Hirdetés

2020. január 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) efi99


efi99
(senior tag)

Ezt meg sem kell várni, mert hatósági ellenőrzéskor a rendőr a helyszínen le tudja kérni a vizsga tényét bizonyító adatokat
És később a jogsiét miért nem tudja?? Mert akkor az sem kéne.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#2) qdak válasza efi99 (#1) üzenetére


qdak
(addikt)

Tuti le tudja...

Windows 7 (64-bit): Asus P6T, Xeon X5675@3.66GHz, 7870 Tahiti LE, 16GB DDR3, FSP 600W ® MSI G41M-P26, Xeon E5450, ł560Tił, 8GB DDR3, Thermaltake 630W ® Dell OP 380, E7500@3.66GHz, HD4650, 4GB DDR3, ® Linux Mint 19.2 Tina (64-bit): Gigabyte G41MT-S2P, E8500, 4GB DDR3, FSP 350W ® Huawei G8 32GB

(#3) Zotya84 válasza qdak (#2) üzenetére


Zotya84
(őstag)

Le tudja. És ha udvariasan állsz hozzá egy ellenőrzéskor, akkor meg is teszik, és nem feltétlenül fog megbüntetni. Legalábbis egy ilyet láttam utasként. Csak szóban figyelmezette havert, hogy nála kellene lennie, figyeljen erre.

(#4) efi99 válasza Zotya84 (#3) üzenetére


efi99
(senior tag)

Pont ez lenne a kérdésem lényege. Miért nem lehet intézményesíteni ezt is? Minek a jogsi? Személyi/útlevélszám alapján is meg lehetne állapítani, hogy van-e érvényes vizsgám.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#5) scdlsc válasza efi99 (#4) üzenetére


scdlsc
(tag)

Mert akkor nem lehet büntetni. Biztos lesz itt is egy-két okostojás, de sajnos tény, hogy a magyar rendőrség elsődleges célja nem a rendteremtés, hanem a jelenlegi állapotok fenntartása és a pénzbehajtás.

(#6) otapi válasza scdlsc (#5) üzenetére


otapi
(tag)

Ebben pont nem a rendőrök a ludasak, hanem a törvényhozók. Ha az van a törvényben, hogy a jogosítványnak kéznél kell lenni, akkor a rendőr max félrenézhet, ami azért számára rizikós lehet.

(#7) Hieronymus válasza efi99 (#4) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem ennyire egyszerű a jogosítvány ügye.
Magyarországon, magyar személyigazolvánnyal bármikor igazolható a magyar vezetői engedély megléte. Talán külföldön is, de kínos lesz kivárni ellenőrzés végét.
Az ellenőrzést végző rendőr arcára kíváncsi lennék, amikor előadod neki. Magyar személyigazolványod van. A Belgiumban forgalomba helyezett járműved igazolványa itt van. De a Németországban kiállított jogosítványodat, az osztrák állandó lakhelyeden felejtetted.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#8) buherton válasza scdlsc (#5) üzenetére


buherton
(őstag)

Örülök minden ilyen lépésnek. Korábban sem értettem, hogy a CSED, GYED és GYES miért nem automatikus? Oké az adatokat meg kell adni valahol, hogy hova utalják, de a többit letudják rendezni egymás közt.

Már annak is örültem, hogy a lakcímkártya és a születési anyakönyvi kivonatot távozáskor már adták is. Az adókártya és TAJ jött postán keresztül szintén automatikusan. Sőt, azzal sem volt komolyabb gondom, hogy az anyaságit, CSP-t, GYED-t és GYES-t leadjam elektronikusan. Egy este alatt meg volt minden.

11 éve van jogosítványom és eddig egyszer sem büntettek meg, holott már többször is megállítottak. Olyanok miatt, mint pl. lendületes kihajtás, nem égett a hátsólámpa, stb. Több közúti ellenőrzés is volt, aminél az egyik esetben nem volt érvényes (1-2 hete járt le) KGFB-ém csak az előzőleg befizetett és az akkor még nem befizetett aktuális csekkek. Sőt, volt hogy járdán motoroztam és ott kaptak el. Egy enyje-benyjét kaptam írásban. Megállni tilosnál megálltunk az utánfutóval, mert meg kellett és a rendőr csak nézett minket. Ők is látták, hogy ezt máshogy nehezen lehetne megoldani, aztán rá 15 percre jöttek ismét, de addigra már elintéztük az utánfutót. Ugyanez volt már újszülött szállítással is.

Egyetértek a többiekkel. Nem kell bunkózni és akkor nagy valószínűséggel ők sem fognak.

Munkatárs mesélte, hogy elnézte a lámpákat és piroson ment át véletlenül. A rendőr meglátta és kérdezte is őt, hogy ez mi volt. Végül a hátsólámpa nem világít című csekkel engedte el, mert ez azért elég komoly kihágás volt, hogy csak úgy elengedje. Jó fej volt ő is.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#9) Mr K


Mr K
(tag)

"az állampolgárok adatait tartalmazó adatbázisok a technológia fejlődése nyomán összekapcsolhatók"
Azért legalább említsük meg, hogy a technológia mindezt már évtizedekkel ezelőtt lehetővé tette volna. A fejlődés nem ebben, hanem az adatvédelmi megfontolások (és tágabb értelemben a polgári szabadságjogok) háttérbe szorításában van.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#10) Fecogame


Fecogame
(addikt)
LOGOUT blog

Ez majd akkor lesz jó, ha tényleg ilyen jól fog működni, mint ahogy a cikkben is le van írva.

Lassú mobilinternet? 4G antennák, raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#11) tlac válasza Mr K (#9) üzenetére


tlac
(nagyúr)

Azért legalább említsük meg, hogy a technológia mindezt már évtizedekkel ezelőtt lehetővé tette volna.

hasonló jutott nekem is eszembe

A fejlődés nem ebben, hanem az adatvédelmi megfontolások (és tágabb értelemben a polgári szabadságjogok) háttérbe szorításában van.

sőt semmilyen papírt sem kellene magaddal vinni, hiszen a fényképed is meg van az adatbázisban, amivel mindent össze lehet kötni... (hoppá, el is jutottunk Kínáig)

[ Szerkesztve ]

(#12) Diabolis válasza scdlsc (#5) üzenetére


Diabolis
(csendes tag)

Ja, akivel nem bunkóznak a rendőrök (és ilyen kommentből van egyenlőre több), ergo ellent mer neked mondanin az rögtön "okostojás". Ha egy sima közúti ellenőrzéskor is így állsz a yardhoz, akkor ne csodálkozz.

(#13) Diabolis válasza tlac (#11) üzenetére


Diabolis
(csendes tag)

Igen, a technológia meglenne. Rendőrbácsi tol rólad egy fotót, te az azonosítás végett elmondod a születésihelye-éve-anyjaneve hármast, és minden megjelenik a rendőrbácsi tabletjén. Nem kell magaddal papírt hordanod, ergo satu részegen nem is hagyhatod el :D :D
De mint írtad: Kína. Az utcai rablások elkövetőjének is jelentős része meglenne, ha ad1: normális képminőségű kamerák lennénk, ad2: működne egy minden arcot megfelelően rögzítő adatbázis. Utána jönne a hőbörgés a lakosság nagy részétől, hogy "megfigyelnek", "jön az ÁVHKGB", "1984". Talán igazuk is lenne, de a politikába nem szeretnék belemenni.
Én azt mondom, jelen társadalmi helyzetben jól van ez így. Idős embereket igazoltatnak, akik az ÁVO korszakban nőttek fel, idős rendőrök, némelyiknek a távirányító is bonyolult.
Adnék én még ennek a technológiának egy 10-20 évet.

(#14) redgreg válasza efi99 (#4) üzenetére


redgreg
(tag)

Mert tvnyt hoztak arra, hogy a személyi szám nem használható kulcsadatnak... Köszönjúk Sólyom elvtárs

(#15) fatal` válasza efi99 (#4) üzenetére


fatal`
(félisten)

A személyi nem kötelező, elég a jogosítvány (ha nem mész külföldre), legalábbis úgytudom.

Én a forgalmit nem értem, hogy minek. Ott a jogsi/személyi/lakcímkártya, benne a tulajjal, műszakit megnézi a rendszám alapján, jónapot. Ha céges, akkor meghatalmazás.

Teljesen felesleges a plusz papír.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#16) INGJOKE válasza fatal` (#15) üzenetére


INGJOKE
(addikt)

Több száz ezer km-t mentem céges autóval a kutya nem kérte még el a meghatalmazást hogy mi alapján használom a kocsit, sőt régen mikor még írni kellet a menetlevelet se.

A cikkhez

Jó hogy minden elkezd majd automatizálódni, meg minden meg majd automatikusan, aztán mikor egyhelyen majd elütik az adatokat akkor lehet javítani egyből mindenhol. Idén a mi kis falunkban kb 30 ember nevét kellet visszamenőleg javítani mert valahol elütötték és így élte le az életét most meg kap majd 30-40 évesen új papírokat új névvel. Az a szerencse hogy itt meg kell csinálni hivatalból, de az ügyfél megfellebbezheti és megtarthatja a megszokott nevét. :D :D

Kórházban készül a gyerekről kép??? Még a mai világban is kevernek össze gyerekeket (fizikailag) és adják másnak, mi lenne ha a fényképek ott készülnénk tuti fele szar lenne. :D

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev)+Amazfit Stratos 3 +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+Logitech g903+Jabra Elite T65

(#17) RoyBatty válasza fatal` (#15) üzenetére


RoyBatty
(tag)

A forgalmi azért van, hogy más is vezethesse az autódat :) Odaadod például az élettársadnak egy körre, megállítja a rendőr, hogyan igazolja máshogy, hogy nem lopta éppen az autót?

(#18) Alex91 válasza Mr K (#9) üzenetére


Alex91
(nagyúr)

Anno pont azert toroltek el a szemelyi szamot, hogy ne lehessen osszekapcsolni az adatbazisokat... Mondjuk a mai (de mar az akkori) technologiaval egyszeruen osszefesulhetoek az adatbazisok szemelyi szam nelkul is...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#19) fatal` válasza RoyBatty (#17) üzenetére


fatal`
(félisten)

Meghatalmazással. Rengeteg országban nincs forgalmi, mert tök fölösleges. Sima sarcolás.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#20) DjFlanker válasza Alex91 (#18) üzenetére


DjFlanker
(tag)

A személyi szám utóda a SZAZ, személyi azonosító váltotta fel.

Az útlevél, a jogosítvány, a személyi, és lakcímkártya mind külön rendszer, bár vannak/lesznek összekötések. Mindegyiknek más feltételei vannak.

Jó pilóta alagútban nem katapultál

(#21) Hieronymus válasza fatal` (#19) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért a járműveknek kell valami módon a tulajdonoshoz kapcsolódnia. Másként hogyan lehetne kiszűrni egy frissen lopott autót?

Ha a jármű vezetője fel tudja mutatni a jármű eredeti papírját, kisebb az esély az autó lopásra.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#22) fatal` válasza Hieronymus (#21) üzenetére


fatal`
(félisten)

Most se kapnak el lopott autót, csak ha a tulaj bejelenti. Amióta elektronikusan ellenőrzik a műszakit tőlem még egyszer sem kérte el a rendőr.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#23) Hieronymus válasza fatal` (#22) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

És Magyarországon csak magyar autók járnak?
A magyar autók meg nem járnak külföldön?

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#24) fatal` válasza Hieronymus (#23) üzenetére


fatal`
(félisten)

Vannak országok, ahol nincs forgalmi, így nem értem a kérdést. Azok az autók nem járnak külföldön?

Szerinted egy finn rendőr megismeri a magyar forgalmid?

http://goo.gl/gd6Zi5

(#25) buherton válasza fatal` (#24) üzenetére


buherton
(őstag)

Meg, mert a forgalmiban a betűk nem viccből vannak, hanem az egységesítés miatt.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#26) Hieronymus válasza fatal` (#24) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Európában a személyigazolvány (ahol létezik), jogosítvány, forgalmi engedély, útlevél informatív tartalma tökéletesen azonos. A dizájn némileg eltérő, de a tartalom felépítése egységes.

Korábban volt szó a jogosítványról. Határátlépésen kívül minden helyzetben alternatívája a szeméygalzolványnak. A határátlépés esetében igazolja a lakhelyet és a személyi adatokat, de az állampolgárságot nem. Ez a menekültek esetében problémás. Jogosítványt azonnal cserélhetnek, de az Európán belüli mozgásuk még korlátozva lehet.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#27) asdf_


asdf_
(addikt)

Elhalálozáskor szintén a teljes ügyintézés elektronikusan történik majd, amelynek nyomán automatikusan megindul a hagyatéki eljárás és a közüzemi szolgáltatók értesítése.

Es ennek az ertelme mi is, hogy szolnak a kozuzemi szolgaltatoknak? Vizmu pl. csak tulajdonossal szerzodik. Egy hagyateki eljaras pesten fel ev alatt _el sem kezdodik_ , nem hogy lezajlik, (ez is megerne egy miset amugy, hogy az orokos(ok)nek miert kell annak anyagi terheit viselni, hogy tetulassu az allamigazgatas) aminek eredmenyekepp egy orokolt lakasnal tulajdonossa valik az ember, tehat a vizmu szempontjabol szerzodest kothet. Addig viz nelkul marad egy orokolt lakas, vagy mi? Nem mellesleg tobb orokos eseten valakinek magara kell vennie a dolgot, azt meg majd eldontik az orokosok egymas kozt, a kozmu nem tudja, tehat ennek az ugyintezesnek orokos felol kene indulnia. Logikai bukfencet erzek.

(ha arra tetszenek gondolni, hogy a kozmuszolgaltatot ertesitik az ugyfel elhunytarol, hogy ha esetleg szamlatartozas, nemfizetes alakul ki, akkor ne kossek ki a szolgaltatast, egyben ertesitik oket, hogy melyik kozjegyzonel zajlik a hagyateki, es ott lehet benyujtaniuk igenyeiket, akkor tetszett volna ezt mondani)

[ Szerkesztve ]

(#28) DjFlanker válasza asdf_ (#27) üzenetére


DjFlanker
(tag)

Ennek az lesz az értelme hogy törvényt fognak változtatni, és onnantól ez egy hivatalos, nem ignorálható értesítés lesz, amit a szolgáltató nem ignorálhatnak, és el kell indítaniuk az átírást. Legalább is remélem.

És a hozzátartozóknak kevesebb macera, ez ilyenkor nagy segítség.

[ Szerkesztve ]

Jó pilóta alagútban nem katapultál

(#29) scdlsc válasza otapi (#6) üzenetére


scdlsc
(tag)

Én sem ezt írtam. Olvasd el újra. A rendőrség elsődleges célja nem a rendteremtés, hanem a jelenlegi állapotok fenntartása és a pénzbehajtás. Így lehet büntetni, ezért nem engedi a törvény.

(#30) scdlsc válasza buherton (#8) üzenetére


scdlsc
(tag)

Nagyon érdekes történetek, de hogyan kapcsolódnak ahhoz, hogy a magyar rendőrség elsődleges célja nem a rendteremtés, hanem a jelenlegi állapotok fenntartása és a pénzbehajtás? Egyébként az általad leírt történetek mind az mutatják, hogy a rendőrség nem szabályosan végzi a dolgát.

(#31) scdlsc válasza Diabolis (#12) üzenetére


scdlsc
(tag)

Hogy jön ide a rendőrökkel bunkózás? Leírtam valamit. Konkrétan azt, hogy a magyar rendőrség elsődleges célja nem a rendteremtés, hanem a jelenlegi állapotok fenntartása és a pénzbehajtás.
Éppen magadra vetted az okostojás szerepét. :DDD

(#32) buherton válasza scdlsc (#30) üzenetére


buherton
(őstag)

Pénzbehajtásról panaszkodsz, de hiányolod hogy a történeteimben nem büntettek meg sok 10 k HUF-ra?! ;)

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#33) scdlsc válasza buherton (#32) üzenetére


scdlsc
(tag)

És akkor idézném magamat: "Egyébként az általad leírt történetek mind az mutatják, hogy a rendőrség nem szabályosan végzi a dolgát."
Leegyszerűsítve: Nem azt basszák meg, akit kellene...

(#34) buherton válasza scdlsc (#33) üzenetére


buherton
(őstag)

Akkor a pénzbehajtás alatt azt érted, hogy "megbasznak" olyanokat is, akik nem követtek el semmit?

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#35) scdlsc válasza buherton (#34) üzenetére


scdlsc
(tag)

Nem, azt szerencsére nem tehetik meg.

(#36) buherton válasza scdlsc (#35) üzenetére


buherton
(őstag)

Akkor mi is a problémád igazából?

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#37) scdlsc válasza buherton (#36) üzenetére


scdlsc
(tag)

Már leírtam. Olvass vissza.

(#38) buherton válasza scdlsc (#37) üzenetére


buherton
(őstag)

Oké. Kezdjük:

pénzbehajtás - a rendőrség nem szabályosan végzi a dolgát - Nem azt basszák meg, akit kellene... - nem basznak meg ártatlanokat.

Vagyis az zavar, hogy pénzt hajtanak be, úgy hogy nem szabályosan végzik a dolgukat és nem azt basszák meg akit kellene, de legalább az ártatlanokat békén hagyják.

[link]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#39) scdlsc válasza buherton (#38) üzenetére


scdlsc
(tag)

Össze-vissza idézel.
Ezt írtam: "a magyar rendőrség elsődleges célja nem a rendteremtés, hanem a jelenlegi állapotok fenntartása és a pénzbehajtás."
Melyik részét nem érted?

(#40) buherton válasza scdlsc (#39) üzenetére


buherton
(őstag)

Az össze-vissza helyett sorrendben idéztem.

Így van ezt írtad. És tedd hozzá még ezt is: a rendőrség nem szabályosan végzi a dolgát - Nem azt basszák meg, akit kellene... - nem basznak meg ártatlanokat.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#41) scdlsc válasza buherton (#40) üzenetére


scdlsc
(tag)

Sorrendben, csak éppen 3 különböző választ összevontál egy mondatba.

Leírtál több olyan esetet, amikor szabálytalanok voltatok, de mégsem büntettek meg. Te mesélted el, hogy a rendőrség nem szabályosan végzi a dolgát. Majd értetlenkedsz, hogy hol a pénzbehajtás, ha nem bünettek meg. Tehát megint leírod, hogy a rendőrség nem szabályosan végzi a dolgát. A nem azt basszák meg akit kellene valóban félreérthető. De esetedben nem büntettek meg, pedig kellett volna, tehát nem azt baszták meg, akit meg kellett volna. Nem ártatlanokat hagynak békén, ahogy a 38-as kommentedben írod, hanem olyanokat akiket meg kellene büntetni.

Egyébként sehol nem írtam, hogy baj lenne az, hogy az ártatlanokat békén hagyjál, tehát még kamuzol is.

(#42) buherton válasza scdlsc (#41) üzenetére


buherton
(őstag)

Ez számomra egyre kuszább lesz.

Megpróbálom ismét tisztázni. Van négy eset:
1. szabálytalanságot követett el - megbüntették
2. szabálytalanságot követett el - nem büntették meg
3. nem követett el szabálytalanságot - megbüntették
4. nem követett el szabálytalanságot - nem büntették meg

A legutolsó hsz-ed alapján kifogásolod a 2. és a 3. eseteket. A 2.-t még értem, de a 3.-hoz segítséget kérek Főleg, azért mert ez a pénzbehajtás, nem az 1. eset.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#43) scdlsc válasza buherton (#42) üzenetére


scdlsc
(tag)

Arról nem tehetek, hogy ennyire rossz a szövegértésed.
Milyen négy esetről beszélsz? Négyféle lehetőséget soroltál fel. De minek? Egyáltalán minek írtad ezt a listát?
Csak nem rendőr vagy? :DDD
Azt ugye tudod, hogy a rendőrségnél van előirányzat, hogy mennyi pénzt kell beszedniük bírságokból?

(#44) buherton válasza scdlsc (#43) üzenetére


buherton
(őstag)

Hogy minek? Hogy megtudjam mit értesz pénzbehajtáson alatt. Hogy hogyan érinti ez a mindennapi ember életét.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#45) scdlsc válasza buherton (#44) üzenetére


scdlsc
(tag)

És visszatértünk oda ahonnan indult az egész.

"Miért nem lehet intézményesíteni ezt is? Minek a jogsi? Személyi/útlevélszám alapján is meg lehetne állapítani, hogy van-e érvényes vizsgám." - írták.

"Mert akkor nem lehet büntetni." - írtam erre én.

Én, mint adófizető elvárom, hogy megkönnyítsék az életem. Hogy ne kelljen nehézkes, szar, idejétmúlt dolgokkal szenvednem. Lásd például a forgalmit. Egy papír alapú, hajtogatható, nagyméretű okmány, ahelyett, hogy bankkártyaméretű műanyaglap lenne. Azt is tudják nyomtatni, mert az EU-s tb kártya olyan. Meg amúgy is lekérdezik az adatokat igazoltatáskor. Az állam és a rendőrség nem foglalkozik ezzel, hanem mindenféle szar és idejétmúlt szabályt betartat. Amiket óhatatlanul megsért az ember és akkor jön a büntetés. Hogy meglegyen az előirányzott összeg az év végére. És akkor mindemellett egy rakás esetben nem látod, hogy a rendőrség tenne valamit egy csomó szabálysértés/egyéb esetén, de a kintfelejtett tábla mögé odaállnak trafipaxozni. Amúgy jogosan, csak kurvára lenne fontosabb dolguk is, csak ott nem tudnak annyi pénzt beszedni. Márpedig a számokat hozniuk kell. De mindezt tudja és látja egy olyan valaki, aki nem burokban vagy egy doboz alatt él. Nem is értem, hogy te mit értetlenkedsz?

Ja, és még egy apróság a végére. Igazoltatáskor, ha odaadom a jogsimat, akkor mindig visszakérdeznek, hogy személyi? Mire én mindig mondom, hogy nincsen? Erre mindig megkérdezik, hogy miért? És én minden egyes alkalommal elmondom, hogy azért mert nem kell. A jogosítvánnyal is tudom magam igazolni. És mindig húzzák a szájukat. Pedig ők is nagyon jól tudjál, hogy elég az egyik. Akkor mi a kurva anyjáért akar csuklóztatni?

(#46) buherton válasza scdlsc (#45) üzenetére


buherton
(őstag)

Oké, most már megértettem. Neked az 1. pont bántja a csőröd.

És már értem azt is, hogy miért érzel így. Nem a rendőrökben van a hiba. :N

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#47) asdf_ válasza scdlsc (#45) üzenetére


asdf_
(addikt)

Egy papír alapú, hajtogatható, nagyméretű okmány, ahelyett, hogy bankkártyaméretű műanyaglap lenne. Azt is tudják nyomtatni, mert az EU-s tb kártya olyan.

Az megvan, hogy egy forgalmiban a kiallitast kovetoen van meg 5 rublika, azaz egy zsiruj auto eseten 4+2+2+2+2=14 evig jo, igy a 16 evi vizsgakor kell eloszor kicserelni egy masikra? Meg hogy a vizsgaallomason tollal toltik ki az ervenyesseget, meg pecsetelnek bele?

(#48) scdlsc válasza buherton (#46) üzenetére


scdlsc
(tag)

Te már megint miről hablatyolsz össze-vissza?
Ezt írtad 1. pontnak: "1. szabálytalanságot követett el - megbüntették"
Ezzel semmi bajom.
Te most tetteted vagy tényleg ennyire ostoba vagy? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#49) scdlsc válasza asdf_ (#47) üzenetére


scdlsc
(tag)

Bárki kitöltheti és lepecsételheti. Pont ezért szokták lekérdezni az érvényességet. Pont ezért lehetne chipkártya. És akkor nem kellene beszélgetnie a központtal, hanem csak lecsippantaná. De ne vesszünk el a részletekben. Nem ez volt a kommentem lényege. Az állam és a rendőrség rengeteg dologban nem azzal foglalkozik, hogy megkönnyítse az állampolgárok dolgát.
És ahonnan ez itt elindult:
"Miért nem lehet intézményesíteni ezt is? Minek a jogsi? Személyi/útlevélszám alapján is meg lehetne állapítani, hogy van-e érvényes vizsgám."

(#50) buherton válasza scdlsc (#48) üzenetére


buherton
(őstag)

Kérkek ne személyeskedj. Alpári és bunkó dolog.

De igenis van bajod, hiszon sok hsz-en keresztül épp azt ecseteled, hogy pénzbehajtás így, pénzbehajtás úgy. Abban legalább sikerült egyetértésre jutnunk, hogy ezt szabályosan csinálja a rendőrség hiszen a büntetések jogosak. Te pedig úgy tűnik többször is szabálytalankodtál és hozzátársult még a stílusod is, jóhogy kapásból megbüntetnek.

Ha szabálykövető vagy és/vagy normális, akkor pénzbehajtás ide vagy oda nem fognak megbüntetni.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.