Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#314051) ittakary válasza fery02 (#314050) üzenetére


ittakary
nagyúr

ezt inkább az androidos csodakarkötők topikjából kiindulva kellene kinyomoznod, mert nem sok köze van az iPhone szakmai topikhoz

Xiaomi app van ezekhez a karkötő/órákhoz, szóval működni működik, de innentől már tényleg az adott helyen tudnak segíteni hogy az alapján amit írtál mit tudnának ajánlani

(#314052) MikeWazowski válasza Kbali (#314047) üzenetére


MikeWazowski
addikt

Volt már. Nem segített.

[ Szerkesztve ]

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#314053) MikeWazowski válasza Stauffenberg (#314048) üzenetére


MikeWazowski
addikt

Nem tudom h ezeknél az appoknál a fejlesztő, vagy az ios a hibás.... de idegesítő mindenesetre....

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#314054) fery02 válasza ittakary (#314051) üzenetére


fery02
addikt

Gondoltam annyi köze csak van, hogy korábban is volt már róla szó a topikon belül (ami aztán Garmin vs Apple háborúba torkollott) és ugye engem is olyan szemszögből érdekel, hogy kifejezetten iPhone-hoz lenne használva.

Androiddal természetes, hogy android márka órák jól működnek, bár én már olyanról is egyre többet hallok, hogy valami Xiaomi cucc jobban működik Apple-el, mint Xiaomi-val.

(#314055) Szabi®


Szabi®
addikt

Sziasztok faternak beújítottunk egy xs-t, beállítottuk a face id-t , de viszont gyakran kéri a jelkódot. Ez a a faternak elég macerás mindig bepötyögni. Meg lehet oldani, hogy a jelkódot egyáltalán ne kérje ? Nálam is kéri 11-en, de ln már megszoktam . . .

(#314056) szabonagyur válasza fery02 (#314054) üzenetére


szabonagyur
félisten

A kérdés mit szeretne az órától? Üzenet meg hívás megjelenik mindegyiken (Xiaomi MiBand 2-vel kezdtem, ment vele), az extrább funkciók lehetnek sokszor érdekesek csak.

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#314057) Villa7 válasza Szabi® (#314055) üzenetére


Villa7
tag

nem

(#314058) tuzpenge válasza Szabi® (#314055) üzenetére


tuzpenge
őstag

Nem lehet ilyet. Jelkód mindenképp kell és bizonyos időként és/vagy bizonyos feltételek teljesülése/ nem teljesülése esetén jelkódot fog kérni.

ˣ

(#314059) Szabi®


Szabi®
addikt

Köszönöm, akkor egyszerűbb ha a fater telefonján eleve csak azt állítom be mármint a jelkódot. . 6s-t használt eddig, ott elég volt az ujjlenyomat.

[ Szerkesztve ]

(#314060) Doki42 válasza fery02 (#314050) üzenetére


Doki42
őstag

Szia! Ez elött a 3 as szériából active volt, borzalom volt mindíg kikapcsolt. Most a wacht 4 van minden ok vele.

Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés

(#314061) istnag válasza Szabi® (#314059) üzenetére


istnag
addikt

"6s-t használt eddig, ott elég volt az ujjlenyomat."

Ezt furcsállnám, sőt... Ott is biztosan kellett jelkód.

(#314062) ittakary válasza Szabi® (#314059) üzenetére


ittakary
nagyúr

nem értelek teljesen, egyik pillanatban nem akarsz jelkódot, következőben pedig már azt mondod, hogy inkább csak azt szeretnél :F

mi gond van azzal, ha beállítjátok rendesen a FaceID-t, és ha működik, akkor működik, ha pedig nem, akkor még mindig ott a jelkód (ami mint kiderült teljesen elfogadható számotokra)?

amúgy 99% hogy azzal van gond, hogy nem jól tartja a telefont: meg kell tanítani, hogy hogyan működik, milyen dőlésszögben érzékel, milyen távolságból, kicsit gyakoroltatni vele, és menni fog az

egy kis odafigyeléssel kell az ő részéről, de hamar rá fog jönni, hogy jó dolog az, direkt ne kapcsold ki neki

(#314063) Szabi® válasza istnag (#314061) üzenetére


Szabi®
addikt

Neki ott kódot nagyon ritkán kért. Itt sokkal gyakrabban kell kód. Kár hogy nem oldották még úgy meg, hogy csak akkor kér face id mellett kódot, ha ténylegesen nem működik maga a szenzor, vagy illetéktelen akarja azonosítani magát, és ekkor jönne a kód . . .

#314062 nem tudom mi nem érthető, nem a relativitáselmélet képletét írtam be . . . Van a face id, meg a van a jelkód, ez egy 70 éves embernek macerás, erre írtam, hogy akkor marad a kód, és akkor azt viszont mindig be kell írni.

[ Szerkesztve ]

(#314064) BigBlackDog válasza Szabi® (#314063) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ha bizonyos időközönként nem oldja fel, akkor mindenképpen kérni fog jelkódot, ha jól tudom. Illetve egyébként is, mintha 24 óránként egyszer kérne.

(#314065) divan válasza Szabi® (#314063) üzenetére


divan
senior tag

Én is xs-el kezdtem a Face ID pályafutásomat. Én sem találtam komfortosnak, nekem is sokszor kérte a jelkódot, volt, hogy naponta többször is. Utána 12 minire, majd 13 minire váltottam. És ezeken már úgy működik ahogy annak kell, szinte észre sem veszem, hogy van. 2-3 hetente kéri esetleg egyszer, meg ha valamiért újra kell indítani. Én azért megpróbálnék egy Face ID alaphelyzetbe állítását.
De emlékeim szerint teljesen ki is kapcsolható a jelkód, csak akkor bizonyos funkciók nem működnek.

[ Szerkesztve ]

(#314066) Zsolt,72


Zsolt,72
Topikgazda

Jelkód témához:[link]

Szabi: abban igazad lehet, hogy ha nem megy apukádnak a helyes kezelése, akkor inkább legyen csak egy féle metódus. Nálam az iPhone 11 került apukámhoz és valóban eltartott egy ideig, hogy megtanulja a megfelelő tartást, ahonnan sikeres a feloldás. Esetleg szánj rá egy kis időt, én is többször mutattam meg neki, mire belejött. Ha nem fog menni, még mindig maradhat a csak jelkód módszer.

(#314067) schferenc77


schferenc77
aktív tag

Sziasztok!

Új iPhone-oskét (igazából a feleségem telója egy 13 Pro Max, de én vagyok a házi informatikus, aki mindenhez IS ért), a fórumos bevezető és a kereső után is lenne még pár kérdésem, hátha tudtok segíteni (vagy legalább megerősíteni, hogy hülye, ez így működik, ülj le, egyes :) )

Főleg használati kérdések:
- arra nincs mód, hogy ne kelljen felfelé elhúzni a zárolt kijelzőt, hogy a Face ID-val egyből a home screenre jusson? A face ID feloldást látom (ki lakat kinyílik felül), de akkor is kell egy felfelé húzás a home screenhez. B tervként a hátlapon történő dupla kattintást beállítottam, de a szép az lenne, ha ránéz a telefonra, és kezdőképernyő
- home screen ikonok elrendezése: ahogy észrevettem, nem lehet tetszőleges helyre rakni az ikonokat, szépen automatikusan feltölti őket sorban. Magyarul én azt nem tudtam megoldani, hogy pl a Messenger ikon az jobb oldalt alul legyen, és pl a térkép meg bal felül. Ez by design, vagy beállítás kérdése?
- azt már kigoogliztam, hogy a gyári billentyűzeten nincs felső számsor sehogyan sem (vagy igen?). Oké Swiftkey a barátunk, megy is szépen, de bizonyos szövegbeviteli mezőknél csakazértis visszavált a billentyűzet a gyárira, és bogarászhatom a számokat. Ez is by design?
- jelszó kezelő. Androidról áttérve ugye minden jelszó a Chrome/Google jelszókezelőben van. Oké, azt be tudtam állítani, hogy ez is elérhető legyen, ne csak az iCloud-os (valami ring nevű volt, gondolom az az), de arra van megoldás, hogy mindent átrakjunk/migráljunk a Chrome-osból az iCloudosba (az egyesével felveszem megoldáson kívül)?
- az Apple Pay használatának mi a legkényelmesebb módja mobilos érintésmentes fizetésnél? 1 db hitelkártya benne van, ezek után fizetésnél ránéz a telefonra (Face ID felold), és nem is kell elhúzni a zárolt képernyőt, hanem simán mehet az érintés? Androidnál ujjlenyomatos feloldás után (ami egyből a home screent nyitja ugye :) ) mehetett az érintés..

Előre is köszi, bocs, ha nagyon alap kérdések...

(#314068) divan válasza schferenc77 (#314067) üzenetére


divan
senior tag

Mindenképpen fel kell húzni a zárolt képernyőt, más mód erre nincs.
Rakhatod tetszőleges helyre az ikonokat, csak üres helyet nem tudsz kihagyni közöttük. Hosszan rányomsz egy ikonra, elkezd rezegni mindegyik, és cserélgetheted őket.
Ha érzékeny adatbevitel van (jelszó, kártyaszám stb) csak akkor vált vissza a gyárira. Meg néha máskor is. :) Akkor csak rá kell tapicskolni a bal alsó sarokban a földgömbre és visszavált.
Fizetésnél nem kell felhúzni a zárolt képernyőt. Ránéz a telefonra, kettő nyomás a főkapcsolón, és érintheti.

(#314069) Szabi® válasza divan (#314065) üzenetére


Szabi®
addikt

Ahha, hát most lett nulláról egy xs belakva neki, de lehet megpróbáljuk újra kalibrálni.

#314064 BigBlackDog Neki elég sűrűn kéri, a 3 nap alatt kérte legalább 6-szor, de lehet keveset írtam.

#314066 Zsolt,72 Igen, és ő most mérges :D Nem érti mi itt az újítás, hogy eleve nehezebben tudja használni a telefonját, mint a sima ujjlenyomatos 6s-t. A tartással nincs gond, felismeri az eszköz, csak akkor is kéri a kódot. Nem tudom megérteni én sem, hogy a kód miért kötelező sikeres azonosításoknál is. Neki még az is küzdelem, hogy a bejövő hívások felülre került ugye, egy keskeny sávba . . . lesznek még harcok, csak ilyenkor látszik, hogy bizony bizonyos "újítások" inkább slendrián módon "csakúgy" lettek bele kendácsolva a frissítésekbe, bele nem gondolva abba, hogy az bizony nem mindenkinek/minden korosztálynak ad jobb user experience-t.

(#314070) atala válasza Micsurin (#314028) üzenetére


atala
addikt

Szerintem akkor kell cseréli, ha már úgy érzed, hogy az az akku nem szolgál ki téged.
Nekem most 85%-os, és nekem kibír 1,5-2 napot. Én akkor fogom cserélni, ha már nem bír ki egy napot.

(#314071) divan válasza Szabi® (#314069) üzenetére


divan
senior tag

A feloldott telefonnál felülre került hívásfogadást vissza lehet állítani teljes képernyősre.
Beállítások--> Telefon --> Bejövő hívások --> Teljes képernyő

(#314072) fery02 válasza Doki42 (#314060) üzenetére


fery02
addikt

Én is Redmi Watch 4-et vennék, mert teljesen pozitív iPhone-os vélemények vannak róla, de közben sajnos kiderült, hogy az túl nagy neki, kisebbet szeretne, szóval nem annyira egyszerű… 😁

——————————————

szabonagyur: Semmi extrát nem akar az órától, csak hogy be maradjon le értesítésekről.
Na most sajnos pont a Mi Band szériáról olvastam itt véleményeket, hogy pl valakinél napi 1 vagy többször eldobta a BT kapcsolatot és csak manuálisan tudott visszacsatlakozni és én meg pontosan az ilyen eseteket szeretném elkerülni, hogy lehetőleg ehhez se kelljen nyúlnom, mint ahogy a telefonjához se kell már nagyon, kivéve mikor csekket akar vele fizetni és még mindig mutogatnom kell a lépéseket neki a folyamathoz. 😁

De majd átfáradok valami “kínai android karkötő-óra” topikba.

[ Szerkesztve ]

(#314073) Noxy válasza divan (#314065) üzenetére


Noxy
veterán

nekem is sokszor kérte a jelkódot, volt, hogy naponta többször is

Uan ez volt az 5S TID-l is. Kijött a 6S, és utána már ég és föld volt a külsőség a két TID között. Azért még sunyi módon berakták az 1Gen SE-be.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#314074) szabonagyur válasza fery02 (#314072) üzenetére


szabonagyur
félisten

Lesz jó és rossz példa erre a kapcsolódik vagy sem dologra minden márkával. Ahogy írtam eléggé régóta, több iPhone és MiBand modellel volt dolgom, nekem special nem volt gond.

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#314075) atosan válasza fery02 (#314072) üzenetére


atosan
addikt

Huawei Watch fit, Huawei Band irány is jó lehet. Azokra is nézz rá. Jól működnek iPhone-al.

Maine coon

(#314076) Sungoo válasza fery02 (#314050) üzenetére


Sungoo
addikt

Kicsit hosszab, de Amazfit gts 4 mini.

(#314077) Zsolt,72 válasza schferenc77 (#314067) üzenetére


Zsolt,72
Topikgazda

a szép az lenne, ha ránéz a telefonra, és kezdőképernyő

Ha ez így működne, akkor nem lehetne megtekinteni a kijelzőn az érkezett értesítéseket. Szerintem ez pont így jó, ahogy most van. :)

Az ikon témához: jelenleg található app az Áruházban, ami segít ebben. Pl Widgetsmith. Várhatóan az ősszel érkező iOS 18 verzió már alapból adni fogja ezt a tetszőleges elrendezési módot.

(#314078) Kbali válasza fery02 (#314072) üzenetére


Kbali
nagyúr

(#314079) havri1


havri1
félisten

Ha keresek kontaktot a főképernyőn lefelé húzva, akkor nem keres a "cég" sorban, tehát nem talál nevet. Ha a tátrcsázóban teszem, akkor megtalálja.
Erre van megoldás?
Mert Ti ajánlottátok a főképernyős keresőt, mert így egyszerűbb, csak éppen nem talál meg mindenkit :U

[ Szerkesztve ]

havri

(#314080) fery02


fery02
addikt

Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat és válaszokat óra ügyben! :R
Úgy gondoljuk összegezve, hogy egy Huawei Band 9 lesz végülis kipróbálva.

(#314081) Nescafé


Nescafé
őstag

Üdv
Tesómmal családi megosztás van.
Ő a szervező
Én ha venni akarok valamit az appstore-ből, ő bankkártyáját adja be.
Hol lehet ezt állítani hogy az enyémet adja be?
Vagy nem lehet?
köszi

 iPhone 15 Pro

(#314082) Noxy válasza Nescafé (#314081) üzenetére


Noxy
veterán

Nem lehet. Amúgy meg sztm teljesen mind1, hogy az Apple-nak fizetsz a b..kártyával, vagy a tesonak vásárlás után.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#314083) Nescafé válasza Noxy (#314082) üzenetére


Nescafé
őstag

Végül is igen , köszi azért de jo tudni hogy akkor ugy nem lehet ;)

 iPhone 15 Pro

(#314084) rolkaDb


rolkaDb
aktív tag

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e javaslatotok valami jól funkciónáló kamera védőre(I15)?
Alin találtam baseusból teli üveget, aminek mindenhol van fekete perem. Nem láttam értékelést amiben a vakut említenék, mert amikor régen próbáltam, bizony a vaku megtörte az üveg fényét. (bár annak nem is volt ilyen a peremkialakítása)
Kizárólag magára a lencsére is érdekel javaslat!
Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#314085) esbii22 válasza rolkaDb (#314084) üzenetére


esbii22
őstag

Felesleges rá, csak rontja a képminőséget.

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#314086) Sys85 válasza esbii22 (#314085) üzenetére


Sys85
veterán

Ismerősi körben többen rágyógyultak erre a kameravédő témára, de sosem értettem.
Próbáltam én is régebben párat, de csak rontottak a kamerán, szóval nagyon gyorsan a kukába kerültek.
Plusz még az életben nem karcoltam meg, vagy törtem be lencsét, pedig volt már pártucat okostelefonom és bár vigyázok rájuk nem hímestojásként bánok velük.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#314087) esbii22 válasza Sys85 (#314086) üzenetére


esbii22
őstag

Mindig ezt mondjuk annak, aki kérdezi. Szerintem jó pár bejegyzés van erről. Csak használni kellene a keresőt.

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#314088) havri1 válasza rolkaDb (#314084) üzenetére


havri1
félisten

Nekem ilyen van, nem vettem észre vaku nélküli képromlást, de nem vagyok fotós!
A vakut mindjárt letesztelem.
Amúgy minőségi darab, nekem ez védi a lerakásnál, egy karc sincs rajta még.
Nekem azéret kellett valami védő, mert tok nélkül használom itthon, és lerakásnál félek, hogy karcolódik.
Nem mindig tudom az egérpadra tenni.
Csináltam egy vakus képet korom sötétben, Nem fókuszált eléggé, de a lényeg, nem vakítja be az üveget a vaku.

[kép]

[ Szerkesztve ]

havri

(#314089) rolkaDb


rolkaDb
aktív tag

(#314085) / (#314087) esbii22
(#314086) Sys85
(#314088) havri1

Srácok, mindenki megragadta a lényeget, teljesen más formában, kivéve havri1. Tudom használni a keresőt(-sőt, még a kameravédő negatív hatásáról is van tudomásom-), nem volt építő jellegű komment, azon felül, hogy "jóvanazúgy". Én pedig egy esetleges tapasztalatot szerettem volna látni, amit meg is kaptam. Nem kell hétfő esti morcoskodásba torkollani, Számomra sem szívem csücske a nap.
Összességében köszönöm a segítő szándékot, ez lett volt a lényegi kérdésem! Ilyesmi megfontosálból szeretnék én is kameravédőt, ahogyan Te is használod. Így már bátrabban rendelem meg tesztelésre(Külön köszönöm, hogy időt, s energiát nem sajnálva készítettél képet és meg is osztottad)!

[ Szerkesztve ]

(#314090) jacis


jacis
nagyúr

Srácok van valami megoldás arra, hogy nem ébreszt a telefon?

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#314091) Sungoo válasza jacis (#314090) üzenetére


Sungoo
addikt

Nincs valami fókusz beállítva?

(#314092) Bubaaa


Bubaaa
aktív tag

Üdv! Hogy lehet újraindítani a telefont? Sehol nem találok ilyen opciót. Nem kikapcsolni szeretném,hanem mint a windows,android rendszereken van újraindítás opció.

(#314093) BigBlackDog válasza Bubaaa (#314092) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Mi miatt szeretnéd? Force restart pl. van.

(#314094) Bubaaa válasza BigBlackDog (#314093) üzenetére


Bubaaa
aktív tag

Hárt csak simán jó tesz a rendszernek ha egy két hetente újraindítom. Legalábbis az elöbb emlitett rendszereken.. Kitörlődik a sok szemét. Androidon még egy számláló is van a rendszer infók közt,hogy hány órája fut a készülék.. Ezért gondoltam rá hogy itt is megteszem...

(#314095) M1995 válasza Bubaaa (#314092) üzenetére


M1995
aktív tag

Sirinek mondhatod restart. Amúgy nem szükséges, probléma esetén van még a force restart gombokkal.

(#314096) Zsolt,72 válasza Bubaaa (#314092) üzenetére


Zsolt,72
Topikgazda

Az Assistive touch gombjai közé rakható ki újraindítás gomb is:

De a BigBlackDog linkje mutatja a leggyorsabb módot.

(#314097) Zsolt,72 válasza M1995 (#314095) üzenetére


Zsolt,72
Topikgazda

Az is jó, sőt, még gyorsabb is, mint a gombos mód. Nálam megmaradt a “Hey Siri”, mert megszoktam, utána „Please restart iPhone”, jóváhagyás és készen is van.

[ Szerkesztve ]

(#314098) M1995 válasza jacis (#314090) üzenetére


M1995
aktív tag

Itt egy cikk erről és egy komment azt írja kijelzővel lefele és úgy már tutira ébresztett neki.

(#314099) Bubaaa válasza Zsolt,72 (#314096) üzenetére


Bubaaa
aktív tag

Ez egy jó ötlet. :R Be is állítottam! Köszi az infót!

(#314100) Teasers


Teasers
tag

Köszi mindenkinek. Amit linkeltem spigen tok és sima fólia lesz. Mondjuk elöbb meglesz, mint a telefon, de az nem hátrány. 🙃

Szerintetek, ha meglesz a telefon és leveszem róla a védő fóliát, akkor van olyan tiszta, hogy egyből mehet is rá a spigen fólia, vagy azért kell a takarítás? Eddig mindig maradt bent egy-egy porszem, ami levegősödött. Gondoltam így hátha elkerülhetem. 🤔

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.