2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alkoholmentes sör - Arany Ászok Alkoholmentes

    Nem szándékoztam ma több sörről írni, de szomjas voltam és habár ez még nem ok, de ez olyan bűn rossz, hogy muszáj kiírnom magamból.

    No, hát szagra rossz, ízre rossz, habja rossz. Én tényleg csak azt tudom írni, hogy kár a vízért, amiből csinálták. Elvileg nincs benne semmi olyan, mert árpamaláta, komló, komlókivonat és víz, de ez bűn rossz.
    Van egy olyan rossz mellékíze, amit hírtelen nem tudok leírni, de egy vidéki kisfalu, öreg mamás boltjában mikor kapsz egy lejárt csokit...

    Annyit tudok mondani,hogy eggyes alá és egy ilyen üveg alkohomentes sörben az érték maga a visszaváltható palack. Ne vegyétek meg, még ha nincs más akkor se. Akkor vegyetek bubis vizet inkább. Szerintem, az én ízlésem szerint. - hogy a korrektség is meglegyen. :)

    V.Stryker 10 éve 5

  • Alkoholmentes sör - Dreher 24

    Ismételten üdvözletem!

    Következő tesztalanyunk, a hazánkban oly jól ismért Dreher alkoholmentes változata.

    Itt már előrelátóan elolvastam a címkét: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat. Hát ez a komlókivonat is olyan, hogy húzza rá az ember a száját, de hát azért a Stellánál jobb előjel mindenképpen, hogy mást nem tartalmaz.
    Kibontáskor már jobb! Nincs savanyú szag. Sőt, igazából szinte semmilyen szag nincs. Ami van, az is inkább egy enyhe maláta.
    Színe jó, habja is jó, bár nem tartós. A pohár oldalán ott marad minden korty után, ez is jó előjel. Széndioxidban gyenge, de legalább nincs mesterségesen dúsítva.
    Íze, egy kellemesen telt semmi. Egy kis maláta, komlónak nyoma se, mellékíz se nagyon és úgy gondolom,hogy ebben a kategóriában ez kifejezetten jónak számít, hogy nincs mellékíz, nincs savanyúság, na de sajnos egyéb sem. Ettől és pont ezért, ez egy "bátran bármikor" kategória. ( Csak hidegen, ahogy az összes többit is! )

    Összességében 4,5/5 -öt jár neki az ihatóságért, mert habár élvezetekkel nem halmoz el, negatív élményed se lesz tőle, ami dícséretes. A Stella-nál határozottan jobb! Mi több, úgy gondolom,hogy teljesen élhetővé teszi ezt az alkoholmentes kategóriát.

    V.Stryker 10 éve 5

  • Alkoholmentes sör - Stella Artois

    Üdvözletem mindenkinek!

    Ígéretemhez híven, elkezdem az itthon elérhető alkoholmentes sörök tesztjét. Csak röviden, azt fogom leírni, amit fogyasztás közben érzek, látok.

    Első versenyzőnk a méltán híres Stella Artois, ami a maga kategóriájában nem egy rossz sör, de nem is a legjobb, főként az itthoni Borsodi Sörgyáras gyártásnak köszönhetően, ahogy ez az összes többi sörre is igaz.

    Előbb bontottam ki és csak utána olvastam el a címkét,hogy mi is van benne. Ez csak azért érdekes, mert 90%-ban az illatról tudható volt... kukorica, rohad savanyú szagot és ízt adó kukorica. Aztán már a címkéről: antioxidáns és citromsav is. :W Csak felelevenítés képpen a sörhöz: víz,maláta, komló és élesztő kell... ha ennél több van benne, akkor az már rosszul indul. Elnézést a bocsánatért, de ez így igaz.

    Na, visszatérve a versenyzőre. Habja jó, ott marad a pohár oldalán, színe jó, a felszálló széndioxid nem utal arra, hogy mesterségesen adták volna hozzá. Íze savanykás, nincs minőség érzeted tőle, de azért elég teltnek érződik. Igazából meg tudnám inni, meg ha úgy adódik simán vállalható darab. (Ne feledjük! Alkoholmentes sörökről beszélünk!)

    Folytatás...

    V.Stryker 10 éve 3

  • Alkoholmentes sör - Áldás vagy büntetés?

    Kedves sorstársaim!

    Itt a nyár, a meleg és habár többünknek ennyi ok nem kell ahhoz, hogy sörözzünk, de ez a két jelenség mégis fokozza a sörfogyasztást.

    Úgy gondolom,hogy egyre többen vagyunk, akik valami miatt (gyerek, gyógyszer, vezetés, stb.) nem ihatunk alkoholt, mert a rendezvény vagy összejövetel, esetleg piknik után haza kell vinni a családot a lehető legnagyobb biztonságban és hát sem a magunk, sem pedig más testi épségét, egészségét nem illik pár sör miatt veszélyeztetni.

    Ezen okoknál fogva úgy döntöttem, hogy beáldozom magam és olyat teszek, amit igazából az elmúlt 30 évem alatt talán kétszer tettem eddig, alkoholmentes söröket fogok fogyasztani és megosztom veletek, hogy végső elkeseredésünkben milyen sörnek nevezett alkoholmentes borzalommal tudjuk áthidalni a kérdéses időszakokat a lehető legkevesebb fanyar pofát vágva. :)

    V.Stryker 10 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.