Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Asus G551 notebook

Hozzászólások

(#1668) Patrick76496 válasza Hawaii2249 (#1655) üzenetére


Patrick76496
őstag

Köszi a választ! Nekem most valami 350.x-es verzió van fent, ebben még nincs benne a 2 Ill Gotten patch. A GTA 4-nél is emlékszem, hogy volt egy javítás, ami javított a teljesítményen, talán az 1.0.7.0. Viszont a trainer nagyon visszafogta a teljesítményét az előző gépemen. Az a baj, hogy sajnos nekem nem eredeti a GTA 5, így le vagyok maradva a frissítésekkel. Pedig nagyon kéne az a Coil Brawler. :DDD Most viszont Win10 alatt szinte gondtalanul fut. Csak néha kifagy a modok miatt gondolom, plusz még ez is kiakad, ha tapadóbombákat vagy aknavetőt használok.

A touchpaddel nekem nem volt gondom, egyből talált rá egy másik drivert. Talán nekem is az ELAN volt az alternatív driver, de nálam nem volt vele baj. Mostanára meg a régit is megtalálta szerencsére.

Én viszont nem teljesen vagyok megelégedve a W10-zel. Most már konkrétan WiFi-ről jobban jön a net, mint kábelről. Ha a vezetékes netet haszálom, állandóan ledobál TS-ről, meg WoT-ból is. Amin pedig végképp kiakadtam az az volt, hogy egyszer le szerettem volna tálcára tenni a WoT-ot és teljesen kiakadt a gép. Csak az újraindítás segített. Kb 10-15 Chrome weblap lehetett megnyitva a háttérben, meg egy VLC, de ilyen körülmények között semmi gond nem volt 8.1 alatt...

A másik meg, hogy rosszabban futnak a YouTube videók, pedig direkt beállítottam, hogy a nagy VGA-ról menjenek. Ha elkezd megtelni a RAM (már csak 1-1,5 GB van szabadon) nem folyamatosak, pár másodpercekét kiakadnak egy hajszálnyi pillanatra. Ilyen sem volt 8.1 alatt.
És a Realtek Audio Driver sem megy, meg a hangszínszabályzós ASUS progi, külön W10-re pedig még nem találtam.

De legalább most már a GTA jó, 2 óra játék után sem kezd el szaggatni (ennél többet meg úgy sem játszok egyszerre vele). A grafikát is felvettem, az FPS is oké. Nagyjából egyedül ezért érte meg feltenni..

(#1656) Tesla93: Ismerem, nekem is tervben volt, hogy azt veszem, ha ilyet nem kapok, de végül ezt kaptam. :)

Ilyenkor milyen hőmérséklet van nálatok kb? Tudom hülye kérdés, csak azért, mert amíg nem volt ilyen meleg az idő, addig 8.1 alatt Turbo Boost-tal is jól futott. De amúgy érdekes, mert az i7-es CPU még jobban melegszik, így elméletben a tiednek még hamarabb kéne throttlingolnia. :F

Azóta viszont kikapcsoltam a TurboBoost-ot és most teljesen jó (mióta a W10 is fel lett rakva). Azok a dolgok is jól működnek, amiket az előző fórumtársnak írtam? Igazából eget verő problémák itt sincsenek, csak egy cseppet zavar ez a néhány visszalépés a 8.1-hez képest. Összességében mondjuk elmondhatom, hogy megérte frissíteni. Neked is köszönöm a választ!

(#1658) blue_23: Kösz a választ! Neked milyen oprendszered van? Be van kapcsolva a TurboBoost? A fenti módosításokkal most már nekem is jó, a VGA hőmérséklete hasonló, mint nálad.

(#1660) kurtzyx: Én a Digiprimenál vettem, egyik informatikus ismerősöm ajánlotta őket. Itt fórumon viszont sok rosszat hallottam róluk. Végül magyar billentyűzetű gépet kaptam, szóval a gariztatással sem lesz gond elvileg. Viszont 2 hibája van a gépnek. Egyik az, hogy a touchpad picit döntve van elhelyezve, bár ennek ellenére tökéletesen működik. Az már az ASUS hibája, hogy ilyen hülyén egybe alakították ki... A Dell N5110-esem tp-jét sokkal jobban szerettem. Erre van hogy rányomok véletlen, mert túl nagy a nyomáspontok felülete.
Másik probléma az, hogy a kijelzőnek egy nagyon kicsit sárgás az árnyalata. Ezt külsősként lehetetlen észrevenni (teljesen hidegre vettem a színek hőmérsékletét). Csak akkor van gond, ha visszavált normálisra, ami GTA 5 közben jön elő mindig. Amúgy legtöbbször a "rossz" színekkel működik, de együtt lehet vele élni.
- - - - - - - - - - - -
Még néhány kérdés:
- GTA 4-gyel játszik/játszott valaki ezen a laptopon?
- Az normális, ha hibernált üzemmódban a bal külső USB csatlakozó áramot ad az egérnek (vagy akárminek, amit rádugok)?
- Tud valaki valami tippet/segítséget a fent leírt Windows 10-es problémákra?

[ Szerkesztve ]

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Asus G551 notebook
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.