Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19124) Keresztapper válasza VD (#19036) üzenetére


Keresztapper
senior tag

(#19036) VD

Személyhez fűződő jogok megsértése esetén, tekintettel arra, hogy a kérdést a Posgári törvénykönyv szabályozza, polgári per indítható, amennyiben az alábbiak teljesülnek:

"Ptk. 80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés.
(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges.
(3) Az eltűnt, valamint a súlyos bűncselekmény miatt büntető eljárás alatt álló személyről készült képmást (hangfelvételt) nyomós közérdekből vagy méltánylást érdemlő magánérdekből a hatóság engedélyével szabad felhasználni."

Így tehát a vádhatóságot hagyjuk csak, polgári perben túl nagy szerepük nincs.

Ettől függetlenül nem szép dolog a hívások rögzítése, de sajnos van olyan helyzet, amikor szükséges lehet és az sem igaz, hogy a bíróság előtt haszontalan volna. Ugyan kizárhatják a bizonyítékok sorából, de volt már olyan per (pl családjogi), ahol érdemi szerepe volt a döntéshozatalban.

(#19056) Verhóó

Szerintem itt többen is tudnak, ha egy kicsit visszaolvastál, vagy a keresőt használtad volna, még kérdezned sem kellene.

(#19111) RazorGTR1

"Jó cucc az a Dia, én pl. egy HD2-re nem is raknék Androidot, csak WinMo-t Ez csak úgy eszembe jutott, ne keresd az összefüggést"

Ez nagyon érdekelne. Kifejtenéd, hogy a HD2-re miért nem tannél androidot?

[ Szerkesztve ]

http://palscoffeetech.com/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.