkezne kód, amivel biztonságban lehetnék.

[ Szerkesztve ]

(#1092) TaaT válasza fery02 (#1091) üzenetére


TaaT
veterán

Szerintem nyugodtan bevarrhatod a negatívot, ha jön a bosszú negatív akkor az ügyfélszolgálat valszeg törölni fogja ha kéred.

Give them hell Ukraine!

(#1093) fery02 válasza TaaT (#1092) üzenetére


fery02
addikt

Közben már előbb értékeltem és hagytam neki csak egy semlegest (persze szövegesen nyomtam az igazat).
Amíg nem kapok hivatalos Vaterás kódot, nem fogom kockáztatni, hogy becsússzon egy negatív, ügyfélszolgálatokban nem szokásom bízni.

Ha a Vaterának így jó, akkor berakom csak a magam tiltólistájára, ő meg hagy élősködjön tovább büntetés nélkül...

[ Szerkesztve ]

(#1094) TaaT


TaaT
veterán

Nabakker, 28.-án újraindult egy fix áras aukcióm a vaterán és azóta megnézte kettő darab ember. Remek :U

Give them hell Ukraine!

(#1095) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, ha tudja valaki, hogy mekkora az az összeg a vaterás eladásoknál ami után már adózni kell? (a vatera sápján kívül)

[ Szerkesztve ]

(#1096) TaaT válasza bobalazs (#1095) üzenetére


TaaT
veterán

Valami hasonlóra emlékszem. [link]

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#1097) bobalazs válasza TaaT (#1096) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Köszi, a linket, ezek szerint nálam minden oké.

(#1098) attiati


attiati
veterán

rendeles utan a vevo kitalalta, hogy megse kell neki.
elfogadom, de hogyan tudja torolni a rendeleset?
(raadaskent regisztracio nelkuli vevo)

(#1099) TaaT válasza attiati (#1098) üzenetére


TaaT
veterán

Semmit sem kell csinálnia a vevőnek, írsz egy semleges értékelést és kész.

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#1100) attiati válasza TaaT (#1099) üzenetére


attiati
veterán

csakhogy a jutalékot így kiszámlázzák, mivel létrejött az adásvétel, nem?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.