Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #26498 üzenetére
z2 kk ui nem fog menni teljesen más felépítésű, xda-n már vannak hasonló kinézető témák cm-re.
-
bagyusz
őstag
válasz scream #26523 üzenetére
Megnéztem a triallal ott nem váltott vissza. BSOD wtf? Még nem érkezett ilyen. Véletlen nem szoktál fagysztani vagy törölni a system appok között? Mert itt lassan kiderülnek a turpisság, hogy másoknál azért nem működik normálisan a cm mert a fentiekben említetteket eszközölik.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #26865 üzenetére
Jóval több az, 4k-val még keveset is mondtam. Olyan 4-6k többlet pontot generál, hogy reális legyek. Antutu x sem a reális adatokat szolgálja. Van nekem egy aosp 4.3 droidom ami konstans 18k pontot dob ondemand governoral, performance módban kereken 20k-t, hozzáteszem, hogy az OS-n gyári progikon kívül más nem volt fent, sőt még a google applikációk sem. Ellenben az új 4.3 FW (..1.201) kb 10 folyamatban lévő appal 23-24k pontokat dobál.
-
bagyusz
őstag
válasz roland091 #26878 üzenetére
Nem csak a samu csinálja, és nem csak cpu oc-val hanem egyedi tweakekket is alkalmaznak erre a célra. Na igen 1ft-t nem ér a teszt, de vannak olyan emberek akik csak így vásárolnak telót. (Ezeket elneveztem high score vadászoknak )
(#26880) norbert1998: Reális alap akkor lenne, ha gyári szoft.-tól elhatárolódnánk, máskülönben az dönt, hogy melyik ipar mágnásnak jobbak a tweakjei.
-
bagyusz
őstag
válasz dave0825 #26921 üzenetére
Igen, így lenne, csak ugyebár egyes nagy multú cégek ki is használják a benchmark program "gyengeségit", amivel tudják manipulálni a végeredményt. Ha nem házon belül nézzük a dolgokat, akkor "elméletben" egy szinten van a 1.5ghz-n pörgő 4 magos krait procikal, ami ugyebár nem igaz.
(#26923) Melanoma: Igen törlődik, de ha tényleg fontos akkor nem kell a wipe és csak a romot meg régi gappset elég felrakni. Ha meg probléma lépfel a későbbiek során a rendszerben akkor érdemes wipeolni csak akkor ugyebár törlődnek az adataid.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #27012 üzenetére
Miért pont 2g-n használod? Ugye azt te sem gondolod, hogy 2g alatt energia takarékosabb lesz a teló.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz viralmind #27022 üzenetére
Nagy tévhitben élsz. 2G alatt az adó végfoknak nagyobb a teljesítmény felvétel mint 3G-n, hogy miért? Azért mert kisebb kvadratúra amplitúdómoduláció-t (QAM-t) használ aminek következtében több ideig kell az RF végfoknak ugyan azon a teljesítmény szinten maradni. Ezt nem csak a mobilnet re kell érteni, hanem maga gsm rendszer hátterében folyó dolgokra is, amikor készenlétben van a teló akkor meghatározott időközönként a bázisállomás lecsekkolja a teló adatait, de már egy handover (bázis állomás közti "ügyfél" átadás) is meg "tornáztatja" végfokozatot.
(#27027) norbert1998: Neked is szól. A teló hülyeséget ír.
(#27029) PAINfájdalom: Nem. Az a legjobb, ha automatikusra van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #27039 üzenetére
Nem csak elméletben igaz, hanem gyakorlatban is. Nem hülyeségből jártatom számat miközben ez a szakterületem, 2évig gyakorlatoztam egy R&S gsm testerrel. Tx testben a BA és az okosteló kapcsolat felvétel közben nagyjából ~2.2Watott mértem a kimeneten 2G-n, a rákövetkező másodpercekben normalizálódott ~0.7Wattra, 3G esetén a kapcsolat felvétel ~1.7Watt, autentikációs folyamat után ~0.5Wattra redukálódott az átlag fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #27056 üzenetére
Kisebb adat forgalom esetén is ez a helyzet erre a legjobb példa a teló specifikációs adatlapja. Beszélgetési idő 10 óra (2G) / 19 óra (3G) (A beszélgetés 64kbps sávszélt emészt fel) Ez mind a nagyobb modulációs eljárásnak köszönhető mert így gyorsabban eltudja küldeni azt a bizonyos csomag mennyiséget és így hamarabb visszatudja venni az adóteljesítményt.
Igen, érdemes 3G-n hagyni, ha hosszabb akku időt akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz anderledani #27067 üzenetére
Tétlenségben kb ugyan annyit, de amikor a Handover végbemegy vagy, ha a helyi regiszterek adat frissítést kérnek akkor a 3G kevesebb energiával oldja meg. De itt 1-2 tized mWattos átlag fogyasztásról beszélünk, amit még "megbolondíthat" a környezeti tényező is.
-
bagyusz
őstag
válasz Coradiel #27070 üzenetére
Értelemszerűen, ha a környezeti tényezők nem teszik lehetővé a 3G használatát, akkor automatikusan vált kisebb sáv szélre. Nem érdemes fixálni 2g-re, ha úgy adódik akkor vált fel vagy le. Maga a 2G/3G váltás nem jár többlet teljesítmény felvétellel.
(#27072) norbert1998: Egyenlőre felejtős, mivel a sonyi saját display forrást használ ami nem publikus, CAF source-l meg nem igazán működik.
(#27073) Melanoma: Chromot használsz? Néha szereti megfagyiztatni a telót, amióta letöröltem azóta nincs bajom, kop-kop..
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz Melafoto #27078 üzenetére
Hmm, jó lenne tudni, hogy mi okozza. Logot tudsz róla készíteni? Legegyszerűbben ezzel tudsz Az baj, hogy én már 1.5hete nem tudom reprodukálni a jelenséget.
UI:
Azt a log mentés úgy kellene megoldani, hogy közben ne hot rebootoljon vagy faggyon le.
-
bagyusz
őstag
válasz Melafoto #27086 üzenetére
Az a progi mégsem sem lesz jó mert csak elküldeni lehet logot. Ezzel viszont már lehet sd kártyára menteni Lényeg, ha produkálja a jelenséget, akkor ezt a progit elindítod majd elmented a logot és annak a tartalmát elküldöd nekem.
(#27087) norbert1998: Z-sek meg már nyaggatnak, hogy mikor lesz kész a kitkat dev tree.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #27089 üzenetére
Igen, de nem a telókkal kapcsolatban.
-
bagyusz
őstag
válasz Tamarel #27095 üzenetére
Igen, értelemszerűen az LTE már nagyobb sávszélt biztosít, így még kevesebb energiával oldja meg ugyan azt feladatot, csak sajnos MO.-n még harmatos a lefedettség. Ha az SP jobban merült 3G-n nem feltétlen, hogy a 2G spórolósabban oldotta volna meg, sőt biztos, ha ugyanazokat a körülményeket hoznánk létre.
(#27097) jozso1989: Jajj, ne kezdjük már megint. 100x megcáfolom ezt tévhites baromságot.
-
bagyusz
őstag
Csak úgy halkan megsúgom, hogy nem két panel van, hanem két gyártó aki szolgáltatja a megjelenítőket. Nevezetesen a AUO és SHARP cégekről van szó. Revizíziókal együtt nagyjából 10 panelt különböztethetünk meg az sp-mben, legalább is a kernel-ben ennyi van feltüntetve.
(#27779) darvinya: Nem feltétel, és működne is ha nem használja sony egyedi display meghajtókat.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
Egyértelmű panel id kiíratással nem szolgáltat a driver, de ha ez segít, akkor:
Elnavigálunk a /sys/device/platform könyvtárba, majd meg keressük a mipi_renesas_******* mappát
Ha r63306 végű akkor ezek a panelok vannak benne:
hitachi dx12d900vm
sharp ls043k3sx01
sharp ls043k3sx04
sharp ls046k3sx01
sharp ls046k3sy01
Ha nt35565 végű akkor ezek a panelok vannak benne:
sharp ls038k3sx01
Ha s6d6aa0 végű akkor ezek a panelok vannak benne:
auo h455tvn01
sony acx439akm
sony acx444akm
sony_acx451akm
(#27851) darvinya: Mint például? Lényeg 3.4 kernel, amin márt ment a 4.3 droid azon biztos menni fog a 4.4 is, csak ne lenne a sony egyedi display kódjai.
[ Szerkesztve ]
-
-
bagyusz
őstag
válasz darvinya #27860 üzenetére
ART-nak hívják és semmi köze a kernelhez. Tegyük még azt hozzá, hogy nagyon gyerek cipőben jár és nem minden app kompatibilis vele. Szóval nem minden esetben éri meg használni, de szerencsére adnak lehetőséget arra, hogy váltson az user art és dalvik között. 3.8 kernelre való átállás az odébb van, az viszont már teljesen más akik backportolják 3.4- alá a 3.8 kódrészeket. A memória kezeléshez meg már több mint egy éve nem nyúltak hozzá, lásd a KK 3.4 kernelben A kérdés még mindig fenn áll milyen szolgáltatáskoról kell lemondani?
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz darvinya #27869 üzenetére
API levelnek sincs köze hozzá. Követelmény nagyon lesarkítva, hogy legyen ION support, HW vsync, valamint 3.4 kernel alap.
Most fogom feltölteni BB-re a cm11 módosításaimat, talán xda-n valaki megreszeli a display forrást, de ha kijön egy olyan kitkates sony teló ami msm8960 SoC-ra építkezik akkor nincs kizárva, hogy nálunk is fog működni mert akkor feltudjuk használ a sony zárt részeit.
-
bagyusz
őstag
válasz cerberus1123 #27875 üzenetére
Az mindenkinél látszódni fog, konkrétan én sem tudom hova tenni azt panel-t. Egy pár driver-t már előkészített a sony, gondolom, hogy a gyártás során ne legyen készlethiány belőle.
(#27877) arti1121: Nem tudom mi az.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz molacika91 #27901 üzenetére
Read only-ban van tehát nem tudsz írni, csatold fel RW-modba.
mount -o remount,rw
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz molacika91 #27904 üzenetére
Állítsd be azt a jogosultsági szintet majd próbáld újra.
chmod 0777 /d/clk/mdp_vsync_clk/enable
-
bagyusz
őstag
válasz molacika91 #27908 üzenetére
Reboot után természetes, hogy vissza áll mivel alapértelmezetten 0 az értéke, szóval minden restart után be kell írni, de ha nincs változás akkor teljesen felesleges.
-
bagyusz
őstag
Tessék, itt a differencia.
"-" előteg értelemszerűen amit törlünk
a "+" amit hozzáadunkmedia_profiles.xml
@@ -45,11 +45,11 @@
<!ATTLIST Audio codec (amrnb|amrwb|aac|lpcm) #REQUIRED>
<!ATTLIST Audio bitRate CDATA #REQUIRED>
<!ATTLIST Audio sampleRate CDATA #REQUIRED>
<!ATTLIST Audio channels (1|2|6) #REQUIRED>
<!ELEMENT ImageEncoding EMPTY>
-<!ATTLIST ImageEncoding quality (90|80|70|60|50|40) #REQUIRED>
+<!ATTLIST ImageEncoding quality (100|90|80|70|60|50) #REQUIRED>
<!ELEMENT ImageDecoding EMPTY>
<!ATTLIST ImageDecoding memCap CDATA #REQUIRED>
<!ELEMENT Camera EMPTY>
<!ELEMENT EncoderOutputFileFormat EMPTY>
<!ATTLIST EncoderOutputFileFormat name (mp4|3gp) #REQUIRED>
@@ -198,14 +198,14 @@
bitRate="156000"
sampleRate="48000"
channels="2" />
</EncoderProfile>
+ <ImageEncoding quality="100" />
<ImageEncoding quality="90" />
<ImageEncoding quality="80" />
- <ImageEncoding quality="70" />
- <ImageDecoding memCap="20000000" />
+ <ImageDecoding memCap="40000000" />
<Camera previewFrameRate="0" />
</CamcorderProfiles>
@@ -235,14 +235,14 @@
bitRate="12200"
sampleRate="8000"
channels="1" />
</EncoderProfile>
+ <ImageEncoding quality="100" />
<ImageEncoding quality="90" />
<ImageEncoding quality="80" />
- <ImageEncoding quality="70" />
- <ImageDecoding memCap="20000000" />
+ <ImageDecoding memCap="40000000" />
<Camera previewFrameRate="0" />
</CamcorderProfiles> -
bagyusz
őstag
válasz #97246720 #28374 üzenetére
"nekem volt hogy majdnem 70-80 fokra is felmelegedett"
Ahan,biztosan, te akkor nem írogatnál ide.
Másrészt, a teló 45°C-nál kikapcsol, és ez OS független.
Valamint, az android előtöltést használ, tehát az ilyen ram buzulós appok többkárt csinálnak mint hasznot, és egyuttal megölöd a multitaskingot, azt viszont aláírom, hogy a gyári 4.3 trágya.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #28386 üzenetére
Pedig annak 45°C-nál kikel kell kapcsolni, legalább is az akkut e-fölé nem engedi menni. SoC is e-körül kapcsol le, de ezt pontosan nem tudom. Android alatt csak a "throttling" mértékének vezérlése megy, többi mind elvan szeparálva.
Egyszer majd nézd meg egy akku hőmérséklet figyelő appal.
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #28396 üzenetére
De megnézted, hogy hány °C az akku? Ha 45 plusszos akkor én a helyedben aggódnék a továbbiakban mert az akku hőlekapcsolása OS/firmware-től függetlenül lépközbe.
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #28399 üzenetére
Amelyikkel gondolod, van egy rakad play-n, battery temperature név alatt.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #28402 üzenetére
45.1-t az még talán tűréshatárnak el lehet könyvelni, de ha 46-nál nem kapcsol le akkor ott komoly bajok vannak. Jó, hát az emberi hőérzetet ne vegyük már számításba. Lásd korábbról valakinek 70-80°C volt érzésre. Mindenesetre nem normális dolog.
-
bagyusz
őstag
Rakd fel chromot, és közben futtasd a háttérben a zenet majd böngéssz vele, 2 lap megnyitás után KO. KB 1napig bírtam a gyári szoftverrel, azóta csak cm-t használok, itt legalább 10 háttérfolyamat közben is lehet nyugodtan multitaskingolni.
SD kártyának nincs köze, maga gyári rom hátterében futó sony szerviz szolgáltatásai rekeszti meg, tesztekben is megmutatkozik, hogy valamiért leterheli az emmc-t. IO ütemezővel lehet kísérletezni, de drasztikus javulás nem fog mutatkozni.
(#28409) peppppa: Ahhoz elég sok műholdat be kell fognia ám.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz norbert1998 #28411 üzenetére
Nem hinném, hogy gagyi szenzort raknának bele mivel ez az elsődleges védelme, hogy ne púposodjon fel az akku, bár kitudja. Amúgy sokat, számít, hogy miként, és hogy fogod azt a telefont mert végtére a 3-4 wattos disszipációt "valamennyire" te is eltudod vezetni a tenyereddel.
[ Szerkesztve ]
-
-
bagyusz
őstag
válasz Szmoki #28467 üzenetére
Ha kikapcsolod az nfc-t meg wifit akkor nincs baj. 1,5-2napot elvagyok vele zene+böngészéssel. Gyári 4.1-l is ennyit ideg húztam ki. Ettől függetlenül még előfordulhat, hogy beragad egy-két app, ami gyári romnál is előfordulhat. Egyébként igen, a több órás mély alvásból való felébredés bajokat javítottam, ahogy az erős belassulásokat is.
-
bagyusz
őstag
válasz raziel01 #28486 üzenetére
sony "mr" programja ami az sbin-ben lakozott, kezdetben azért raktam be mert azt hittem, hogy az miatt nem tudja létrehozni/csatolni /dev/mdm ami miatt panaszkodott a gps, és hát a program meg tartalmazott "mdm" stringeket. Későbbiekben meg kiderült, hogy nincs rá szükség, valamint olyan dolgokat "fájl művelteket" csinált ami cm-nek nem tetszett.
-
bagyusz
őstag
Halad a kitkat zárt bl-re:
Kezdetben:
Boot animáció akar lenni:
Majd boot után, amiről beszéltem:
Napokban a sony feltöltette a 201 kernelt amit összehasonlítottam a cm kernellel majd azokat részeket kiszedtem a display caf forrásból amit még "nem tud" a gyári kernel.
GSM még nincs, de wifi/bt/nfc működik, videó felévtel nem működik, de képet lehet készíteni
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz PAINfájdalom #28620 üzenetére
Még nincs olyan teló a forgalomban, de amúgy már van 4.3-ra épülő miui is, csak még idáig senki nem készítette el a differencia patch-t az aosp/cm forrásokhoz. Ebben csak az a poén, hogy valaki már nexus 7-re 4.4 droid alá portol, csak az illető nem hajlandó publikussá tenni a patchrom dev tree-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest