2016. május 28., szombat

Gyorskeresés

V.Stryker blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Alkoholmentes sör - Arany Ászok Alkoholmentes

  Nem szándékoztam ma több sörről írni, de szomjas voltam és habár ez még nem ok, de ez olyan bűn rossz, hogy muszáj kiírnom magamból.

  No, hát szagra rossz, ízre rossz, habja rossz. Én tényleg csak azt tudom írni, hogy kár a vízért, amiből csinálták. Elvileg nincs benne semmi olyan, mert árpamaláta, komló, komlókivonat és víz, de ez bűn rossz.
  Van egy olyan rossz mellékíze, amit hírtelen nem tudok leírni, de egy vidéki kisfalu, öreg mamás boltjában mikor kapsz egy lejárt csokit...

  Annyit tudok mondani,hogy eggyes alá és egy ilyen üveg alkohomentes sörben az érték maga a visszaváltható palack. Ne vegyétek meg, még ha nincs más akkor se. Akkor vegyetek bubis vizet inkább. Szerintem, az én ízlésem szerint. - hogy a korrektség is meglegyen. :)

  Blogbejegyzés 2 éve 5

 • Alkoholmentes sör - Dreher 24

  Ismételten üdvözletem!

  Következő tesztalanyunk, a hazánkban oly jól ismért Dreher alkoholmentes változata.

  Itt már előrelátóan elolvastam a címkét: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat. Hát ez a komlókivonat is olyan, hogy húzza rá az ember a száját, de hát azért a Stellánál jobb előjel mindenképpen, hogy mást nem tartalmaz.
  Kibontáskor már jobb! Nincs savanyú szag. Sőt, igazából szinte semmilyen szag nincs. Ami van, az is inkább egy enyhe maláta.
  Színe jó, habja is jó, bár nem tartós. A pohár oldalán ott marad minden korty után, ez is jó előjel. Széndioxidban gyenge, de legalább nincs mesterségesen dúsítva.
  Íze, egy kellemesen telt semmi. Egy kis maláta, komlónak nyoma se, mellékíz se nagyon és úgy gondolom,hogy ebben a kategóriában ez kifejezetten jónak számít, hogy nincs mellékíz, nincs savanyúság, na de sajnos egyéb sem. Ettől és pont ezért, ez egy "bátran bármikor" kategória. ( Csak hidegen, ahogy az összes többit is! )

  Összességében 4,5/5 -öt jár neki az ihatóságért, mert habár élvezetekkel nem halmoz el, negatív élményed se lesz tőle, ami dícséretes. A Stella-nál határozottan jobb! Mi több, úgy gondolom,hogy teljesen élhetővé teszi ezt az alkoholmentes kategóriát.

  Blogbejegyzés 2 éve 5

 • Alkoholmentes sör - Stella Artois

  Üdvözletem mindenkinek!

  Ígéretemhez híven, elkezdem az itthon elérhető alkoholmentes sörök tesztjét. Csak röviden, azt fogom leírni, amit fogyasztás közben érzek, látok.

  Első versenyzőnk a méltán híres Stella Artois, ami a maga kategóriájában nem egy rossz sör, de nem is a legjobb, főként az itthoni Borsodi Sörgyáras gyártásnak köszönhetően, ahogy ez az összes többi sörre is igaz.

  Előbb bontottam ki és csak utána olvastam el a címkét,hogy mi is van benne. Ez csak azért érdekes, mert 90%-ban az illatról tudható volt... kukorica, rohad savanyú szagot és ízt adó kukorica. Aztán már a címkéről: antioxidáns és citromsav is. :W Csak felelevenítés képpen a sörhöz: víz,maláta, komló és élesztő kell... ha ennél több van benne, akkor az már rosszul indul. Elnézést a bocsánatért, de ez így igaz.

  Na, visszatérve a versenyzőre. Habja jó, ott marad a pohár oldalán, színe jó, a felszálló széndioxid nem utal arra, hogy mesterségesen adták volna hozzá. Íze savanykás, nincs minőség érzeted tőle, de azért elég teltnek érződik. Igazából meg tudnám inni, meg ha úgy adódik simán vállalható darab. (Ne feledjük! Alkoholmentes sörökről beszélünk!)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 3

 • Alkoholmentes sör - Áldás vagy büntetés?

  Kedves sorstársaim!

  Itt a nyár, a meleg és habár többünknek ennyi ok nem kell ahhoz, hogy sörözzünk, de ez a két jelenség mégis fokozza a sörfogyasztást.

  Úgy gondolom,hogy egyre többen vagyunk, akik valami miatt (gyerek, gyógyszer, vezetés, stb.) nem ihatunk alkoholt, mert a rendezvény vagy összejövetel, esetleg piknik után haza kell vinni a családot a lehető legnagyobb biztonságban és hát sem a magunk, sem pedig más testi épségét, egészségét nem illik pár sör miatt veszélyeztetni.

  Ezen okoknál fogva úgy döntöttem, hogy beáldozom magam és olyat teszek, amit igazából az elmúlt 30 évem alatt talán kétszer tettem eddig, alkoholmentes söröket fogok fogyasztani és megosztom veletek, hogy végső elkeseredésünkben milyen sörnek nevezett alkoholmentes borzalommal tudjuk áthidalni a kérdéses időszakokat a lehető legkevesebb fanyar pofát vágva. :)

  Blogbejegyzés 2 éve 13

 • Amikor nem a kőműves, hanem a múlt és az emlékek építenek

  Van úgy, hogy öregszik az ember és netán szülő is lesz. Aztán észre sem veszi, hogy olyan dolgok kezdenek el számítani, olyan dolgok képviselnek értéket számára, amikről a "vad kamaszkor-ban" meg is feledkezett. Ilyen az én kerékpárom. Tizenéves koromban nagyon szerettem tekerni Erdélyország kis útjain, Háromszék kis szegletében, Kézdivásárhelyen, Bálványoson, a Szent Anna tó felé.
  No de a szél és az idő másfele sodorja az embert, ideális dolgok csak a mesében vannak.

  De ne kalandozzunk el. Sok év alatt, sok száz kilóméter távolságba sodort az élet és a kerékpárom egy Dacia-val történ ütközés után nagymamám padlásán pihent, úgy cirka 15 évet, ahogy a képek is mutatják. Hosszas "küzdelem után" végül mégis visszatalált hozzám és habár nem tökéletes, de már újra használható és újra az ideális 28km/h -ás ÁTLAGsebesség közelében tekerek ismét. A többiről meséljenek a képek.
  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Válogatós bicikli szerelők - avagy ha büdös a sz@r

  A történet egyszerű. Itt a tavasz és - habár egyetértek Gangszta Zolival,hogy ha egy férfi 30 év felett nem túlsúlyos, akkor vagy beteg vagy nem sikeres - gondoltam kerékpárral járok dolgozni. Ez szép is, jó is. Találtam egy régi német, szép állapotnak kinéző kerékpárt a vaterán 15-ért, hát mondom, ebből baj nem lehet.
  Megvettem, használtam, nem volt gond vele. Viszont egy-két hét után a hátsó kerékagy kezdte megadni magát, recseg-ropog.
  Na, gondoltam, akkor szerelő, úgyis akarok egy egysebist, egyúttal az is meglesz és akkor már cseréljék ki az agyat is, ebből a kerékből csak a felni és az új gumi maradjon.

  Első szerelő:
  "Hát figyelj, füzögethetek neked, de majd annyiba lesz, mintha egy komplett új kereket vennél. Hát mondom igaz is lehet, de alszom rá egyet. Nézem a honlapját, nekem 2k-val drágább árat mondott a kerékre, mint ahogy ott van, plusz azt elfelejtette megnézni vagy foglalkozni azzal,hogy nekem 630-as kell, ő meg betenné a 622-es mostani trendit. Kicsit chopperes lenne... Messze is volt és a pár apró negatív vélemény miatt nem mentem oda. :W

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 78

 • OSX 10.8.3 telepítése PC-re sokadjára

  Az alábbi bejegyzés nem útmutatás, nem tanács, nem alap a kötekedéshez, hanem az elmúlt hetek kálváriájának, szenvedésének gyümölcse, hogy jómagam is tudjam hol kezdjem, ha három hónap múlva megint neki kell állnom. :D
  Sajnos a PH ilyen jellegű topikja nem épp a legmegfelelőbb a segítségkérésre. Arra van egy kifejezetten erre a témára irányuló fórum, ahol szinte perceken belül érdemi választ kap az ember. Ezúton is nagy köszönet a hackli -s srácoknak. :R Illetve itt a ph-n Máténak is, amiért priviben áttaszított az utolsó problémákon.

  Elvileg egyszerű, főleg aki csinálta párszor és azóta is neki neki fut a dolognak. De egy kezdő, laikus számára a legalapvetőbb, egyszerű dolgok is csak kérdőjelek. Nekem is azok voltak. Sajnos egyes helyeken be vannak tiltva egyes oldalak linkelése, pedig a kettő együtt nagy durranás lehetne. És hát egy kis angol tudás nélkül nehezebb az embernek, mert egyes, nem gyakori hibák megoldása leginkább csak angol oldalon lelhető fel. De sebaj. Vágjunk bele.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Ingyen pálinka!!! Nem promóció, nem átbaszás, én magam adom! - Lezárva!

  Szeretnék felajánlani pár üveg pálinkát. Ingyen vagyis némi játékért cserébe. A szerencsés az az EGY személy, aki eljön érte HOLNAP délig és aki Logout-ot olvas. :)

  A helyzet az, hogy én nem nagyon iszom, de kaptam innen onnan mindig, meg lettek kóstolva vagy valaki vendég ivott belőle, de igazából nem fogynak, én meg unom kerülgetni őket. Itt a szilveszter, válságos időket élünk, valakinek a bulijához hozzá járulok velük.

  Van bolti is...Törköly pálinka, Mézes körte, van házi főzött vegyes és van Horvátországból füge pálinka. Nem mind teli üveg, de mind minimum háromnegyedig van és van amelyik teljes.

  Szóval BP XIX kerület. Privátot nem fogadok csak ha már megvan a szerencsés. :)

  És a játék kérdése: Mekkora egy 2002-es évjáratú Skoda Fabia Combi csomagtere? Kéretik linkel alátámasztani!

  A pálinka okozta alkoholmámorért és annak hatása alatt tett semmiféle cselekményért felelősséget nem vállalok! Jah és csak 18 éven felülieknek! Nem vicc! Személyi felmutatása kötelező, ellenkező esetben nem adom oda!!!!

  Blogbejegyzés 3 éve 14

 • Biznisz vagy rablás !?

  Úgy felb@sztam az alábbi sztorin magam, épp, hogy a fülem nem füstöl az arcátlanság miatt.
  Történt ma, hogy gondoltuk asszonnyal, hogy van pár arany gyűrűnk, amit beadnánk és szeretnénk helyette egy pár karikagyűrűt. Négy gyűrűnk van, az egyik (hanem kettő) 18 karátos, hibátlan sok köves gyűrűk, van amelyik fehér arany résszel.
  Bemegyünk, lemérik, 7,8 gramm. Mondom oké és hogy működne. Mondták,hogy nézzünk karikagyűrűt. Néztünk, két tök sima, arany gyűrűt, a kettő együtt 7,2 gramm, mindkettő 14 karátos. Azt mondja, hogy akkor még 50 ezret kéne ráfizessek. :Y

  Értem én, hogy vad kapitalizmus és nyilván ugyanannyiért nem veszi, mert élnie kell valamiből. De én adok több aranyat, a karátkülönbségről nem beszélünk és még én fizessek 50 ezret pluszba két sima karikagyűrűre? Nooormális? Hát inkább itthon a tűzhelyen magam beolvasztom. :W

  Másik helyen is kérdeztük. Ott nem mutattak és nem is néztek meg semmit. Ott mondták,hogy amit én viszek azért grammonként adnak 6300-at, amit ők adnak, azért fizetek 12800-at. Több, mint a dupláját.

  Hát elmentek a retkes @&|||[@{###@Ä-ba. Mi ez ha nem rablás? ja, hogy biznisz, mert nem kényszerít senki? Kapják be! :(((

  Blogbejegyzés 4 éve 33

 • Most már biztos. Elmegyünk.

  Bizonyára nem egyedi eset, sokan vagyunk így mostanában. Elegem van, elfáradtam és nem akarok így élni.
  Jelen: Forint alapú lakáshitel mit tudom én hány évig, nem nagy összeg, még szerencsésnek is mondhatjuk magunknak. Más hitel nincs. Autó, kutya, minden megvan. Pár nap és jön az első gyerek is és talán pont ez az a motívum, a gyerek jövetele, hogy nagyon elerősödött ez az érzés. Munka már csak nyűglődő családi kisvállalkozásban. Asszony GYES-en, vagy GYED-en...mit tudom én. :)

  Ha körül nézek, akkor azt mondom,hogy panel lakás ide vagy oda, de sok emberhez képest jól állunk, nincs okunk panaszra elvileg és néha kellemetlennek, hálátlannak érzem, hogy ezen gondolkodom.

  Talán közre játszik,hogy az elmúlt években az átlagnál többször fordultam meg mediterrán népek körében és láttam az ottani életvitelt (ahhoz képest, hogy egy-két bizonyos ország gazdaságilag még rosszabb helyzetben van), a kevésbé stresszes mindennapokat és közben látom a magyar valóságot. Hogy állandóan az összes bőr a kisemberről van lehúzva. Én már diák koromban is dolgoztam, hivatalosan, mindig befizettem a saját részem és k.rvára b.ssza a csőröm, hogy mégis egyre sz.rabb minden és évről évre csak azt kapom, hogy még fizessél be, még, mert szarban a haza.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 337

 • Megóvom magam - Apple vs. sznobizmus

  Ez a néhány sor azért születik, mert úgy vélem, hogy ha valaki hibázik, ok nélkül beszél össze vissza esetleg részinformációk alapján, akkor illik megkövetnie magát, ha kiderül a végső igazság.

  Én is, mint sokan mások, az Apple termékeit alaptalanul túlárazott divatcikknek tartottam, amit csak az újgazdag vagy csak simán gazdag sznobok, mint státusz szimbólumot vásárolnak meg.

  A túlárazással nem tudok vitatkozni, talán csak annyit, hogy az is közrejátszik, hogy mi keresünk keveset és az Apple-nek nem érdeke -mivel kis piac vagyunk-, hogy csak miattunk vagy hozzánk hasonló országok kedvéért letörje az árakat. Ennek viszont megvan itthon az az előnye, hogy ha megnézzük a használt piacot, akkor láthatjuk,hogy bitang módon tartja minden Apple termék az árát.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 147

 • Dropbox és Zyxel NSA310 NAS baráti kapcsolata

  Ha esetleg valaki rendelkezik Zyxel NSA310-es NAS-al otthon, akkor javaslom lője be a Dropbox-ot rajta az admin felületről (Szigorúan IE alól). Marha szuperül működik.
  A lényeg,hogy a nas-on létrehoz egy \admin\Dropbox mappát, illetve lent a gépen egy Drop2NAS mappát szintén a dropbox mappán belül.
  Eddig ez nem nagy cucc.Ami viszont nekem nagyon tetszik,hogy amit a gépen ebbe a mappába teszel, azt feltolja a dropbox szerverére, feltolja a nas-ra VISZONT ahogy a NAS-ra felért a cucc, akkor törli a dropbox-ról és a gép mappájából is.
  Ez igazából nem más, mint egy marha egyszerű feltöltési lehetőség a saját NAS-unkra, amit megoldhatnánk egy sima FTP-s kapcsolódással is, de hát így színesen szép az élet. :)

  Blogbejegyzés 4 éve 6

 • Ismét kudarcba fulladt linuxos próbálkozás

  Előzőleg olvashattátok az oplay-el való szívásom. Elhatároztam,hogy csinálok egy megosztás linux alatt,hogy azt miként látja. Elvileg a linux ilyen hálózatos dolgokat jobban kezel. Hát addig el se jutottam. :W
  Feltettem a legújabb Ubuntut, Kubuntut és Suse-t, de egyik rohadt disztró se volt képes felismerni az alap Netgear WNA3100 usb-s wifi kütyümet. :W

  Találtam pár leírást, miként lehet windows-os driverrel működtetni. Amennyire értek hozzá, annyira feltettem, sőt: kiírta, hogy oké, fent van és jelen lévő hardver. De hát baszik működni, villogni.

  Szóval erről ennyit. :(( Ez a rohadt hardvertámogatás hiánya a linuxnál kiborító.

  Következő próbálkozásom egy NAS lesz.

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Asus O!play - Óóóóóó ha még playelné is amit kéne :( - Megvan a válasz

  Van egy ilyen csoda médialejátszóm. Nem volt olcsó, mert 30k volt, ehhez képest....hát lássátok levelem az Asusnak. :) Lehet vele vitatkozni, de nem érdemes. :DDD Folytatás, ha megkaptam a választ.

  Tisztelt Asus Hungary!

  Tavaly óta tulajdonosa vagyok egy Asus O!Play Air típusú médialejátszónak, ami valahogy használhatatlannak bizonyul hosszútávon.
  A gond már a hálózati csatlakozásnál kezdődik, ami nálam WPA kulcsos, de ezt valamiért a lejátszó WEP-nek látja. Nem is értem,hogy miért. Manuálisan WPA-val már megy a kapcsolat a routerrel, de csatlakozva a hálózathoz felhasználónevet és jelszót kér, mikor az Önök útmutatása szerint van beállítva a hálózat, ami minden bizonnyal jól működik, mert esetenként az eszköz tápellátását megszakítva, majd újra bekapcsolva, már (néha!) hajlandó megfelelően működni és jelszókérés nélkül látni a hálózati fájlokat, de egy ideje már egyre inkább nem működik. Az is csak ront a helyzeten,hogy bekapcsolás után vagy csatlakozik a routerhez vagy nem. Ki-be kapcsolgatva második-harmadik bekapcsolásra azért hajlandó csatlakozni, csak akkor meg többnyire a jelszókéréssel idegesít.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.