Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-11 07:35:32

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40101) Danecay válasza RubbishBin (#40096) üzenetére


Danecay
őstag

Anno egyik munkatársam vett egy T150-et és Project Cars 2-ozni próbált PS4-en és emlékszem, hogy panaszkodott, hogy mennyire nem tud vele menni mert folyamatosan keresztberakja magát, instabil az autó, stb. Mivel nincs konzolos tapasztalatom, nem tudtam neki segíteni, persze az kiderült, hogy megközelítőleg nem áll annyi beállitás rendelkezésre mint PC esetén. Javasoltam neki, hogy hozza el a kormányt és próbálja ki nálam a játékot, nézzük meg milyen különbséget tapasztal. Erre aztán sohasem került sor, végül eladta a kormányt, később a PS-t is.
Ha lenne rá mód és lehetőség, lehet ebben az esetben is az lenne a célravezető ha emberünk kipróbálná a játékot a kormányával PC-n, hogy ki lehessen zárni az egyes dolgokat ami a tapasztalt jelenséget okozhatják, mint pl. a kormány hardveres problémája, megfelelő beállítás, esetleg a játék PS-es portja, amit lehet inkább kontrollerre optimalizáltak, mint kormányra, nem tudom.

(#40102) mmdms válasza fatal` (#40098) üzenetére


mmdms
addikt

Ugyanilyennek ereztem elsore en is a g27et mint amit DaniV8 ir, amig 200° ra volt allitva az elfordulas...+1 a rossz kormanybeallitasra. Kis kormanyszog eros ffb es ringatja a kormanytmagatol.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#40103) Joshi válasza Danecay (#40101) üzenetére


Joshi
titán

Baromság. Haverom csak PS-en nyomja. Ha elhívom egy napos Rallyra vagy pálya autós bulira (PC), mindenkit szétcsap. Ekkora kontraszt nincs a két platform között ez tuti biztos. Én is játszottam PS3 és PS4 játékokkal.

(#40104) GalaHU válasza Joshi (#40103) üzenetére


GalaHU
őstag

+1
Komplett, több hetes bajnokágot toltam le Dirt :Rally-ban Xboxon, volt különbség a PC verzával hasonlítva, de semmi olyan amit nem lehetne korrigálni. Vagy mondhatnám PS4Pro-n a GTS-t, ott volt pár verseny amit nem tudtam kontival megcsinálni, rádugtam a Fanát, aztán pikk-pakk meglett...

Szerényebbek a lehetőségek, de nem játszhatatlan egyik konzolos cím se! Egy Viperconcept nevű YT, szinte csak konzolon nyomja és durva időket megy...

[ Szerkesztve ]

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40105) GalaHU válasza DaniV8 (#40093) üzenetére


GalaHU
őstag

Dani, nem kell megsértődni...

Tegyél már fel néhány kèpet, vagy még inkább videót (jó lesz telefonnal is) a beállításaidról meg a konkrét problémádról, tuti hamar kiszúrjuk mi a gond.

A leírás alapján nem megy, könnyen lehet hogy egyes fogalmak alatt is mást értünk, láttunk itt már ilyet.

Jól működő és rendesen beállított kormánnyal nincs olyan hogy az egyenes vonaltól alig eltérő íven a kocsi “izeg-mozog”, keresztbeáll....

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40106) Danecay válasza Joshi (#40103) üzenetére


Danecay
őstag

Csak egy felvetés volt. Tény, a munkatársam újonnan vette a kormányt, így elvileg ez nem okozhatta a problémát. A legtöbb esetben én is alap setup-al próbálkoztam és én nem tapasztaltam ilyet PC-n. Egyébként pedig éppen itt a topikba írta valaki fentebb, hogy mennyi panasz van a konzolos ACC-re a külföldi fórumokon is, akkor miért ne lehetne a sima AC-ra is? Persze magam is azt gondolom, hogy nem lennd reális ekkora különbség, hiszen akkor a kinézettől eltekintve nem is ugyanarról a játékról beszélnénk.
Persze emberünktől a több felvetés közül szinte semmire nem kaptunk választ, még arra sem, hogy a virtuális kormány együtt forog e az igazival? Egyáltalán milyen nézetből vezet, mert mondjuk chase kameranézetből tényleg rossz lehet kormánnyal menni, de biztos ez is szokható :))

[ Szerkesztve ]

(#40107) Yahhher válasza Danecay (#40106) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Szia.

Én nyomom xbox/pc vonalon is az assetokat. Xbox acc-vel van rendesen baj, de nem az irányítással, az rendben van. Nekem az AC is rendben van, pedig szoktam csak úgy körözni, tuti nem a konzolos AC a szar Daninál. Amiről ő beszél, olyannal én sem találkoztam, jobban járna mindenki, ha tenne fel videót.

Üdv B.

(#40108) juuzer


juuzer
addikt

Sziasztok!

Szeretnék venni egy kormányt PC-hez és Xboxhoz. Alapvetően F1 2020/Forza 7 és újonabban Assetto Corsával játszom. Bár utóbbi egyszerűen élvezhetetlen kontrollerrel. Ezért is gondolkodtam egy kormány beszerzésén. :)

Nézegettem párat, amiket igazából kinéztem:
- Logitech G920
- Logitech G923
- Thrustmaster TMX Pro

Az lenne a kérdésem, hogy melyiket ajánlanátok? Újonnan szeretném megvenni őket, a G920 most 85k néhány helyen, a 923 meg 120k. (A Thrustmastert elengedtem, a Logitech jobban tetszik.) Alapvetően a G923 nagyon tetszik és ha jól tudom, a fékpedálon is javítottak. De kicsit soknak érzem a felárat jelenleg a G920-szal szemben.

Viszont annyi rosszat olvastam a G920 pedáljairól, hogy nem merem megvenni. Viszont alap gamingre meg tényleg nem szeretnék egy jobb Thrustmaster vagy esetleg Fanatec kormányra beruházni, mert nem látom értelmét.

Előre köszönöm a segítséget. :)

[ Szerkesztve ]

Vamos a la playa.

(#40109) fatal` válasza juuzer (#40108) üzenetére


fatal`
titán

G920 ugyanaz, mint a G29 (eltekintve a gumitól a pedálban, illetve a ledsortól a G920 keményebb), 1-2 ezer forintnál nagyobb árkülönbséget szvsz nem ér.

Ha veszel mellé váltót, akkor a Logi mellett szólhat az olcsó H váltó még.

A TMX-szel nincs tapasztalatom, de nem vagyok benne biztos, hogy a Logi a jobb cucc.

(#40110) juuzer válasza fatal` (#40109) üzenetére


juuzer
addikt

Köszi! :)

Hát jelenleg kb 35 ezer forintos különbség van a G920 és az xbox-os G923 között. Ezért is vacillálok. A váltó jelenleg még nem szempont.

A G920-at és a 29-et próbáltam, igazából tetszettek, bár a fék tényleg fura volt. De nem vagyok egy nagy szimulátoros, de határozottan élvezetesebb lenne kormánnyal játszani. Lényegében ezért se akarok olyan nagyon sokat költeni rá.

A Thrustmaster TX leather edition meg kb annyiból jönne ki, mint egy G923 + állvány.

A TMX Pro igazából nagyon műanyagosnak tűnik, meg jobban tetszik a Logiban, hogy a kormány bőrrel van bevonva.

[ Szerkesztve ]

Vamos a la playa.

(#40111) speed471 válasza juuzer (#40110) üzenetére


speed471
aktív tag

Szia, nem rossz a logi, de picit darál, illetve középen van holtjátéka ami igen csak rontja a jatékélményt, nekem logi g29 van....
Nagyon sokat szenvedtem a beállításokkal, sikert 90% be állítani, de még mindig vannak pillanatok a kormánybál amit nem igazán tudok hova tenni, ez valószinüleg a fogaskerék hajtásnak köszönhető.

Ha szeretnéd nálam tesztelheted....rallyban már kikapcsoltam a feedbeket annyira idegesítő, másrészt időnként beszitáltatja az autót :D
Azt megfigyeltem hogy a driveren nagyon sok múlik... kicsit fejleszthetnének rajta.
Kaptam itt tipet mit hova állítsak, még nem volt időm tesztelni, Forza 4-el szórakoztam hétvégén.
A kormány fogása nagyon jó, a pedálokkal nekem semmi gondom, rallynál azért erőteljesebben használom, bírja a kiképzést.
A H váltó nagyon tetszik, ami negatív hogy a teteje gagyi... illetve R állásban néha nehéz betenni...
De ha belejösz pontosan lehet vele váltani.
A kormányon az F1 váltó nagyon jó, nem vág...

A led rajta nem minden játéknál működik sajnos, pedig amikor vettem ez szempont volt.... a g920 xbox-hoz van ezért a gomb kiosztás mindig egyértelmű pc-n :)
A g923-ról azt javaslom nézz videót, van róla magyar is.. ott a kormány majdnem mindig rászkódik mert a trueforce vissza adja vizuál hang alapjan... vagy mi az isten :D
Engem idegesítene, nem akarnék egy vibrátort, pedig szemeztem vele és sajnos még mindig nem képesek szíjhajtással gyártani, ugyan azt a lerágott csontot szopogatják!

Utolagosan már nem vennék logit, valószinüleg ki fogok próbálni egy Thrustmastert, abból is vagy a T300 vagy egy Ts-xw-t.

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40112) fatal` válasza speed471 (#40111) üzenetére


fatal`
titán

Fanaleds és elég sok játékban életre kel a led :)

(#40113) Danecay válasza juuzer (#40108) üzenetére


Danecay
őstag

Amennyiben a Logitech mellett döntöttél, szerintem semmi nem indokolja a 35e Ft-os felárat a G923 mellett. Nekem G29-em volt és semmi problémám nem volt vele PC-n és én speed471-el szemben egyáltalán nem szenvedtem a beállításokkal, persze lehet mert más játékokkal használtuk, bár mondjuk én elég sokat kipróbáltam, de jellemzően inkább pályautózok. A pedálok terén szerintem technikailag semmi különbség nincs a G29, a G920 és a G923 között, még a Logitech oldalán is copy-paste a technikai leírásul. Arról, hogy a G920-ban nincs gumitámasz nem volt tudomásom, de lehet, mondjuk sokakat alapból idegesít is és első dolguk az eltávolítása pl. G29 esetén, amit véleményem szerint rosszul tesznek, mert miután hozzászokik az ember, sokkal jobban adagolhatóvá teszi a féket és lágyul is még valamit a használat során, én kifejezetten szerettem benne. Van mondjuk ez a DUAL CLUTCH dolog amit eldöntesz, hogy fogsz e használni vagy sem, de ezt sem minden játék támogatja, de ez inkább szoftveres megoldás.
Ha a féktől eltekintünk, akkor mi maradt a G923 javára? A hangzatos TRUEFORCE, amit igazából senki nem tud pontosan, hogy mi :) (na jó biztosan vannak olyanok), de ha megnézed a kormány hivatalos oldalán, 7 db. olyan játék van összesen ami támogatja azt, és hogy ez mennyit tud hozzátenni egy fogaskerekes technológián keresztül, megint csak kérdés.
Mondjuk, ha már vacillálás tárgyát képzi a 120e Ft-os G923, akkor talán érdemes lenne elgondolkodni egy Thrustmaster TX-be, amivel minden bizonnyal garantáltan nem lőnél mellé és vélhetően a legjobb élményt adná a felsoroltak közül, és bár ez szubjektív, de szerintem egész mutatós is :)

(#40114) GalaHU válasza juuzer (#40110) üzenetére


GalaHU
őstag

Az örök klasszikus, G923 témában, ezek alapján könnyű eldönteni megér-e +35k-t...

https://www.youtube.com/watch?v=q_pDCfaQMAM&ab_channel=GamerMuscleVideos

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40115) fatal` válasza Danecay (#40113) üzenetére


fatal`
titán

"A pedálok terén szerintem technikailag semmi különbség nincs a G29, a G920 és a G923 között, még a Logitech oldalán is copy-paste a technikai leírásul"

De van, de minimális. A G29/G920 pedáljaiban egy gumi van, amitől elég kemény a fék (bár szerintemez nem baj, szaturáció lejjebb kicsit és kész), sokan ezt kiszerelték belőle, ezért a G923-on változtattak és egy progresszív rugóra cserélték.

Egyébként +1, szerintem is inkább a TX.

(#40116) speed471 válasza fatal` (#40112) üzenetére


speed471
aktív tag

Vágom, nagyon jól nézz ki, és nem mondtan olyat, hogy egyik játékban sem működik. :))
Nem rossz a logi, inkább vannak benne fura idegesítő dolgok!
Nálam pl a kábel kivezetés nem lóg ( erre páran panaszkodtak ) a pedálra, mert a vázhoz oda van fogatva gyorsközözővel.

Ami talán ellenne szólhatna hogy le kell csavarozni a vázról, ha ki kell venni a pedált vagy váltót... de ez nem érdemleges.
Mivel mást nem próbáltam, csak az itteniek tapasztalataira tudok hagyatkozni ezért sorrendben logi, thrustmaster, fanatec.
Kérdés ki mivel mennyit játszik.
Korábban leírtam ha rally akkor fanatec kézije felejtős, a thrustmasteré jobb.. a fanatec kormánya viszont ütős!

Olyan összeallítást láttam hogy a thurstmaster kézije, többi fanatec...
Sajna fanatec-et jelenleg nem lehet kapni, meg gondolom a garanciáztatása sem egyszerű, és persze fontos szempont az ár!

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40117) Danecay válasza fatal` (#40115) üzenetére


Danecay
őstag

Ezért is írtam, hogy technikailag :) Egy gumi, vagy rugó nem változtat a pedálsor technológiáján, mind ugyanaz a szerkezet. Továbbá én is leírtam amit Te is leírtál:

"Arról, hogy a G920-ban nincs gumitámasz nem volt tudomásom, de lehet, mondjuk sokakat alapból idegesít is és első dolguk az eltávolítása pl. G29 esetén, amit véleményem szerint rosszul tesznek, mert miután hozzászokik az ember, sokkal jobban adagolhatóvá teszi a féket és lágyul is még valamit a használat során, én kifejezetten szerettem benne."

Mondjuk akkor a #40109-ben elírtad a dolgot, mert azt írod, hogy:

"G920 ugyanaz, mint a G29 (eltekintve a gumitól a pedálban..."
most pedig:
"A G29/G920 pedáljaiban egy gumi van, amitől elég kemény a fék"

Ezért is írtam, hogy nincs tudomásom a 2 kormány pedálja közötti eltérésről, ami persze könnyen lehet az én hiányosságom is, de már engem is összezavartál :)

(#40118) iceman007 válasza juuzer (#40108) üzenetére


iceman007
aktív tag

Hali!

Igazából, belefutottál a kezdő kormányvásárlók klasszik kérdéskörébe :D

A 923-at én alapból kizárnám, mert érdemi különbség nincs, a LED sort és a tekerőkapcsolót kivéve. Előbbi nem garantált, hogy működik minden játékkal, utóbbi meg egy negyed filléres szar sajnos, ami egy tekerésre általában kettőt ugrik. A plusz, mínusz gombért meg felesleges plusz 35k-t kiadni. Van az a TrueForce benne, de az egy teljesen felesleges marketing fogás, gyakorlatilag egy rezgőmotor pluszba rezegteti a kormányt, szintén nem ér plusz 35k-t.
A G920 mellett szól, hogy kényelmes a kormány fogása és a rögzítése egyszerűbb, valamint ha Xboxon akarsz H-alakú váltót mellé akkor sokkal olcsóbb mint a TMX-hez. A pedálokról nem tudom, hogy mi rosszat olvastál, de tipikus hibájuk, hogy 1,5-2 éven belül elkezd szétmenni a potméter és ugrálni kezdenek a jelek. Sajnos ugyan ilyen típusú potit nem lehet egyszerűen beszerezni, ezért max a tisztítás marad. TMX Pro-nál nem nagyon hall az ember ilyesmit, de a működési elvet nézve az is potméteres. TMX Pro pedálnál, te tudod állítani a gumibak előfeszítését, G920-nál a gumibakot nem tudod állítani és szét kell bontanod hozzá ha ki akarod cserélni -> ugrik a garid. TMX Pro mellett szól még, hogy finomabb a ForceFeedBack-je és nincs kattogó hang valamint ütésszerű erőhatás. Mellette szól még, hogy a pillangóváltója sokkal határozottabb, nincs az a nyúlós érzés mint a Logitechnél, hanem direkt fix váltási pont van. Ami negatívuma, a kormány fogása és a rögzítési pontja.

Ezeket mérlegeld és ezek alapján válassz! ;)

(#40119) troger911 válasza Danecay (#40113) üzenetére


troger911
tag

Nekem kb. 3 hete sikerült kifognom az egyik webshopban a G923 PC/PS4 változatát 82 E Ft-ért, akkor nekem bestbuy volt. Azóta nyúzom ACC-vel, az itt leírtak közül meg tudom erősíteni azt, hogy érezhető, hogy fogaskerekes. Nem olyan síma az FFB. Viszont így is hatalmas élményt nyújt elsőre. A Trueforce pont megy az ACC-ben, mondjuk kapásból le vettem 50% alá, de nem rossz dolog. Igazából gyorsabb nem leszel tőle, inkább csak ad az érzéshez egy kicsit. Nagy bánatomra viszont ez után lett durván leakciózva a T300 kétpedálos változata, azthiszem 77 E körülre... Na, az lett volna nekem az igazi bestbuy. Már csak vezetni kéne megtanulni :) Tudom, hogy sok türelem és kitartás kell hozzá... És nem szabad mások idejéhez mérni magunkat...

(#40120) juuzer


juuzer
addikt

Köszönöm a sok választ! :)

A TX-et néztem én is, de az már tényleg a büdzsémen kívül esik, mert ugye egy állványra is szükségem van mellé. Annyira nem tolom komolyan az autós játékokat, ezért se szeretnék annyit költeni rá. (Egyébként a TX leather eadition szerintem is baromi jól néz ki. :) )

Igazából a pedálok voltak a nagy kérdőjel számomra, olvastam, hogy sokan kiszerelték a gumit belőle, mert annyira rossz volt. Viszont akkor szerintem maradok a G920-nál, főleg, ha a tekerentyűk minősége ennyire meh.

A T300 egyébként jó árban van nagyon, csak ugye nincs PS-em, és konzolon is szoktam autós játékokkal játszani (konkrétan csak az Asetto Corsa van meg PC-re, a többi játékom meg XBOX-ra).

A TMX-nél pedig nem tetszik a kormány - mármint ránézésre tényleg elég cheap műanyagnak tűnik. (A Pro-hoz van a jobb pedálszett csomagolva.)

De köszönöm még egyszer a sok segítséget, akkor szerintem megspórolom magamnak azt a 35 ezer forintot és megveszem a G920-at. :)

[ Szerkesztve ]

Vamos a la playa.

(#40121) fatal` válasza speed471 (#40116) üzenetére


fatal`
titán

Oks, csak van egy-két játék, amiben alapból megy (pl. ACC) és azt hittem nem ismered a fanaledset. :)

#40117:
Jogos, nem volt teljesen világos mire gondolsz szerkezet alatt, csak pontosítottam. Az alap szerkezetben semmi eltérés nincs, csak rugó+gumi helyett egy másik rugó van, és talán a firmwareből is kivették a curve-öt emiatt a g923-nál. :)
G923 szerintem borzalmas ár/érték aránnyal rendelkezik, annyiért már T300RS GT van.

Szerk.: Tévedtem, feljebb ment a GT ára, de szerintem még így is jobban megéri.

[ Szerkesztve ]

(#40122) Danecay válasza juuzer (#40120) üzenetére


Danecay
őstag

Nem néz ki olyan rosszul az a TMX sem :) Amennyiben az én T300 GTE-mhez hasonló alapokon készül a kormánykerék, úgy jó eséllyel a váltófülek mellett a kormányvilla is fémből készült.

(#40123) Win-T


Win-T
senior tag

Üdv!

Az én Thrustmaster T150-em már jópár éves, és mára nagyon erős csikorgó/nyikorgó hangot ad a szíj mikor tekeri az ember. Műkődésben semmi problémát nem okoz, de ha lehetne ezt valahogy csillapítani akkor megpróbálnám (bár nem vagyok egy nagy barkácsmester).
Lehet (szabad?) ennek valami kenést adni valamivel, hogy csendesedjen kicsit?

(#40124) barabasb válasza Win-T (#40123) üzenetére


barabasb
tag

Ha megkened olajjal, nem fogja tekerni, hanem csúszni fog rajta... gondolom.

(#40125) Win-T válasza barabasb (#40124) üzenetére


Win-T
senior tag

Fogasszíj van benne ha jól látom a videókon, azért az talán nem ugrik meg olyan könnyen mintha csak síma felületű lenne ráfeszítve, nameg nem is feltétlen olajra gondolok, inkább valami kenőzsírra. De ezért kérdem itt, hogy hátha valaki csinált már ilyent és van benne tapasztalata mi történtik.

(#40126) Danecay válasza Win-T (#40123) üzenetére


Danecay
őstag

Valami ilyesmi a jelenség nálad is? Ha igen, akkor lehet neked is valamelyik fogaskeréktengely, vagy feszítőgörgő tengelyét kell megkenned.
Itt egy kis segítség a szétszereléshez.

[ Szerkesztve ]

(#40127) speed471 válasza Danecay (#40126) üzenetére


speed471
aktív tag

Pont azt akartam írni hogy a tengely kell meglesni, esetleg csapágy.. ha van benne.
Szíjjat én nem kenném :)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40128) Danecay válasza speed471 (#40127) üzenetére


Danecay
őstag

Nem hiszem, hogy bármi csapágyazva lenne, max perselyezve, még a T300-ban sem nemhogy a T150-ben :) [link]

(#40129) Win-T válasza Danecay (#40126) üzenetére


Win-T
senior tag

Nem, az enyém teljesen más jellegű. Nehéz így írásban átadni, de ha odülnél elé rögtön értenéd, egyértelműen érezni, hogy a szíj nyikorog. Mindenesetre megpróbálom a videóban látottakat, hátha tévedek.

(#40130) Yahhher válasza Danecay (#40122) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Nagyon jó kis kormány a tmx. Fém a váltó is (ráadásul az az igazán határozott működésű), és a kormány alapja is. Én sokáig használtam, teljesen rendben van!

Üdv B.

(#40131) Danecay válasza Yahhher (#40130) üzenetére


Danecay
őstag

Nem engem kell meggyőzni :) juuzer fórumtárs bizonytalan.

(#40132) speed471 válasza Danecay (#40128) üzenetére


speed471
aktív tag

Hmmm megnéztem a videót, sajna nem szedi szét a perselyt, azt meg nem látom mi van a tengelyen, mert rca autókban vannak pici csapágyak....

De hiszek neked. :D

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40133) Danecay válasza fatal` (#40121) üzenetére


Danecay
őstag

Szombaton voltam a nyíregyházi MM-ban és azt hittem rosszul látok, a G29 valami 150e Ft körüli áron volt kirakva. Már bánom, hogy nem fényképeztem le :)

[ Szerkesztve ]

(#40134) speed471 válasza Danecay (#40133) üzenetére


speed471
aktív tag

Nyálcsorgatós diy videó! Kati ide.

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40135) Danecay válasza speed471 (#40132) üzenetére


Danecay
őstag

Időzítéssel akartam linkelni a videót de aztán megfeledkeztem róla [link] Elvileg most sikerült :) , és látszik, hogy a tengely amire a felső kék nyíl mutat az egy egyszerű fém tengely amin egy valamilyen zsírral, (pl. szilikon) megkent műanyag fogaskerék forog, mindennemű csapágyazás nélkül. Az aló nyíl pedig arra a perselyre mutat amibe a fenti tengelyvég illeszkedik.

[ Szerkesztve ]

(#40136) Neck válasza speed471 (#39985) üzenetére


Neck
veterán

Mind a kettő beteg összeg, de ha valaki ennyit áldoz, akkor már inkább a Fana szvsz.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#40137) troger911 válasza speed471 (#40134) üzenetére


troger911
tag

Megöl az asszony, ha meglátja, hogy a garis pedált szétkapom :D

(#40138) Danecay válasza speed471 (#40134) üzenetére


Danecay
őstag

Igényes munka :R

(#40139) speed471 válasza Neck (#40136) üzenetére


speed471
aktív tag

A fana jóval drágább és nincs! Ti írtátok :)) mármint hogy nincs. Garanciáztatása is úgy gondolom egyszerűbb a Tm nek.

troger911
Engem már azért megölt, mikor megtudta hogy veszek egy vázat :D

Danecay
Félre értés ne essék, nem az én érdemem :R
Amúgy valaki írta a potit hogy nem lehet kapni... nekem mezei potinak tünik, mint ha már bent a műhelyben is találkoztam volna vele. (Ahol melózóm...még :U lehet nem sokáig :C )
Meglesem az új linkelt videód...

Szerk: azon a videón sem látszik :)
Update 2 :D : de látszik a videón és valószinüleg igazad van, de simán lehet műanyag házas.. másrészt a másik vége nem látszik.

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40140) Danecay válasza speed471 (#40139) üzenetére


Danecay
őstag

"Félre értés ne essék, nem az én érdemem :R "

Sejtettem, láttam már korábban is a videót, én a munkára értettem :DD

(#40141) Yahhher válasza Danecay (#40131) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Tudom, csak reflektáltam arra amit írtál. Akinek kell, úgyis elolvassa :-)

Üdv B.

(#40142) zsozsa74


zsozsa74
senior tag

Hali! Van aki esetleg Simetik K2-re rakott DD kormányt, az utólag megjelent direct driveos rögzítő cuccok nélkül? Mennyire maradt stabil a cucc?

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#40143) GalaHU válasza zsozsa74 (#40142) üzenetére


GalaHU
őstag

És indul a lavina... ;]

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40144) zsozsa74 válasza GalaHU (#40143) üzenetére


zsozsa74
senior tag

No way! Közben már utánanéztem. A beszámolók szerint teljesen stabil az alap cockpittel is. Aztán persze majd meglátom.

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#40145) JulesTS válasza speed471 (#40139) üzenetére


JulesTS
őstag

"A fana jóval drágább és nincs! Ti írtátok :)) mármint hogy nincs. Garanciáztatása is úgy gondolom egyszerűbb a Tm nek."
Így van, drágább és nem kapható.
A gariztatást meg rosszul gondolod. Ugye csak a fanatec webshopban lehet fanatec terméket venni. A garanaciának tudtommal van egy olyan megkötése, hogy az eredeti vevőhöz kötődik. Ha garanciális hibád van, akkor annyit kell tenni, hogy bejelentkezel a fana honlapjára kiválasztod a saját eszközeid közül a hibást és bejelented a hibát, lehetőleg képekkel esetleg videóval és jó leírással. Egy-két nap múlva jön a futár a címkével, te odaadod a bedobozolt terméket, cimke rá és elviszi. Aztán kapod az üzeneteket, hogy megkapták, vizsgálják, elküldték a javítottat/másikat, aztán egyszercsak meghozza a futár. Persze itt is lehetnek kivételek, de nagyjából így néz ki a gariztatás.

(#40146) speed471 válasza JulesTS (#40145) üzenetére


speed471
aktív tag

Értem, akkor marad a nincs és drága :))
Köszönöm az infókat. :)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40147) Joshi


Joshi
titán

Wéber Gábor indított egy új csatornát, elég jónak ígérkezik. :K

Wéber osztag S01 E01/1

(#40148) Neck válasza Joshi (#40147) üzenetére


Neck
veterán

Ideje volt. :D

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#40149) Danecay válasza Joshi (#40147) üzenetére


Danecay
őstag

Tegnap felkerült a 2. rész is :)

(#40150) Joshi válasza Joshi (#40147) üzenetére


Joshi
titán

Ilyen logokat lehetett készíteni GTR2 és Race07-el (SimBin) a MoTec I2 PRO segítségével. Anno bohóckodtam ezzel, de akkor nem nagyon tudtam hogy mit is kellene nézni. Akit érdekel ez a téma az nagyon el tud kalandozni ezen a vonalon. Jó kis móka. :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.