Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
Szép napot mindenkinek! Jelenleg TRIO S csomagunk van (ami TV-ben a BRONZE-ot tartalmazza), viszont úgy néz ki, hogy érkezik a lakásba egy olyan TV amivel ki tudnánk használni a HD felbontás adta előnyöket. Jól olvasom, hogy +1000Ft/hó-ért tudunk kérni olyan beltéri egységet, amivel ezt megtehetjük?
Köszönöm az infót![ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
válasz Gubek-Einste #17775 üzenetére
Értem, köszi. Nem kérhetem csak a digital bronze csomagot a sima bronze helyett? Mindenképpen át kell térnem a Trio M-re? Vagy ez árban ugyanannyi?
-
Sir Riccio
addikt
sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a Thunderbird-ben történő levelezésem (imap.gmail.com-on keresztül). Ha a mobilomról osztom meg a mobilinternethozzáférést, azon keresztül megy, de másik számítógépekről is időtúllépésig jut csak Thunderbirdben és Outlookban is ha a saját UPC-s netemet használom. Próbáltam egy a város másik részében található szintén UPC előfizetéssel rendelkező rokonnál beállítani a Thunderbirdben a saját fiókomat és ott probléma nélkül működött. Nincs több ötletem. A gépről egyébként tudom pingelni az imap.gmail.com-ot és válaszol is.Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
válasz horush #24493 üzenetére
Fogadni sem tudok IMAP-on keresztül, ráadásul elviekben ezt tegnap az ügyfélszolgálatos kollegina engedélyezte. Emellett amióta ezzel szenvedtem és dobtam a routeren pár factory resetet és azóta a lakásban található másik két laptopon gyakorlatilag nem lehet böngészni.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Peltár #24498 üzenetére
A víruskergetőt ledobtam, a routert nem tudom, mert a UPC-é (Technicolor TC 7200 asszem).
Viccet félretéve másik két számítógépen sem megy, viszont mobilnettel meg igen (azon a gépen amin a UPC-s WiFi-re csatlakozva nem). Tegnap este csináltam még egy Factory Resetet a 7200-ason, de ezzel csak azt értem el, hogy böngészni sem lehetett, amit viszont egy ma reggeli factory reset végül nagyjából megoldott, most kábelen tudok nagyjából böngészni, viszont WiFi-n egyáltalán nem. Az ezeregyszázéves chello.hu-s címem (amiről egyébként azt sem tudom, hogyan tud még létezni mert az az előfizetés amihez az tartozott rég nem él) egyébként működik, szóval tényleg nem értem a dolgot. Az SMTP tiltás miatt viszont az IMAP-nak még működnie kellene szerintem. Az ügyfélszolgálattal végül egyébként abban maradtunk, hogy holnap küldenek egy kollégát aki megpróbál a végére járni a dolognak és ha kell kapok másik router+modem kombót. Egészen kb. 3 factory resettel ezelőttig azt csinálta, hogy ha kábelen próbáltam meg adminisztrálni (bármilyen beállítást módosítani a webes felületen, vagy egyáltalán hozzáférni, akkor időtúllépett és kb. 10ből egyszer töltötte be azt a menüpontot amire rákattintottam).Szerk:Tegnap napközben egyszer egy kis időre működött és az egyik mail fiókot beszinkronizálta.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #24509 üzenetére
Na, és most nem tudok WiFi-n csatlakozni a routerhez. Semmivel. Factory reset után sem.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Peltár #24529 üzenetére
A mobilnet alatt a mobiltelefonos (T-Mobile) hálózaton működő 3G-t értem WiFi hotspot módban a telefonról megosztva a laptoppal, szóval de, tulajdonképp WiFi.
Tehát, adott laptop, adott beállításokkal, a UPC modem+kombójára WiFi-vel csatlakoztatva -> Nem működik az IMAP kiszálgáló időtúllépéssel eldobja a kapcsolatot. Böngészni egyébként tudok (amikor még tudtam csatlakozni akkor tudtam).
Adott laptop, adott beállításokkal, a T-Mobile mobilinternetjére WiFi-vel csatlakoztatva -> Működik, szinkronizálja a leveleket, tudok levelet küldeni stb... Tehát a számítógép problémáját kizárhatjuk.Az SMTP a levélküldésre használt protokoll/szerver, itt a probléma már a levélfogadásnál előjön, tehát a GMail IMAP szerverét nem érem el (az már másik kérdés, hogy az SMTP-t sem, de tudtommal a 993-as portot nem tiltja alapból a UPC), de csak kliensből (Thunderbird/Outlook) nem, CMD-ből és/vagy PSPing-ből pingelni tudom a szervert, akár az adott porton keresztül is és az válaszol is. Távoli asztallal bejelentkeztem édesapám gépére (másik városrészben található UPC előfizetés), és az Ő Thunderbirdjében hozzáadtam azt a fiókot amivel itthon is próbáltam és ott működött. Innentől kezdve kizárhatjuk azt is, hogy a GMail IMAP/SMTP szerverével lenne gond.
A Factory Reset után egyébként, próbáltam összesen öt eszközzel az adott beállítások mellett (az alap SSID/jelszó párossal, ami a cucc aljára is rá van írva) csatlakozni, de egyiket sem engedte. Ezek után beléptem az eszköz webes felületére és ott megpróbáltam beállítani az általam korábban megadott értékeket (SSID/pass) illetve csak a próba kedvéért másik, egyszerűbb, rövidebb, kevesebb írásjelet tartalmazókat is de ezután, ezekkel az adatokkal sem tud csatlakozni hozzá semmi WiFi-n keresztül. Ezt a problémát további Factory Resetek sem oldották meg, most sem megy, kizárólag kábelen rálógatott eszközön tudom elérni a hálózatot/internetet, viszont a levelezéssel kapcsolatos probléma itt is fennáll. Reménykedem benne, hogy holnap kapok egy használható router+modem kombót vagy akár csak egy modemet, ami persze rosszabb mert vehetek routert, de ha végre működni fog ez sem érdekel, csak működjön mert így nem tudok dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #24560 üzenetére
Elkiabáltam. WiFi-n, szakadozik, lassú (letöltés 1,5Mbit/s, fel érdekes módon megvan a 3Mbit/s), eldobálja ( a nyomtató pl. nem is látja).
-
Sir Riccio
addikt
válasz Peltár #24581 üzenetére
Kijött újra egy szerelő, fél órával az érkezése előtt még közvetlenül az eszköz mellett is fél megabitet mértünk a párom laptopjáról, viszont amint ideért megjavult a történet. Áttettük N-re a szabványt, de ennyi. Előtte is jó volt. Nem értem. Mindegy, ha így marad akkor nincs gond.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Peltár #24635 üzenetére
Nekem igazán a feltöltés számítana ha már munka (van egy NAS-om, amit szívem szerint a szüleimnél helyeznék el, mert így földrajzilag is el lennének különítve az anyagaim, de 3Mbit/s feltöltéssel nem jutok messzire ha hetente egyszer 70-80GB-ot kellene rá feltöltenem, így sajnos marad házon belül), de ezért is van az asztali gépem kábelen csatlakoztatva a hálózathoz. A WiFi-t főleg böngészésre használjuk, ha a mostani 20-25Mbit/s marad és stabil marad (egyelőre az) akkor nincs vele gond, elég ez. Köszi mindenkinek a tanaácsokat/segítséget!
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #24641 üzenetére
Megint rossz a WiFi. Párom laptopját csatlakozni sem engedte, csak sokadszorra (Windows annyit írt, hogy nem tud csatlakozni). A telefonom EZT, párom laptopja EZT az asztali gépem ami kábelen csatlakozik pedig EZT mérte. Ilyen egyszerűen nincs. Párom laptopja 39Mbit/s-et is mért amikor itt volt a szerelő, Ő sem értette.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Uthenger #24657 üzenetére
Szia!
Nem sikerült belőle értékelhető formátumban kinyernem képernyőmentést (propill csak telefon van kéznél azon meg kicsi a kijelző ahhoz, hogy az összesen látszon). Az ügyfélszolgálatos megpróbált távolról egy factory resetet, de nem sikerült neki, azt mondta valószínűleg eszközhiba és holnap jön megint egy szerelő. Amúgy néztem WiFi Analyzerrel de semmi extra nincs, a többi elérhető AP totál más csatornán van, max egymást zavarhatnák. Most épp egyébként csatlakozni sem tudok hozzá.(#24658) Peltár: Kábelen megvan a sebesség ás minden rendesen működik, de egyébként most éppen egyáltalán nem férek hozzá az eszközhöz, kábelről sem. Net viszont van, azon írok.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Peltár #24676 üzenetére
No újra itt járt a szerelő, újra kicserélte, újra ugyanaz. Az eszközök csak többedszerre hajlandók csatlakozni, ha egyáltalán és továbbra is 2Mbit/s alatt marad a letöltési sebesség. Kezdem piszkosul unni. Amíg a Technicolor volt addig legalább működött. Az működhet, hogy ahogy írtad veszek egy WiFi routert ami kizárólag a WiFi-t szórja, a többi pedig kábelen az Ubee-ról működik? Köszi!
-
Sir Riccio
addikt
válasz Peltár #24713 üzenetére
No, vettem egy TP-Link TL-WR842ND routert. Ez volt épp eladó a környezetemben, viszonylag korrekt áron. Nem Gigabites de úgy voltam vele, hogy ez nem is gond, WiFi-n tud 300Mbit/s-et ez elég, a NAS és az asztali gépem úgyis kábelen csatlakozik majd az Ubee-ra és jó lesz. Egész délutánnyi szenvedés árán sikerült bele életet préselni, minden lát mindent, minden kilát a netre, viszont a sebesség most is hullámzik(WiFi-n) pedig az egyik antenna helyére egy külső antennát kötöttem. Elfogytak az ötleteim. Sajnos az, hogy az Ubee-t bridge módba teszem nem játszik, mert akkor a Gigabitet bukom a NAS és az asztali gépem között. Vajon erre hivatkozva felmondhatom a hűségidős szerződést? (Kedves volt a szerelőtől, hogy amikor közvetlenül az eszköz mellett 1,2Mbit/s sebességet mértem a telefonommal akkor kedvesen mosolyogva közölte, hogy Ő ennyit tudott tenni, de azért kicsit nevetséges is.) Ha igen akkor inkább kifizetem az előző itt lakó 43 ezer forintos tartozását a Diginek és használom az Ő netjüket, mert ez agyf@sz. Köszi mindenkinek aki segíteni próbált!
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Intruder2k5 #24743 üzenetére
Viszont Bridge módban nincs DHCP (erről csak sejtéseim vannak mert ahányszor megpróbáltam bridge módba tenni az eszközt letérdelt és csak Factory Reset után tudtam újra elérni többé kevésbé az admin felületét) és innentől nem is igazán látom a NAS-t az asztali gépről és/vagy a többi eszközről, pláne nem tudok nyomtatni (mert az meg ugye WiFi-s).
-
Sir Riccio
addikt
válasz kabelmania27 #24758 üzenetére
Én most már abban sem vagyok biztos, hogy az Ubee a gond. Illetve persze, egy rakás hulladék, vicc kategória, hogy minden egyes mentés után letérdel és negyed óra mire újra elérhető (ha egyáltalán) de a WiFi-je most ki van kapcsolva és a TP-Link ugyanazokat a tüneteket produkálja, most épp nem lehet csatlakozni sem hozzá, hiába a full térerő, máskor csak szimplán tetű lassú, máskor viszont teljesen jól működik és a sebesség is megvan. Nem tudom, hogy zavarhatja-e vajon pl. valami egészen más eszköz, vagy mi lehet de már nincs több ötletem.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz kabelmania27 #24761 üzenetére
192.168.100.1-en el sem értem, csak 0.1-en, azt is csak piszoklassan. Kábelen egyébként stabil a kapcsolat, a PC és a NAS között közel Gbit sebességgel kommunikál ilyenkor is.
Felfelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
Adó száma # Csatornaazonosító Zárolási állapot Frekvencia Moduláció Jelváltási sebesség Csatornatípus Teljesítmény
1 11 Locked 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 45.75 dBmV
2 7 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 44.50 dBmV
3 8 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 44.75 dBmV
4 9 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 44.75 dBmVLefelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
Vevő száma # Csatornaazonosító Zárolási állapot Frekvencia Moduláció Jelváltási sebesség SNR Teljesítmény
1 18 Locked 450000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 6.67 dBmV
2 13 Locked 410000000 256 QAM 6952000 37.093 dB 5.84 dBmV
3 14 Locked 418000000 256 QAM 6952000 37.636 dB 6.27 dBmV
4
15 Locked 426000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 6.39 dBmV
5
16 Locked 434000000 256 QAM 6952000 38.605 dB 6.61 dBmV
6
17 Locked 442000000 256 QAM 6952000 39.397 dB 6.97 dBmV
7
19 Locked 458000000 256 QAM 6952000 38.983 dB 7.19 dBmV
8
20 Locked 466000000 256 QAM 6952000 38.605 dB 6.88 dBmVDeutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
válasz kabelmania27 #24763 üzenetére
Antronix CMC2003HR splitter van bekötve, de ennyi, az osztja el három felé. Egyébként jó eséllyel a WiFi-t zavarja valami, ami nem WiFi, csak hasonló frekin megy.
-
Sir Riccio
addikt
Nem tudom kikapcsolni( egyrészt azért mert ha kikapcsolnám akkor csak Factory Resettel tudnám újraindítani az Ubee-t, mert letérdel tőle, másrészt pedig azért mert szükség van rá). A NAS és az asztali számítógép az Ubee-ra csatlakozik kábellel (mert így megvan köztük a Gigabit, az Ubee-n ki van kapcsolva a WiFi). A WiFi-t a TP-Link router szolgáltatja. Az előbb gondoltam egyet és elhoztam kábellel a TP-Link routert egy másik helyiségbe. Közvetlenül mellette akkora a ping a telefonomon, hogy a Speedtest app inkább timeoutol, ha éppen tud csatlakozni, pedig a jelerősség -40dB felett van, ugyanezen beállítások mellett tegnap este jó volt, semmi sem változott (csak az, hogy most behoztam az előszobából az eredeti helyéről a szobába, de ezt már az váltotta ki, hogy nem működött rendesen). Kábelen továbbra is stabil, a sebesség megvan, elérek minden szolgáltatást, működik.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #24768 üzenetére
Közben felhívtam ismét az ügyfélszolgálatot. Megint megerősíteném, hogy az ügyfélszolgálatra nemigazán lehet panaszkodni (ha akarnék sem), kedves és segítőkész volt a hölgy, viszont megoldást nem találtunk. Megpróbálta újraindítani az eszközt(Ubee), de az erre azzal válaszolt, hogy teljesen lehasalt, sőt a mögötte lévő TP-Link routert is kifagyasztotta. Gondoltam nem nyúlok hozzá, legalább látják ha ideérnek, hogy ez van, de most egy órával később egyszer csak bejelentkezett a Skype és újra elérem a netet, sőt meglepő módon még az Ubee admin felültetéhez is hozzáférek, a TP-Link viszont továbbra is hasal (a TP-Link máshol hibátlanul működik, szóval nem vele van a gond).
Szerk: kíváncsiságból behoztam a szobába a mikrót majd beletettem az egész cuccot (TP-Link router, antenna,mobil és bent jó volt, 12Mbit/s-ot mért 37-es pinggel, ami ugyan nem sok de jobb mint a 0,5Mbit/s 98-as pinggel amit közvetlenül előtte kint tudott).
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz kabelmania27 #24775 üzenetére
192.168.0.201.-192.168.0.250 de az Ubee pedig 192.168.0.100-192.168.0.160 (mivel a NAS és az asztali gép is tud fix IP-t foglalni magának, más meg nem csatlakozik hozzá ezért azokon tiltva van a DHCP és a 100 alatti tartományban helyezkednek el). Tudom, hogy korábban írtad, hogy más tartományban kellene IP-t osztania, viszont követelmény, hogy a WiFi-s eszközök működjenek a kábeles körről (egyrészt a nyomtató másrészt a NAS miatt), így más tartomány nem játszik.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz kabelmania27 #24777 üzenetére
Nem tudom. Ahogy feljebb írtam, azonnal lehasal és ha egyáltalán fel is éled, kb. húsz percig tart neki és vagy gyári alapbeállítással indul vagy pedig visszakapcsolt WiFi-vel, vagy csak simán azokkal a beállításokkal amelyeket a birdge módba tétel előtt használt, emellett szükségem van a Gigabit portjaira, hogy a NAS és az asztali PC egymás között ezzel a sebességgel tudjon adatot cserélni. Az ügyfélszolgálaton kértem, hogy adjanak csak modemet (ami édesapáméknál van Cisco azzal semmi gond) de azt mondták, nem tudnak, nem helyeznek már ki csak ilyen kombókat mint amilyen az Ubee is). Ha kapnék egy modemet vennék egy gigabites routert és elfelejteném ezt az egész szívást, de egyrészt nem fogok kapni, másrészt az sem biztos, hogy megoldaná a problémát, ha valami zavarja a WiFi-t márpedig a mikrós kísérletből nekem ez jött le.
-
Sir Riccio
addikt
válasz kabelmania27 #24779 üzenetére
Nem megy a modem bridge-ben, nem tudom áttenni, mert lefagy és áramtalanítás nélkül többségében vissza sem jön, vagy ha mégis nem menti el, hogy áttettem bridge-be. A TP-Link pedig nem gigabites így nem tudom az asztali gépet és a NAS-t abba kötni, mert lelassul köztük az adatátvitel tehát ez nem is cél igazán.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz blakey #24781 üzenetére
Köszönöm, de ezeken túl vagyunk, nem a beállításokkal van a baj. Egyrészt én is hallgattam fizika-informatika BSc-n kicsit több mint három évet, másrészt látta más, hálózatokhoz értő ember is a rendszert és szerinte sincs gond a beállításokkal. Egyrészről hulladék az eszköz, másrészről valószínűleg valami zavarja és ezért várom most a UPC szerelőjét.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
Verem a fejem az asztalba. Az asztali gépen futó Canon EOS Utility fogta. Amint kiléptem belőle jó volt a WiFi az Ubin is, amint újra elindítottam lehalt a TP-Linken is, tízből tízszer. Ha ezt valaki nekem meséli ezer százalék, hogy nem hiszem el. Mellesleg valaki szenvedett már hasonlóval csak, ha jól látom akkor Apple eszközökkel. Elképesztő. Ha igaz akkor ez megoldotta. (Valószínűleg az volt a történet, hogy amikor az IMAP/SMTP probléma felütötte a fejét, az tényleg eszközprobléma volt, hiszen az eszközcsere meg is oldotta, ám előtte a vírusírtó/tűzfal alkalmazást (ESS) leszedtem és innentől nem volt ami blokkolja az EOS Utility-t, ami ezért tudott hibát okozni az erőben.). Agyf@sz. Akárhogy is, remélem ez most megoldotta. Hálásan köszönöm mindannyiotoknak az ötleteket és a segítséget!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs