Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz kaisers #20787 üzenetére
Hivatalosan ugyebár gond, viszont az is igaz, hogy egy kijelzőcsere esetén nem épp a béta szoftver lenne a legégetőbb probléma. Ha szeretnéd magad esetleges magyarázkodásoktól, felesleges köröktől megkímélni, szerintem inkább tedd fel a függőségének megfelelő romot.
#20789 kaisers: Az a baj, hogy Magyarországon hivatalosan nincs 7.0 béta.
Nézd, nem mondom azt, hogy biztos bajod lenne, de én inkább pesszimista vagyok ilyenkor. Francnak se hiányozna, hogy egy kekeckedő szervizes áthúzza a garipapírt, hogy nem hivatalos rom (ebben a régióban persze), ezért nuku gari.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz sultansmith #20923 üzenetére
-
Keem1
veterán
Srácok, felfedeztem valamit. A tesztmenüben kipróbáltam minden színt és nagyon de nagyon halványan egy szabályos négyzet látszódik a kijelzőn. Ezt úgy képzeljétek, hogy a kijelző legalsó részén, majdnem közében, a home gombtól kicsit balra eltolva, 1x1 centis tök szabályos négyzet. Pirosnál rendkívül nehéz észrevenni, kéknél és fehérnél már kicsit jobban, de amúgy igencsak keresni kell, forgatni a telefont a megfelelő szögbe.
Néztem a fóliát, de nem látok ilyen jellegű sérülést rajta. Vajon beégés lehet? Ha igen, honnan? Az állapotsornál nyoma sincs beégésnek. Ez a négyzet amúgy csak a tesztmenüben látszódik, normál használatnál nem tudom úgy forgatni, hogy előtűnjön.
Ötlet, hogy mi lehet? -
Keem1
veterán
válasz alcapone386 #21272 üzenetére
Igen, mert kint van a Mobilaréna főoldalán
-
Keem1
veterán
válasz Looserke #21298 üzenetére
Tudom, ez nem vigasztal téged, de lehet, jobb is így. Én pl. nem tenném be a céges simet a saját telefonomba.
Az én céges telóm igen mostoha körülményeket, sokkal durvább üzemet kell hogy kibírjon, amit egy saját pénzből vett telón igencsak sajnálnék. Két telefont hordok magammal, de így legalább teljesen külön van választva a céges és a privát ügy. -
Keem1
veterán
válasz enginev3.0 #21376 üzenetére
A 8%-nak a 90%-át
Nem is használtad a telefont, persze hogy a gsm modul a nagyobb fogyasztó (mivel a többi nem volt használva) -
Keem1
veterán
válasz vadászcsiga #21415 üzenetére
Otp webkártyával, amivel mást is fizetni szoktam a playben.
-
Keem1
veterán
válasz enginev3.0 #21478 üzenetére
Telefon némításával
-
-
Keem1
veterán
válasz Leslie1966 #21644 üzenetére
Az megvan, hogy a Galileo 2016 decemberében indult és 2020-ra lesz kész teljesen?
Az s7 2016 márciusában jelent meg. -
Keem1
veterán
válasz trapi80 #21682 üzenetére
Tapasztalatok üvegfóliával kapcsolatban.
A kereső nem sátántól való[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Zsebob #21694 üzenetére
Sajnos az ilyen átlátszó szilikon tokok ilyenek. Mindegyik. 1 dollárt érnek eBay-ről, vagy még annyit sem. Sokkal időtállóbbak az átlátszatlan tokok.
Ismerősi körben is heteken, hónapokon belül ilyenné válnak. Kézkrém, kosz, zsír. Rengeteg csapás éri őket, ezért se szabad csodát várni. Az én Alis tokom remekül bírja, kétszer már nedves ronggyal, ill. csap alatt megtisztítottam, és egyelőre semmi nyoma a használatnak, pedig a telefont is leejtettem benne kétszer.#21699 Zsebob:
Hidd el, hogy ez nem hordás függvénye, ez az anyagé. Van itthon egy (igaz, filléres) átlátszó szilikon tokom, tartaléknak vettem, egyszer volt a telóra felpróbálva, fiókban áll, már mattul/sárgul nyár óta.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz maximilian4 #21738 üzenetére
Egyetértek. 2 hete, vonaton, az IC acél burkolatára ejtettem a telefont. 2-3-at pattant, majd ott is maradt. Első sérülés, pedig sokat esett már. Fél mm-t behorpadt az alukeret. Először kétségbeestem. Aztán már leszartam. Használati tárgy. Semmi baja nem lett egyébiránt, csak alig látható módon keletkezett egy horpadás. Messze viselhetőbb, mintha a kijelző pókhálósodott volna.
-
Keem1
veterán
válasz bajzal #21798 üzenetére
Ahogy az előttem szóló is írta. Azért válaszolok, mert nekem pl. class 10-es kártyám van. Egyszerűen nem igénylem a gyorsabbat, mert többnyire a belső tárhelyre mentek. Aztán egy idő után átrakom őket a Class 10-es kártyára. Ott már nem sok vizet zavar, a mentés már gyorsan megtörtént (fotózáskor, videózáskor, a belső memóba), az meg, hogy épp 2-300 megákat a telefon percek alatt helyez az sd-re üresjáratban, már nem oszt, nem szoroz. Mégis ritkábban kell törölni, mert az sd-n van sok hely, ezáltal a belső tárhely is felszabadul. De addigra pl. a OneDrive mentés is megtörtént, tehát nem csak az sd-re van bízva az adatok biztonsága.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Kérdés ahhoz, aki egy kicsit is jobban vágja.
Ez most ugye hogy is lesz? Jelenleg van a GPS, ami kb. a műholdas helymeghatározás, sőt, még a navigáció szinonimája is lett. Van a GLONASZSZ is, amit elvben tud a telefonunk. Mitől. függ, hogy melyiket használja a teló? Szimultán látja a teló mindkettő rendszer holdjait, és az adott szoftver dönti el, melyikre támaszkodik? Pl. letöltök egy orosz navigációs appot, akkor az a GLONASZSZ holdjait nézi, nem a GPS-ét? És ha éles lesz a Galileo, dettó ugyanez, mondjuk egy francia gyártmányú app esetén? -
Keem1
veterán
De gondolom, a holdakat kombinálni nem lehet, ugye? Pl. úgy, hogy használjon 2 GPS holdat, egy GLONASZSZ és 1 Galileo holdat. Mivel eltérő rendszerekről beszélünk.
Egyébként én úgy tartanám logikusnak, hogy maga a helymeghatározási alrendszer a telefon belügye, hogy épp milyen helymeghatározást használ, az ő dolga. Az én fejemben úgy állna össze logikusan, hogy az app kér egy pontos pozíciót, de az már teljesen mindegy, mi alapján kerül meghatározásra, az nem az app dolga, a telefon megoldja. Ahogy engem se érdekel, hogy az orvos milyen gyógyszert ír fel, a cél a lényeg: a pontos pozíció, ill. hogy az adott gyógyszer meggyógyítson.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz HUTCHDB #22191 üzenetére
Ugye ezt a kérdést csak viccnek szántad?
Ugye... ugye csak vicc? Mondd hogy az... Ha rámásolsz pendrive-ra egy 4K filmet és megpróbálod lejátszani, persze hogy nem fog menni.
Megoldás:
a.) ffmpeg (vagy bármi mással átkonvertálod)
b.) chromecast: streameled, és az megoldja a megfelelő formátumotNekem is Samsung tévém van, és szintén "csak" FHD, szóval tapasztalatból beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz HUTCHDB #22196 üzenetére
Nézd, én pont az ilyen dolgok miatt direkt nem smart tévét vettem (mázlim is volt, nehéz volt megtalálni). Ehelyett ChromeCast-et vettem, nincs ilyen problémám.
De te csak úgy, amire gondolsz, nem fogod tudni megcsinálni, nesze neked smart funkciók (tudtam, azért nem vettem smart tévét). -
Keem1
veterán
válasz HUTCHDB #22199 üzenetére
Ilyen, és rengeteg más dologra egyszerű és gyors a ChromeCast. PC, tablet, telefon egyre megy. Tévéadások, Spotify, YouTube, fényképek, képernyőtükrözés, és még sorolhatnám. És a szolgáltatások köre folyamatosan bővül.
Na de tényleg nem lobbizni akarok mellette, az most rajtad sajnos nem segít. -
-
Keem1
veterán
Gyerekek, ez a dolog kezd kissé frusztrálni. Megtenné valaki, hogy alaposan megnézi a kijelzőjét homogén fehér háttér előtt? Nálam látszódik a képernyő legalsó részén, majdnem középen (attól kissé balra) egy kb. 1x1 centis szabályos négyzet sziluettje. Másnak is van ilyenje? Közepes és erős fényerőnél is látszódik, leginkább fehér háttér előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz donceleger8 #22763 üzenetére
Ha a lassított videót választod, akkor a felbontás és a képkockaszám fix lesz (720p és 240fps). Aztán ha felvetted, a lassítandó részt te állítod be.
Azt hiszem (ebben nem vagyok biztos), de ha csak simán kihagyod a lassítós részt, akkor csak lementi lassítás nélkül, magas képkockaszámmal. Én legalábbis tuti így csinálnám, szerkesztés nálam sose telefonon történik (csakis Adobe Premiere Pro, jó-jó, természetesen általában rendes FHD kamerával vett anyagra használom).Kipróbáltam, rosszul emlékeztem... belassította a gyorsnak ítélt részt (ujjal csettintettem). A többi változatlan maradt. Látszik, hogy ilyesmit nem nagyon használok.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Ja, de ezt a nyúlfarknyi frissítést is vagy 20 percig telepíti. 5 fájl másolása mi a tkömért tart ennyi ideig?
A Samsung frissítési mechanizmusát se nagyon értem. Maximális fényerőn telepít, full hangerővel, még éjszaka is. Mindezt több tíz percig, 10% akkuidőt leszívva. Ki érti ezt? -
Keem1
veterán
válasz Viktor0610 #22772 üzenetére
A hülye telekomos indítódallam
Én naiv egyszer éjjelre állítottam, töltőre rakva, hogy ráér éccaka frissíteni, diszkréten, míg én alszom.
Aha, nagy lókukit, azt... Olyan csinnadrattával meg fényjátékkal tette, hogy percekig nem bírtam visszaaludniAz még oké, hogy én viszonylag rossz alvó vagyok (könnyen felébredek), na de a párom is felkelt rá, pedig néha ki sem lehet rúgni az ágyból, pláne vizsgaidőszakban (ő még az egyetemisták könnyed életét éli).
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
Annyi a különbség, hogy nem egy Ferrari az autós analógiája az S7-nek.
A Ferrari egy luxuscikk, az S7 pedig egy drága csúcsteló, de nem luxus. A Ferrarit csak a világ leggazdagabbjai közül is a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, míg az S7-et egy átlagember is (max neki fájdalmasabb a vételára, de simán kipengeti).
Az S7-hez inkább egy kb. 10 millás Audi vagy Merci hasonlít. -
Keem1
veterán
válasz Zsozsoka 74 #23099 üzenetére
De hogy? Előbb pin kódot is kért, vagy csak később?
Ha nem kért, akkor biztos nem kapcsolt ki (teljesen). Tuti nem az Android csinálta maga, mert az nem képes rá (ahogy a Windows se tudja magát elindítani a számítógépeken), szóval valami külső "segítség" lehet mögötte.De nem nagyon izgat a dolog, sose kapcsolgattam ki a telefonjaimat, mert nem láttam értelmét. A kikapcsolás miatti újra elindítás Androidnál több energiát fogyaszt, mint az üresjárat éjjel. Ha meg azt akarom, hogy ne érjenek el, repülő módba teszem, szóval a kikapcsolás mással áthidalható.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz songoku1981 #23855 üzenetére
De pontosan mire gondolsz, mit szeretnél? Egy fizikai sérülést akarsz vegyszerrel eltüntetni? Ez nem egy filccel rajzolt firka rajta, tee
Nem, nem tudod eltüntetni, csak ha kicseréled a kijelzőt. -
Keem1
veterán
válasz Jack Oneill #23985 üzenetére
Ez mondjuk függ az elérendő eredménytől is. Ha kisebb mértékű lassítás is elég, akkor azt lehet videoszerkesztővel az 1080p60-as nyersanyagból is.
Pl:
- 1080p60 -> 25p-s végeredményt lehet az eredeti 41%-ára lassítani.
- 720p240 -> 25p-s végeredményt lehet az eredeti 10%-ára lassítani.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Nincs tapasztalatom, de talán egy beépített akkus telefon esetén valószínűleg kevésbé szívóznak ezzel, mint egy cserélhetőnél. Az S7 megvétele után az S4-ben zsír újra cseréltem az akksit (kevés ezres és 10 másodperc volt), úgy kapta meg egy rokon, na de ennél...
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Lallos #24341 üzenetére
Mi lenne, ha kipróbálnád, és hamarabb választ kapnál?
Egyébként elvileg 1080p@30-ig lehet fotót készíteni videófelvétel közben."Meg lehet e a már elmentett videoba utólag fényképeket csinálni? ?"
Na ezt viszont nem értem teljesen. Fotót szeretnél a felvett videóba beszúrni? Egy videoeditorral szinte bármit lehet, még akár ezt is. De telefonon erről ne álmodj. -
Keem1
veterán
válasz Lallos #24354 üzenetére
Már megbocsáss, de ez rétegigény.
A fotózás és a videózás két külön kategória. A fotózás nem az, hogy csak ellövöm, vagy egy videóból kiválasztom. Egy fénykép elkészítésével azt az egy pillanatot ragadod meg, ami csak akkor történik és amire te alaposan előkészültél. Arra fel kell készülni. Megkomponálni, beállítani a paramétereket (fények, kell-e vaku, ha szükséges, akkor záridő, iso, satöbbi). Az, hogy egy videóból (bármi is legyen az, akár egy LG-nél is) kivágsz egy képkockát, az nagyon messze van egy fotótól.
Egyébként, ha ez a cél, akkor a Media Player Home Cinema segítségével akár képkockánként tudsz lépkedni a videóban, hogy a megfelelő képkockát kimentsd. Messze jobb megoldás bármilyen mobilos próbálkozásnál, de az igazi fotózástól annyira van, mint Makó Jeruzsálemtől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik