Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sawyer_
tag
Már régen nézegetem a búvárórákat, lehetőleg textil szíjjal. Rolex Sub homage-t nem akarok viszont. Most találkoztam a Hamilton Khaki Navy sorozattal (https://www.chrono24.hu/hamilton/mens-h82345941-40mm-khaki-navy-scuba--id12401597.htm). Ismeri valaki az ebben lévő H-10 szerkezetet? Ez is műanyag alkatrészes vajon? Mivel 80 órás járástartaléka van, gondolom ez is valami Powermatic csoda...
Ti melyiket javasolnátok? Ez a Hamilton vagy a Seiko 5 Sports? -
Sawyer_
tag
Sziasztok! Egy technikai kérdéssel fordulok hozzátok: adott egy középkategóriás svájci automata, amit nemrég vásároltam. Na most ez az óra a februári hidegben többször bepárásodott. Egyszer tömítés cseréltek, majd amikor újra előfordult, akkor állítólag a tokot cserélték ki. Azt hittem ez végre megoldja a dolgot, de most újra észrevettem, hogy ha kézmosásnál ráfröccsen az üvegre 1-2 csepp víz, akkor újra párásodik. Szerintem ez nem normális. Az óra 5 ATM vízálló, de természetesen nem fürödtem vele, maximum fröccsenő víz érhette. Szerintetek mit tehetek? Fogadtam el, hogy ez ilyen? Vagy reklamáljak tovább?
-
Sawyer_
tag
válasz Szilágyi84 #232563 üzenetére
Ez egy Epos Sportive...
-
Sawyer_
tag
válasz 5-ös kezelő #232578 üzenetére
Jelenleg ilyen állapotok vannak az órában. Ezt akkor produkálta, amikor egy kocsiban töltött éjszaka után karomra tettem. A kereskedő korábban 2x javította. Most koronacserét javasol. Szerintem ez nem oldja meg a problémát. Ti mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
-
Sawyer_
tag
Üdv! Ma elkövettem egy kis hibát. Adott egy sváci automata búváróra, 200 M vízállósággal, koronazárral. A koronazárat véletlenül kitekerve hagytam, amit csak később vettem észre. Időközben 1 vagy 2 alkalommal kezet mostam. Az órát nem tettem közben víz alá, valószínűleg víz nem is érte, csak legfeljebb ráfröccsenő vízcsepp vagy inkább permet, de ez sem biztos. Szerintetek lehet ebből baja? Bejuthat ilyenkor nedvesség egyáltalán?
-
Sawyer_
tag
Sziasztok! Valaki rendelt már a Watchmaxx oldalról? Elvileg új órákat árulnak, de neten elég véleményes értékeléseik vannak? Illetve EU-n kívülről rendelve milyen plusz terhekkel kell számolnom?
-
Sawyer_
tag
Sziasztok! Szerintetek napi majd 1 perc sietés mennyire normális egy automatától? Én sokallom, bár el kell ismerni nem hordom egész nap. 24 órából kb 8at van rajtam. Szerintetek így elfogadható?
-
Sawyer_
tag
Üdv! Több órám is van most, egy közepes svajci búvár, egy belépő svájci kvarc, egy családi örökség Doxa (ezt nem hordom naponta). Ezt a kollekciót bővíteném egy magasabb kategóriás, inkább világosabb számlapos, svajci automata órával, nem túl nagy max. 41-42 KN méretben. Árban max 1 millióig mennék el. Ti mit ajánlanátok a kategóriában? Én eddig a Longines, TH Carrera és újabban az Omega vonalát nézegettem. Mit pl ez tetszik, árban is benne van a keretben. Szerintetek megéri az árát?
[ Szerkesztve ]
-
Sawyer_
tag
Valakinek van tapasztalata nem gyári, gyorsan cserélhető fémszijakkal. Mivel szeretem cserélgetni az óráimon a szíjakat, így nekem praktikus lenne egy gyorscserélős fémszíj is, de nem tudom,hogy a valóságban milyen szintet képviselnek. Próbált már valaki ilyet?
-
Sawyer_
tag
válasz Voltam #269960 üzenetére
Értem a törekvést, de 300 körül az értékállóságot felejtsd el. Ahhoz, hogy az új svájci órád értékálló legyen, Ahhoz szerintem egy 0-val többet kell kiadni érte. Viszont 300 körül kis nézegetéssel már egész jó svájci órákat is lehet venni, akár mechanikusat is, pl.:
- Tissot-nak sok modellje, akár a hírneves,fiatalos PRX is, automatában (sokan köpködik,hogy butikmárka, de amúgy meg szinte mindenki ismeri)
- Edox egyes modelljei - nem túl egyedi, de megbízható gyártó (ebben inkább csak kvarc van ennyiért)
- Mido - tök jó középkategóriás márka, hátránya hogy viszonylag ismeretlen, belépő modelljei vannak ennyiért, mind automata
- Doxa - tök jó minőségű órákat gyárt, de nimbusza kevés, viszont mindenki ismeri. Lásd- Tissot
- Longines kvarc modelljei 350 körül. Presztízsben ez a legjobb, de kvarc.
- Ha csak egy jó svájci óra kell, és nem zavar,hogy a cégnek nem nagyon van saját arculata és viszonylag kevesen ismerik, akkor ott a Davosa, na tőlük aztán mindenfajta modell van ennyiért, automata, kvarc, pilóta, búvár vagy amit akarsz.[ Szerkesztve ]
-
Sawyer_
tag
válasz Voltam #269986 üzenetére
Korrekt iparosmunka, semmi gond nincs vele, de a vízállóság szerintem 200, max 300 méter felett már mindegy. Többen írták itt a Mido-kat, azok is jók, de a két márka közül vedd, ami neked tetszik. Én ebben a kategóriában inkább ezt a Longines-t venném. A kettő közül már az értékállóbb. Vagy megnézném ezt a Tissot-t, majd féláron (nem mondom, hogy a Tissot jobb mint az Edox, de utóbbi azért jóval drágább). Esetleg, ha Oris Aquis-t be tudsz szerezni. Egyébként a Longines Magyarország csoportban az elmúlt hetekben láttam új Longines Hydroconquestet megbízható eladóktól, újan bőven 600 alatt. Én onnan választanék!
-
Sawyer_
tag
válasz Voltam #270001 üzenetére
Ezek közül a Mido. Olcsóbb és kerámia lünettás. A Longines amit most linkeltél acél lünettás és számlapja sem olyan szép. Azt a verziót semmiképp sem venném. Korábban linkeltem egy kerámia lünettás Hydroconquestet, azt érdemes megvenni a Longines-ból. De az drágább kicsit.
-
Sawyer_
tag
Üdv! Hátha van valakinek ezzel tapasztalata...
Japán importtal kapcsolatban lenne kérdésem. Tervezek onnan egy órát venni, és egy ismerősöm pont megy oda a hó végén. Kérdésem, hogy ha ő ott megveszi a chronon, és kézben hazahozza, akkor nem kell utána vámot és áfát fizetni? Vagy esetleg bármi más kellemetlenségnek nem teszem őt ki? -
Sawyer_
tag
válasz vasim.ragat #273813 üzenetére
Pedig ezek az Orisok nagyon jól néznek ki. Kár, hogy az áruk is eléggé elszállt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Netflix
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok