Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
starr
őstag
Sziasztok!
Két éve megelégedéssel használom az 520-ast.
Most a feleségem gondolkodik egy 640-ben, de csak Dual Sim-eseket találtam függetlenül.
Okozhat-e bármilyen problémát, ha csak egy simkártyával használná?
(Boccs az off topic-ért!) -
starr
őstag
Ma este jött egy fogaskerekes frissítés a Denim-re, de nem vettem észre semmi változást.
Nem tudjátok mi lehet ez?
Telenor függő a telefon. -
starr
őstag
Ma felajánlotta az "Áruház" a "Glance Screen"-t, fel is telepítettem.
Meg is jelent a beállítások között.
Elindítva üres a képernyő, tehát, ahogy várható volt nem működik[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
válasz westcoastog #33581 üzenetére
Cserélhető külön. A kameramodul levehető az alaplapról.
Korábban egy szétszedős videóban láttam. -
starr
őstag
válasz westcoastog #33584 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=kTBcWyP5kMQ
2:04-nél veszi ki a kamerát. Elvileg egy foglalatban van. -
starr
őstag
válasz westcoastog #33603 üzenetére
Tekerj be valami más csavart, ami nem T4-es torx, hanem pl kereszthornyos. Könnyebb lesz javítani.
Egy időben havonta szedtem szét, mindig bement a por a kijelző,és az éritő' közé.
A 640-el már nincs ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
válasz westcoastog #33603 üzenetére
Nah, sikerült? Működik az új kamera?
-
starr
őstag
válasz Kócoska #33638 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Két év után cseréltem le az 520-ast 640-re, és csak azt bánom, hogy nem előbb. Féltem, hogy túl nagy lesz, de nem. Azonnal meg lehet szokni, és sokkal pörgősebb. A 640 a legjobb ár/érték arányú Lumia jelenleg. A 730-ban, és a 830-ban is ugyanez a processzor van, csak azok drágábbak.
Az 540 meg csak 1-2 ezressel olcsóbb, de gyengébb SoC-al.
Egyedül a kameragomb hiányzik, de kárpótol, hogy kb 5x gyorsabban nyílnak meg az appok.
Az 520-asomon jelenleg insider win10 van. Hát... az már néha örjítően lassú. Szóval szvsz cseréld le egy újabb típusra.[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
De kihalt a topic. Mindenki lecserélte már a jóöreg 520-at?
-
starr
őstag
válasz Namelesske #33688 üzenetére
Nah, ezt én is tapasztaltam. Pont ilyen tetülassú 520-ason, és bármelyik pillanatban csonttáfagy. Akksi ki-be.
Ezért nehezen hiszem el, hogy jobb telefonokon is használató lesz. Bár állítják, hogy 640-en még gyorsabb, mint a 8.1. -
-
starr
őstag
Wdrt-vel felraktam a kis 520-amra a 8.1 Cyan-t. Esküszöm gyorsabb, mint a 640-em w10-el. Csak nem szabad felrakni a denimet, attól belassul. Le kell tiltani a frissítést. Ajánlom minden 520 tulajnak. A wdrt alapból a cyant rakja fel.
[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
válasz Dhampir #33847 üzenetére
Ha van a fiókban 520, akkor próbáld meg, de ma már nem ajánlom, hogy pénzt adjál érte, pláne, hogy annyiért már vehetsz egy 550-et is.
Nagyon elfáradt. W10-el használhatatlanul lassú.
A 8.1 sosem fog frissülni, a 8.1-es appok se nagyon, és az új appok meg többnyire UWP-k lesznek, amik kizárólag W10-en futnak.
640-re cseréltem tavaly novemberben, amivel teljesen elégedett vagyok.
A Sensorcore-ról nem tudom micsoda, de nem hiányzik.
Inkább nézegetsd az eleve W10-el kijött telefonokat. 550, vagy 650.
Az 550 árban, és méretben is OK lehet Neked.
A 650 kicsit túlárazott, de jók a tapasztalatok.
A legjobb ár/érték arányú Lumia még mindig a kisebbik 640.
Annyiba kerül,mint az 550, de erősebb a vas.(740 nincs, sosem volt. 730 és 735 van,ebből a 730 a dual sim-es.)
-
starr
őstag
válasz cattus #33870 üzenetére
Nálam is ilyen volt, még tavaly ősszel. Emiatt megvettem a L640-et.
Aztán insidereztem az 520-al. Amikor azt meguntam, recoveryvel visszaraktam rá a W8.1-et.
Ettől olyan gyors lett, hogy túlzás nélkül gyorsabb, mint a L640-em W10-el, pedig az sem lassú.
Érdemes kipróbálni![ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
Mostanában nem lehet feltenni az Insiderrel a W10-et az 520-asra.
Tudna valaki linkelni egy biztosan működő, hekkeléses megoldást?
8.1 van a telefonon.
Olyat találtam, hogy, ha már W10 van akkor tovább erőltetni Anniversary-ra, de a 8.1-ből nem tudtam kitörtni[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
Gondolom MS fiókkal vagy a telefonon.
Beállítások, biztonsági mentés.Ott legyen bekapcsolva minden.
Weben lépj be a Onedriveba,és nézd meg mikori az utolsó mentés.
Ha túl régi csináltass egyet a telefonon.
Weben meg tudod nézni a névjegyeket is, ha ott megvannak, akkor átszinkronizálódik az új telóra is azonos MS fiók esetén.
A névjegyek a MS fiókkal jönnek vissza, az SMS-ek a biztonsági mentéssel.
Viszont az új telónál nem célszerű ráereszteni a másik teló biztonsági mentését!
Van egy adatávitel app is a telefonon. Azzal SD kártyára tuszd menteni, esetleg ez lehet a megoldás az SMS-ekre.[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
A W10-es telón a Kapcsolatok app beállításainál nézd meg, hogy ott van-e az adott MS fiók.Ha nincs ott add hozzá. A W10-en már más a filozófia, nincs ott alapból, mivel nem kötelező az MS fiók névjegyeinek használata, mint 8.1-en. Van aki pl csak Google fiókot ad csak hozzá a Kapcsolatokhoz.
A weben sincsenek ott a névjegyek? Ha a weben ott vannak, le fog szinkronizálni.
Ha nagyon nem megy: próbáld meg Bluetooth-on átküldeni az Adatávitel appal!
Gyere át ebbe a topicba, ott sokan vannak, tudnak segíteni, és érdemes olvasni naponta:
[link][ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
Még a régi 8.1-es telódról van szó, vagy már az újról?
A Kapcsolatok appban meg lehet adni, hogy miket jelenítsen meg. Outlook, Skype, Fabebook, Titter, és külön el lehet rejteni a telefonszám nélküli névjegyeket.
Nem kehet, hogy eddig is a Skype app által voltak a névjegyek a névjegyzékben, most pedig vagy a Kapcsolatok appban, vagy a Skype ki lett kapcsolva a névjegyzébe vétel? -
starr
őstag
válasz RetepNyaraB #33928 üzenetére
Elvileg kell hogy legyen egy Microsoft fiókja, különben az áruházból sem tudna semmit letölteni. Márpedig, ha az be volt állítva a telefonon, akkor szinte biztos, hogy a névjegyek oda szinkronizálódtak. A weben meg lehet nézni, ha tudja a jelszót.
A telefon menthetetlen, csak WDRT-vel (Windows Device Recovery Tool) lehet próbálkozni, de az is teljes gyaluval jár. -
starr
őstag
válasz RetepNyaraB #33930 üzenetére
Akkor olyan xar az Sd, hogy amiatt nem indult. Minden esetre legyenek felszinkronizálva a névjegyek.
Hát nem sokat fogsz látni. Majd egy éve jött ki az utolsó (L650). Jelenleg csak pajzán gondolat van a folytatásról.[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
válasz orangutan4 #33935 üzenetére
Ha van benne SD kártya, vedd ki, hogy továbbra is csinálja-e. Ha igen, akkor a SIM-et is.
Ha nem jó így sem, próbáld meg WDRT-zni, így.
Ha a WDRT sem tudja helyrehozni, akkor hardware hiba. Tönkrement a nand flash vagy a RAM.
Nálam már több gagyi micro-USB kábel tönkre ment. Lehet, hogy csak emiatt nem tud WDRT-zni.[ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
válasz orangutan4 #33937 üzenetére
Utolsó lehetőség még a "thor2".
"Kollégának" pont hasonló problémája volt:[link]
Beírhatsz ebbe a topikba is, ott többen vannak,hátha van valakinek ötlete: [link][ Szerkesztve ]
-
starr
őstag
Valaki vállalkozó kedvű megpróbálhatná: [link]
Sajnos az enyém már tönkrement.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest