Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
strike-force
őstag
összehasonlításképpen ennyi pénzért mekkora és milyen felbontású lcd tv-t éri meg venni, ha főleg mozizni akarok rajta? tudom-van ennek is külön topikja, de kapóra jött a hír...
R7-5800X3D / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
adm
őstag
titkon reménykedtem a 2775w-ben. ez sem az.
16core - 32thread - 64gb
-
Gomez86
őstag
Szépen mennek le az áraik ezeknek a nagyobb teljesítményű meg tudású monitoroknak is. Kérdés már csak a szokásos: Mennyibe fog kerülni mire a kis hazánkba ér?
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
Igazán lehetne legalább 16:10-es ez a monitor.
Ha már ennyire a col méretre mennek, csináljanak 2m széles 10centi magassat, arra jó nagy számot írhatnak, és kb. ugyanennyi anyagból kijön a panel.
-
őstag
válasz antikomcsi #4 üzenetére
Igen, megcsinálhatták volna így. Amúgy nagyon kis pofás darab.
-
gerii
addikt
21,3 mély , miez crt
inkább egy tv-t vennék ennyiért, az legalább nemcsak monitorként használható. -
einstein
senior tag
válasz strike-force #1 üzenetére
500$-ért még nem nagyon kapsz full-HD LCD tévét szerintem, de nem sokkal többért (~140-150k HUF) már vannak 32"-osak, és azok már nem TN panelosok...
-
forgonati
őstag
21cm méééély?? Há mi a rák ez? Ha azt veszem hogy pl. a Samsung LED tévéi 3cm mélyek, akkor ez minimum CRT-nek hat... És ez csak egy monitor
Keelah Se'lai!
-
bolvar
senior tag
hát igen 500$ még nem elég egy plazmára.
de még mindig nemtudtak meggyőzi ezek a monitorok a crt-m még mindig szebb.
találós kérdésként felteszem valamikor ezek a monitorok elis jutnak a crt szintjére vagy majd egy következő technológia lesz csak elég hozzá?A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
kbencee
aktív tag
elhiszem, hogy filmhez jó a 16:9, de könyörgöm nem csak az van a világon!
Munkához (Excel, Word, Access, SPSS, STATA, SAS, Epidata, programozás, stb.), vagy internetezésre, olvasásra sokkal rosszabb, mint a 16:10. Tudom, hogy ezt olcsóbb gyártani, de én inkább ráfizetnék egy kicsit, csak legyen használható monitorom...
Most egy 245B+ Samut használok, fogalmam sincs, hogy mire fogom lecserélni. -
Ijk
nagyúr
27"-os TN panel? Kb. 22" az a méret, ahol még használható, felette semmiképpen nem javaslom.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is kapásból a TN panel szúrt szemet Ha már valaki hassónló méretben gondolkozik (mint én) annak sokkal jobb vétel az LG W2600HP-BF ami egy elég jó S-IPS panellal rendelkezik, bár igaz hogy "csak" 26" de 16:10 arányú . Ja és a lényeg hogy ezt is 150k környékén vesztegetik.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Raymond
félisten
Ad 16:9 vs. 16:10 aranyu kepernyo: Transition to 16:9 displays is 'unstoppable'
Ez meg tavalyrol van. A panelgyartok egyszeruen elhataroztak hogy a 16:10 halott. Es ez latszik is nagyon, foleg az utobbi par honapban...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
i are robot
senior tag
A panelgyartok egyszeruen elhataroztak hogy a 16:10 halott.
Vagy nem. A jobb panellel szereltek között azért még szép számmal akadnak 16:10-esek is. Nyilván tisztában vannak vele, hogy akinek munkára kell, vagyis számít a több függőleges pixelsor, az megveszi a drágábbat, és nem azoknak a szemét akarják kiszúrni ilyen 16:9-es "csodákkal". Pistikének kalóz filmet nézni ez is jó lesz, a többiek (illetve kevesebbek) meg nyúljanak a pénztárcájukba. Nem állítom, hogy ez a verzió szimpatikusabb…
-
Hebry
senior tag
TN panel ekkorában, valahogy nem ezt vártam, de az ára se sok.
Az arányokat én se értem, minek kell ennyire erőltetni ezt a wide-t de csak ez meg, és minden átállt rá. -
syC
addikt
Szép, de miért nem 1200, miért 1080?
•
-
Antibazsi
aktív tag
Miért? nagyobb monitorhoz adnak nagyobb asztalt? nekem marha nagy asztalom van,de a 22-es moncsi így is ki van tolva a végére,ha távolabb tolnám a földön landolna....hátrább meg nem ülhet az ember az asztaltól mert akkor ölben kellene gépelni...szóval én is azt mondom,hogy TN max 22,23"-ig felette komolyabb panel kell.
Üdv, Balázs
-
Hebry
senior tag
Őszintén a 4:3-as felbontással mi a baj?
Túlságosan pazarló?
Filmnézés közben túl nagy a fekete sáv?
Nagyobb a látható és kezelhető felület office alatt?
Nem birok rájönni, hogy miért kell ezt ennyire erőltetni?27" tn+film, meg milyen messziről kell nézni, hogy élvezhető legyen, nagyon messziről.
Szerintem monitorként nem tud funkcionálni.[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
Ugy nez ki, hogy a gyartok halalra iteltek a 16:10-es keparanyt.
-
ROBOTER
addikt
A gyártóknak a deriválás az ellenségük - illetve a barátjuk.
Egy adott átmérőjű körbe írható téglalap területe akkor maximális, ha a téglalap oldalai egyformák (négyzet) és annál kisebb a terület, minél nyújtottabb a téglalap.
Komoly, 9%-os eltérés van már a 16:9 és a 16:10 között is felületben (azonos átló), ami költség oldalról, a gyártó szemszögéből brutális. És mindkettőt 27''-osként adják el...
Amúgy egyetértek, nekem mind programozás, mind fotószerkesztés közben áldás a magas kép.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Most vettem észre, hogy TN panelos...
Ilyen nagy felbontásban ezzel a technológiával nem kéne. -
azbest
félisten
van valami abban amit mondassz, bárilyen felbontás mellett már talán nem olyan nagy probláma. Szeriontem én felosztanám két területre az asztalt, ahol 920x1080 területekkel már egész jól el lehet boldogulni. Bááár, Ekkora mérethez meg már talán kicsi is a full HD felbontás, ha monitorként használjuk.
Most 2x 1024x768 felállásban használom a gépemet két crt-vel és a magasság ami szűkös már néha. 1080 magasság már talán jó lenne. (azért nem 2x 1280x960 mert 17es crt-n már túl apró lenne)
-
kbencee
aktív tag
Főleg akkor szívás 16:9 a munkához, ha megnézzük pl. az új Office kezelőfelületét.
A menü sokkal több helyet vesz el a hasznos munkaterületből, mint pl. az Office 2003
24-es 16:10-es monitor+Office 2007= kevesebb látható függőleges cella, mint a 19-es 5:4-es monitor+ Office 2003 összeállításon.
Ez még elmegy, de hogy ebből a felületből is elveszítsen az ember... -
gandrus
tag
Semmi gond, legfeljebb nem veszek új monitort, megtartom a 20"-os 16/10-est...
Nekem már a 16/10-es se volt szimpatikus a 4/3-as után, azonban ez még elmegy, de ennél vékonyabbat már nem fogok használni, csak mert a gyártók még több pénzt akarnak.
Ha ez a kapzsisági tendencia így folytatódik, akkor 5 év múlva 16/5-ös vagy még kisebb monitorokkal akarnak minket boldogítani? Szörnyű.[ Szerkesztve ]
-
gandrus
tag
A jobb panelesekből is csak akkor veszek, ha még egy bizonyos lélektani határ alatt marad, egyéb esetben tartsák meg. A vicc, hogy otthonra (Magyarország) most kell vennem majd egyet, de mivel egyelőre nem sokat fogom használni (1-2 hét/év), így nem a csúcskategóriát célzom meg.
A helyesírással kapcsolatos észrevételedet illetően:
köszönöm, hogy kijavítottál, nem magyarosítani akartam, csak már fáradt voltam, és egyszerűen így sikerült. -
ROBOTER
addikt
Ha egy rendezvény után a RAW konverterben minden második képnél elfordítanám (portré-csoportkép-portré-csoportkép) a monitort, egyrészt baromi jó karizmom fejlődne ki, másrészt 1 hónap alatt szétmenne vagy a mechanika, vagy a belső kábel. Azért az nem arra való, hogy 2 percenként átállítsuk.
Nekem 27-es PVA Dell van, és ezt már nem lehet fordítani. A 24-est még igen. De az enyém 1920x1200, szóval elférek rajta...
[ Szerkesztve ]
-
Taybore
aktív tag
"Ezekből valószínűsíthető, hogy a TN+Film technológián alapul..."
Tehát nem biztos hogy TN-es, bár az olcsóságából is ezt lehetne következtetni. Azért 100k alatt egy ekkora monitor azért barátságos Én örülnék egy ilyennek, akármilyen elektronika is van benne. Meg hát a HP az HP.
-
dezz
nagyúr
A szögekből is. (Bár az eredeti sima IPS-nek is 160/160 volt, de olyat már szerintem évek óta nem gyártanak.) Igaz, a sima TN-nél a függőleges szög kisebb szokott lenni, mint a másik, és az ilyenek alulról nézve inverzbe is váltanak, de van egy spécibb típus, ami legalább ezt nem teszi, az Eizo is olyat használ a TN-eseiben (abban a néhányban).
gandrus: Ilyen vevőből kevés van, így csak a kedvükért nem fogják lejjebb vinni az árakat...
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Én meg azt "várnám el", hogy a TN-t felejtsék végre el és a normálisabb panelosokat adják annak az árán... De hát, hiába...
Nyilván azért álltak le a 16:10-esekkel az olcsóbb kategóriában, mert alig befolyásolja itt az eladásokat, hogy 16:9 vagy 16:10. Szóval, kevesen vannak, akik 16:10-re hajtanak, de csak ha olcsón megkapják.
[ Szerkesztve ]
-
gandrus
tag
Azt nem bánnám én se, ha jobb panellel szereltek lennének olcsóbban.
De ez abszurd kívánság, lévén, hogy az újabb technológiájú termék előállítása is drágább (ezért nem tudják), illetve jobb is (így nem is akarják) TN árában adni.
Amit én írtam, az reális elvárás, mivel a régebbi fejlesztés termelése is olcsóbb, illetve tudásban is gyengébb, így lehetne olcsó 16:10-es TN-es LCD-ket továbbra is forgalmazni, eddig is megérte a gyártóknak, gyanítom ezután is megérné, csak így ~20% extra profitjuk van (a kapzsi disznóknak).
Az meg, hogy mire van igény:
Gyanítom sokaknak kéne a nagyobb képfelülettel rendelkező (16:10) monitor, de legtöbben nem értenek a számítástechnikához, sokaknak fogalmuk sincs a képarányokról, így nem is tudnak róla, hogy milyet vesznek. Majd rájönnek, ha pár év múlva kb. 1 m széles, 20 cm magas monitorokat lehet csak kapni megfizethető árban (kis túlzással... bááár ki tudja).
-
dezz
nagyúr
A 100k-s 1366x768-as és ~150k-s Full-HD-s 32"-es LCD-TV-kben is új generációs (A)S-IPS és S-PVA panelok vannak...
Ha olcsóságuk ellenére kevesebben vennék a TN-eket, kénytelenek lennének jóval olcsóbban adni a jobbakat, és tudnák is...
Az is kiderült, hogy elegen vannak azok, akik a TN-t már nem, a szokásos jobb panelosakat meg még nem akarják megvenni: nemrég kezdtek piacra kerülni a mérsékelt árfekvésű, de minőségben elég jó eIPS (16:10-es!) és a még olcsóbb, bár minőségben is "visszább fogott" C-PVA paneles monitorok...
A vásárlók 1%-áért nem érdemes fenntartani külön (TN) gépsorokat... A többsége azoknak, akiknek 16:10 kell, hajlandó megfizetni a jobb panelosok magasabb árát (főleg, ha munkára kell). (Vedd hozzá, hogy külföldön kicsit mások a viszonyok...)
[ Szerkesztve ]
-
gandrus
tag
Ez így rendben is van. Most néztem egy magyarországi bolt online árlistáját, abban is voltak jó áron 16:10-es és még 4:3-as monitorok is. Csak arra reagáltam így, amit itt többen írtak, hogy a gyártók szerint a 16:10 halott, a 16:9-é a jövő, mert az olcsóbb.
Amíg lesz 16:10-es monitor megfelelő tulajdonságokkal 100 000 Ft alatt (20"-24" környékén), addig az teljesen rendben van. Jó, hogy írtál az eIPS-ről ennek utánanézek, nem rémlik, hogy milyen is ez a technológia.
Az viszont biztos, hogy 16:10-nél vékonyabb kijelző nekem nem kell, inkább fizetek érte valamivel többet, vagy maradok a meglévőnél. Bár ahogy elnézem ez egyelőre még nem jelent gondot.
[ Szerkesztve ]
-
profilum
tag
már lassan olyan lesz az otthonunk mint az Enterprise
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- LG 27MR400 Monitor
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest