Hirdetés
-
LOGOUT.hu
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"Nyilván....de Android még "gyerek", hogy hasonlatokkal éljek"
Az Android és az iPhoneOX között 1 év különbség van, ha a az első kiadott készülékek dátumát nézzük, ha meg azt, hogy mikor kezdték a rendszer fejlesztését, akkor az Android öregebb.
---
Az iPhone vs Desire vitába most még nem szállok be, a héten érkezik hozzám egy és lehet, hogy hosszabb időt fogunk együtt eltölteni. Készülni fog egy teljes értékű összehasonlító teszt fotókkal. No majd ezután lehet szájkaratézni, most én konkrétan egyiknél sem török pálcát.
Azért joey20 védelmében álljon itt egy fotó minden különösebb kommentár nélkül:
[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz #16820480 #222 üzenetére
Egy mobil esetén a WVGA csak parasztvakítás.
Átlagosan 30-40 cm-ről nézed a készülék képernyőjét, ha ekkora távolságból megmondod, hogy melyiknek milyen felbontása van, úgy, hogy előtte erről nincs információd, akkor le a kalappal a látásod előtt.--
Egyébként az iPhoneOS 4.0-tól a rendszer támogatni fogja az ICC profilokat, innentől akár teljesen szín hű megjelenítésre is bekalibrálható lesz a készülék, erre egyik konkurens sem alkalmas. Az AMOLED kijelzős készülékek beszűkült színtere miatt alapból alkalmatlanok erre, a Samsung ígéri, hogy a Super AMOLED-nél ez már korrigálva lett, de még nem láttam egyetlen kalibrációs ábrával készült tesztfotót sem.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"Ki nem szarja le mennyire szinhű valami, ha az amoled általában sokkal szebb, teltebb színekkel bir?"
Erre csak azt tudom írni, hogy ki nem tojja le az élénkebb színeket, ha nagy részüket nem tudja megjeleníteni? Lásd belinkelt kép.
-
Ulkesh
őstag
válasz Konflikt #242 üzenetére
"kvazi mindenki siman meglatja kulonbseget a HVGA, es a WVGA kozott 3,5-3,7"-on 30 cm-rol imho."
Ennek örülök, én nem látom és a környezetemben sem találkoztam senkivel, akinek a kezébe adtam a két különböző felbontású készüléket úgy, hogy fogalma sem volt a technikai paraméterekről és meg tudta volna mondani.
Pl. a technikai paraméterek ismerete nélkül szerinted melyikre szavaznál, mint jobb kijelző?
Normál esetben 30-40 cm-ről ennyit látsz ugyanis.
-
Ulkesh
őstag
válasz D4rkAv3ng3r #372 üzenetére
"Az AMOLED képe és színei szebbek, mint a TFT-é"
Nagyjából annyival jobb az AMOLED képe egy normális TFT-hez képest, mint a túlsózott leves a normál fűszerezettségűhöz viszonyítva.
"Egyébként ha a nagy bálványodba a szifonba is majd AMOLED fog kerülni (4G), akkor az lesz a hiperszuper."
Ha igazak a felbontásról szóló pletykák, akkor szerencsére nem parasztvakítós AMOLED kerül bele. 640x960-as felbontásban valószínű egy normális IPS panel fog belekerülni, ami minden körülmények között jól látható és a látószögei sem rosszabbak az AMOLED-nél.
Cserébe valóban képes 24 bites megjelenítésre és nem kárhoztatja a szoftvereket inverz megjelenítésre, hogy valóban érvényesüljön a takarékosság. Az AMOLED normál használat esetén világos háttérnél, videónézésnél stb. minimálisan fogyaszt kevesebbet, mint egy LED-es panel. Vagyis ha használod is a készüléket, akkor nem fog kevesebbet fogyasztani csak azért mert AMOLED panellel szerelték, cserébe kapsz kellemesen túlszaturált színeket és lekorlátozott színtért."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz Quasi_modo #401 üzenetére
"Nem akartam beleszólni, de csak meg kell kérdeznem: láttál már AMOLED-es kijelzőt működés közben?"
Igen, és attól, hogy az adott színeket túlvezérli még nem lesz jobb, csak jobban eladható.
Bocsi, de engem zavar, ha nem azt látom a kijelzőn, ami a valóság.
"Nem mellesleg bármilyen kijelzőn lehet túlszaturált szineket előállítani és ugyanúgy lehet a szaturációt korrigálni. Szoftveres hangolás kérdése."
Hát persze
Megnézem, miként kalibrálsz be egy AMOLED kijelzőt, mikor a szerencsétlen a normál színtér felét ha le tudja fedni. Egy normál szürkeárnyalatos színátmenetet sem képes megjeleníteni csíkozódás nélkül. (Igazából szürkét sem, mert típustól függően vagy kékes, vagy bordó árnyalata lesz.)"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"amolednél a fekete meg totál fekete, beszarás a film "látvány-élménye" sötétben."
Hát igen, hisz egy film esetén valóban sok helyen van teljes fekete felület max. alul és felül a csík
-
Ulkesh
őstag
Nálam megmérettetett és könnyűnek találtatott.
Idegesítően lassú, darabos és akadozó a 3GS-hez képest és az akku nagyon gyér (bár mindenki azt mondja, hogy 8-10 ciklus után sokat javul, de nálam 100%-ról 30%-ra merült 9-től 12.30-ig).
Nagyon biztattam magam, hogy nem baj, hogy az alkalmazások nem annyira kiforrottak, mint amit megszoktam, majd idővel itt is fejlődni fognak, de sajna élőben elrettentő volt a dolog.
Egymás mellé téve a két készüléket és mindkettőn azonos, vagy azonos jellegű alkalmazást futtatva olyan érzésem volt, mintha egy desktop PC-s alkalmazáshoz akarnák egy C64-est hasonlítani.A kijelző kontrasztosabbnak tűnt, mint a már látott és egy kicsit megnyomogatott Nexus, de ennek is szemkiégető színei vannak. Érdemes megnézni a T-Mobile oldalát és rácsodálkozni, hogy miként lesz a magentából majdnem vörös. Napfényben egyébként még olvasható marad a kijelző, de max fényerővel is gyengébben látszik, mint a 3GS 40-50%-on és automata beállítással, pluszban valami érdekes bevonat van rajta, ami miatt jobban tükröződik és használat közben kevésbé csúszik rajta az ujj.
Ami viszont nagyon tetszett, az a burkolat anyaga és a készülék designja, ezt a kettőt nagyon eltalálta a HTC.
--
Elég rövid ideig volt nálam a készülék, így én nem készítettem róla videót (csak pár képet), így egy másik oldal tesztvideóját (előre is elnézést ezért, véletlenül sem reklám akar lenni) és egy saját 3Gs-es videót tudok összehasonlításként belinkelni amin ugyanazt a műveletet csinálom végig, amit a teszter a Desire-n. A sebesség különbség mellbevágó.
HTC Desire - QuickOffice & PDF Viewer:
[link]iPhone 3GS - QuickOffice & PDF Viewer
[link][ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
Amit én teszteltem az 1 megás xls volt, de szívesen megnézem, ha valakinek van tesztelendő gigatáblázata.
Sajnos mivel szinte semmilyen kontroll nincs a Marketre felkerülő alkalmazásokon, így azok száma gyorsan nő (már a 30 ezret is bőven átlépte) de a valóban használható és adott eszközön valóban hibátlanul futó megoldásokból nagyon kevés van (én közel 11 GB-nyi apk-n rágtam át magam vagy 15 óra alatt (kihagyva egy éjszakát , de igazából nem találtam sok megszokott alkalmazásomhoz még csak hasonlót sem. Illetve megdöbbentő volt, hogy adott funkció pedig a Google sajátja, mégis az Androidon van korlátozva (pl. kijelölt szöveg fordítása magyar nyelvre nem megy, mert kis hazánk nem kiválasztható).
--
A hozzászólásomat nem vitaindításnak és legkevésbé fikáznásnak szánom. Csak leírtam, mit tapasztaltam. A készülék mint írtam kézbe véve és a felhasznált anyagok tekintetében nagyon tetszett, az Androidban, mint rendszerben is sok fantáziát látok, de még nagyon friss és nagyon nem kiforrott, hogy (legalábbis nekem) munkaeszköz legyen a mindennapokban.
Én majd két hétig vártam a készüléket és igen nagy elvárásaim voltak, hisz ez a HTC Androidos "zászlóshajója". Ehhez képest óriásit csalódtam.
Csak ezt akartam egy kicsit kiírni magamból."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
Nekem a goldcard létrehozás nem jön össze, mindig corrupt lesz a memóriakártya.
Vagy a gyári kártya nem alkalmas erre a feladatra, vagy az lehet a gond, hogy átalakító hiányában a készulék kártyaolvasó üzemmódjában próbálom a hexa-s másolást?"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
Persze, hisz read only-ban nem is lehet bemásolni a gold card image-t. Akkor ma még megpróbálom még egyszer, de tegnap vagy 8-szor átmentem rajta, de mindig korrupt lett a végeredmény.
-
Ulkesh
őstag
válasz LordAndrew #1409 üzenetére
Alapból itt nincs erre lehetőség, de tölthetsz le a Marketből ízlés szerinti taskmanagert, amivel ez megoldhatóvá válik.
-
Ulkesh
őstag
válasz #16820480 #1413 üzenetére
"én nem nagyon láttam még olyan taskkillert, ahol lehetett azt is átni, ogy egy app az éppen aktív, pasued vagy stopped vagy esetleg zombie állapotba került…"
Az Advanced Task Manager mutatja (Idle, Background, Foreground, Service).
-
Ulkesh
őstag
válasz BEigner #1416 üzenetére
"Az Android nem töltöget be programokat csak úgy"
De igen, mikor elindítod a rendszert akkor kéretlenül is betölt egy csomó alkalmazást amire esetleg semmi szükséged sincs. Erről rootolás után szerencsére le lehet beszélni.
-
Ulkesh
őstag
válasz #16820480 #1430 üzenetére
"a fore- és background app az nincs elvileg közvetlen kapcsolatban az aktivitással a neve alapján."
Gondolom az elõtérben és a háttérben futó aktív taszkokat jelöli így.
"pontosan mire gondolsz? én úgy tudtam eddig erről lebeszélni, hogy a /system/app könyvtárból kitöröltem azokat az apk-kat, amiket sose használok. "
Találtam egy Startup Manager nevû kisalkalmazást, amivel ki lehet választani, hogy mi töltõdhet be induláskor. Ez után a bootolás is kicsit gyorsabbnak tûnik és nem kerül be a memóriába vagy fél tucat felesleges alkalmazás.
-
Ulkesh
őstag
válasz #16820480 #1436 üzenetére
"mondjuk a attól lehet valami alkalmazás background, hogy közben aktív"
Én is ezt írtam a nem aktív jószágokat idle-vel jelöli.
"az a Startup Manager akkor csak rootolás után megy?"
Igen.
"amiket nem tölt be a telefon indításakor, azokat később sem futtatja csak úgy magától, mert gondol egyet?"
Nem.
"miket hagytál ki amúgy a bootból?"
Azokat az alkalmazásokat amiket én telepítettem, de nem akarom, hogy egybõl elinduljanak pl. EasyMoney
-
Ulkesh
őstag
Te honnan töltötted le a Modaco-s rom-ot, hogy a tiedben van a2sd?
Az oldalon letölthető változatokból ugyanis hiányzik, csak opcionálisan lehet főzni olyan romot amiben benne van, de ahhoz olyan account kell.Én az XDA oldaláról szedtem le a Pays-Desire-Sense kreálmányt ebben valóban benne van és működik is.
-
Ulkesh
őstag
"Hát lehet vissza kéne vinned oda ahol vetted. Mert az a példány hibás."
Sajna nem, két saját és 3 másik példány használata és nézegetése után eléggé egyértelmű, hogy a UI grafikai gyorsítása a béka segge alatt van pár száz méterrel. A scroll mindig és mindenhol akadozik ahol te simának látod ott is, mert nagyon kevés frame-et számol hozzá. Sajna aki már látott jobbat az azonnal kiszúrja.
-
Ulkesh
őstag
"azert szamit a fozott rom"
Nexus-on biztos, de Desire-n halál. Kipróbáltam az elmúlt 2 napban vagy 5 fajta ROM-ot, de végül visszatettem a gyárit, mert még mindig az a leggyorsabb és főleg a legstabilabb. 5 éve ez az első olyan készülékem ami képes volt álló helyzetben a zsebemben csontra fagyni, illetve bejövő hívásra elfeketedni és semmire sem reagálni, csak csörögni a végtelenségig. Aki a letépős hátlapot kitalálta az valószínű egyhuzamban csuklott vagy fél óráig
-
Ulkesh
őstag
"az iment a leveheto hatlap mint hatrany ulkesh altali emlegetesenel bevallom, csendben elmosolyodtam."
Egy másik márkánál 3 év alatt egyszer sem volt rá szükség, itt meg hetente 2-3-szor. Én ezen nem mosolygok, sírok.
-
Ulkesh
őstag
"Jajjmar, mekkora szavak, basszus, csoda, hogy befernek ide a topicba."
A lényeget látom nem értetted.
A Desire-n NINCS hardveres gyorsítás a rendszernél, mindent a CPU-val számoltat, ezért írtam, hogy enyhén szólva sehol sincs ezen a téren."Es meg te is azt mondod, hogy a 3gs es a desire kozotti sebessegkulonbseget a laikusok eszre sem veszik."
Nem, nem ezt mondtam.
A lovaskocsi is nagyon gyorsnak tűnik, ha addig csak gyalog jártál, de ha már ültél autóban, akkor lassúnak és kényelmetlennek fog tűnni. Minden viszonyítás kérdése, a Desire egy N97-hez képest pl. olyan mint a zsírozott villám, de ez nem azt jelenti, hogy a Desire a nagyon gyors, hanem azt, hogy az N97 nagyon lassú."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz Dinamiq #1764 üzenetére
"Es meg te is azt mondod, hogy a 3gs es a desire kozotti sebessegkulonbseget a laikusok eszre sem veszik."
Akkor nézd meg az sms-eknél, ha egy blokkban van 20-30 üzenet, akkor még a lassú mozgásnál is fél-1 mm-eket ugrik a sor, mert nem tudja folyamatosan kirakni.
De abban egyet értünk, hogy nem az a lényeg.
Én is csak azért pötyögtem be a bánatom, mert másnak akinek szintén feltűnt ez, helyből szervizt ajánlottak, holott sajna ez a készülék természetes viselkedése.Sajnos ez minden HTC eszköz velejárója, mert a hardveres gyorsításhoz szükséges licenceket rendre megspórolják azzal, hogy ezt mindenestől ki is hagyják az eszközből.
Aki most elégedett a Desire sebességével, annak melegen ajánlom, hogy véletlenül se fogjon a kezébe egy Samsung Galaxy S-t mert utánna elsírja magát a Desire tempójától.
Mint mondtam, minden viszonylagos..."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz Dinamiq #1768 üzenetére
Ezek a kisebb bosszúságok.
Engem az zavar, hogy
- miért kell root-olnom azért, hogy szabadon telepíthessek programokat, mert gyárilag csak egy nevetséges méretű tárterületet adnak erre?
- egy Google telefonban miért pont a Google Reader nincs támogatva a hírolvasóban?
- az egyébként jól működő böngészőnek miért ilyen kritikán aluli a könyvjelző kezelése?
- ha már ilyen jól megcsinálták, hogy mindent a Google-val szinkronizál, akkor miért nem tudja a névjegyzék minden elemét szinkronizálni (pl. csengőhang beállítás) és ha már ez nem ment nekik, akkor, ha backup-ból visszaállítom, akkor miért törli az összeset le, hogy kézzel újra vissza kelljen állítanom a Google webes felületén?
- a kamera miért bolondul meg néha és mutat mindent lilás árnyalatban (az alkalmazás kilövése és újraindítása helyrehozza)."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
A navigon alapból tud magyarul beszélni, de a menük nincsenek lefordítva.
Ha telepíted a HTC-IME billentyűzetet, akkor abban már választhatsz német qwertz kiosztást (meg jó pár plusz kényelmi funkciója vam a gyárihoz képest).
Az xda-developers oldalán találod meg."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"Egyébként az SGS pont úgy néz ki, mint egy iphone 1:1 másolat"
Nem, nem erre gondoltam
Hanem arra, hogy a Samsung felhasználja a grafikus hardver adta erőt és az UI-t is ezzel gyorsítja a HD felbontású videórögzítésről és egyéb nyalánkságokról, amit a Desire hardvere is tudna nem is beszélve.
Az említett problémák mind szoftveresek egy kis odafigyeléssel és készülékenként pár cent licencköltség kiperkálása után itt sem lenne gond."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
Ebbe én is belefutottam, de nyugi, semmi baj a kártyáddal, csak a háttérben futó taszkmanager amit felraktál túllihegte a feladatát és a kártyát kezelő process-t is kilőtte.
Rakj fel másikat, vagy ne használj ilyen alkalmazást.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
Nekem mindegyik ezt csinálta amelyik a háttérben ügyködik. Azt, hogy melyik process a felelős nem tudtam kideríteni, de azóta, hogy csak kézzel lövöm le a nemkívánatos alkalmazásokat és nem engedem a háttérben futni magát a taskmanagert (egyébként én az Advanced Task Managert használom) megszűnt a probléma.
-
Ulkesh
őstag
válasz macko003 #2059 üzenetére
Nyugi, ha nem használsz taskkiller alkalmazást és startup managert, akkor szinte minden telepített alkalmazásod elindítja bootolás után a háttérben, nem a GTalk lesz a szűk keresztmetszet
-
Ulkesh
őstag
"A másik izgalmas dolog, hogy amikor elveszti a kártyát maga alól, akkor kikapcsoláskor a shutdown ablak alatt feljön még egy ablak valamilyen hibával "
Ezen ne csodálkozz, mert ha app2sd-t használod már, akkor a futó alkalmazások alól kirántották a háttértárat és nem tudja lementeni az aktuális adatait. Ha meg nem, akkor is jó pár alkalmazás ír oda folyamatosan.
-
Ulkesh
őstag
"Kérem szépen, most léptem be a 3. napba, hogy egy töltéssel megy a desire-m, és még mindig 41% körül van az akksija!"
Jó neked.
Az enyémet reggel 9-kor húztam le a töltőről, most fél 1-kor már 72%-on van és gyakorlatilag alig nyúltam hozzá. Este 8-9-re 10-15%-ig merül. Nem hogy 3 napot, de 24 órát sem megy el."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
Nálam live háttér kikapcsolva, BT kikapcsolva, hálózat fixen 2G-n. Alkalmazások óránkénti szinkronizálásra állítva, Wifi bekapcsolva (csak ismert hálózatokra lép fel, nem keres és 15 perc után lekapcsol, ha inaktív a készülék), beszéd 30 perc körül, net fél-1 óra, Fring háttérben folyamatosan. Így nem megy el egy teljes napig sem.
-
Ulkesh
őstag
A Pannon/Telenor-nál valakinek elgurult a gyógyszere...
Desire: 189 900 Ft
[link][ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"2g hálózaton? azt hogy csinálod?"
Settings/Wireless & settings/Mobile network settings/Network Mode
itt GSM only.De va hozzá widget ami rögtön idedob (widgettel közvetlenül nem kapcsolható ez a funkció). A widget neve 2G/3G.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
válasz Dinamiq #2200 üzenetére
"Én úgy vagyok ezzel, hogy ezt a pár dolgot kikapcsolni ésszerű kompromisszum."
Ha mindent kikapcsolok ami fogyaszt akkor mi értelme az egész készüléknek?
Oldják meg, hogy ne legyen ilyen drasztikus fogyasztása. Csinálják meg, hogy itt is legyen push notifications, mi a francnak kell folyamatosan háttérben üzemeltetnem a Fring-et, hogy elérhető legyek MSN-en, ha megoldható ez úgy is, hogy nincs ekkora fogyasztás? Miért kell a Wifi-nek nonstop mennie, miért nem tudja intelligensen ki-be kapcsolni, mikor adatot forgalmaz?
Az Apple meg tudta oldani? A MS szintén meg fogja tudni oldani? A Google miért nem foglalkozik ilyen alapvető kérdésekkel? Az iPhone ugyanazzal a használati időkkel a nap végén legrosszabb esetben 70%-ig merült, a Desire meg 15%-ig. Erre nem az a megoldás, hogy kikapcsolok mindent, hanem az, hogy elvárom, hogy a szoftver fejlesztője kicsit foglalkozzon ezzel jobban és optimalizálja a fogyasztást és kidolgozzon olyan megoldásokat amivel ez normál értékre csökkenthető."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz n0_gAboR #2219 üzenetére
"Nexus mellett szol az ulockoltsag a felig fem keszuleghaz, es a valoszinuleg leggyorsabb frissithetoseg. Viszont ugye a gari kerdeses."
Pontosabban a Nexus lockolt és ha unlockolod, akkor végleg búcsú a garanciától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Gumi és felni topik
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest