2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus EeePC 1215T - Kesernyés finomság

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bizonyára sokunkban felmerült, hogy az átlagnak mondható 15,4” –es méretű notebookok és a 10,1”-os...

[ ÚJ TESZT ]

Asus Eee PC 1215T

Bizonyára sokunkban felmerült, hogy az átlagnak mondható 15,4” –es méretű notebookok és a 10,1”-os netbookok közé igen csak elférne egy megfizethető árú sub-notebook. Itt a hangsúly leginkább a megfizethetőn van, hiszen több gyártónak is van a két méret közé pozícionált gépe, de ezeket nem mindenki tudja megfizetni, mivel többnyire 200ezer forinttól indulnak.

Úgy látszik, hogy az Asus felismerte ezt a piaci rést és az Eee családot kibővítette a 1215N és a 1215T típusjelű, 12,1”–os kijelzővel ellátott netbookkal. A méretnövekedésen kívül még egy szempontból nagynak mondható az Asus lépése, mégpedig azért mert a 1215T kódjelű masina az AMD Nile platformjára épül, amely eddig nem volt jellemző a netbookokra.

Eme írás főszereplője ez az Eee 1215T típusú netbook, melynek megvásárlásához nem vezetett több ok, mint amit egy fórumtárstól tudok idézni: „Ha több pénzem lenne, akkor is csak AMD-t vennék.”. Megrendelésekor sokat tépelődtem, mivel a választásom első számú mozgatórugója a mérete volt, de sehol, egyetlen áruházban sem volt ez a gép kiállítva, így azt sem tudtam, hogy meg fog-e felelni. Aztán az egyik áruházban sikerült megtapogatnom egy 11,6”-os Mac-et és az kissé eloszlatta bizonytalanságomat.
Átvételekor meglepően tapasztaltam, hogy egy alig nagyobb dobozt kapok, mint amelyekben az átlagos kis netbookok vannak. Hadd ne mondjam, milyen izgalommal bontottam ki az olcsónak cseppet sem mondható masinát. A csomagban nem vagyunk elárasztva tartozékokkal, kapjuk magát a gépet, egy töltőt, egy apró leírást és ezzel vége is a felsorolásnak.

Maga a gép szépnek, látszólag igényesnek is mondható. És habár van belőle fekete matt kivitel, erre való utalás híján én a fényes burkolatúhoz jutottam hozzá, amely valami rettenetes módon gyűjti az ujjlenyomatokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.