Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bendo
tag
Sziasztok!
Nincs valakinél elfekvőben egy makulátlan fém ház? Tegnap kirántottam a zsebemből, és esett egy nagyot betonra. Igazából az eddigi telóim közül is voltak kisebb nagyobb ejtések, de ahhoz nem voltam eddig hozzászokva, hogy míg a műanyag rugalmas, a fém nem
Tetőre raktam, és basszus kasztnizni kellene, mert a kamera takaró gumi is most kicsit bénán illeszkedik, mert az egész fém ház teteje horpadt (füllhallgató csatlakozónál vagy 1 mm-t beljebb áll.)
Nézegettem ebay-en, 6ezer körül kapok, HTC felirat is benne van, szerszámokat is adnak hozzá, de nem tudom mennyire méretpontosak. Maga a csere youtube szerint nem nagy kunszt.
Van tippetek, hogy itthon kitől, mit, mennyiért? (Budapest)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Bendo
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy használt Desire S került a birtokomba, ZTE Blade-ről váltottam. Épp kezdenék hozzászokni, hogy ezen a telefonon nem olyan egyszerű az élet, mint a Blad-en volt, de kicsit bekavarodtam a dolgokba.
Ahogy jelenleg áll a telefon :
SAGA PVT SHIP S-OFF RL
HBOOT-2.02.0002
RADIO-3831.19.00.110
eMMC-boot
Jul 31 2012,15:41:32A szoftver pedig gyári ICS, legalábbis az előző tulajnak ezt rakták rá.
Android verzió 4.04
HTC Sense 3.6
Szoftverszám 14.01.401.2 71ORDSzóval ha jól értem, akkor gyári ICS, S-OFF, és slussz.
Kellene nekem root. Ehhez akkor fel kell manuálisan flash-elnem a 4ext recoveryt (jelenleg ha a recoverybe lépek egy piros felkiáltójel fogad, tehát nem tudok zip-et flashelni recoveryből).
Ha ez megvan, és lesz recoverym, akkor mondjuk a BB-Superuser-3.2-RC2-arm-signed.zip-et feltéve lenne végre ROOT is a telón?
Jó úton haladok, vagy teljes a képzavar?
Ami kellene mindenféleképpen : ROOT, és ha már van rá lehetőség custom rom, mert a gyári bár eddig meg vagyok elégedve, biztos nem használja ki a telefon lehetőségeit.
Köszönöm!
-
Bendo
tag
válasz tpmportal #12609 üzenetére
Köszi, ezt még nem próbáltam, minden mást igen, de eddig nem jártam sikerrel
Ha S-OFF, akkor ahogy előttem is írják a bootloader nyitott. Ilyenkor ki fogja azt a lépést hagyni?
A mellékelt progival csak CWM recovery telepíthető, vagy a 4ext is?Letölteni még nem tudtam, mert melóhelyen vagyok, de otthon persze átnézem tüzetesebben
-
Bendo
tag
válasz tpmportal #12612 üzenetére
Köszi!
Lenne még egy utolsó kérdésem, mielőtt nekiállok :
Akkor mivel nekem S-OFF a készülékem, ezért az első rész lépéseit (1-5-ig) teljesen kihagyható igaz?
Letöltöm a programot, összedugom a gépet a telóval, és a "Next, flash a recovery" ponttal kezdhetem is? Itt felmegy a 4EXT, utána pedig az "Extras" rész alól rányomom a "Perm Root"-ot, és lesz egy érintős recovery-vel rendelkező, root-olt szabadon telepítgethetős HTS DS-em?
Az ADB-s Fastboot-os parancssorral mikor recovery-t akartam flashelni, az nem jött össze, kiváncsi vagyok erre
-
Bendo
tag
Olyan létezik amúgy, hogy S-OFF, de a bootloader LOCKED?
Mivel flashelésnél folyton FAILED <remote: not allowed> feliratot kapok a pofámba.
Amúgy mindent úgy csináltam, ahogy mondtad. Én már csak arra tudok gondolni, így újoncként, hogy hiába S-OFF, de nyitnom kellene a bootloadert.
-
Bendo
tag
Várjál, megkeresem, bemásolom még egyszer :
SAGA PVT SHIP S-OFF RL
HBOOT-2.02.0002
RADIO-3831.19.00.110
eMMC-boot
Jul 31 2012,15:41:32Ezt csak annyivel tudom kiegészíteni, hogy a sor LOCKED felirattal kezdődik, de azt mikor beírtam ide azért nem tartottam fontosnak, mert akkor még azt hittem, hogy az S-OFF azt jelenti, hogy enyém a világ, a többi nem lényeg
-
Bendo
tag
-
Bendo
tag
válasz NTonee #12623 üzenetére
Csak szerettem volna megúszni
1.. Melléklet letöltése és másolása az SD-re.
2.. Újraindítás
3.. Kiválasztom a bootloader-t
4.. Mellékletet felismeri, és automatikusan telepíti (max 5-7 mp)
5. Recovery összes partíció formázása, kivéve sd kártyát, cache és Dalvik cache törlés, így a régi rom megmarad.
6. Melléklet törlése az SD kártyáról..
7. Kész.Igaziból az 5-ös pontot nem értem. ha törlök minden partíciót, kivéve SD kártya, akkor hogy marad meg a régi ROM? Illetve jelenleg a recovery-m egyenlő egy piros felkiáltójellel, így azt végre sem tudom hajtani
A linkelt oldalon lévő HBoot verzió kell nekem, vagy ez csak egy leírás, és valami frissebb cuccot tegyek fel?
Lehet az lenne a legegyszerűbb, hogy mindent felteszek SD-re, és szép sorban lepucolok mindent, azaz, HBoot csere, recovery, root vagy ICS-DS (ami alapból rootolt), és egy füst alatt kész is van minden.
-
-
Bendo
tag
Épp mikor már rászántam magam, akkor jön egy ugyan olyan, mint az enyém, ráadásul úgy, hogy neki sikerül minden
Cseppet sem vagyok nyugodt...holnapnál előbb nem tudok vele foglalkozni. Ráadásul a gépemet is újra kell húznom, mert teljesen behalt a win, így nem állok neki. Becsületből adok neki egy még egy esélyt friss rendszerről is azért.
Ha a téglát nem számítjuk, akkor olyan lehetőség lehet-e, hogy felmegy az új hboot, és azzal sem fogok boldogulni, ergó nem fogok tudni romot feltenni, és a régi sem fog elindulni?
Az akksit kész hboot frissités után, reboot közben vegyem ki?
-
Bendo
tag
Remegő kezekkel, lélegzet visszafojtva nekiálltam...
és...
...SIKERÜLT!!!
Nem kellett akksit sem kivennem, simán indult a régi rom utána.
Volt egy hangerő fel, power, és kész is voltAzóta fent van már a 4ext, és csinálom a backupot a gyári ICS-ről
Töltöm közbe lefelé a legfrissebb ICE DS-t, azt nyomom is fölKöszönöm nektek még egyszer!
Nélkületek nem sikerült volna! -
Bendo
tag
Azóta ki is próbáltam a cm10.1-et, mert anno a Bladem mindig is Cyanogen alapú rommal ment. Az Andromadus-t tettem fel, eddig hasít, egyetlen bajom vele, hogy a gyári JB kamera preview képe szaggat. Maga a felvétel már jó, keresgéltem itt fórumon, hogy van-e rá orvosság, de még nem nagyon találtam semmit.
A Sense nem nagyon hiányzik, bár már kezdtem megbarátkozni az órájával
-
Bendo
tag
Hali!
Megjött a megrendelt fém keret. Ki is cseréltem, de valami nem kóser, mert az érintő panel aljának, ha az alsó gombokat nyomogatom, van egy pici játéka. Az érintő többi része passzol, ott nincs játék.
F@sz voltam, mert nem rendeltem hozzá kamera, és akksi hátlapot, ergo azok ez újhoz nem annyira 100%-osan illeszkednek. Ráadásul eddig nem recsegett az akksi hátlap, most már recseg
Van ötletetek, hogy olyan csavart, ami a keretet tartja alul az akksi körül, honnét tudnák szerezni?
Ebayről a hat darab 1000 forint + posta... Itthon pedig nem nagyon találtam. Abból az egyik sarkánál lévő megadta magát
-
Bendo
tag
Na, tényleg én voltam a f@sz, duplán is, szétszedtem, és összeraktam újra, most tökéletesen illeszkedik minden, nincs repegés-ropogás...
Amit elbacarintottam, hogy pár gumitömítés jellegű dolgot átraktam a régi fémházról, és ez okozta a túl nagy hézagokat, ugyanis nem kellettek, mert alapból voltak az új házon is, csak ott ezekkel együtt fényezték matt feketére...
-
Bendo
tag
Hali!
Felraktam az SVHD romot, ami eléggé tetszetős, aztán valami ModPack-et is, ezután meg eltűnt az a funkció, hogy a képernyőn rezeg, amihez hozzáérek. Beállításoknál sem találom. A billentyű, és az alsó gombokra vissza tudtam rakni, de akkor, ha a képernyőt tapogatom már nem rezeg.
A másik érdekesség, hogy a romban lévő Car mód nem engedi az általam választott navi ikonját kitenni. Csupán két opció van, HTC navi, vagy Google navi. Ezzel nem lehet valamit trükközni, mert amúgy maga az app tetszik. A Playen lévők nem nyerték el a tetszésemet.
Illetve a gyári Dokkoló app külön nem tehető vissza rá? Az is jó volt, de nem találok róla infót sehol
(Sőt az lenne a legjobb, mert az elindult automatikusan ha beletettem a dokkolóba a telót, de a CAR nevű app nem.)Köszi!
-
Bendo
tag
Hali! Arra tudtok valami megoldást, hogy SVHD rommal külföldön miért indul újra folyton a teló mikor hálózatot keresne? Repülögép üzemmódban tökéletes. Köszi!
-
Bendo
tag
Sziasztok!
Tudja valaki mibe fáj manapság a telón egy WCDMA modul csere?
Csak GSM módban hajlandó működni ott, ahol szar a lefedettség...
Köszi!
-
Bendo
tag
Az a baj, hogy Pesten bemegyek egy alagsorba, és ha autóra van állítva, állandóan újraindul, amíg nem érek fel vele a földszintre.
Itt azt olvastam, hogy ez a modul szokott behalni, és csak a csere segít.
Garanciálisnak nem garanciális, de pár ezernél többet nem fizetnék érte, egy új telefon árát pedig biztos nem.
Amit írsz, kipróbálnám, de azt a GPS-nél olvastam eddig, hogy használ valamit.Elvagyok amúgy GSM módban is, de na...korlátlan netem van...
-
Bendo
tag
Sziasztok!
(#12963) csabsz13 : Ez nálam is ilyen. Idegesítő, de megszokható
Nekem most asszem aksi gondom van. Hétről hétre egyre kevesebbet bír töltő nélkül, de ma egy agyrém volt, amit művelt.
Reggel olyan 80% alatti szintnél elkezdett újraindulgatni, amit betudtam mobilnetes 2g/3g-s átváltásnak (elég idegesítő), de furcsa volt, hogy a restart után láttam, hogy alapból 2g-re volt állítva. Még furcsább, hogy az aksi hirtelen lement 5% alá. Aksi ki, aksi be, majd indít, de folyamatosan újra indult, hol 2%, hol 4%, hol 16%, hol pedig újra 4%. Melóba beérve töltőre dugtam, bekapcsoltam, elindult, nem indult újra, de végig a töltőn hagytam. Érdekes volt, hogy nem 5%-tól kezdett tölteni, hanem már 75%-tól.
Aztán este megint elértem a 80% alatti határt, és kezdte elölről. amíg nem dugtam töltőre, folyamatosan újraindult. Csináltam egy képernyő mentést, hátha nektek többet mond...
A Tmobilos 2100 forintos aksi használható? Nem gagyi?
Itt a kép :
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bendo
tag
Köszönöm!
Gyanúmat megerősíti az is, hogy most már tudom, miért kezdett nyekeregni az aksi takaró, és miért áll csálén...
Az aksi felpuffadt mint állat
-
Bendo
tag
Sziasztok!
Megvan az aksi, tényleg ráfért már Igaz, hogy harmadszorra tudtam csak átvenni, egy terjedelmes panaszlevél után, de ez már részletkérdés
Nemrégiben kérdeztem, hogy hogy lehetne orvosolni a WCDMA modul miatti újraindulásokat.
Azt vettem észre ezzel kapcsolatban, hogy például Budapesten gond nélkül tud váltani 3g és H között. Ha a modul hibás lenne, akkor ilyenkor is restaltolna, nem?Vagy rosszul gondolom?
Csak megfordult a fejemben, hogy lehet-e az aksihoz köze.
Ugyanis mikor már itt az utolsó két hétben a végét járta az aksi, a teló ugyanazokat a tüneteket produkálta, mint mikor a WCDMA gyanú kezdődött. valami hálózatos dologgal kapcsolatban jöttek az újraindulások. -
Bendo
tag
Sziasztok!
Létezik, hogy az új aksi 9%-os töltöttségről egy óra alatt feltöltött 100%-ra?
-
Bendo
tag
válasz CienPo #12997 üzenetére
Én is vettem 2 hete. Bár kétszer poénra mentem a megrendelt helyre, harmadszorra egy panaszlevél után intézkedtek.
A webshopon keresztül rendelj, és szerintem rendelés után hívd is fel őket, a rendelési számodra hivatkozva.
Ha csak úgy bemész, tuti nem kapsz, sőt, még az is lehet, hogy kiröhögnek (engem kiröhögtek a T-pontban)Lényeg a lényeg, azóta egyre jobb, most dugtam fel pont töltőre, két és fél nap után.
-
-
Bendo
tag
válasz NTonee #13244 üzenetére
Köszi, kipróbálom, 2.7.1.0a, 2.7.1.1-es mind elvérzett, sőt, a 2.7.1.1 utána nem engedte vissza sem az ICE DS8-at, sem az SVHD-t Most cm10-el tolom, azóta nem basztattam.
Fastboot-ot kell már csak összehoznom win8.1-el
Amúgy az általad linkelt cm11-et használod már? Van valami tapasztalatod? Érdemes?
[ Szerkesztve ]
-
Bendo
tag
válasz NTonee #13242 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam, feltettem, nyúztam egész este
Egész tetszetős, fagyni egyszer sem fagyott, a sebesség cm10-es szintű, de az újítások révén tényleg úgy éreztem, mintha most vettem volna a telót.
Kamerája lagos, videó felvételnél főként, de például oldalra döntésnél sokkal gyorsabban reagál a váltásra, mint a cm10.
Ami nagyon tetszik, az az oldalsáv. Innen elérhető minden, olyan mint egy start menü
Van beépített memória takarítója is, ami egy érintésre kipucolja a memóriát, felgyorsítva ezzel a telefont.Egyetlen egy dolgot nem teszteltem vele, az a telefonálás
MA reggel itt nálam elvérzett, ugyanis belőlem semmit sem hall a hívott, vagy hívó fél. Ezt az általad linkelt oldalon is jelezte egy valaki, ott azt ajánlották, hogy újra rakja fel, mert valószínűleg nem volt tiszta az install.Illetve radio-ra is hivatkoztak még.
Egy újra pakolást még megér a dolog, ha marad a probléma, a rom nem marad
-
Bendo
tag
*UPDATE*
Friss romnál, Gapps-nélkül sem hallani belőlem semmit
Keresek egy másikat, hátha
Tényleg kár érte
[ Szerkesztve ]
-
Bendo
tag
válasz NTonee #13254 üzenetére
Radio miatt lehet a gebasz, mert van akinek működik.
Gondolom majd javítják, előbb utóbb.
Találtam viszont egy működő verziót :
XDA-n hirdették, mint UNOFFICAL Nightly CM11.
Ez jó. Eddig ugyan olyan stabil, és ugyan olyan gyors is.
Az általad linkeltben a KK launcher van alapértelmezettként, és mint kiderült az általam megszeretett oldalsáv is ennek a launcher-nek a sajátossága.Ebben viszont az alap van, de ugye Play-ről gyorsan lecseréltem a KK-ra.
Ennek a kamerája is a hagyományos, nem az általad linkelté, viszont legalább tudok vele telefonálni -
Bendo
tag
Na, visszatettem a Flinny féle CM10-et
Nagyon szép, nagyon jó a CM11, de ahhoz biztosan nem fogok tudni hozzászokni, hogy 3. rezgésre adja be a hívásról a képet, addig meg semmi. Ezt az egy baromi zavaró dolgot találtam benne. Ha ezt javítják, részemről egy használható 4.4.x-es androidot kaphat a teló
-
Bendo
tag
válasz Zeusz30 #13259 üzenetére
Valami csengőhang fixet (Flinny félét) valahol, valamikor mintha láttam volna hozzá
Nem tudom, hogy erre a problémára van, amit írtál, vagy másikra, de van
Egy hozzáértő kolléga leírná amúgy, egyszerű emberi nyelven, hogy mi a különbség a CM10.1, és a CM11 között?
Mármint mik az újdonságok
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Synology NAS
- Hálózati / IP kamera
- TCL LCD és LED TV-k
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.