2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • New Game Blitz - 2017

    A Nintendós topikokban felmerült az igény, így 2017-re, két év kihagyás után, újra indítom a New Game Blitz játékot!

    Az alapszabály egyszerű:

    - új játék vásárlás -> -1 pont
    - egy játék befejezése vagy eladása -> +1 pont

    Ingyenes játékok (PS+, Xbox Gold, egyéb) természetesen nem játszanak. Bundle-ben vett játékok viszont igen. A pontozás január 1-től indul és december 31-ig tart és pont az csak az adott évben vett vagy befejezett (vagy eladott) játékokra vonatkozik. Az hogy mi számít befejezésnek, persze nem egzakt kérdés, de alapesetben az egyjátékos kampány végig játszásáról van szó.

    Nem muszáj minden egyes pontváltozást azonnal jelezni, lehet tömbösíve is, ahogy tetszik.

    A cél az lenne, hogy minél több pont legyen az év végén :)

    Kérdések jöhetnek kommentben.

    ldave 7 éve 357

  • A 10$-os Super Mario Run margójára

    Amikor jöttek az első hírek arról, hogy mobilplatfromokra készít majd a Nintendo játékokat, eléggé egyértelművé tették a nyilatkozatok során, hogy számukra ezek a játékok főként azzal a céllal is szolgálnak, hogy visszatereljék a játékosokat a saját platfromjaik felé.

    Ha megnézzük a nyári Pokémon GO és a nemrég megjelent Pokémon Sun&Moon (3DS) esetét, akkor látszik, hogy ez a stratégia ebben az esetben működött. A Sun&Moon játékok a GO hátán rekordokat döntöttek az USA-ban, 85%-kal jobban nyitott a játék, mint az előző X&Y részek, pedig akkor még a 3DS is frissebb platfromnak számított. Ráadásul a GO megjelenése óta újra növekedtek USA-ban a 3DS eladások is, amire már szintén rég volt példa. Szóval ha megnézzük a felsorolt három pontot, akkor mind teljesült. A GO önmagában is hatalmas siker lett, óriási médiafigyelmet kapott, emiatt biztos sokan már csak ezért is kipróbálták, hogy lássák miről van szó. És úgy látszik sikeresen megszólított egy olyan tömeget is, akinek még nem volt 3DS-e, de a kövezkező Pokémon játék eladott egyet.

    ldave 7 éve 0

  • Egy Dell XPS 14 kitisztítása

    Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban és hamarabb kapcsol fel a laptopom hajszárító üzemmódba a megszokottnál. Játék alatt ez annyira nem is zavar, mert akkor általában füles van rajtam, de amikor egy sime Youtube videó is felpörgeti a ventit, az már picit bosszantó. Szóval eljött az ideje, hogy kitakarítsam a belsejét és ha már szétszedem, akkor gondoltam a hűtőpasztát is cserélem frissre.

    2013-ban vettem a laptopot, akkor volt utoljára megbontva, betettünk egy SSD-t a gyári HDD helyett. Emlékeztem is hogy nem volt olyan egyszerű szétszedni a gépet, ugyanis T5-ös csavarhúzó kell hozzá, az pedig nekem nincs itthon és az Obi-ban is csak T10-től felfelé láttam. Szerencsére egyik munkatársam tudott kölcsönadni ilyen csavarhúzót, szóval le tudtam szedni a hátsó burkolatot. Belül már a hagyományos Phillips csavarok vannak.


    4 csavar tartja a hűtést a helyén

    Folytatás...

    ldave 7 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.