2020. április 5., vasárnap

Gyorskeresés

Most már biztos. Elmegyünk.

Írta: | Kulcsszavak: szevasztok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bizonyára nem egyedi eset, sokan vagyunk így mostanában. Elegem van, elfáradtam és nem akarok így élni.
Jelen: Forint alapú lakáshitel mit tudom én hány évig, nem nagy összeg, még szerencsésnek is mondhatjuk magunknak. Más hitel nincs. Autó, kutya, minden megvan. Pár nap és jön az első gyerek is és talán pont ez az a motívum, a gyerek jövetele, hogy nagyon elerősödött ez az érzés. Munka már csak nyűglődő családi kisvállalkozásban. Asszony GYES-en, vagy GYED-en...mit tudom én. :)

Ha körül nézek, akkor azt mondom,hogy panel lakás ide vagy oda, de sok emberhez képest jól állunk, nincs okunk panaszra elvileg és néha kellemetlennek, hálátlannak érzem, hogy ezen gondolkodom.

Talán közre játszik,hogy az elmúlt években az átlagnál többször fordultam meg mediterrán népek körében és láttam az ottani életvitelt (ahhoz képest, hogy egy-két bizonyos ország gazdaságilag még rosszabb helyzetben van), a kevésbé stresszes mindennapokat és közben látom a magyar valóságot. Hogy állandóan az összes bőr a kisemberről van lehúzva. Én már diák koromban is dolgoztam, hivatalosan, mindig befizettem a saját részem és k.rvára b.ssza a csőröm, hogy mégis egyre sz.rabb minden és évről évre csak azt kapom, hogy még fizessél be, még, mert szarban a haza. Más hülyeségét állandóan én(mi) fizessük meg? Egy nagy túrót...

És akkor még itt ez a rohadt mentalitás, a megkeseredettség, a mindenki foglalkozzon a saját dolgával és sz.rjon bele mindenbe. És ha szólsz, hogy szedd már össze a kutyasz.rt b+, akkor néz rád,hogy miről beszélsz és miért is kéne összeszedni. Rosszul vagyok attól is,hogy mindenki elmegy mindenki mellett, ha valaki rosszul lesz vagy látsz egy fekvő embert, akkor oda se mennek megnézni, hogy él-e hal-e. Biztos beb.szott és mennek tovább.
Elegem van az emberek értékrendjéből, a bürokráciából, az átláthatatlan rendszerekből, oktatás minőségéből, a pozitív jövőkép hiányából és hogy ember embernek farkasa.

Hogy mi lesz most? 2-3 évet adtam magunknak, hogy a gyerek is erősödjön. Mi kicsit nekifekszünk jobban az angolnak. Erre kitaláltam,hogy napi egy órát egymással otthon csak angolul beszélünk. Néhány dolgot le kell rendezni, lakást, ezt azt. Átbeszéljük, kiválasztjuk az országot, utánajárunk mindennek. Elsőre minden bizonnyal én megyek ki munkát és lakást intézni. Ha minden sínen van, akkor utánam jönnek, kutyástól.

Célország sok van. Esélyes Svédország , ott vannak nagyon jó ismerősök, segítenének. De Kanada, Ausztrália is szóba került. Képlékeny még, de kialakul.

Hadd előzzem meg a trollokat: Tisztában vagyok vele, hogy nincs kolbászból a kerítés, nincsenek tévhiteim és tudom,hogy csak kemény munkával lehet érvényesülni. Kemény munkát akarok, nyugalmat, elismerést és remélem a gyermekem egyszer hálás lesz érte, hogy nem hagytam itt felnőni.

Egy biztos. Elmegyünk.

Hozzászólások

(#1) V.Stryker


V.Stryker
(veterán)

Tanácsok, tapasztalatok jöhetnek. Fikázásra keressetek más topikot.

Keresek 1-2 darab DVD-R DL lemezet. (Minuszost, 8,5Gb, optimális esetben max 4x-en írhatót.)

(#2) Avicularia


Avicularia
(addikt)

Egy jó tanács,ha ide Svédországba akartok jönni.Ne angolul tanuljatok,hanem svédül.
Igaz,hogy meg fogtok mindenkit érteni és titeket is meg fognak érteni,de nem fogsz munkát kapni,ha nem beszélsz svédül

(#3) V.Stryker válasza Avicularia (#2) üzenetére


V.Stryker
(veterán)

Köszi. :R Elsőre azért az angolt gondoltam, mert én is nagyon elfelejtettem, a párom meg németes volt mindig, amit szívből utál, így neki nagyon ráfér az angol. Utána meg még bármi lehet. De kell egy olyan nyelv, ami a világ bármely szegletén elfogadott. :)

[ Szerkesztve ]

Keresek 1-2 darab DVD-R DL lemezet. (Minuszost, 8,5Gb, optimális esetben max 4x-en írhatót.)

(#4) Avicularia válasza V.Stryker (#3) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Szvsz ha valaki idejön,valamilyen szinten csak hátrány,ha beszél angolul mivel nem lesz rákényszerítve a svédre. Viszont ha dolgozni akarsz sajnos 1-2 spec munkát leszámítva meg kell tanulnod a nyelvet.
Egyik osztálytársam mesélte,aki angol és fitnessz oktatóként dolgozik,hogy semmi gond,mindenki aki bejár hozzá beszél angolul,de mikor összehívják az oktatókat meetingre nem beszél a főnök csak az ő kedvéért angolul,szóval nem sokat ért belőle.
Szóval mehet az angol,de mellette svéd is kell szigorúan.

(#5) danih


danih
(addikt)

N+1. kivándorlós topik. Meglepő?

Kemény munkát akarok, nyugalmat, elismerést
Na igen, erről van szó.
Valamiért képtelenek vagyunk mások munkáját elismerni. Sokan nem értik meg (jellemzően azok, akik csak mások visszahúzására képesek), hogy nem azért vágynak el az emberek, mert azt hiszik, hogy külföldön minden könnyű és ölükbe hull a pénz, hanem azért, mert a munkáért, amelyet képesek a társadalom számára átadni, a megbecsültség érzését kapják cserébe. Hirtelen lesz cél, a dolgok értelmet nyernek, lehet tervezni. Szerintem ez minden intelligens lény lelki igénye (ld. önmegvalósítás, Maslow-piramis, stb.).
Rengeteg ismerősöm és barátom kint van már valahol. Igen, nehéz, főleg az elején - vért kell izzadni. De megéri, mert megfizetik: mind anyagilag, mind emocionálisan.

[ Szerkesztve ]

(#6) Danielssss


Danielssss
(őstag)

A sok menekulo "honfitars" miatt tartunk ott ahol...En megertem,hogy rossz a helyzet,de egy idegen orszagban nehogy azt hidd, hogy teged majd szeretni fognak...

(#7) danih válasza Danielssss (#6) üzenetére


danih
(addikt)

Miért, itt szeretik szerinted?
Megmondom neked: ha becsületes, dolgozik, igenis szeretni fogják. Erről is írtam az imént.
Kevered az okot az okozattal. Mivel itt tartunk, ahol, sok a menekülő Honfitárs.

[ Szerkesztve ]

(#8) Gergosz2 válasza V.Stryker (#1) üzenetére


Gergosz2
(veterán)

Angol nyelvvel , hogy állsz?

Arra gondolok , hogy tanultad-e már vagy teljesen 0-ról kezded.

Hogy állandóan az összes bőr a kisemberről van lehúzva

Ez engem is nagyon idegesít már.Bár még tanulok, de nagyon idegeít hogy álladóan új adókat vezetnek be. Európában(talán a világon is?) mi fizetjük a legtöbb adót és mégsem képes vele az állam egyről a kettőre jutni. :(((

Ami engem nagoyn fusztrál még , hogy mindenki (tisztelet a kivételnek) trükközni próbál, azon jár az esze , hogy hogyan játsza ki a rednszert, kersik a kiskapukat.
Az itteni politika nem a fiataloknak hanem a nyugdíjaoknak kedvez. Nem csoda hiszen 3 millióan vannak .

Nokia 6030 Hardcore User // I ♥ Panic Restaurant by Taito

(#9) V.Stryker válasza Danielssss (#6) üzenetére


V.Stryker
(veterán)

Szerintem az, hogy miért tartunk ott, az nem változtat a kérdésen. Másrészt áruld el nekem, hogy miért kéne becsületből, ezt az országot építve vért izzadjak, itt maradjak, hagyjam magam és a családom kizsigerelni, idegileg tönkre tenni, megfélemlíteni? Mi lenne erre a motiváció? Kitől kapok megbecsülést, normális eü ellátást, normális hozzáállást és nyugodt életet? Vagy Teréz anya kéne legyek?

Egyezünk meg abba, hogy minden embernek egy élete van, egy SAJÁT élete, amelyet szülessen is bárhová, úgy él ahogy Ő akar és tud és úgy szerzi meg a saját boldogságát ahogy neki éppen tetszik. (természetesen törvényesen :) ) A te gondolkodásod nem tudom elfogadni, mert az azon azt érzem,hogy ha valami szar, nem működik, akkor ahhoz keresünk valakit aki hibás érte. Én viszont az életem úgy élem,hogy én irányítom és ha valami nem jön össze, akkor nem vádolok érte senkit. De ne is ugasson bele senki. :)

Avicularia : Köszönöm a tanácsokat. Lehet majd priveben fogok kérdezni ezt azt, ha tuti Svédország lesz a cél.

Az angolt meg nem alapoktól kezdem, sokat tanultam, tanították. :)

[ Szerkesztve ]

Keresek 1-2 darab DVD-R DL lemezet. (Minuszost, 8,5Gb, optimális esetben max 4x-en írhatót.)

(#10) h3lios


h3lios
(addikt)

Ugyan még csak diák vagyok, de teljesen egyet értek az írásoddal. Itthon az ember halálra dolgozhatja magát, de az adók és a többi után örül, ha meg tud élni. Kint ugyan azzal a munkával, nem hogy el éldegél, hanem az itthoni viszonyokhoz képest gazdagnak is számít.
Ráadásul az sem mindegy, hogy milyen az adott országban a mentalitás. Itthon már megszoktuk a minden szar, úgyse lesz jobb világképet és az emberek is átveszik ezt a szemléletet.

B-tag: H3lios#2825

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.