Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108095) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Azoknak mondom, akik szerint az XLR-RCA átalakításnak semmi értelme... Meg természetesen azoknak is, akik látnak benne fantáziát, mint én is.

Történt ugyanis, hogy egy "itteni kolléga/cimbora" járt ma nálam, aki hozott magával egy szimmetrikus átalakítót, amit jól ki is próbáltam. :) Az lett a vége, hogy szaladtam a "Kácsába" átszereltetni a Zu Mission IC kábelemen a forrás oldali RCA csatlakozókat XLR-re. Ennyire olcsón még nem jöttem ki egy olyan upgrade-ből sem, aminek ennyire jól hallható eredménye lett volna a hangzásra nézve ... nálam, természetesen. 5e pénzért [link] kaptam jobb/finomabb felbontást/több részletet, jobb/nagyobb teret, jobb beszéd/ének érthetőséget, tisztább/folyékonyabb hangszereket/éneket és több simaságot úgy általában mindenhol a zenében. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyit (ennyire sokat) profitál a rendszerem egyetlen olyan apró módosításból, mint egy RCA csatlakozó cseréje XLR-re. Urak ! Akinek inge, próbálja, mert megérheti. Természetesen csak forrás oldalon érdemes megtenni, ha a forrásunkon van szimmetrikus kimenet, de az erősítőn nincs csak RCA bemenet (nálam ez Pioneer N70A/Primare i22). Fordított esetben semmi értelme.
No offense... aki akarja, az foglalkozzon a dologgal. A többiek lapozzanak inkább. ;)

Ja, kb 6-7 óra után "beállt a hang a helyére". A kezdeti "kissé kevesebb basszusnak" nyoma sincs és még simább minden, mint a forrasztás utáni 1-2 órában. Csak azért mondom, mert a hatás, friss szerelés után, nem teljes értékű az első pár órában, de gondolom, ezt sokan tudjátok.

"csak a zene van"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.