Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#25851) gejala válasza WonderCSabo (#25850) üzenetére


gejala
őstag

Na akkor sorolom. :D

1. A film alapból túl hosszú és túlbonyolított, sok helyen meg már-már idegesítően túlírt a forgatókönyv (minek ennyi szájbarágás és csűrés-csavarás az első felében?). Ez ilyen "Peter Jackson-szindróma", Nolan is (megint) szerelmes lett a filmjébe és azt hitte, a néző is az lesz.
2. A túlbonyolításban elvesznek a karakterek, nincs semmi érzelmi kötődés, egyszerűen nem érdekel mi lesz velük. Próbálták nyomni, hogy Cobb egyetlen vágya, hogy újra lássa a gyerekeit, de engem nem tudott érdekelni a film alatt, mi lesz velük.
Mondjuk ez minden Nolan-filmre jellemző. Hihetetlen precíz, ám kissé túlbonyolított forgatókönyv, de rideg az egész film. Egyszerűen nincs bennük semmi érzelem, még ha elsőre ez nem is így látszik. Ilyen a Memento, a Batmanek és az Inception is.
3. A film ugye alapból egy low-budget thrillernek készült (mint a Memento), de aztán blockbustert kellett csinálni. Emiatt viszont pár jelenetben kilóg a lóláb. Az önmagára hajló utca még oké, mert noha semmi értelme, de jól néz ki. De például a havas lövöldözés nem csak felesleges, hanem béna is. Emiatt unalmas. És sajnos nem ez az egyetlen ilyen.

Ezektől függetlenül a rottentomatoes 87%-os értékelést teljesen reálisnak tartom. 9x-et semmiképp se érdemel.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.