Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-13 17:05:15

LOGOUT.hu

A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6851) Chabe89 válasza TheProb (#6850) üzenetére


Chabe89
addikt

Felesleges még1 tornyot építeni, mert a lakosok számát a Charisma határozza meg. 30 emberke/település a max csalás nélkül, ha jól emlékszem.

(#6852) TheProb válasza Chabe89 (#6851) üzenetére


TheProb
veterán

Neten valami guide azt írta, hogy ha többet rakok le, akkor jönnek még. De akkor CHR-t kell növelni, köszi.
Amúgy 17en vannak jelenleg.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6853) micafighter válasza TheProb (#6844) üzenetére


micafighter
nagyúr

Pénzt szerezni legjobban viztermeléssel lehet, a leghatékonyabb módhoz kicsit intelligenciára is pakolni kell hogy a legjobb viztisztítókat meg tudd építeni. Onnantol rengeteg purified water fog gyülni a workbenchben, azokat kiveszed és azzal barterezel, onnantol nem lesz gondod a pénzzel sem, annyi lesz hogy nem győzöd majd eladni, ezért én egyszerüen csak vittem magammal mindig a vizet és elcseréltem arra ami kellett, meg kifosztottam vizzel az utamba kerülö boltosokat mindig töltényből meg capsbol :DDD

Ez a leghatékonyabb módja, de nem feltétlen a legszórakoztatóbb, például Warton fórumtársunk a kihalt pusztaság intenzív iparosításába kezdett, feltehetően a Fallout világ össztermelésének 99%-a az ő kezében van :DDD A maradék 1% pedig a nyerészkedő víztermelők :D

[ Szerkesztve ]

(#6854) 4264adam válasza micafighter (#6853) üzenetére


4264adam
veterán

Warton a Fallsims feltalálója.

Ezért jár neki a CapsNobel

[ Szerkesztve ]

(#6855) Warton válasza 4264adam (#6854) üzenetére


Warton
őstag

Én inkább a Fallcraft nevet adnám a dolognak. :DDD

(#6856) Desy válasza Chabe89 (#6851) üzenetére


Desy
tag

... az is csalás, amit a gép művel!? Volt már hogy keményen száz fölé tette a lakosság számát majd mindenütt amikor külvilágba mentem illetve amikor elkezdtem keményebben beépíteni a 88-t... illetve amikor csak egy pár emberkével hagytam hátra minden világot... majd hanyagoltam az egészet. Vagy nullára teszi az ágyakat és közel százhoz a lakosságot!? Ezek ugyan megszűntek a v.1.8 -után de ez nekem már azt is jelenti, hogy az eredetileg kiadott alkotást 2/3 részben átírták. Tehát gazdaságilag ez igazából egyáltalán nem kifizetődő még akkor sem, ha a pénz csörgedezett addig is amíg eddig eljutottak.

Ez se feltétlenül különbözik az őrültködéstől, amikor találomra ír valamit a program és ez talán a kitalálója szerint szórakoztató lehet... vagy annak számít?
... szerintem értelmetlen és követhetetlen a valójában nem igazán létező logika. És még ez sincs eléggé tesztelve ahhoz, hogy "csak" élvezhető legyen.

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6857) Warton válasza micafighter (#6853) üzenetére


Warton
őstag

Szerintem a legjobb és leggyorsabb és korlátlan pénzszerzési lehetőség a dinnyézésben van. Csinálsz egy rohadt nagy dinnyefarmot Abernathyiéknél, mondjuk 60 dinnyével, ahhoz 10 lakó kell. A dinnyéket összeszeded és eladod Lucynak az Abernathy farmon 5 capsért, az összesen 300. Nem kell azon aggódni, hogy a vendornak van e lóvéja, nem kell science perk, nem kell magas charisma stb. Semmi sem kell csak pár settler, sok dinnye. Sőt van egy olyan előnye is a dolognak, hogy nem kell ingame időt eltöltened, mert a víz várással, alvással nem keletkezik, ergo capsért neked közben questeket kell csinálnod, vagy építkezned vagy csak úgyhagyni a játékot stb., viszont a növények meghozzák gyümölcsüket akkor is ha alszol vagy vársz.

(#6858) 4264adam


4264adam
veterán

Hónapok óta küzdök a következő problémával:

Indítást követően játék közben 20 percen belül elsötétül a kép és kilép a játék, hang is HDMI-n megy át. Asztalra ledobva újra belépés előtt át kell állítanom a hangot LG IPS FHD(0) / LG IPS FHD(4)-re attól függően hogy a fagyás előtt melyik volt, utána a másikat kell választani mert nincs hang.

Ezzel még tudtam is együtt élni, de ma odáig jutottunk, hogy nem képes az FPS tartani, 20-30 között döcög.

Igen tudom, hogy esetleg malware, de 7 napja telepítettem újra a rendszert, eddig gond nem volt.

Érdekessége a dolognak, hogy mióta nem a zöld boltból van meg a játék (~ 4 hónapja) mindig van valami anomália.

Driverek nem változtak, malware nincs, realtek nem problémázik a háttérben, SSD-n van, van elég tárhely ha a swapba akar bele nyúlni. Esetleg ami szóba jöhet az a Dyling light telepitése a mai napon történt. Más játékoknál nincsenek gondok.

Valakinek valami vélemény a jelenségre?

Szerk: másnak is gond a steames verzio

[ Szerkesztve ]

(#6859) 4264adam


4264adam
veterán

1070 1080-nál is problémás a dolog, beáll a GPU használat 50% alá.

Kezdek mérges lenni a vásárolt termékekre. GTAV accountom jelszavát megváltoztatták emailt módosítottak.. ellopták a rockstar nem ír vissza, most meg még ez is

(#6860) TheProb válasza 4264adam (#6858) üzenetére


TheProb
veterán

Csak F4-nél?

Én is HDMI+TV kombót használok és nincs gondom. Legalábbis ilyen jellegű, nálam olyat csinál néha, hogy random droppol az FPS ~5-re és ott is marad. Ergó játszhatatlan lesz a játék, csak kilépés, újraindítás oldja meg a dolgot.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6861) 4264adam válasza TheProb (#6860) üzenetére


4264adam
veterán

Csak F4, nálam programozási gond nélkül 37FPS tart, rosszabb helyeken pedig a 16-25FPS-t.

Tiltottam a drivert, letöröltem, AB-t, letöröltem a dying lightot, próbáltam windows mode de semmi.

Ami biztos hogy a GPU használat nem megy 41% felé

[ Szerkesztve ]

(#6862) Desy válasza 4264adam (#6861) üzenetére


Desy
tag

... habár ez elsőre vidkari gondnak tűnik..., azért az ilyen sok gond esetén a legjobb orvosság, fogni egy másik hdd-t és feltelepíteni a problémát adó művet majd megnézni mit alkot. :K

"free country"

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6863) 4264adam válasza Desy (#6862) üzenetére


4264adam
veterán

A gondot ez a tákolt régi motor adja ami az F4-et hajtja

Imádom de azért lehet miért szidni :D

(#6864) csab991 válasza TheProb (#6860) üzenetére


csab991
senior tag

Üdv, nálam is hasonló jelenség szokott előfordulni, nem lehet hogy egyszerűen csak megtelik RAM?

(#6865) TheProb válasza csab991 (#6864) üzenetére


TheProb
veterán

Háát. 16GB-t ha telepakolja, akkor ideges leszek. :D Meg most jut eszembe, hogy néztem task manager-t és csak 4.x GB-t evett meg.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6866) bitpork válasza TheProb (#6865) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ettől még lehet kaka a memória kezelése. Nekem olyan átlag 2 óra egyhuzam jáCCás után kezd el szaggatni. Ok, megy a háttérben feszt a torrent, de akkor is.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6867) TheProb válasza bitpork (#6866) üzenetére


TheProb
veterán

Lehetni lehet, de azért kicsit furcsállnám. Főleg, hogy nem tűnt úgy f.kezelőben nézve, hogy ez lenne az oka. Aztán ki tudja.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6868) Desy válasza 4264adam (#6863) üzenetére


Desy
tag

... biztosan igazad van. Ami azt illeti addig megy a játék rendesen, amíg nincs fölötte semmi plusz. Így az 1.9.4 esetében alapból is gyors... de már ki használja csak az alapot, ha rengeteg plusz is elérhető hozzá? Azok pedig olyanok, amilyenek. A probléma tényleges forrása nem mindig van a gyökérnél... néha leteszik a fa tövéhez vagy felviszik az ágak valamelyikére és onnan próbálnak mindenféle dologgal ügyködni.

Na igen, a motor olyan, amilyen. De nekem a madárral is néha vannak gondjaim. Meg magával a rendszerrel. Mi dönti el, hogy hova szálljon le a madár? Gyakran belerepül az építményembe ami azért nonszensz...

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6869) csab991 válasza TheProb (#6865) üzenetére


csab991
senior tag

Nálam csak 8 giga RAM van igaz, de abból megzabbantot 6,7 gigát plusz egy 10 gigás lapozófájlt is. De óránként így is ki kell lépni és újraindítani a gépet mert játszhatatlan. Jó pár textúra mod van fent, a hd textúra pack mellett, nekem a GraFix3 overhaul a gyanús, hogy amiatt ilyen, bár biztosra nem mondanám.

(#6870) cyberkind


cyberkind
félisten

Sziasztok!

Ha jól gondolom a GOTY kb annyi mintha a megjelenéskor valaki megvette volna a Season Pass-es kiadást? Ez esetben nem várok erre hanem megveszem az alapjátékot ami nagyon olcsó szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#6871) Desy válasza cyberkind (#6870) üzenetére


Desy
tag

... nem egészen. Ugyanis ez, már fel illetve kijavított verzió minden dlc-vel. Az pedig nem mindegy hogy valami tudottan tele hibával vagy gyártóilag a főbb dolgok javítva vannak és úgy van ... nos, viszonylag optimalizálva. Várni kell egy ~évet és megvenni féláron. Kivéve a karpereces verziót mert az limitált ... arra 2 évet kell várni...

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6872) cyberkind válasza Desy (#6871) üzenetére


cyberkind
félisten

Mert ha az alapjátékhoz veszek majd SP-t akkor nem ugyanezt kapom mint a GOTY-ban? Megkapott minden patch-et a játék így ha nem nyúltak bele jobban a játékba amit kétlek akkor szerintem ez pont az mint a sima + SP.

Így értettem a kérdést nem az optimalizációra és társaira.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#6873) Csapoati válasza cyberkind (#6872) üzenetére


Csapoati
nagyúr

De, teljesen ugyanaz lesz a GOTY, mint egy felpeccselt alap+SP.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6874) Desy válasza cyberkind (#6872) üzenetére


Desy
tag

... az írt az alapjátékot ecsetelte. Az meg semmit nem tartalmaz ahogy a neve is mondja. A GOTY meg a legújabb mindenből és mert a season pass-nál is újabb ezért nem csak jobban összerendezett hanem vélelmezhetően átgondolt [és nem csak újranevesített és újracsomagolt]. Talán, ez nem csak az új csomagolással derül[het] ki, hanem esetleg játék közben is. Ha valami sok darabból áll, abban sok a hiba lehetősége is. Ha pedig egyben van, akkor csak települ és máris élvezhető...
Ahogy olvastam a steam verzióra elkezdtek panaszkodni ... mint ha valami nem lenne ott rendben. Én nem tudhatom... de mindenki maga dönt a dolgai felől.

Egyébként meg mindenki úgy dönt, ahogy... az ő dolga.

Én inkább mást tartok fontosabbnak... mint a mit. Például, hogy mennyire játszható vagy sem. Milyen a kínált látványvilág. Mennyi a létrejött-generálódott hiba benne. Működik e a terminálom, vagy sem. Működik e a madár a léghajóra utazáshoz vagy sem. Nálam az ilyen apróságok a fontosak mivel ha már elkészültek ezek a lehetőségek, akkor elvárná az ember, hogy használatba is jussanak. Ezek, az első javítgatásokig működtek, majd .... felejthetőek lettek. Mert ha például "nincs madár ami fölvisz", akkor ... az a játék csődje. :K
Vajon ilyenkor hogy részesülők kárpótlásba [támogatásba].... ha egyébként kilátás sincs rá?

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6875) TheProb


TheProb
veterán

Nekem ma megint azt kezdte el, hogy szó nélkül kilép a játék. Semmi előjel, semmi hibaüzenet. Mint ha alt+f4-et nyomtatm vna... Kiszabott idegesítő...

+1: Pályák töltésének gyorsítására nem tud valaki valamit? Hiába van SSHD-n a játék már, így se tölt gyorsabban...

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6876) Csapoati válasza Desy (#6874) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Ne haragudj, de ez hülyeség. Ilyenkor fogják az alapjáték legújabb verzióját plusz a dlc-ket, és ez megy a lemezre. Semmivel sem lesz több, mint az SP tulajok jelenlegi verziója.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6877) Desy válasza Csapoati (#6876) üzenetére


Desy
tag

... talán igazad van, talán nincs. Nekem nem egy alkalommal volt, hogy többször kellett újratelepíteni a játékot illetve más programot, mert állítólag "az nem lehet hibás". Csak a telepítő hibázik... vagy az sem. Mivel az sem hibázhat. Vagy egy, vagy nulla és kész... Aki téved az ő dolga, aki meg nem... boldog. A lényeg, nekem a végeredmény számít és a hozzá vezető út legyen ésszerű, egyszerű és problémáktól mentesített.

Mindenképpen az a jó, ha valakinél minden szuper. [...és ha másként van, az meg az ő dolga] Ha valaki szeret vacakolni az ő dolga. Élvezze és töltse el boldogsággal. :K

... upsz! Szerintem, nincsen olyan, hogy alapjáték legújabb verziója. Csak olyan van, hogy alapjáték. Azt pedig 2015. november 10. adták ki.

Return to the Wasteland on September 26 with Fallout 4: Game of the Year Edition. Ez pedig egy komplett retusálás...

[ Szerkesztve ]

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6878) Csapoati válasza Desy (#6877) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Az alapjáték legújabb verziója a legutóbbi patch-csel javított.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6879) TheProb


TheProb
veterán

Kicsit nagy a feje... :DDD [link]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6880) cyberkind válasza Desy (#6874) üzenetére


cyberkind
félisten

Szerintem megvárom amíg kijön a GOTY aztán ha nem lesz új sor Steam-en akkor semmi lényeges nem változott a játékban csak rápakolták a játékot +SP-t (nyilván a legújabb frissítéssel) ahogy a Dark Souls 3-nál is. :)

Paranormal Cocktivity

(#6881) Warton válasza Desy (#6877) üzenetére


Warton
őstag

Nagyon meglepődnék, ha a GOTY egy picit is eltérne az SP verziótól.

(#6882) Desy válasza Warton (#6881) üzenetére


Desy
tag

Én, biztosan nem tudom ellenőrizni, de ha te igen, akkor hajrá. Attól, hogy esetleg valaminek azonos a mérete, még nem jelenti azt, hogy teljesen azonos a tartalom is... bár el tudom képzelni, hogy nem lesz azonos a méret.

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6883) Venyera7


Venyera7
senior tag

Sziasztok!

Elkapott a játék kb.: 2 órája töröltem le, hogy véget vessek a függésnek, de már telepítem vissza... :DDD :W
Kérdésem az lenne, hogy melyik az a mod, amelyikkel az eredetileg nem bontható épületeket is lehet bontani/javítani?

(#6884) TheProb válasza Venyera7 (#6883) üzenetére


TheProb
veterán

Sose értettem, hogy a törlés mitől megoldás a "ráfüggésre"... :D

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6885) bitpork válasza Venyera7 (#6883) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ismered a nexusmods-ot, nem? Igaz h ezzel halálra is vagy ítélve de ezzel mind együtt élünk :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6886) Chabe89 válasza Venyera7 (#6883) üzenetére


Chabe89
addikt

Scrap Everything vagy Spring Cleaning. Azért az ilyen modoktól előforulhatnak furcsaságok, szóval óvatosan.

(#6887) sqpp válasza Desy (#6882) üzenetére


sqpp
őstag

Inkább ne szólaltál volna meg, már ne haragudj, de irgalmatlan nagy baromságot írtál, ez kb olyan mint amikor azt írják, hogy a közösség javít ki minden hibát, hát rohadtul nem mindent, csak amit esetleg a Creation Kit korlátai nem engednek, azt javítja ki a közösség,

Ettől függetlenül nem ugyan az, mint amit annó adtak ki, ha megnyitod egy Creation Kit-el a játékot sok minden másképpen lesz.

(#6888) Warton válasza sqpp (#6887) üzenetére


Warton
őstag

Jajj ugyan hagyjad már, Desy egy üde színfoltja ennek a topicnak. :DDD

(#6889) 4264adam válasza Warton (#6888) üzenetére


4264adam
veterán

A Fallout4 goty tartalmazni fogja a Fallout 5 0.5.67 Beta kiadást is, ezt mindenki tudja ;]

(#6890) sqpp válasza 4264adam (#6889) üzenetére


sqpp
őstag

Tudom, hogy poénnak szántad, nem is azért írom, csak ugye még ha erre a motorra építenének se tudnának már sok mindent kihozni, hát így is csoda volt ez, 3-hoz képest azért sokkal szebb. :DD

[ Szerkesztve ]

(#6891) Venyera7 válasza Chabe89 (#6886) üzenetére


Venyera7
senior tag

Köszönöm szépen a segítséget. Mire gondolsz, bugokra?

(#6884) TheProb

Én sem, azt hittem nem fog hiányozni/ vagy nem fog működni a régi mentésem. Tévedtem.

(#6885) bitpork

Ez azt jelentené, hogy még jobban ráfüggők? ;]

Más:

High Resolution Texture Pack-ot érdemes felrakni?

[ Szerkesztve ]

(#6892) Chabe89 válasza Venyera7 (#6891) üzenetére


Chabe89
addikt

Hát helytelen eltávolátásnál a mentésedet is hazavághatja például. természetese ezek ritka esetek, de benne van a pakliban. Ezen kívül előfordulhat, hogy hiába bontasz le valamit egy idő után újra megjelenik lebegve a nagy semmibe.

"High Resolution Texture Pack-ot érdemes felrakni?"

Nem. Sok helyet foglal és nem is lesz tőle sokkal szebb a játék. Modok többre képesek szerintem.

(#6893) micafighter válasza Venyera7 (#6891) üzenetére


micafighter
nagyúr

A hivatalos hd textura pakkra gondolsz? Azt nem, majd esetleg pár év mulva mikor erösebb vga-k lesznek :)

Nexusmodson viszont vannak jo textura pakkok.

[ Szerkesztve ]

(#6894) Venyera7


Venyera7
senior tag

Értem, köszi a válaszokat. :R Annyi lenne még, hogy felrakok a telepeseimre más fegyvert és egy-két fast travelig rajtuk van, utána leszedik. Ez akkor probléma amikor támadás éri valamelyik települést és ököllel mennek védeni. Ez nálam jelentkezik vagy másnál is fennáll ez a hiba? Ruháknál ez nem jelentkezik.

[ Szerkesztve ]

(#6895) TheProb


TheProb
veterán

Amúgy kinek milyen FPS-en megy a game?
Én kicsit keveslem a konfigommal a ~60 FPS-t FHD-ban, full maxon, HD text packkal. Próbáltam kikapcsolni .ini-ből a vsync-et, de úgy meg olyan, mint ha "bespeedezne" a game, 1-2 rész teljesen felgyorsul. Pl. a lockpicking.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#6896) Chabe89 válasza TheProb (#6895) üzenetére


Chabe89
addikt

60 FPS felett hajlamos megőrülni a motor.

(#6897) micafighter válasza Venyera7 (#6894) üzenetére


micafighter
nagyúr

Töltényt is adsz a telepeseknek a fegyverek mellé? Egy darab vagy talán egy tárnyi elég nekik lőszerböl, az kitart nekik örökké :)

(#6898) Venyera7 válasza TheProb (#6895) üzenetére


Venyera7
senior tag

Azért néhol nálam beesik bőven 60Fps alá, de játszható.

(#6897) micafighter

Jah azt nem szoktam... :W :D

[ Szerkesztve ]

(#6899) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Sziasztok!

Most vettem meg életem első Fallout kiegészítőjét a Far Harbor-t, csak sztem béna vagyok, mert nem ott kezdődik a játék. A főmenüben látom, hogy installed, de csak load game (lvl 56-os vagyok a főjátékban és ki van pörgetve) vagy new game van. New game meg ugye új játékot csinál. Hol bénázhatok? Vagy oda kell menni valahova? Előre is köszi!

Üdv,
Vikthor

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#6900) crue válasza Vikthor (#6899) üzenetére


crue
őstag

Az alapjáték térképén kezdődik egy küldetés az egyik kikötőben és onnan lehet átmenni Far Harborba.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.