2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Dávid PC-t épít - vol. 2

    Nagyon sok tippet és tanácsot kaptam az előző bejegyzésemre, köszönöm mindenkinek.

    A gép belseje (CPU, VGA, MBR) még ugyan képlékeny, de kell még más is egy PC-hez.

    A régi gépemből megmaradt egy 1,5 TB-os HDD, szóval a tárhely adott, az SSD-m jelenleg a laptopban van, de az benne is marad, szóval azt vennem kell egyet. Jelenleg egy OCZ Vertex 4 típusú 128 GB-os SSD-t használok, teljes megelégedéssel, emiatt első körben ugyanennek a gyártónak néztem a jelenlegi kínálatát, viszont a 128GB-ról inkább már nagyobbra váltanék, a 240GB-os alap tudású ARC 100 (31.090 Ft) talán elég is. A gyártó adatlapja szerint valamivel alacsonyabbak az írási, olvasási értékei, mint a jelenleginek, a következő lépcső, a Vertex 460A sorozat viszont 50%-kal drágább, annyit talán nem ér. Inkább legyen picivel lassabb 240GB, mint gyorsabb 128GB.

    Folytatás...

    ldave 9 éve 17

  • Dávid PC-t épít - vol. 1

    Amikor másfél-két éve felújítottuk a nappalit akkor úgy döntöttem, hogy száműzöm az asztali PC-t a lakásból és helyette veszek egy laptop-ot, a játékot pedig konzolon folytatom. Ennyi idő kellett, hogy rájöjjek ez nem volt egy jó döntés :) Jópár játékom van PC-re még régről (The Secret World, Guild Wars 2), amik egyszerűen nem futnak el a laptopon normális minőségben, manapság pedig egyre nagyobb a késztetésem, hogy elővegyem őket.

    Szóval azon jár az agyam, hogy újra összeépítek magamnak egy asztali gépet, utoljára ilyet lassan 4 éve csináltam. Gondolkoztam erősen gamer laptopon is, de az eszem lebeszélt róla, egyelőre. PC terén teljesen nulláról kell indulnom, az egész gépemet eladtam 2013-ban (Core i5-2500, GTX560 Ti), egyedül az egér és a billentyűzet maradt meg. Komolyabb márkapreferenciám csak annyi van, hogy eddig, ha tehettem, mindig ASUS termékeket választottam és egy K8N-es alaplapot leszámítva nem volt gondom velük és azt is garanciában cseréltettem. Meg általában betegesen kedvelem a kicsit furcsa, ámde egyedi cuccokat, ahol nem az ár-érték arány a legfontosabb, az első (és mai napig kedvenc) okostelefonom egy Nokia N9-es, az első tabletem egy Blackberry Playbook volt, szóval ezen a vonalon elindulva első körben nem Intel CPU-ban gondolkozom, hanem egy AMD-ben. Ez nem egy racionális döntés, egyértelmű, de most még úgyis csak tervezem a dolgot.

    Folytatás...

    ldave 9 éve 22

  • Persona 2: Innocent Sin - jRPG játéknapló - I

    2015. február 16.

    Még év elején jött a gondolat, hogy idén bepótolok pár régebbi jRPG klasszikust, akkor össze is írtam azokat a címeket, amikre időt szánnék. Azóta történt valami, ami kicsit felülírta a tervem, jött egy trailer a Persona 5-ből, ami egyből a legjobban várt játékommá lőtte az Atlus készülő játékát.

    Szóval eme 10/10-es trailer hatására úgy döntöttem, hogy módosítok az eredeti terven és az első játék, amit eme projekt keretein belül elkezdek, az a Persona 2: Innocent Sin lesz, PSP-n (mostantól P2).

    Amikor ez a játék 2011-ben megjelent EU-ban, addigra az eredeti japán PS1-es kiadás már több mint 10 éves volt, én addigra végigjátszottam PS2-en a Persona 3-at és nagyrészt a Persona 4-et is. Több oka is volt, hogy a P2 1999-ben nem jelent meg angolul, a játékban pl. szerepel Adolf Hitler és van lehetőség homoszexuális kapcsolatra. Ez akkoriban úgy látszik még nem ment át a nyugati szűrén, bezzeg manapság, Bioware játékok után már nem gond az ilyesmi téma.

    Folytatás...

    ldave 9 éve 7

  • Gamepod Nintendo Meeting @ Me - tél

    Végéhez közeledik a tél, szóval mielőtt jönne a jó idő és a tavaszi napsütés, jöjjünk össze újra!

    ldave 9 éve 8

  • Gaming terv 2015-re, a klasszikus JRPG éve

    Arra gondoltam, hogy 2015 nálam a klasszikus JRPG éve lesz és ehhez szerencsére rendelkezem két fontos hardverrel, Nintendo DS és Sony PSP. Hasznos volt a New Game Blitz olyan szempontból, hogy rávilágított, sokkal több játékot veszek, mind amennyi időm van és ebbe listába sajnos nem csak a pár eurós Steam-sale cuccok vannak. Ennek így nem sok értelme van, hacsak az nem, hogy támogatom a kiadókat :)

    A játékra fordított időm nagy része most újra a WoW-ra megy el és ez még egy darabig így is marad, van még bőven mit elérni az új kiegészítőben és egyelőre még nem jutottam el arra a szintre, hogy unalmas lenne az egész. Persze az eddigi tapasztalatok alapján ez majd eljön, de akkor kell pihentetni a dolgot pár hónapig, addigra úgyis jön valami új tartalom.

    Na de térjünk rá a JRPG témára. Konzolon nekem ez a kedvenc műfajom, stílusom és van jópár ma már klasszikusan számító játék, ami kimaradt nekem, ezeket szeretném most bepótolni és megnézni, hogy miként hatnak manapság. Persze nem ígérem, hogy mindent végigjátszok majd amit elkezdek, könnyen lehet hogy az idő nem volt túl jó hatással egyes játékokra.

    Lássuk a tervezett játékokat:

    Folytatás...

    ldave 9 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.