Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #2249 üzenetére
ööö, nem egy általad átírt programot akarsz fordíttatni? Mert emailem nem jött. Vagy a nyílt forráskódnak essek neki?
Viszont kedd-szerda melós nap lessz, talán valamelyik éjjel lessz kedvem hozzá, de legkésőbb csütörtökön ráérek, ígérem.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
-
KPepe
senior tag
Hmm, most nézegetem a többi BOINC alatt futó projektet.
Ezek azért nem olyan elterjedtek ránézésre, mint a Seti. Valaki próbálta már valamelyiket? Melyiknek lenne legérdemesebb segíteni?A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
concret_hp
addikt
a boinc managerben:
összes kredit: 42,56
átlag kredit: 6,42
42,56 / 6,42 = 6,629 --->vagy fullba vagy sehogy :D
-
törölt tag
válasz concret_hp #2259 üzenetére
A összes credit (TC - total credit) gondolom egyértelmű, az egy összegzett érték.
Az átlag credit (RAC - recent average credit) értéke pedig úgy számolódik hogy:
aktuális héten begyűjtött creditek / 1+ egy héttel korábbi creditek / 2 +
két héttel korábbi creditek / 4 + három héttel korábbi creditek / 8 + .....
Egy egyszerű osztással nem lehet kiváltani a fenti képletet.
A fenti képlet a géped aktuális teljesítőképességére vonatkozik. -
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #2258 üzenetére
OK, azokat már nézegettem, de pontosan melyiket szedjem le? Írták, hogy több módon is el lehet érni, valahogy sikerült, de ott annyi minden volt, hogy juj
Jó helyen jártam? Bővebben: link Itt Download and compile -> Getting source code -> Download a tarball or .zip file (generated nightly) és itt a nightly-ra mentem. Aztán a boinc-cvs-2005-01-01.zip-et letöltöttem.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
Te BOINC forráskódját töltötted le. A SETI-ét innen lehet: Bővebben: link.
Innen is az utolsó ZIP-et érdemes letölteni. (seti_boinc-client-cvs-2005-08-10.zip)
Egyébként napi mentéssel vannak fent a forráskódok, azonban ahogy nézegettem a három hónappal ezelőttihez képest is csak 1-2 sort módosítottak. Vagyis szinte mindegy melyiket szeded le. -
KPepe
senior tag
Hát eddig nem sikerült a fordítás, mert néhány file-t nem talál meg. Egyenlőre nem jöttem rá, hogy lehet ezt orvosolni. Megpróbálom majd linux rendszer alatt is lefordítani.
A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
szilchi
őstag
Mostanság megy a kredit számlálás?Mert kb. 1 hét után is 0 kreditnél vagyok.De az Account statistic/Results-nál megnézem az eddig elvégzett munkákat.Az elvégzett csomagok mögött van a ''Claimed Credit'' oszlop,abban van vagy 500 kreditem.A ''Granted Credit'' oszlopban meg mindenhol Pending áll.Vagy még megy a feldolgozás?Na nem mintha sokat számítana.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
-
KPepe
senior tag
válasz szilchi #2268 üzenetére
Nem hiszem, hogy tijnának az egészre: Bővebben: link
-
törölt tag
válasz szilchi #2268 üzenetére
Mi ez a negatív hozzáállás? Engem elkeserítenek az ilyen beszólásaok.
Akit nem érdekel kellőképpen vagy nem hisz a SETI-ben én annak azt tanácsolom hogy csináljon valami mást, ami jobban szolgálja az elégedettségét. Ezt nem azért mondom mert elakarok akárkit is hajtani, hanem azért mert lehet hogy avval tényleg többet segít.
Emlékszem egy érdekes adatra az előző, ''classic'' néven emlegetett SETI kapcsán. Mikor átlépte a 4 milliót a regisztrált felhasználók száma akkor a csomagok 99%-át 4,000 felhasználó dolgozta fel. Fanatikusok...
( Én valahol a 8.000 helyig küzdöttem fel magam. ) -
törölt tag
Hajrá! - Ez egy biztató hozzászólás volt... hátha mégis lefordul a kód
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linux-szal nem foglalkozom. Nyugodtan kövezzettek meg (virtuálisan), nekem a windows kényelmesebb és picivel ( kb. 0,5-1% ) még gyorsabbnak is tűnik. Nah, azért már kiváncsi vagyok az Tiger OSx86 -ra...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linux optimalizált kliensek: Bővebben: link
Azt mondják ez jó... -
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #2271 üzenetére
Hmm, én is egy Athlon XP-hez optimalizált klienset töltöttem le, mégis i686-os a file. Ráadásul egy fia BOINC nem volt benne, simán konzolból elindítottam, oda írogatta kia, amiket a BOINC szokott, és ennyi. Lehet, hogy ez egy parancssoros BOINC volt?
Remélem ezzel az AthlonXP-s verzióval többre megyek.
Ja, meg a fordítással is. Csak azt magyarázdd el légyszives, hogy ezek a fordítások miért jók nekünk? Nem ezeknek a forráskódoknak a kész termékeit lehet letölteni a seti oldaláról?A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
BOINC vagy SETI ? BOINC-ból jó a ''gyári'' is, hisz az nem sok vizet zavar...
A fordítás... ha van egy rendszered amivel képes vagy működő kódot fordítani, akkor mindenféle optimalizálást forrásnyelvi szinten tudsz elvégezni, nem a lefordított kódban kell a biteket vadászni... pindurkát kényelmesebb az előző... -
-
szilchi
őstag
válasz #95904256 #2270 üzenetére
Mivel csak most kezdtem a Seti-t,nem vagyok még agyoninformálva a folyamatról.Ezért is kérdeztem ezt.Elég let volna egy olyan válasz a felvetésemre,hogy..''Igen,nagyon el vannak foglalva,sok a feldolgozni való információ és nincs elég hardware kapacitásuk a sok belyövő anyag folyamatos feldolgozására''..elkeseredés ellen jó az antidepressziós gyógyszer...Ha valakinek el megy a kedve ettől,akkor az az ilyen leszólástól van.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
törölt tag
válasz szilchi #2276 üzenetére
Ember... a leszólást megérdemelted.
Ugyanis azt véleményezted hogy értelmetlen egy jó pár éve fejlődő projekt, aminek több millió tagja van.
Ha kérdésed van a SETI-vel kapcsolatosan akkor azt tedd fel nyugodtan.
Avval meg ne takarózz hogy azért szóltad le az egészet mert kezdő vagy.
Leszóltad és kész... nem haragszom, már mások is megtették...
szerk.: lehet hogy megvernek érte ( ) de van pár nagyon jó magyar nyelvű seti-s oldal. pl. a gyöngyösi csapaté vagy a seti.hwsw.hu... (tipp)
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
Részemről nincs baj azzal, hogy szilchi kérdezett. Akosf! én nem vettem észre, hogy leszólta a setit. Én úgy vettem észre, hogy kérdezte, mi van mostanában a validálással, mert nem kap kreditet. Leszólásra én nem találtam utalást.
Ami azt ilelti, tényleg szerver problémákkal küzdenek, mert nagy a munkaigény, és be kell lőni a gépeket, hogy rendesen menjen. Ehhez meg sok munka, kísérletezés kell.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
KPepe
senior tag
Ezek valamit nagyon megbuheráltak, már 80 resultom vár érvényesítésre, utoljára aug. 4-én kaptam kreditet. Az összes szerverük fut.
Ha egyszer ráérek, elolvasom a technikai infókat is, meg meg kéne már csinálni azt a fordítást is, de alig érek ráA tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
KPepe
senior tag
válasz Mike T. #2281 üzenetére
A tech news-ban olvastam: ''We are currently producing a half million results per day, but validating a bit less. As past and future fixes take effect, we'll be able to validate more results than we create.''
-
KPepe
senior tag
válasz Mike T. #2283 üzenetére
Na, ez a helyes hozzáállás Egyenlőre jók is vagyunk ebben De idővel lehet, hogy ehhez seti-farmra lessz szükség
akosf!
Kezdek gebedni ettől a fordítástól! Neked mért nem ment? Nekem kapásból kivág 92 hibát + 1 warningot. Az a baja elsőnek, hogy a#include ''std_fixes.h''
sorra ugorva ezt írja ki:
e:\driver\seti\seti_boinc\client\config.h(417) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'std_fixes.h': No such file or directory
Ennek az std_fixes.h-nak nem egy header file-nak kellene lennie? Sehol nem találom. Vagy én néztem el valamit, de nagyon...A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
-
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #2285 üzenetére
Ez remek, akkor ki lehet tenni a ''A hiba nem az ön készülékében van!'' táblát? Egyébként én is próbáltam // -el megjegyzésnek nyilvánítani néhány sort, de mintha ott sem lenne, ugyanúgy belefordította. Ez lehet a Visual Studio böszmesége, mert sokszor produkál olyant, hogyha hibás a kód, kijavítja az ember, de nem lehet újra lefordítani, mert kifagy. Ilyenkor mentés (mert azt lehet ), task manager, kilövés, aztán újra megnyitni a file-t. Ezt viszont még ne próbáltam, mert lusta voltam, és ránézésre most nem fagyott ki
Na, de akkor írja neki header file-t, vagy mi a szösz?A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
Starsky72
addikt
Skacok!
Feljebb említettétek, hogy X db resultotok várakozik. Ez hol lehet megnézni? Én is kíváncsi lennék, mert ugyanolyan ütemben gyártom őket, de gyakorlatilag napról napra egyre mélyebbre sűllyed a napi átlagom és idáig nem értettem, hogy miért, de gondolom akkor ezzel van összefüggésben.
Thx...minden szép és jó, márványszemű angyalok, ház és luxushajó...
-
törölt tag
válasz Starsky72 #2287 üzenetére
tipp: Bővebben: link
szerk.: valahol olvastam hogy a classic setinél előfordult olyan is hogy több mint 100 millió result várakozott validálásra, ehhez képest a népek már most aggódnak amikor csak 1 millió várakozik.... mekkor különbség hogy akkor ész nélkül mindenki kapta a pontot... szinte senki nem kérdezősködött a validálás után...
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
Nekem most az a gondom, hogy mikor elkezdtem linux alatt a setit, akkor először a gyári klienssel dolgoztam. Aztán kicseréltem azt a bizonyos app_info.xml-t, meg a setiathome_4.07.3b_athlon-xp-fftw3-static-pc-linux-gnu -t, ami ugye már az optimalizált file, és az ezelőtt letöltött 12 db wu-t nem hajlandó megcsinálni. Nem lehet megadni neki, hogy először ezeket számolja ki, mert hamarosan lejár a határidejük?
-
concret_hp
addikt
tulajdonképpen mit számol a seti?
gondolok itt olyanra h pl. a classic setinél kiirta h furier sort fejt meg ilyesmi.
tudja ezt valaki hogy konkrétan hogy töörténik 1 unit feldolgozása?vagy fullba vagy sehogy :D
-
KPepe
senior tag
válasz concret_hp #2291 üzenetére
Azt hiszem, ez nem sokat változott, mégha átálltak BOINC alatti futásra is Bővebben: link
-
őstag
Ilyen csúnya üzeneteket osztogat nekem a szerver:
2005.08.22. 9:15:54|SETI@home|Deferring communication with project for 3 days, 8 hours, 27 minutes, and 46 seconds
Közben meg nincs mit számolnom.If it is not broken then don't fix it!
-
törölt tag
Hi KPepe!
Bővebben: link
Ellenőrizd le ezt a thread-et, azt hiszem valahol ott van Tetsuji forrásai is valamelyik hozzászólsában. Bocs, rohanok... -
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #2295 üzenetére
Na, megnéztem a dolgot. Tetsuji kezdő hsz-ában van 3 link a forráskódokra. Mindegyik más. Ezekben is van egy rakat hiba: a 3-as az valószínűleg megegyezik azzal, amit eddig néztünk. A kettesben van egy csomó project file, de ha a főkönyvtárban levőt nyitom meg, akkor úgytűnik, hogy az egész projektet betölti, de 24 hibát kapok erre a sorra:
for (i = 0, gpower = 1; i < n-1; ++i, gpower = MULMOD(gpower, ginv, n)) {
omega[2*i] = X(cos2pi)(gpower, n) / scale;
omega[2*i+1] = FFT_SIGN * X(sin2pi)(gpower, n) / scale;
}
és mind a 24 hibaüzenet ez: error LNK2001: unresolved external symbol _fftwf_taint
Az első pedig két projekt file-t tartalmaz, de valmi zip-es dolgok, és fordításnál 1 hiba jön elő, ami egy meg nem levő file-t hiányol.
Az viszont igaz, hogy Tetsuji VC++ 7.1-et javasol, nekem meg 6.0-m van. Lehet ez a hiba?A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
Nah, megpróbáltam DevC++ -szal fordítani a Tetsuji féle forrást... meg ne próbáljátok, újabb hajtépés az eredménye.
-
törölt tag
Hi KPepe!
Találkoztál te valahol a crtdbg.h és delayimp.h fájlokkal?
Ha meglennének, átküldhetnéd. -
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #2299 üzenetére
üdv!
Sajnos én is csak egyéb file-okban találtam rá utalást, gondolom te is ezért kérdezted
Érdekes dolog ez a nyílt forráskód... Lehet, hogy nem is annyira nyílt, mert nem hiszem el, hogy nem képesek egy működőképes pakkot kiadni.
Vagy mi vagyunk nagyon...
Amúgy elnézve a szerverek kiosztását, nem csodálom, hogy csak gyűlik, és gyűlik a validálatlan result: a penguin névvel ellátott masina feladata kiszolgálni 8 db file deletert, 2 db transitionert, mind a 4 validátort, és mind a 4 assimilatort.
Nem tudom, hogy komolyan gondolták-e ezt a srácok, vagy csak elfelejtették átírni az oldalt.
Mindemellett egész bíztató híreket közölnek a technikai információs rovatban.
[Szerkesztve]A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest