Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9401) velizare válasza TTomax (#9400) üzenetére


velizare
nagyúr

ó, ezek a grafikonok nagyon sok helyen sántítanak, ha csak így kiragadjuk őket a képből. együtt, kontextusba helyezve értelmezhetőek megfelelően. anélkül hangulatkeltésre és félrevezetésre kiválóan alkalmasak.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#9402) smkb válasza velizare (#9397) üzenetére


smkb
őstag

A dgpu piac éventekb 60 - 70 millios. Ennek a 80%-át uralni annyit jelent, hogy kb te viszed el 50 millió dgpuból a profitot.Mindössze csak ennyit jelent.Nagy biznisz ez még mindig.

(#9403) velizare válasza smkb (#9402) üzenetére


velizare
nagyúr

afaik legalább kétszer ennyi, de ez akkor is egy rohamosan csökkenő piac, year-to-year összevetésben 20%ot közelítő mértékben. a desktop pc-k piaca ennek "csak" a harmadával zsugorodik évente. 2008ban volt a csúcson a dgpukat tartalmazó gépek eladása az összeshez képest, most annak kb. a fele - százalékban, nominálisan meg még kevesebb.
az belépő kategóriát megfojtja az apu/igp, a közepet meg a konzol. igazából a professzinális felhasználás mellett a közép-felső és a felsőkategória az, ahová érdemes termékekkel kijönni. és mivel az amd a másik két piacon (konzol és igp/apu) érdekelt, ezért nyugodtan ellehet akár még 20%os piaci részesedéssel is. az applenek kb. ugyanekkora részesedése van a smartphone piacból, és egész jól elvannak vele. az amdnél sem retardáltak dolgoznak csak.

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#9404) FollowTheORI válasza velizare (#9403) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Mondjuk a mobilpiacot kár idevenni, mert ott eleve tengernyi szereplő van... és az Apple a maga 20-30% eladásával gyakorlatilag piacvezető (gondolom itt az operációs rendszerre gondoltál amugy)... itt meg az AMD nem az (makó jeruzsálemtől).

Naná hogy egy piacvezető elvan... főleg hogy a bevétel és a profit igazán nagy része pont az applehez csorog.

Ha az AMD olyan szituba lenne mint az apple ezzel a 20%-al, tapsolnának nekik és a részvényeik szárnyalnának, meg pezsgőzne naponta a vezérkar kb. :DDD

Sajnos a AMD nézőpontjából egyre szarabb a szitu minden fronton: [link]

Quick highlights:

AMD’s overall unit shipments decreased -25.82% quarter-to-quarter, Intel’s total shipments decreased -7.39% from last quarter, and Nvidia’s decreased -16.19%.
The attach rate of GPUs (includes integrated and discrete GPUs) to PCs for the quarter was 137% which was down -10.82% from last quarter, and 26.43% of PCs had discrete GPUs, which is down -4.15%.
The overall PC market decreased -4.05% quarter-to-quarter, and decreased -10.40% year-to-year.
Desktop graphics add-in boards (AIBs) that use discrete GPUs decreased -16.81% from last quarter.

Eladnak mondjuk 400 millió PC-t, abból csak kb a negyede, tehát 100 millióba van diszkrét GPU. Aztán hogy ebből még külön mennyi az ami ér is valamit, tehát mid-high end legalább... nos nem sok, amin haszon is lenne (nagyobb).

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#9405) velizare válasza FollowTheORI (#9404) üzenetére


velizare
nagyúr

az applet azért hoztam fel példának, mert a piaci részesedésük kb. ugyanannyi, és csak felsőkategóriás készülékeket gyártanak a mobil piacra. megfelelően megválasztották a termékpalettájukat, és sz@rrá keresik magukat.

a linkelt cikk meg elég jól alátámasztja, amit írtam. repkednek a -10%ok, és nem csak az amd kapcsán. hogy egy évente negyedével kisebbedő ("Total discrete GPU (desktop and notebook) shipments from the last quarter decreased -17.07% and decreased -26.27% from last year.") tortából most 22% vagy 18% a részem, az egyformán siralmas, de az ötszöröse is az lenne.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#9406) imi123 válasza velizare (#9405) üzenetére


imi123
őstag

Nyilván belassult a piac.
CPU-nál is egy 4-5 éves CPU-val bőven el lehet játszani.
Nem az érdeklődés csökken a DVGA-k iránt hanem nem nagyon éri meg +5%-ért +50 ezret fizetni.

Az Nvidiának azért megy jobban mert egy olyan réteget céloz meg akik hajlandóak a kis előrelépést is bőségesen megfizetni.Most az AMD is ezt a stratégiát választotta.Meglátjuk mit hoz a 16nm.Ha látványos javulás lesz megfizethető áron akkor lehet az a réteg aki még elvan a 7950 és GTX 660-al az is elgondolkodik a váltáson.

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#9407) decibel válasza velizare (#9405) üzenetére


decibel
aktív tag

What's your point?

Arról volt szó, hogy az AMD részesedést veszít. Változtat ezen, hogy közben a dgpu piac csökken? Nem.

"you are a monkey poo-poo"

(#9408) velizare válasza decibel (#9407) üzenetére


velizare
nagyúr

a dgpu részesedéscsökkenésnél sokkal nagyobb bukta van azon, hogy a teljes piac mekkora mértékben zsugorodik.
valamint, hogy változtatniuk kell a termékpalettájukon, hogy erre reagáljanak, és ahogy ezt az nvidia is tette. a 900as desktop sorozat 6 tagból áll (a 700as 12ből, oemeket nem számolva), viszont ebből a hatból 4 felsőkategóriás (970, 980, 980ti, titan x). valami ilyesmi kellene az amdnél is. fury x, fury, fury nano, plusz még 3. jelenleg 9 van bejelentve, az említetteken túl r7ből 360, 370, r9ből 380, 390, 390x, és a fury x2, bár ez utóbbi lehet majd oem lesz. hiába fogy jól esetleg a belépő és a mid-range, ha kicsi rajt a marzsuk.
ráadásul a 390 390x és a fury nano teljesítményben várhatóen nagyon közel lesz egymáshoz. imo 390 és 390x kuka, a mostani állás és a nano várható teljesítménye mellett értelmetlen termék. 380 maradjon a 200 usd kategória miatt, és a többire is van oem rendelés, szóval akár maradhatnak is, mert úgyis gyártani kell. kivéve a 370, annak szerintem ez lesz a hattyúdala.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#9409) schawo válasza velizare (#9397) üzenetére


schawo
titán

Ez egy vicc.
Minden intel cpuban ott van a gpu, tehát eladásnak minősül, mégis élete végéig inaktívan pihen. Semmi jelentősége. Az intel pontosan nulla darab dgpu-t ad el. Csak hogy értelmezni tudjuk, hogy mennyit is ér az a kétharmad.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#9410) smkb válasza velizare (#9408) üzenetére


smkb
őstag

Pontosan. Erről van szó, jól látod. Az AMD a saját magának feladott házi feladatot, hogy az akár saját apui által kannibalizált alsó közép kategória dvgai helyett, a vásárlókat eltolja a felső közép - felső kategória felé, így a kisebb darabszámmal akár nagyobb profitot is termeljen. Ezt a feladatot látványosan nem tudták megoldani. Velük szemben az NV nagyon ügyesen. Ezekben a piaci mozgásokban mindig nagyon rugalmasak és ügyesek voltak. A 970 és 980-al hatalmas marzzsal kaszálnak, mivel előállításában ezek a vgak középkategóriás költségűek, de piaci áruk szerint meg feljebb vannak. A középkategóriát szinte alig akarták lekövetni... elég sokára jött ki a 960, a 950-re meg majd egy évet kellett várni a 980 után.

Egy 390X bekerülési költsége sokkal magasabb, mint egy GTX980, ráadásul olcsóbban is kell adniuk, így sem fogy. Voltak erről valahol valami számok, hogy az NV magából a 970-ből többet adott el, mint az egész R9 széria együtt. Amúgy ezeket az NV negyedéves pénzügyi beszámolói is alátámasztják, ahol Jen Hsun Huang ki is emelte tán 2 negyedévvel ezelőttiben, hogy az eladásaik erősen megugrottak a felső közép kategóriában, ennek köszönhető a gpu üzletág további profitnövekedése, az összesített dvga eladás csökkenés ellenére.

(#9411) rocket


rocket
nagyúr

Penteken jon a DX12 patch az ARK: Survival Evolved jatekhoz.

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#9412) daveoff válasza rocket (#9411) üzenetére


daveoff
veterán

- DirectX12 Mode for Windows 10! Approximate +20% perf

Na erre kíváncsi leszek! :K Lehet csinálok egy mérést még előtte, hogy legyen összehasonlítási alap.... :K

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#9413) Yllgrim válasza daveoff (#9412) üzenetére


Yllgrim
őstag

Jo ez a jatek? Megeri egyaltalan egy merest szanni ra?

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#9414) daveoff válasza Yllgrim (#9413) üzenetére


daveoff
veterán

Eddig egyszer indítottam el, de akkor sem sikerült felmennem egy szerverre se, szóval fogalmam sincs. :D Amúgy dicsérik a játékot...

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#9415) Abu85 válasza daveoff (#9412) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Lehetséges az UE4-gyel. Ennek a motornak legendásan szar a DX11-es PC-re írt leképzője. Ez egy jó alap lesz arra, hogy megtudjuk mit tud a DX12 rosszul optimalizált motorral, mert eddig low-level elérést csak optimalizált motorokkal láthattunk.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9416) Titanone válasza rocket (#9411) üzenetére


Titanone
tag

Na erre én is kíváncsi leszek. Nekem is meg van a játék, de még radeon hd 7850-el próbáltam és eléggé nem bírta.(low-on szaggatás) Mióta megvettem a 980-at, nem raktam fel.

(#9417) schawo válasza Titanone (#9416) üzenetére


schawo
titán

Én is azért tettem félre, mert a 750Ti nagyon szenvedett vele. Meglátjuk.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#9418) jani04


jani04
aktív tag

Az Intel kitaposná a lelket mindkét"riválisból"ha nem lenne számára hátrányos.Szerintem ennyi ez az nvidia vs amd dolog.
Két kofa marakodik a harmadik fél által számukra meghagyott részen.Sajnos.......
A többi csupán szimpátia kérdése.

(#9419) schawo válasza jani04 (#9418) üzenetére


schawo
titán

Intel? Á. Messze van tőle, mint Makó.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#9420) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Olvastátok az AMD remek árazását? :DDD Annyi lesz a Fury Nano, mint a FuryX.... LOL? :C

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#9421) hszilard666 válasza h1mpi (#9420) üzenetére


hszilard666
veterán

Vicc az egész. Hangos is valszeg forró is, nem hiszem hogy ebből 10 darabál többet adnak el :D

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER, ZOTAC GTX 1060 6GB tinyurl.com/yh5zwxf2

(#9422) #Morcosmedve válasza h1mpi (#9420) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Én azt olvastam, hogy áttolták 480$-ra. :U

© asszongya'hogy

(#9423) h1mpi válasza #Morcosmedve (#9422) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Az is 170 000 Ft lesz kis hazánkban. Amúgy azt érzem, hogy a HBM memória gyártási költsége horribilis összeg lehet, azért nem tud lejjebb menni az AMD az árakkal.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#9424) imi123 válasza hszilard666 (#9421) üzenetére


imi123
őstag

Best fuj...illetve best buy :)

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#9425) #Morcosmedve válasza h1mpi (#9423) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Szerintem 1:1-ben lesz az ára a legolcsóbb 980-akkal, ha nV tartja az árat, a Nano meg lesz normálisan kapható, Fury-val is az a "baj", hogy nincs...így nyilván nem lesz olcsó - Skylake esete.

Szerk.: ebben egyet értek, hogy a HBM drága nekik, de ki van ez találva.

[ Szerkesztve ]

© asszongya'hogy

(#9426) Malibutomi válasza hszilard666 (#9421) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

75 fok a temp target, es hangosnak sem mondhato az eddigi infok alapjan. De majdnem eltalaltad.

Kivancsi leszek a tesztekre, meg hogy mire kaphato lesz is ennyi marad-e az ara.

(#9427) imi123 válasza #Morcosmedve (#9425) üzenetére


imi123
őstag

Nagyon jó kis kártya lenne ez.De az árazással nagyon mellé lőttek szerintem.
Mire lesz értékelhető mennyiség belőle addigra jönnek a 16nm kártyák is.
3 típusnál kellene a szűkös HBM ram mennyiséget felosztaniuk.Ráadásul saját maguknak csináltak konkurendciát.A 3 típusba még bele sem számoltam a csúcs 2 magost.

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#9428) keIdor válasza h1mpi (#9420) üzenetére


keIdor
titán

Nem úgy volt, hogy azért is jó a HBM, mert olcsó? :DDD Jó értem én, majd ha felfut a gyártás, csak nehogy az AMD-nek ez a fránya első generációs HBM hozza el a csődöt, mert afelé haladnak, vicces árakkal dolgoznak. Jövőre jön a 90:10 részesedés.
Mondjuk ugyanez volt régen az X2-kel is, volt pofájuk elkérni érte irtózatos összegeket. Ez lenne ez a csupa nagylelkű kedves cég, mi, akik nem akarják lehúzni a népet? ;] Áhh, dehogy...

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#9429) shteer válasza keIdor (#9428) üzenetére


shteer
titán

A nyák es a táp olcsó, a HBM még nem olcsó, az interposer drága.

..szerintem jónak tűnik

(#9430) füles_ válasza keIdor (#9428) üzenetére


füles_
őstag

Azért annyira ne legyél biztos a 90:10-es részesedésben,mert még a DX12 alatt összefoshatják magukat a Maxwellek ;]

(#9431) h1mpi válasza füles_ (#9430) üzenetére


h1mpi
nagyúr

valószínűleg összefossák magukat... :U már a csődre készül az nVidia....

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#9432) Malibutomi válasza füles_ (#9430) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

AMD-nek ez a lepes sehogy sem jott ki jol, pont kozel a csikszelessegvaltas, emiatt nem is volt ertelme gondolom egy full uj lineupot kihozni. Viszont ha meg jobbak is a kartyaik DX12 alatt, mire ez tenylegesen kiderul(hetne), es lesznek jatekok addigra mar a tobbseg kivar a valtasra, nem fogjak kidobalni az NV kartyakat hogy valtsanak. Meg az hogy annyival rosszabbak lennenek az NV-k szerintem nem realis jovokep.

(#9433) keIdor válasza füles_ (#9430) üzenetére


keIdor
titán

Nem is a Maxwell fogja ezt elhozni, hanem a Pascal. :))

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#9434) füles_ válasza keIdor (#9433) üzenetére


füles_
őstag

Honnan tudod hogy olyan jó lesz a Pascal?Szerintem késni is fog,ha tényleg GCN tudása lesz akkor nagy valószínűséggel többet is fog fogyasztani.Ugyanolyan pofáraesés lesz mint a Fermi.Persze ez csak az én véleményem. :)

Most jönnek a vérbeli NV fanok akik hősiesen beállnak az NV elé és megvédik.

(#9435) h1mpi válasza füles_ (#9434) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Nem kell megvédeni... Az elmúlt évek alapján nagyon úgy néz ki nem Neked lesz igazad és az nVidia eléggé tudja mikor mit csinál. (szemben az AMD-vel, aki össze vissza adja ki a vga-kat a lehető legrosszabban időzítve)

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#9436) mcwolf79 válasza füles_ (#9434) üzenetére


mcwolf79
veterán

"Most jönnek a vérbeli NV fanok akik hősiesen beállnak az NV elé és megvédik"

Ez az AMD-fanok ismérve, hogy a realitást nélkülözve foggal-körömmel védik az AMD-t.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#9437) h1mpi válasza mcwolf79 (#9436) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Egybe olvastam az aláírásod azzal, amit írtál és igen meglepődtem :DDD

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#9438) füles_ válasza h1mpi (#9435) üzenetére


füles_
őstag

Az elmúlt évek alapján nagyon úgy néz ki nem Neked lesz igazad és az nVidia eléggé tudja mikor mit csinál

KB 7-8 év után most mondom azt hogy pár NV kártya megéri az árát.Eddig az én szemszögemből AMD uralom volt 7-8 évig.Mindig olcsóbban adták ugyanazt a teljesítményt több vRammal.
De az ATI-t ismerve nem fog sokáig tartani ez az NV uralom.

(#9439) h1mpi válasza füles_ (#9438) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Az a baj (és ez baj tényleg), hogy kb. akkora harc, mint amikor rányit a Tescora a kis közért... CPU fronton mindent visz az Intel, dGPU fronton meg 82%-ban az nVidia. Honnan lesz pénz fejleszteni stb?

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#9440) imi123 válasza füles_ (#9438) üzenetére


imi123
őstag

Ilyen eladásokkal ne várj csodát.
Csoda hogy még talpon vannak.

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#9441) cyberkind válasza füles_ (#9438) üzenetére


cyberkind
félisten

Mondjuk ha ez a várva várt csoda, amit DX12-nek hívnak korábban jön, nem is lenne akkora probléma, de most már nehéz lesz, vagy lehetetlen.

Paranormal Cocktivity

(#9442) ->Raizen<-


->Raizen<-
veterán

Az összes komolyabb AAA játék nv-s. Én akkor szakítottam végleg az amd vonallal amikor láttam milyen gyászos és grafikailag is bugos a project cars fx 6300 procival meg r9 280 karival. Intel meg nv és semmivel sincs már problémám.

(#9443) Yllgrim


Yllgrim
őstag

Ide is linkelem, nem tudom mashol csinaltak-e mar hasonlot (biztos), a tenyleges Nano eredmenyek majd a jovo heten Nano-val.

AMD vs NVIDIA-hoz meg addig jo, amig tudunk errol beszelni, a tobbi meg porhintes. Van egy kozos pont am a ket taborban: mindenki szeret a PC-jen jatszani/dolgozni/alkoto munkat vegezni (vagy csak pornot nezni), attol fuggetlenul hogy milyen alkatreszekbol rakta ossze... :) :R

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#9444) Televan74 válasza ->Raizen<- (#9442) üzenetére


Televan74
nagyúr

Most az Intel és Nvidia reklámját hallották kedves nézőink. :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#9445) -Solt- válasza Televan74 (#9444) üzenetére


-Solt-
veterán

Ami elég gyérre sikeredett! ;]

www.smart-bus.hu

(#9446) h1mpi válasza Televan74 (#9444) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Csak a 82%-ből egy kis rész mondta el az igazságot ;]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#9447) imi123 válasza h1mpi (#9446) üzenetére


imi123
őstag

:C

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#9448) füles_ válasza ->Raizen<- (#9442) üzenetére


füles_
őstag

És pont ezért nem lehet egy AAA játékot normálisan végigjátszani mert NV-s.És ez nem csak AMD kártyákon

Project Carsban is izzadnak az AMD kártyák.Amúgy is a 200-as szérián kevés jó aftermarket hűtés van.

(#9449) ->Raizen<- válasza Televan74 (#9444) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Attól még igaz. A driveres hibákról ne is beszéljük, meg az x. patch után működő játékokról. Az előző komolyabb gépem ami amd-s volt csinált érdekes dolgokat, bekapcsolás után sötét maradt a képernyő és úgy maradt, resetre hozta csak be a wint, aztán az r9 290 néha összebaszta szivárványosra a képet úgy állt fel a win 8.1. Never again AMD!

(#9448) fules:)) A project cars sokkal jobban fut azonos beállításokkal a mostani i7-es gtx 860m-es notimon mint az előző amd-s asztali gépemen, ott több pályán 20 fps alá is benézett az fps most meg stabil mint a beton.

[ Szerkesztve ]

(#9450) Televan74 válasza ->Raizen<- (#9449) üzenetére


Televan74
nagyúr

r9 290 -el vannak problémák azt az AMD alaposan elkúrta.Melegedtek,bs, stb.A új kissé módosított szériával már jóval kevesebb a probléma.

Proci szinten teljesen igazad van. Én a 3570k -m óta várom hogy az AMD bizonyítson.Volt két APU -m(6700,7850k) második gépnek,de voltak az igaziak.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.