2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ismét kudarcba fulladt linuxos próbálkozás

    Előzőleg olvashattátok az oplay-el való szívásom. Elhatároztam,hogy csinálok egy megosztás linux alatt,hogy azt miként látja. Elvileg a linux ilyen hálózatos dolgokat jobban kezel. Hát addig el se jutottam. :W
    Feltettem a legújabb Ubuntut, Kubuntut és Suse-t, de egyik rohadt disztró se volt képes felismerni az alap Netgear WNA3100 usb-s wifi kütyümet. :W

    Találtam pár leírást, miként lehet windows-os driverrel működtetni. Amennyire értek hozzá, annyira feltettem, sőt: kiírta, hogy oké, fent van és jelen lévő hardver. De hát baszik működni, villogni.

    Szóval erről ennyit. :(( Ez a rohadt hardvertámogatás hiánya a linuxnál kiborító.

    Következő próbálkozásom egy NAS lesz.

    V.Stryker 12 éve 0

  • Asus O!play - Óóóóóó ha még playelné is amit kéne :( - Megvan a válasz

    Van egy ilyen csoda médialejátszóm. Nem volt olcsó, mert 30k volt, ehhez képest....hát lássátok levelem az Asusnak. :) Lehet vele vitatkozni, de nem érdemes. :DDD Folytatás, ha megkaptam a választ.

    Tisztelt Asus Hungary!

    Tavaly óta tulajdonosa vagyok egy Asus O!Play Air típusú médialejátszónak, ami valahogy használhatatlannak bizonyul hosszútávon.
    A gond már a hálózati csatlakozásnál kezdődik, ami nálam WPA kulcsos, de ezt valamiért a lejátszó WEP-nek látja. Nem is értem,hogy miért. Manuálisan WPA-val már megy a kapcsolat a routerrel, de csatlakozva a hálózathoz felhasználónevet és jelszót kér, mikor az Önök útmutatása szerint van beállítva a hálózat, ami minden bizonnyal jól működik, mert esetenként az eszköz tápellátását megszakítva, majd újra bekapcsolva, már (néha!) hajlandó megfelelően működni és jelszókérés nélkül látni a hálózati fájlokat, de egy ideje már egyre inkább nem működik. Az is csak ront a helyzeten,hogy bekapcsolás után vagy csatlakozik a routerhez vagy nem. Ki-be kapcsolgatva második-harmadik bekapcsolásra azért hajlandó csatlakozni, csak akkor meg többnyire a jelszókéréssel idegesít.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 14

  • Nincs jobb a kétütemű illatánál!

    Ha már ilyen jó kis lightos idő van és dolgozni sincs kedvem, mi mást csinálhatnék, mint a hosszú tél után elővettem motort. Ejj, de jó érzés. Guminyomás rendben, benzin rendben (a januári enyhülésben már egyszer elmentem vele tankolni), egy kis indítózás ..... még egy kis indítózás ..... egy kis hidegindítózás...:DDD Na ugye,hogy beröffen!? :C

    Világítás múúúködik, indexek múködnek, fék oké. Kicsit hadd pöfögjön, melegedjen.

    Mivel a gumik átnézésekor a hátsó néhány helyett mélyebben repedezett, ezért cserés. Elsőt tavaly ősszel cseréltem. No, de nem megyünk neki így a nyárnak, szólok a kollegáknak,hogy sajnos, úgy sajnálom,de nekem most el kell mennem úgy gumiköpenyt venni a motorra. :DDD Megértik.

    A karácsonyra kapott, új, matt fekete, zárt bukó fel. Két hónapja vett motoroskesztyű fel és már süvít a szél a kis Typhoonom nyergében. Ahhoz képest,hogy 50-es, a két ütemnek és a kis futásteljesítmény miatt, úgy megy mint a barom. Szabályos körülmények között nem kell tartani az autók előzésétől. ;]

    És ismét itt vagyok. 6015 forint volt a 120/90-10-es gumiabroncs a gépre. Még egy kis erőt kell merítsek és kiszereljem a kereket a gumicseréhez, de most várni kell, mert forró a kipufogó és azt is le kell szedni előtte,hogy kijöjjön a kerék.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 24

  • Star Wars modellsorozat - Yoda forog a sírjában

    Személy szerint nagy Star Wars rajongó vagyok és ezért egyértelmű, hogy az újságárusoknál nemrég óta kapható modelleket is megvásárolgatom. Sajnos rögtön a másodiknál beütött a mennykű, mert habár a modellek minősége jó, néhol a kivitelezés banális hibákat ölt. Te megtalálod a képen? Ha nem, akkor kattints rá és megtudod. :) :W

    V.Stryker 12 éve 40

  • A sör túra sorsa

    Kedves Olvasóim!

    Bizonyára feltűnt, hogy mostanság nem születnek sörös posztok. Ezért elnézést kérek és ezúton szeretném ennek okait leírni.
    Az utolsó posztom után megfáradtam kicsit és nem volt kedvem az egészhez, ezért kicsit félre tettem a dolgot. Ez a büdös igazság. Pár hete viszont, amikor elkezdtem volna újra posztolni a témában, akkortájt derült ki, hogy apuka leszek, ami nagy örömmel töltött el és habár egyből inni támadt kedvem, azért ilyenkor az ember már jobban odafigyel magára, ha már nem csak magáért felelős. Ennek velejárója volt egy teljes vérkivizsgálás is és itt derült ki,hogy néhány máj értékem csöppecskét meg van emelkedve. (Vajon miért? :DDD ) Ebből egyenesen következik, hogy le vagyok tiltva a sörözgetésről, diétára vagyok fogva...szóval keserves idők járnak erre. :)

    A fenti okokból fogva a sörös blog felfüggesztve egy időre és helyette haszontalanabbnál haszontalanabb személyes bejegyzések fognak következni a mindennapi dolgokról. Ezer bocs mindenkitől!

    V.Stryker 12 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.