Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Lehet rossz helyre írok ez esetben kérlek tanácsoljatok egy másik topicot.
Olyan problémám van, hogy a tegnapi nap folyamán megérkezett az új laptopom (Lenovo Ideapad Y510P).
Windows 8 64bit pro és minden egyéb szükséges programot felraktam rá, amit a Lenovo honlapján láttam összes szoftver fenn van rajt.A gond az hogy nincs internet. Kábelen próbálkoztam, látja is a gép hogy lenne internetcsatlakozás, de a diagnosztika futtatás után mindig azt írja ki hogy nincsen hozzá ip konfiguráció.
A net úgy néz ki hogy egy UPC Fiberpower 120 van,modem egy Linkys WRT54GL routerhez csatlakozik és még egy Linkys Switcherhez. Minden más gép laptop, PC tud a nethez kábelen csatlakozni semmi bajuk nincs, pedig semmi ehhez szükséges szoftver nincs fenn rajtuk. Próbáltam úgy is az internethez csatlakoztatni a notebookot hogy közvetlenül a modembe dugtam, nem a switcherbe de semmi változás.
A másik gondom, hogy ugye elvileg lenne lehetőség Wifi-n is csatlakozni ehhez az internethez, azonban ezt én egyszer lekódoltam. A notebook látja ezt a wifi-t de nem tud hozzá csatlakozni mert név és jelszó kellene ami meg fogalmam sincs hogy mi. Nem tudjátok, lehetőség van arra hogy ezt valahogy kiderítsem? Akár az asztali gép segítségével ami rávan csatlakozva a netre kábelesen, vagy valamiféle router reseteléssel vagy akárhogyan?
Van itthon dobozban 1-2 másik routerem is az gondolom nem olaná meg a problémát ha egyszerűen kicserélném a routert egy másikra ugyanúgy kérné azt a jelszót ugye?
-
Anubris
őstag
válasz Anubris #16012 üzenetére
Sziasztok!
Ne haragudjatok, egy barom vagyok, sikerült kábelen a netre csatlakozni, a routerbe dugtam most be az internetkábelt a switcher helyett így felismeri és működik.
Így már csak annyi kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám megszerezni a wifi-hez a nevet és kódot vagy újat kreálni úgy hogy ne kelljen a régit beírni.
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
A következőkben szeretném kérni a segítségeteket.
Barátnőméknél még olyan modem van (Motorola sbv5121e), aminél se wifi se több internet kábel csatlakozásra nincs lehetőség. Így router-t használtak. Ez ment nemrég tönkre, és azóta csak úgy van net ha közvetlen a modem és egy darab gép van összekötve kábelen.
Én ma elvittem hozzájuk 2 routert is, az egyik egy Linksys wrt54gl, illetve Asus WL-520GC.
Összekötöttem a modemet a routerrel, illetve a számítógépeket a routerrel.
Addig eljutottam, hogy az ip-t beírva a wifi kódokat sikerült megtalálnom, rá is csatlakoztam wifi-re de mégsem jött be semmi. Illetve kábelen sem működött az internet. Mi lehet a probléma, illetve mit hagyhattam ki a műveletből?
Routereknek külön drivere tudtommal nincsen, lan, wifi driver a számítógépekhez fel volt telepítve hiszen korábban mással már működtek. -
Anubris
őstag
válasz Gubek-Einste #26228 üzenetére
Pr-Telecom-nál.
Az a gáz ezzel a modemmel, hogy ha áramtalanítom és újra bekapcsolom akkor van, hogy órákig nem épül fel a net, hanem elakad az upstream jelzésnél. -
Anubris
őstag
válasz adika4444 #26233 üzenetére
Most odáig eljutottunk, hogy kábelen működik a net routerrel is.
Viszont a wifi-nél azt írta ki, hogy:
"A hálózat ezen számítógépen mentett beállításai nem felelnek meg a hálózat követelményeinek."Erre megoldásnak egy olyat találtam neten, hogy törölni kell ezt a korábban elmentett wifi hálózatot és akkor frissítés után mikor megjelenik újra belépni, de ezután az történt, hogy csak újra és újra a felhasználó név és jelszót kéri a belépéshez és nem csatlakozik rá a wifi-re.
-
Anubris
őstag
válasz Intruder2k5 #26238 üzenetére
WPA2.
-
Anubris
őstag
válasz Intruder2k5 #26240 üzenetére
Igen WPA2+AES.
Az elérhető hálózatokra ballal kattintva kiválasztom az adott Wi-Fi-t és akkor csatlakozáshoz kéri a nevet és jelszót.Ha telefonról próbálok belépni akkor is ugyanez történik, csak akkor nem jön fel újra az hogy kéri ezeket az adatokat csak egyszerűen azonnal szétkapcsolja a csatlakozást.
-
Anubris
őstag
válasz Gubek-Einste #26242 üzenetére
Az történt végül, hogy a régi router lett újra elővéve, ott szerintem nem volt szükség mac klónozásra, csak arra amit korábban írtál, hogy modem router kibe kapcsolása és router reset.
Ezután lett a routeren kábeles net mindegyik gépen, de wifi-n továbbra sincs, korábban nem volt vele gond.Úgy kezdődött amúgy az egész probléma, hogy bizonyos weboldalak nem jöttek be wifi-n. Ezért ki lett az próbálva, hogy csak egy pc közvetlenül modemmel összekötve és úgy meg az összes weboldal bejött, de aztán mikor visszaakarták rakni a routerre a gépeket már nem működött a net.
-
Anubris
őstag
válasz Gubek-Einste #26251 üzenetére
Mire gondolsz pontosan?
WPA2-AES kódolás.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
válasz Gubek-Einste #26257 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest