Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-11 07:35:32

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) kzoltann válasza kzoltann (#2200) üzenetére


kzoltann
aktív tag

a gépet kapcsolja be nem a széket :D

(#2202) cilo9


cilo9
aktív tag

Üdv!

Pár napja vettem egy Logitech Driving EX (FFB) kormányt. Használgatom és gondoltam leírom a tapasztalatokat hátha valakinek segítek vagy épp jól el tudom bizonytalanítani ;] a vásárlás előtt.
Amit mindenképp tudni kell hogy én használtan vettem 8k-ért és elvileg egyszer-kétszer volt csak használva, tehát újszerű. A külső állapota ezt mutatja, és szerintem igaz is.

Az összekötés és telepítés pofon egyszerű, adja magát. 4 játékban tesztelgetem, illetve próbálom megtalálni a legjobb beállítást: TDU, Colin Dirt, NFS Carbon, Race Driver. Mindenképp elmondható, hogy egy FFB-s kormány klasszisokkal növeli a játékélményt, persze ha kellően tudja az ember állítgatni a kormányt.

Tapasztalatok:
1. Nekem nagyon stabilan tart az asztalon, pedig az a két kis felfogató nem volt túl bizalom gerjesztő, de kellemesen csalódtam, Colinba az erősebb ráncigálásnál is fix.
2. A pedál nagyon jó szerintem és a nyomáspontok is megfelelőek, ezzel nincs gond, de laminált parkettán nekem azárt el tud csúszni.
3. Maga a kormánykeréknek érezhető 1-2 mm-es mozgás előre és hátra. (magyarul ha megpróbálod "kitépni" a kormánykereket a helyéből akkor pici mozgás érezhető. Ez az összképet rontja kicsit, de használat közben nem zavart sose és nem is gondolok rá.
4. A 200fokos elfordulás szerintem elegendő.
5. Használat közben kicsit hangos az FFB ahogy erősen és hirtelen tekerem a kormányt, ez kicsit ront a játékélményen én hallkabbra számítottam.
6. Viszonylag kicsi a szerkezet mérete, így elég gusztusosan néz ki az asztalon nem foglal sok helyet és a kormánykerék mérete is szerintem megfelelő, sportos hatást kölcsönös az egésznek.
7. A 10 óra 10percnél lévő gumiborítás nagy sz@r szerintem. Úgy hírdetik mindenhol, hogy emiatt nem fog csúszni a kormány. Na nekem 10 perc után már csúszik a gumi, ami mondjuk a vezetést nem feltétlen rontja, de zavaró. Versenyek után úgyanúgy törölgetem a tenyerem mint a régi MS Sidewindernél.
8. Jó hogy sok a gomb rajta, szinte mindent tudsz vezérleni róla. A váltó gombok annak ellenére hogy kicsik és igen beleolvadnak a kormányba nagyon jó helyen vannak és gyorsan használhatóak, mindig kéznél van, nem kell keresgélni.

Összességében én azoknak ajánlom, akik nem folyamatosan autós játékkal nyomják, mert napi 5-6 óra intenzív használat mellé drágább kategóriás kormányt, mondjuk a Driving Force PRO-t vegyen, ha még talál. Nekem a 8k-t megérte alkalmi szinte 1-2órát nyúzom, azt tartósan bírja, egyedül a kicsit hangos FFB zavar egyenlőre a többi rendben. Tehát ár/értékben jó kormány, de nem napi szintű több órás használatra tervezték ez érezhető.

ASUS P5B, Core Duo 3Ghz, Asus 8600GTS, 2x1GB PQI, Samsung 250GB, Samsung 931bf, Logitech Dual gamepad és Driving Force EX

[ Szerkesztve ]

Üdv, Cilo

(#2203) kzoltann


kzoltann
aktív tag

Leirom a Saitek R440-nel kapcsolatos tapasztalataim:

Ezt is itt vettem ph-n, kb 1 honaposan, és egy évig hasznaltam.

Kormánykerék: ha jol emlekszem 180 fokot forog korbe de lehet 200-t nem tudom már pontosan. Ha a dfp pontossagat vesszuk etalonnak és mondjuk kap egy 10-es akkor az R440 olyan 8-9es, ami az árkategoriahoz képest szerintem nagyon jo. A kormányon négy gomb talalhato elol, hátul pedig két bajuszkapcsolo, ami nagyméretu és tokéletesen kézreáll. A 4gomb kicsit kevésnek tunik igy visszagondolva a dfp után de tökéletesen elvoltam vele. Az anyaghasznalat nem olyan minosegi mint a logitechnel, de teljes jo a 9-3 oras résznél csuszasgatlo keménymuanyag van, eleinte kicsit fura volt, de szerintem kényelmes, bár nem olyan jo mint a dfp puha muanyag része, de ahhoz viszonyitva sem rémesen rossz.

Pedál: ez egy különleges és egyedi része a piac többi szereplojehez képest, mivel nekem az elso kormányom volt számomra nem volt fura, én talan jobb megoldasnak is tartom mint az átlagos megoldást könnyebben tudtam adagolni a gázt és féket. A fék itt is keményebb mint a gáz de ezt a 3000ft feletti kormányoknál már meg sem kellene emlitenem.

Force Feedback: iszonyatosan nagyon nagyon eros, én maxon nem szerettem hasznalni mert megterhelo volt korbetekerni, ellenben alacsonyabbra allitva is nagyon jol visszaadta az effekteket, az asztalt is razta, de szerencsere az otletes rogzitesnek nem mozdult el (a dfp konnyebben elmozdul szerintem mint az R440 mozdul pedig a dfp-nek 2 ponton erositheto az asztalhoz míg az R440 csak 1 ponton.) A dfp-nel emlitettem, hogy szerintem hangos, kb egyforma a hangerejuk egy arnyalatnyival halkabb talan.

Pozitivumok :
- eros Force Feedback
- kényelmes
- normalis méretu bajuszkapcsolok
- ötletes pedál (és idotallo)
- tökéletes elsö kormánynak
- jo ar/ertek arany

Negativumok:
- hangos ffb motor
- "csak" 4 gomb
- "csak" 180fokban fordulhat körbe
- kemény muanyagok használata

(#2204) Grizzly87


Grizzly87
csendes tag

Ha új DFP-t keresel:

http://prohardver.hu/apro/logitech_driving_force_pro_4/hsz_1-50.html

Az út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...

(#2205) k78chriss


k78chriss
tag

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem mennyiért lehet eladni egy tökéletes állapotu keveset használt Logitech Momo Racing Force feedback kormányt?

köszi a helpet!

(#2206) kzoltann válasza k78chriss (#2205) üzenetére


kzoltann
aktív tag

16-20 között, kereslettol fuggoen

(#2207) tsar válasza cilo9 (#2202) üzenetére


tsar
aktív tag

A tengelyirányú és egyéb lötyögésekre megoldások itt.

(#2208) palika90 válasza tsar (#2207) üzenetére


palika90
tag

Sziasztok!!
Vkinek van ilyen hulladékja mint nekem RUMBLEPAD(elvileg röcögős, csak pl colin dirt-be nem rezeg...)
Na szóval az a problélám hogy colin dirt nem ismeri fel...pedig fel ven telepítve a driverja...
VAN VMI MEGOLDÁS VAGY IRÁNY A KUKA AZUTÁN MEG A BOLT??? :R

" palika90 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! "

(#2209) palika90 válasza palika90 (#2208) üzenetére


palika90
tag

:R NINCS???? HELP!!

" palika90 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! "

(#2210) kzoltann válasza palika90 (#2209) üzenetére


kzoltann
aktív tag

Hat mivel kormanyos topic, kicsit necces, de szerintem a rezges hianyaban azert nem kellene kukazni a cuccot... probald meg mas jatekban hogy ott milyen.

(#2211) dolbyman


dolbyman
tag

Sziasztok

Sosban kellene nekem driver a microsoft sidewinder precision racing wheel kormányhoz.
Küldenétek egy linket, ahonnét le tudnék tölteni ilyet

köszi

Bandi

(#2212) Bence01


Bence01
tag

Hali szeretnék venni magamnek egy jó kormányt karásonyra ez lesz az első de szeretnémh két évet legalább kihúzzon. 20e Ft a keret. Legtöbbet GTR2-höz használnám de azérrt mindent kipróbálok ami megy a gépemen. :) Legjobbon egy DFP tetszene de mivel azt nem nagyon lehet beszerezni vagy volt ahol láttam 25-ért. de ki tudja h megvan-e még. A használt dolgoktól se félek ha találok normálisat. Szóval azt szeretném kérdezni h tudtok-e egy olyan minőségi kormányt ajánlani ami nem a DFP nem baj ha nincs rajt váltó csak a többi része legyen rendesen összerakva. A másik amit néztem a thrustmaster rally de azt ithon nem árulják. A MOMO tól azzért félek mert azt mindenki eladja de miért? mert tönkremegy a pedál stb. No meg azért is tetszik legjobban a dfp mert 900°-ot fordul.

Összegzésben tehát 20e Ft-ért egy Dfp-t vagy olyan szerű kormányt szeretnék!?
Ebben keresek segítséget előre köszi!

Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà

(#2213) nagyArc válasza tsar (#2207) üzenetére


nagyArc
tag

Ez jó! Pont olyan, mint amikor anno vett a polgár egy Daciát, aztán elvitte egy autószerelőhöz összerakatni...

(#2214) aphra2 válasza Bence01 (#2212) üzenetére


aphra2
aktív tag

20e ft-ért DFP szintü komány csak DFP van,a többi az olcsobb de szarabb vagy drágább de jobb (G25) a kérdést már megválaszoltad magad is.

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#2215) cilo9 válasza Bence01 (#2212) üzenetére


cilo9
aktív tag

20ezerért valóban a DFP lehet a legjobb választás. Én amit még tudok ajánlani neked az a Microsoft sidewinder FFB ( a veaterán találsz ilyet). Ára kb 10e, és szerintem jó kormány az is. Én 2-3 évig használtam és utána adtam el, mert 1 évig hozzá se nyúltam, de hibátlan volt mikor eladtam. Szerintem jó és megbízható kormány, egyetlen negatíva a felfogatás, mert közpen egy helyen kell az asztalhoz erősítened. Ha megkérdeznéd melyiket venném (az árat nem nézve), akkor a DFP-t mondanám, mert azért újabb konstrukció.

Üdv, Cilo

(#2216) dolbyman válasza dolbyman (#2211) üzenetére


dolbyman
tag

senkinek nincs ilyen drivere?
természetesen XP-hez kellene.

Bandi

(#2217) cselt válasza dolbyman (#2216) üzenetére


cselt
senior tag

USB-s? Mert ahhoz elvileg kell lennie drivernek.

(#2218) aphra2 válasza cselt (#2217) üzenetére


aphra2
aktív tag

Én meg ugy tudom hogy XP-hez nincs hivatalos driver.
Sima játékvezérlönek nem ismeri fel??
A kérdés nem neked szól, hanem dolbyman-nek

[ Szerkesztve ]

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#2219) gedikart


gedikart
aktív tag

Logitech Driving Force Pro eladó. 2007. februárban vásároltam. RevB00 változat (második hardver verzió ). Kb 2 hónapot használtam. Hibátlan állapotú.
2008/2009 februárig garanciás. A számtechboltban nem kérdeztem meg anno, hogy 1 év garanciát adnak-e, vagy a gyártó hivatalos 2 éves garanciája működik.
Veszprém
19 ezer Ft

(#2220) dolbyman válasza cselt (#2217) üzenetére


dolbyman
tag

Sziasztok.

USB-nek USB, csak XP-hez nem találok driver-t. A gyári telepítőlemeze, meg nem akar települni, mert valami rendszergazdai jelszót szeretne ?????

Egyébbként felismeri az XP, csak nem túl jól müxik. vagy minden autó futóműves ebben a játékban, mert állandóan elhúznak jobbra :-) Kalibrálni sem igazán lehet, mert joystick-nak a kalibráló menüj :)) :)) ét adja fel.

köszi mindenkinek, bandi

Bandi

(#2221) aphra2 válasza dolbyman (#2220) üzenetére


aphra2
aktív tag

Egy másik forumon segitettek:[link]

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#2222) edgR válasza palika90 (#2208) üzenetére


edgR
őstag

szerintem ha nfs-ben se rezeg, akkor kuka :D

(#2223) dolbee válasza dolbyman (#2220) üzenetére


dolbee
csendes tag

Szevasz dolbyman!

Ha valami rendszergazdai jelszót kér akkor először azt kellene elháritani. Mondjuk egy full jogos rendszergazdaként kellene belépni az XP-be uninstallálni a rosszul felrakott drivereket és utána telepiteni normálisan. Ha van gyári CD-d amin a Sidewinder 4.0-ás szoftver van akkor arról.

Most irom a saját tapasztalatokat, nemsokára felrakom.
Üdv, dolbee

Nem fékezünk senki kedvéért!!!

(#2224) dolbee


dolbee
csendes tag

MS Sidewinder Precision Racing Wheel (USB, de nem FFB) install XP SP2 alatt.

Rövid verzió:

1. USB-ből kihúzni a kormányt, ha be van dugva.
2. Rendszergazdaként uninstall minden Sidewinder progit.
3. Sidewinder 4.0 progit letölteni innen (free regisztráció kell):
http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=1069529
4. Kicsomagolni, installálni, (w98 hibaüzenet nem érdekes)
5. Letölteni a pedal_fix.reg fájlt innen:
http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=256319
6. Megnyitni Notepad-el és átirni ezt
"OEMMapFile"="C:\\WINNT\\system32\\DirectX\\Dinput\\msprw.ini"
erre
"OEMMapFile"="C:\\WINDOWS\\system32\\DirectX\\Dinput\\msprw.ini"
7. Mentsd el, zárd be, majd simán rákatt, hogy bekerüljön a registry-be.
8. Letölteni a DXTweek2.exe innen:
http://www.wingmanteam.com/latest_software/gadgets.htm
9. Inditsd el, menj az "Y axis" fülre és állitsd át a CEN értéket 33-ra. Menj a "Z axis" fülre és ott is állitsd át a CEN-t 33 -ra. Nyomj Apply-t. Zárd be.

Ennyi.

Nem fékezünk senki kedvéért!!!

(#2225) dolbee


dolbee
csendes tag

A hosszú verzió:

Üdvözlök minden Sidewinderest a klubban....
Nekem egy MS Sidewinder Precision Racing Wheel (NEM force-os, de USB-s) kormányom van.
Gondoltam leirok egy-két saját tapasztalatot az emlitett kormánnyal kapcsolatban, mert nekem támadt néhány problémám vele és ez volt a harmadik éjszaka mire sikerült valami megoldást találnom.

1. XP-re rádugtam minden egyéb telepitése nélkül: XP felismerte, látni lehetett a Control panel-Game contoller-ek között. Tesztelni is lehetett, működött is rendesen az alap beállitásokkal. Sőt nálam azt csinálta, hogy ha kalibráltam akkor működött rosszul. Megoldás rákatt a Deault settings-re a Settings fülön, aztán megint jól működött.

2. De ez sajnos csak részben igaz. Sok játékban a fékpedált egyáltalán nem érzékelte, sehogy nem lehetett beállitani. Csak azokban a játékokban működött rendesen, ahol a gáz és fék tengelyek COMBINATED módban vannak alapból. (pl jól működött az összes Codemaster játékban, Colin MC Rae, Toca 3, Insane, Ford Street racing de rosszul működött az összes NFS-ben, LFS) A megoldás persze az, hogy át kell kapcsolni SEPARATED módra a pedálokat. Csak ez nem ment ilyen egyszerűen. Mindenhol azt irták, hogy a Sidewinder 4.0-t telepitsem és utána szedjem szét. Csakhogy én hiába telepitettem fel a Sidewinder 4.0-t nekem akkor sem jelent meg semmi ilyen beállitási lehetőség. Hiába mentem be a Contol Panel-MS Sidewinder-Properties-be, ott semmi nem volt csak a Teszt meg a Kalibráció. Ennek az az oka, hogy a neten található Sidewinder 4.0 progik ugyan jók de nem tartalmaznak mindent ami a gyári CD-n van.

3. Megoldás erre, hogy uninstalláltam az eddig felrakott Sidewindert, majd letöltöttem innen: [link]
(free regisztráció szükséges)
Kicsomagolod, Setup.exe, win 98-ra figyelmeztető üzenettel ne foglalkozz most, Tovább. Szépen felmászik XP alá és láss csodát most már kibővült a Properties menü, nem csak Teszt meg Kalibrálás van, hanem 4 fül, ahol mindent tudsz állitani. (Pl pedals: Separated/Combinated) Most már szét tudtam szedni a tengelyeket, de a fék igy most "kapcsoló" módban működött, ha hozzáértem, satu féket nyomott.

4. Megoldás erre: le kell tölteni a "pedal_fix.reg" fájlt innen:
[link]
Persze ez sem teljesen jó. Nyisd meg Notepaddel és ird át az elején a
"OEMMapFile"="C:\\WINNT\\system32\\DirectX\\Dinput\\msprw.ini" -t
erre: "OEMMapFile"="C:\\WINDOWS\\system32\\DirectX\\Dinput\\msprw.ini"
Mentsd el, zárd be, majd simán rákatt, hogy bekerüljön a registry-be.
Ettól már jobb lett, de még mindig nem elég jó.

5. Ezért töltsd le a "DXTweek2.exe"-t innen:
[link]
Inditsd el, menj az "Y axis" fülre és állitsd át a cen értéket 33-ra. Menj a "Z axis" fülre és ott is állitsd át a cen-t 33 -ra. Nyomj Apply-t.

Ezután nekem működött rendesen mindkét pedál SEPARATED módban. Legalábbis amivel eddig próbáltam.

Megjegyzés:
A leiras jó MS Sidewinder Force Feedback-es kormányhoz is, azzal a különbséggel, hogy a letöltött pedal_fix.reg-ben az ÖSSZES "VID_045E&PID_001A"-t át kell irni "VID_045E&PID_0034"-re mielőtt elmented. A többi ugyanaz.

Bocsi mindenkitől a hosszú beirás miatt. Remélem segit majd valakinek, mert én sokat szivtam vele.

Üdv,
Dolbee

[ Szerkesztve ]

Nem fékezünk senki kedvéért!!!

(#2226) cselt válasza dolbee (#2225) üzenetére


cselt
senior tag

Hát ezt el se hiszem, MS Forece-os kormányt rendes működésre lehet bírni xp alatt? Igaz eddig is működött, de nem volt teljesen jó. De jó, hogy írtad, lehet hogy előkotrom még a szekrény aljából ezt a jó kis kormányt. Köszi nekem sokat segítettél :DD :R

(#2227) dolbee válasza cselt (#2226) üzenetére


dolbee
csendes tag

Nagyon szivesen! :)
Még valami. Most este belebotlottam egy másik gépen én is a fent emlitett problémába, hogy a Sidewinder progi installáláskor azt modnja: A program installálásához adminisztátor jogok kellenek! , pedig adminként vagyok belépve.
Megoldás: jobb gomb a SETUP.EXE-n, Tulajdonságok, Kompatibilitás, Futtatás a köv. kompatibilitási üzemmódban: win98 / me.
Igy már nem akadékoskodott. :)

(Aki gyári CD-ről installálná az előbb értelemszerűen másold fel a CD tartalmát a vinyóra.)

Na asszem mindent elmodtam. Bár még tesztelem néhány game-el..... :)

Nem fékezünk senki kedvéért!!!

(#2228) dolbyman válasza dolbee (#2227) üzenetére


dolbyman
tag

köszönöm, kipróbálás alatt, de szerintem zsír lessz.
bandi :C

Bandi

(#2229) ::Trunks::


::Trunks::
senior tag

Szevasztok.Van egy kormányom (
LOGITECH WINGMAN FORMULA GP),de nem USB-s és sehogyse tom összehozni,h működjön a géppel.Van egy lista ahonnan ki lehet választani,h milyen kormányod van,de ez pont nincs benne :( Meg próbálkoztam Drivert letölteni,de nem jött össze az sem.olyan is előfordult,h addig addig állítgattam míg 1ik irányt érzékelte.Dehát az úgy nem jó :O Vmi tipp esetleg????Vagy a kormány hibás? :F köszönöm :R

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#2230) aphra2 válasza ::Trunks:: (#2229) üzenetére


aphra2
aktív tag

Nagy valószinüséggel nem is fog a game port miatt mert azokhoz nincs XP driver csak 98-hoz.Nekem is ilyen volt és én is csak 1 irányba tudtam kalibrálni.
Esetleg valamelyik játékvezérlöhöz probáld kalibrálni (pl: egytengelyes 4 gombos,2 tengelyes 6 gombos stb)
Ez az? [link]
Csak hogy egyröl beszélünk-e?

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#2231) avalanche73


avalanche73
csendes tag

Sziasztok!

Kormányvásárlás előt állok, ajándékba szánom. Régi, XP-s géphez lenne (1.0-ás USB, 1GHz körüli Pentium III, 512 MB RAM). Nem hardcore gamernek lesz, de azért szeretném, ha strapabíró lenne, hogy évekig használható maradjon. Max 25-30e-t szánnék rá.

Kérdéseim:
1. Régi játékok, mint pl. az NFS Hot Pursuit, játszhatóak kormánnyal?
Ha igen, mennyire jól? FFB megy vele, vagy csak jóval újabb progiknál lehet kihasználni?

2. Érdemes Logitech-en kívül is keresgélni? Milyen egyéb gyártót ajánlanátok, ha nem Logitech-et?

3. Jelenleg a A Logitech Formula Force EX-szel, a Driving Force EX-szel illetve a MOMO Racing Force-szal szemezek. Megér a MOMO kb 2x annyit mint a többi? Hallottam bizonyos potméteres típushibákról, úgyhogy megütne a guta, hogyha hamar bekrepálna emiatt...

4. A Logitech Driving Force EX tényleg jó PC-hez is? Merthogy alapból PS2-es, pl. itt az van: [link]
ha igen, akkor ez is benne lenne a választandók között...

5. Az EX-nek vagy a DF-nek van valamilyen brutális hátulütője, ami miatt nem ajánljátok (pl. hamar tönkremegy, típushiba, nehéz telepíteni, stb)?

6. Lemérné nekem valaki, hogy a Logitech EX illetve a DF rögzítő karocskái milyen vastag asztallapra fogathatók fel maximum? Elég vastag asztalra kéne (kb. 4-5 cm). Az is érdekelne, hogy a rögzítőkar hány cm-re nyúlik be alul az asztallapra.

Előre is köszönöm a válaszokat, vissza is olvastam, de nagyon sok a post, és dolgozni is kell...

Mindenkinek jó játékot! :)

(#2232) ::Trunks:: válasza aphra2 (#2230) üzenetére


::Trunks::
senior tag

Nem nem...[link] ez az és már próbáltam egy párat és mindig azt írja h nincs csatlakoztatva.de ha minden igaz kapok ingyen egy usb átalakítót :U

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#2233) aphra2 válasza ::Trunks:: (#2232) üzenetére


aphra2
aktív tag

Ez a fajta kormányom is volt,de hogy ez game portos is lehet azt nem gondoltam volna :Y
Nekem az usb-s a 4.6-os driverrel ment.
Egyébként a régebbi logitech honlapon se volt ilyen kormány game portos, csak usb-s.
Semmi ötletem nincs :( .
(Bios-ban is engedélyezted a game portot?)

[ Szerkesztve ]

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#2234) ::Trunks:: válasza aphra2 (#2233) üzenetére


::Trunks::
senior tag

alaplapon nincsen.csak hangkarin.Hát pedig gameportos :(

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#2235) Cikó válasza dolbee (#2225) üzenetére


Cikó
tag

Köszi a leírást, nekem is sokat segítettél!! :R :R

(#2236) libus


libus
őstag

Belépek én is a klubba!
Ma megjött életem első kormány egy Logitech Driving Force Pro. :))
Már csak az Új VGA-m hiányzik, és kipróbálom milyen is kormánnyal tolni az autós game-ket, :DDD mert eddig még próbálni sem tudtam sehol! :(

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2237) cselt válasza libus (#2236) üzenetére


cselt
senior tag

Nem fogod megbánni, hogy ezt választottad, nagyon jó kis kormány ez. Megéri az árát.

(#2238) libus válasza cselt (#2237) üzenetére


libus
őstag

Hááát, elég sokat is olvasgattam az ügyben, hogy milyen kormányt is érdemes venni!
Most még csak mások tapasztalataiból tudom, hogy egy KIRÁLY KORMÁNY, mert saját tapasztalatom csak akkor lesz, ha meglesz az új VGA-m és ki tudom próbálni!
Igaz, viszonyitási alapom nincsen, hiszen életem első kormánya, de mindenképp valami jobbat akartam venni és ezért is esett a választásom a DFP-re!
Tegnap leszedtem, hozzá a legújabb szoftvert (Logitech Gaming Software 5.01.256), amit már fel is raktam, s már csak arra vár a kicsike itt mellettem, hogy tekergessem! :DDD

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2239) bzoley válasza libus (#2238) üzenetére


bzoley
veterán

És ahhoz miért kell várni? :)
Pl. egy LFS, vagy rFactor elmegyeget még egy akármilyen integrált vga-val is, próbának jó, amig megérkezik a vga-d.

(#2240) Attis2


Attis2
csendes tag

Sziasztok!
Nekem az a problémám hogy van MS FFB kormányom USB.
Az összes NFS játékban ha nekimegyek mongyuk a falnak vagy autonak eszetlenül elkezd rángatozni a kormány mindaddig mig neki nem megyek ujbol valaminek.Amugy szerintem ez a legjobb kormány az összes közül.Volt MOMO racingom meg hasonlok.Azok a fele élményt sem nyujtották ehhez képest. Szoval nagyon hálás lennék ha valaki tudna nekem segíteni ezen a téren.Most VISTA-n nyomom de XP ben is ugyanezt csinálja!!!!

(#2241) libus válasza bzoley (#2239) üzenetére


libus
őstag

Azért nem tudok semmit elinditani, mert amig nem lesz meg az új Vga-m, addig kaptam egy S3 Trio64UV+-t és sajnos ehez nincs Xp-s driver. Igy csak max. Internetezni tudok a gépen.

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2242) bzoley válasza libus (#2241) üzenetére


bzoley
veterán

Ja, azzal tényleg nehéz.

(#2243) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Sziasztok
Vettem egy ilyen kormányt:
Logitech Formula™ Force GP...
Tud valaki nekem Vista alá drivert linkelni?
Köszönöm :R

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#2244) s7evcsenko válasza s7evcsenko (#2243) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Megtaláltam! :C :C

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#2245) szab.tam


szab.tam
nagyúr

hi!

hát megvettem... logitech g25. piszok drága volt. el kezdhetnék hosszú sorban árdozni, de nem teszem. egyszerűen qúúúrva jó! :DD

2 csalódás, de ez nem a kormányt illeti, hanem inkább valszeg a játékokat:
1. r-factor f1 2007 beállíthatatlan. legalább is elveszti a beállításokat.
2. a gtr2-ben csomó efekt nincs meg, ami a wtcc-ben érződik. pl motor visszjelzés alapjáraton, és ami nagyon hiányzik, a fékezésnél a szitáló remegés. kérdés: a gtr2-ben az erővisszacsatolsban össz-vissz valóban csak 2 állítási lehetőség van: ef. mennyiség, és nagyság?

tdu, pro street kipróválva, nagyon jó!
de messze a legnagyobb élményt a kormány a wtcc-ben adja. rettentő széles kalibrálási lehetőségek, ahol a kormányon bizonyos efekteknél (pl. fék, motor), már 5%-os visszacsatolás álítás is észrevehető.

masszív anyagok, sok fém: pdál, kormányváltó-fülek.
aki megteheti, hogy kiadjon 50k-t egy ilyen csodáért, az ne habozzon, nem fog csalódni.
mégha rámköszönt a glóbusz májkrém 2 hétig, akkor sem bántam meg...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2246) DigitXT válasza szab.tam (#2245) üzenetére


DigitXT
félisten

glóbusz májkrém
Na persze, LOL.:DDD

Gratula a cucchoz, én is szemezgetek vele, de miután a lassan 5 éves "Formula Force GP"-met is lusta vagyok elővenni, meg amúgysincs 50K-m nincs erre a célra, marad, hogy néha megforgatom a fukarboltban, hogy ez igen.:R

(#2247) szab.tam válasza DigitXT (#2246) üzenetére


szab.tam
nagyúr

én is ott fogtam először...

a történet szépséghibája annyi, hogy előző nap vettem egy thrustot, jó 8k-ért. hazavittem, bedugtam, és a force freeback és tsa-i az volt, hogy zümmögött néha egy sort, mint egy kiherélt ruszki villnyborotva. elöntötte agyamat a trágyalé, -> éjjel net, másnap du. bolt -> g25...

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2248) DigitXT válasza szab.tam (#2247) üzenetére


DigitXT
félisten

néha egy sort, mint egy kiherélt ruszki villnyborotva
Ez jó!:DDD Akkor én "szerencsésnek" montható vagyok a régi-régi kormányocskámmal, mert legalább erő volt/van benne. (Egy-két játékban ki is használtam, de még hogy, pl. NFS: Porsche Unleashed, Screamer 4x4, GP4, stb.: hát nem mostanában volt...) Viszont egyik nyári napon kipróbáltam a TDU-ban is, de valahogy nem volt az igazi.:( Mostanában meg inkább csak gamepaddel tolom, mert az kicsi, nem kell az asztalra felszerelni, játék után meg elpakolni.:D Nade nem is fordul 270 fokot, aztán nézheti az ember, ha elszáll egy finomabbnak tervezett "kormánymozdulatnál" úgy 250-300 km/h környékén. De hát vmit vmiért.:)) (Ja a gamepad-em is Logitech, eddig sosem csalódtam a márkában.:R)

(#2249) szab.tam válasza szab.tam (#2247) üzenetére


szab.tam
nagyúr

lejárt a mod...

attól függetlenül, hogy zümi-módban ez a thrust (gm-3200) rettenet, de kikapcsolva egész jó volt vezetni vele. egy nagy pozitívuma a kormány mögötti váltó fülek. ez nem apro topic, de pár napos, és 5k-ért vihető....

ja és természetesen nem "freeback", hanem feedback...) na mindegy. :B
csak a kulcsszó ez: vibration feedback.

[link]

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2250) DigitXT válasza szab.tam (#2249) üzenetére


DigitXT
félisten

Nade ez Vibration Feedback: nem nézted, mikor megvetted?:F Mit vártál tőle?:DDD
Amúgy ha már itt tartunk, a gamepad-em is tud rezegni, mivel Rumblepad II őkelme. Bizonyos játékokban egész jó hatás kelt egy-egy jól sikerült rezdüléssel.:))

Szerk: ah, közben szerkesztettél (cseles:D): szóval azt mondod, tudtad, hogy csak vibrálni képes a szerencsétlen?:B Ezesetben viszont miért esett rá a választásod?:R

Szerk: jesszus milyen elgépelések így hajnalban.:W Valójában tudok ám írni...;]
(mondható) Asszem megyek is aludni most már, mindenki jobban jár...:o

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.